Arieseni – inima Muntilor Apuseni

Arieseni – inima Muntilor Apuseni | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Se spune ca exista locuri in care stii ca vei reveni candva chiar din clipa in care le vezi pentru prima data, pentru ca exista in fiinta noastra o atractie inexplicabila catre frumosul creat de natura. Un astfel de loc este www.supereva.ro/INFO.ASP?id=1828" target="_blank">Arieseni, o comuna ascunsa in inima Muntilor Apuseni, la aproximativ 100 km de Alba Iulia, pe valea superioar#259; a Arie#351;ului Mare, alcatuita din 18 sate minuscule rasfirate pe pantele Muntilor Bihorului.



Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Bine ati venit in teritoriul meu!
Cine a fost stie cine ce si cum, cine nu a fost pot sa spun ca:
Oricand vei fi venit, atunci cand vei pleca vei spune:

"Aici voi reveni candva".

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Eu asa am facut... si intotdeauna am mancat cel mai bun mic dejun motesc,la Mama Uta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Tocmai m-am intors acum cateva zile de la Garda de Sus, am trecut si pe la Arieseni. Zona superba, nu este exploatata cum ar trebui insa, iar drumurile sunt proaste, proaste rau. Cel putin venind dinspre judetul Bihor, zona Stei, este groaznic... Nu stiu, sincer, de ce nu se face nimic la capitolul drumuri, fug turistii straini cand dau de asa belele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

No, ca bine zici, tu Mirela, tu.
Acolo mi-e inima ramasa, in inima Apusenilor.
M-am indragostit de zona Ariesului mult inainte de a o vedea, Ioan Dan si superbele lui carti din seria Cavalerilor m-au facut sa visez la locurile superbe scaldate de Aries, Ampoi, Tarnave, Mures ... Doamne ca frumos le mai descrie.
Iar cand am ajuns acolo, n-am putut rezista, a trebuit sa-mi las tribut inima. Iubesc partea aceea de Romanie mai mult decat iubesc orice loc din lume.


www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns celi-bia spune:

Am fost in iulie la Arieseni si chiar nu stiu ce sa zic. Poate iarna e mai frumos dar sincer vara asta mi-a dat o senzatie de statiune parasita. Da, zona e foarte frumoasa, dar e trasa in jos de exemplu de drumurile care sunt oribilie si de faptul ca nu e popularizata. Degeaba faci o partie ultramoderna dar pe drumul spre ea iti distrugi masina.
De vazut in zona mai e Pestera Scarisoara, dar atentie accesul spre ea se face doar pe jos cam 9 km. Eu nu stiam asta cand am ajuns pe acolo si din cauza timpului scurt planificat pentru ea am ratat-o.

Blogul meu:
www.celina-bianca.blogspot.com/" target="_blank"> http://www.celina-bianca.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Sincer, cred ca starea proassta a drumurilor a avut un rol important in pastrarea zonei. Spun asta pentru ca din pacate, de multe ori "civilizatia" strica si natura si oamenii si traditiile. Ma bucur ca Apusenii nu au ajuns ca Bucegii - plini de pantofarii care vin cu masina pana in rau ca sa-si faca gratarul si sa lase mizeriile numai ca sa zica cum au fost ei la munte.
Las, sa ajungi greu acolo, ca sa mearga doar ce stiu sa aprecieze si sunt decisi sa faca efortul. Si care poate lasa in urma mai putine "urme ale civilizatiei". Si sa mergi mult pe jos, iti umpli plamanii de aer curat, lasi masina la hodina, o iei usor usor pe potecile marcate ... si nici nu stii cand ti-ai pierdut inima p-acolo


www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

si eu iubesc Apusenii. am avut norocul, in copilarie, sa merg in fiecare vacanta mare (vara si iarna) in Apuseni. cele mai frumoase amintiri(aventuri vara - pescuit, catarat, scaldat; Craciunul iarna cu mers la colindat si colaci calzi)

Ariesenii ... zona de vis. Ghetarul Scarisoara ... nu cred ca este la 9 km. Noi mergeam peste munte si ajungeam repede. Copil fiind nu cred ca puteam merge cate 9 km, asa in joaca. Imi amintesc ca beam apa din "fantanile acelea construite la nivelul solului acoperite cu capace de delm si apa o serveam cu un polonic cu coada lunga. Nu stiu daca lse intelege...incerc sa gasesc o poza.

Si Pestera Ursilor ... am vizitat-o de cateva inainte de 1989. Era extraordinar. Oare azi cum o mai fi. Parca vad o sala rotunda si undeva sus, era o formatiune care avea forma unui fundulet de ursulet a carui poveste era ca s-a speriat cand au intrat oamenii si a vrut sa fuga printr-o gaura dar s-a blocat...

APUSENI frumoasa priveliste!

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns celi-bia spune:

Noua asa ni s-a spus ca sunt 9 Km pana la pestera. Nu aveam de unde sa stiu. Poate or fi mai putini habar nu am.

La Pestera Ursilor am fost acu' 3 ani parca si am ragasit-o aproape la fel ca si in copilarie, dar imi place ca e ingrijita si spre surprinderea mea si foarte vizitata. Ce-i drept eu am fost sambata si era plin de turisti, foarte multi maghiari si nemti.

Mai, Romania e frumoasa, merita descoprit fiecare coltisor din ea, dar din pacate noua ca turisti ne trebuie o educatie temeinica ca sa putem aprecia adevaratele minuni naturale, nu sa ne batem joc de ele construind munti de gunoaie sau comportandun-ne ca animalele.

Blogul meu:www.celina-bianca.blogspot.com/" target="_blank"> http://www.celina-bianca.blogspot.com/
Pozele noi: http://picasaweb.google.com/celina.tripon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

de vreo 4 ani mergem macar o data pe an in Apuseni, la Scarisoara sau Sohodol.. anul asta am ales sa ne petrecem Pastele la Sohodol, iar noaptea de Inviere, la Biserica din Poiana Sohodol, ce a fost consolidata cu ajutorul familiei Nicolae Furdui Iancu, caruia i-am vizitat ferma de capre anul trecut, si casa bunicilor tipic moteasca, ce a transformat-o intr-un frumos mini muzeu! e o zona superba, ma bucur ca acolo nu ajung fitele si pantofarii!

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)


Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput