**Zmeurici de iulie-august 2009 (1)**
Raspunsuri - Pagina 7
adrianafedorca spune:
m-am intors, i-am dat sa suga la 17,30, am facut si proba suptului, a supt 65 ml dupa care i-am mai facut 60 ml lapte praf , nici n-a vrut sa miroasa, am tinut-o pe burtica mea vreo 10 min si a adormit lemn si de atunci tot doarme, sunt curioasa cat
Giova mersi , de acum o sa calculez de la iesirea din spital si mie mi se parea normal de la iesirea din spital dar dr calcula greutatea de la nastere
mie sincer nu prea mi-e dor de burtica, deocamdata, pt ca mi-a fost tare greu sarcina asta si ma bucur ca am scapat cu bine, cand vad o graviduta mi se zbarleste parul , nu-mi mai trebe...si Cezar tot cobeste ...fratiorul meu fratiorul meu...![]()

_
Adriana mamica de Cezarica Georgian
(23 aprilie 2005)
si
Anastasia Ioana (7 iulie 2009)
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
hera01 spune:
Ptr icter tbe intradevar tinut cat mai mult Nu in soare , dar lumina naturala sa fie si mai ales sa fii atenta daca :mananca bine, doarme nu prea mult si mai ales daca este alert, daca tu crezi ca puiul nu reactioneza normal du-te la urgenta, icterul(bilirubina) care nu este eliminata poate sa-i afecteze iremediabil psihic si fizic.
La app o spt de la nastere Roan a fost internat de urgenta ptr cateva zile unde a primit ingrijirea necesara.
succes
nusy spune:
Giova, Dienutza,Uliiasi: sa va traiasca puiutii,la multe lunite inainte!!!
Blanca: stai linistita,ai laptic! Asa si la mine sunt sanii ziua si totusi Ingrid doarme si 3 ore dupa ce papa,deci au lapte.Poti sa iei si Galactogil si ceai pt.lactatie,eu asa iau si e ok.De asemenea,valabil pentru toate fetele, consultati pentru orice nelamurire privind alaptatul subiectul de care v-am spus(asadar,MQQM ti-a placut,nu?)...cel de la sectiunea Femina intim- Alaptatul help line..este extrem de util! Mie mi-a redat increderea in mine,ca pot sa alaptez,caci am avut si eu o perioada saptamana trecuta in care credeam ca nu am lapte si i-am dat si lapte praf. Mai ales ca si eu scoteam la pompa putin,cam 80 ml(dar am inteles din acel subiect ca nu se compara ce scoate pompa cu ce scoate gurita copilului...,asa ca m-am linistit).Noroc ca mi-a spus o alta fata de pe forum despre acest subiect,am citit cam 20 pagini din ultimul capitol si mi-am recapatat increderea...si iata ca de 3 zile nu i-am mai dat deloc lapte praf si fata se satura bine-mersi!
Va rog eu sa-l cititi!!! Uitati aici link-ul: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134143
Motana: Ingrid face la 7 zile kk si e moale(ca o pasta),umple tot pampers-ul.Nu ma stresez deloc,caci stiu ca nu e constipata(nu face tare si nu o doare cand face). Iar cu schimbatul scutecului,avand in vedere ca nu face kk,eu noaptea nu il mai schimb,abia dimineata...si,in total,schimb cam 4 scutece pe zi.
Doina: sanatate multa puiutului tau,bine ca s-a terminat cu bine!!!
Mami fericita de Ingrid Cristiana - 09.06.2009
blanca000 spune:
Fete mersi, m-am mai linistit vad ca si la voi mai mult de 80-100 de la san nu ia...a mea a luat azi intre 70 si 80 la fiecare masa..nu ii dau completare nu ma lasa inima sa ii dau praf..vad ca e vioaie, se joaca, rade mult, gangureste si doarme..a dormit si 3 ore azi. Sa vad la noapte.
Oricum am zis ca 24 ore tot ii fac proba suptului ca asa e concludent, sa vad cat ia la 24 ore.Si dupa aia discutam.
Eu sunt in ceata cu ce vaccin sa ii fac la 2 luni. Infarix Hexa se gaseste..il pot face..dar Infarix Penta, urmatorul, nu se mai gaseste de mult si nu stiu daca sa fac schema asta in cazul asta...sunt in dilema.
Mami de
Eva Ilinca 25.07.09
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
Nunta noastra 2004
CriPOD spune:
Wow ce dodoloti aveti!!! La mai multe!
nusy, da! Cantecul ala il cant si eu, da's ca un casetofon stricat.![]()
Blanca et al, hormonii de lactatie au valori maxime intre 1 si 5 nopatea aprox. De-acolo sanii plini.
Puseurile de crestere, nu uitati! Sunt la 10 zile, 3 sapt, 6 sapt, tot aprox. Asteptati sa stati cu ei agatati de san 24 h/zi cateva zile in perioadele alea, pana isi maresc productia sanii.
Blanca, la inceputul alaptarii sanii sunt cu lapte apos pe canale. Nu conteaza cat, ala e de sete. Cand incepe bb sa traga, se "lasa" laptele. Ala e produs instant si e laptele gras cu care se satura si creste bebe. Asta e ce ziceati ieri de furnicaturi si dureri. Se poate intampla de mai multe ori la o masa. Asa ca nu conteaza sani moi/tari.
Si cel mai important, nu introdu nimic supliment pe impuls. Daca creste, e happy, are in scutec ce trebuie, o fi plangand din alte cauze, nu de foame.
Eu am mai zis astea, sorry ca ma repet...
Cel mai bine, intra pe sub ala pt suport!
ayda_m spune:
BINE V-AM GASIT IN CLUBUL SCUTECELOR
Iata-ne ajunse la destinatie cu toate, sanatoase, fericite si mai ales implinite.
Sa dea Domnul sa avem parte de copii sanatosi si sa avem de impartasit numai bucurii pe acest forum!
Nu am mai intrat de mult sa scriu dar de citit am incercat sa tin pasul cu voi
. Am si fost la mama aproape o luna...azi implinim 8 sapt, am crescut mari...bebe are colici dar e totusi cumintica![]()
Va pup si sper sa reusesc sa intru mai des
Ayda mami de printesa Andreea Teodora (9 iulie 2009)
www.flickr.com/photos/12483841@N04/3728333259//" target="_blank">bebe Andreea
eumada spune:
aM FOST LA DOCTOR IERI SI SUNTEM BINE,AM LUAT 680 GR si avem deja 56 cm de la 53..
suntem constipata dar o sa incercam sa rezolvam...gugushtim de la 12.30 l a3 dimineatza....macar nu plange sta si se uita...dar totusi....nu conteaza somnul lu` mami,tati,buni..nici gand.....
Mancam cate 110 ml la o masa si ne inaltam pe zi ce trece.....

O sa avem botezul religios pe 11.09.2009 apoi pe 03.10.2009 petrecerea...
Desi urla cand ii e foame si vrea atentie....cand e treaza...na si eu.
..o iubesc din ce in ce mai mult....si eu si sotul meu....e un gugushtiuc mic si dragalas....chiar daca e infiorator sa nu dormi toata noaptea.

..macar nu plange...as pu\tea sa dorm dar nu pot s-o las chiar in patutz regurgitata si schimbata,fara supraveghere.....![]()
A si mi-e draga ea..o iubesc tare mult....dar nu mi-e dor deloc de burtoiul ala imens si de 100 kg....sunt asa de sprintena acum....e asa de bine...am luat 30 de kg in timpul sarcinii..cam asa..plus minus doua....

Madalina
de minunica Eva-Maria
.
eumada spune:
Fetelor, eu am fost la doi doctori ..apropo de vaccinuri....cica vaccinul antipoliomelitic care din schema privata cu infanrix se face oral,e perimat..la noi in tara de un an de zile imunizarea contra poliomelitei se face injewctabil..plus ca schema care se face in strainatate,asta care o recomanda cei de la cabinetele private e facuta pentru bolile lor..la noi este posibil sa fie alte tulpini si alte modificari la boli decat la francezi sau englezi sau italieni..deci...ideea e ca trebuie ce e mai bun pentru copil...iar prevenarul si altele se pot afce...fara probleme,optional....eu eram gata sa dau cate 3-4 milioane pe un vaccin fara sa clipesc si probabil pe unele voi da..prevenar si altele de genul,dar idea e ca daca difera virusii in tara noastra de altii?
Madalina
de minunica Eva-Maria
.
blanca000 spune:
Mada, ba eu o las pe Eva mea in patutul ei, in camera ei, unde doarme singurica. Camerele sunt lipite una linga alta las usile deschise si mai am si interfonul unde aud orice miscare, pana si cum respira cand respira mai tare. Noapte aud tot..dorm eu mai iepureste..sotul zice ca el nu aude
..deh! barbat insensibil
.
Cand o aud ca maraie, nu o las sa inceapa sa planga, ma duc ii dau papa, ragaim, ne mai plimbam prin camera daca e cazul...toate cu lumina stinsa dar vad bine caci am un stalp de lumina chiar pe langa geam afara si apoi la nani, eu mai o verific de 2 ori pana sa ma culc dar altfel o las in camera ei singurica. Asa fac din prima zi...
Azi noapte la fel, eram in schmea celor 24 ore de propa suptului, am fos tla ea am luat-o am cantarito am papat un san si cand sa ragaim,,,hopa am vomitat peste tot..asa c al-am trezit pe tati am curatat locul..am cantarit fata (a papat 120 azi noapte) si apoi pune-te nene pe un ras..eu nu ca e noapte (era 5 dimineata)..ca trebuie sa dormim..nimic..plimbat, leganat, nimic..ea ras si ras...am lasato singura in patut dar cu mijea de ziua ea vedea caluselul de deasupra patului si ranjea domle' la el de se auzea in toata casa (mai nou rade cu zgomot)..eu din pat in camera celalata ma pufnea rasul..pana la urma m-am ridicat am luato in brate, i-am mai dat putin san si a adormit.![]()
Mami de
Eva Ilinca 25.07.09
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
Nunta noastra 2004
lorelay_28 spune:
Buna,
vad ca discutati despre alaptat si despre sani. Si la mine sunt in timpul zilei moi iar noaptea mi se intaresc dar acum m-am mai linistit citind ca si la voi este la fel. Numai ca la mine nu se satura doar cu lapticul meu. Sunt nevoita sa-i dau o data pe zi completare si de obicei seara cam 60 - 80 ml. Este clar ca nu se satura ca sta tot timpul cu manutele in gurita si cand ii dau completarea asa il bea... Beau si eu ceai pentru lactatie si sper sa ma reglez cumva cu laptele sa bea mai mult de la mine, mai ales ca imi doresc mult sa o alaptez
Pe mine ma dor sanii cand o pun sa suga, dupa cateva secunde totul e k, suge fata si dupa ce o mut la celalalt san incepe sa ma doara cel care a fost supt deja, dar e o asa durere...de zici ca-mi trage cineva laptele cu forta. Mi s-a spus ca ar tb sa simt aceasta durere cand suge bebe dar la mine este dupa ce suge.
Daca ne-am bucurat ca pana acum nu avem colici, ei uite ca au aparut si la noi de ieri. Apropo voi tineti ceva regim la mancare ca sa nu produca colici la bebe? Eu nici nu stiu ce sa mananc ca sa nu o afecteze pe ea. Dr nu mi-a spus nimic deocamdata legat de subiectul acesta.
Astazi facem 2 saptamani
, nici nu-mi vine sa cred ca acum 2 sapt asteptam cezariana...
giova mulrumim ca ne-ai trecut si pe noi in lista. Apropo a fost cu cezariana si nu normal.
V-am intrebat si ieri si nu am primit nici un raspuns, de cate ori e normal sa faca caca un bebe? ca a mea face de la 3 scaune in sus.
merg sa-i dau sa pape
mami de Maya printesa mea
camera Mayei
Maya