Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (23)
Raspunsuri - Pagina 19
plateea spune:
sagetutza, miremia, multumesc de raspuns.
daca nu sunt singura, atunci banui ca e ceva ce se intampla, si ma linistesc.
o sa dorm mai linistita, si mai mult, o sa iau un pahar de laptic seara, si poate o sa se rezolve.
stie careva cum se formuleaza instiintarea catre firma, cum ca sunt gravida? ca nu gasesc nicaieri, si trebuie sa fac totul suuuper ca la carte, ca sa nu imi gaseasca nod in papura.
plateea spune:
pentru fetele cu lesinul, ametelile, etc, subscriu si eu ca una din cauze poate fi scaderea glicemiei, iar cealalta scaderea tensiunii arteriale.
si una, si alta se rezolva daca va hidratat bine de tot si luati repede ceva dulce in gura de indata ce va apuca ameteala.
glicemia e mai greu de monitorizat, ca va trebuie glucometru, sau o vizita la un laborator, dar un tensiometru se gaseste cam in toate casele, sau e 50 de lei prin hipermarketuri sau farmacii.
nu neglijati problemutele astea, nu de alta, dar sa nu faceti rau la bebei, daca lesinati si va loviti.
tuturor!
arwen92 spune:
cu tensiunea stiu ca stam slabut.inainte de sarcina 10 cu 5 acum cand am fost ultima oare la dr 9cu 5.incerc sa beau cateva gurite de cafeluta mai slaba,dar mie nu-mi place si nici nu-mi face bine.ma ia durerea de stomac de la cafea.soacra mea lucreaza la scoala si in timpul scolii aduce lapte care ramane de la copii si mai beam 1/4cafea 3/4 lapte,dar acum ca este vacanta nu a mai adus
.
burticile dragi!
14s+
Doamne ajuta sa fie bebe sanatos
arwen92 spune:
am schimbat si eu semnatura ca maine este zi mare
se fac 15s

15s+
Doamne ajuta sa fie bebe sanatos!
plateea spune:
arwen92, nu e musai sa bei cafea, daca nu iti place sau nu iti face bine.
e de ajuns sa bei mai multa apa decat erai obisnuita, si acelasi efect de crestere a tensiunii il are si mancarea mai sarata decat de obicei.
eu pana sa raman insarcinata, mancam asa si asa. acum, bag sare in mancare, de se sperie sotul...
incepusem si eu sa am tensiunea prea mica, dar la mine se manifesta prin dureri de cap. si ma enerva ingrozitor. am inceput sa beau apa minerala in loc de plata, 3 l pe zi, minim, si numai papa sarata. si, recunosc, cate un sfert de cola/pepsi, cand mi-e pofta. sau cate o gura de cafea, dar musai furata din cana soacrei mele, saraca
mariucasara spune:
Buna seara fetele!
arwen92 nu bea cafea daca nu iti face bine. Mai bine bea o cana de lapte caldut.
plateea e bine ca nu te umflii de la sare. Eu ma fac cat un butoias daca mananc mai sarat. Nu mai reusesc sa imi scot inelele sau sa ma incalt. Tensiunea si eu o am micuta, rar ajunge pe la 11 cu 6, dar o reglez cu multe lichide (apa, supa, lapte).
Mamica Sarei Maria(22.11.2006) si
19+
plateea spune:
mariucasara, ai dreptate...
nu numai ca nu ma umflu de la sare, dar daca nu o mamanc, ma deshidratez, imi cad inelele, imi pierd verigheta, si sunt insetata ca un caine in desert.
si cand ma gandesc ca inainte sa raman insarcinata ma umflam de la orice, si mereu retineam apa, ajung sa binecuvantez progesteronul, ca mare minune mai e la casa femeii...
tuturor, si o seara frumoasa!
plateea spune:
a, plus ca ar trebui sa ma prezint, daca tot vorbesc incontinuu...
cu scuzele de rigoare pentru intarziere, sunt o viitoare mamica de 27 de ani, cu bebe de 19+ saptamani.
scuze, viitoare mamica in al noulea cer de fericita de baietel de 19+ saptamani. 
bebe a venit greu, cand mami isi pierduse speranta, dupa o sarcina oprita in evolutie, trat. naturiste, operatie (celioscopie), tratamente de stimulare ovariana esuate, etc. 
asa ca acum fiecare of e un vai, si fiecare jena e o tragedie, si tot asa. mai auziti de mine, daca nu va hotarati sa ma banati pt ca scriu prea mult!
bAly spune:
Un episod de lesin am avut si eu la 13+ saptamini. Analizele toate au iesit in limitele normale....concluzia dr, tensiunea mea micuta (si marti la dr a fost 9 cu 5), combinata cu o scadere a glicemiei (era 11 si ceva dimineata si nu papasem decat o banana si citica biscuiti.
Ce mi-a zis dr.? preventiv: in caz de aceleasi simptome, sa am la mine ceva de papa tot timpul si sa ma asez/intind imediat cum simt ca mi se face rau.
Vine Surpriza
Alina
17+, mamica de 2 fetite,
Andreea (27 iulie 2002) si
Laura (5 august 2005)