Pepenasi iulie-august 2008 -IN SARBATOARE (142)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Buna!Dupa ce aseara m-am delectat cu paine acum tocmai am facut pizzaAlexandra face nani asa ca eu bantui pe net.Si afara e asa urat si ploua,brrrr!
TEKY, reteta de paine e ultra usoara si bunaaaaa.

Paine cu iaurt

1 ou, 250 gr iaurt, 250 gr faina,1 praf de copt, un praf de sare

Se amesteca ingredientele cu furculita sau cu mixerul(eu am bagat furculita ca dormea fata) si rezulta un aluat moale si lipicios.In tava de chec se pune hartie de copt(sau o puteti unge cu margarina, dar mie mi se pare mai comod asa)si se da la cuptor 30-40 min.Si gata painica.

ANKALAURA ,am pazit cuptorul de pofta, ca ma starnise TekyGlumeam mai,de fapt eram la calculator, dar nu ma puteam culca pana nu era gata painea,de-asta zisei ca pazesc cuptorul Fii-mea dormea la ora aia si patul sub ea
Aaa si la cuptor alexandra nu se duce ca stie ca e uf,mi-l arata cu degetul de la distanta si zice fuuu(adica sufla in el sa se raceasca)
Cu nu, e cu dus intors si parerile sunt impartite.Eu spre exemplu ii zic ca nu e voie(daca se duce la priza de exemplu)dar nu cu ton ridicat,si ii si explic de ce nu are voie, adica ii zic ca face buba ca asta stiu sigur ca intelege.LA mine faza cu atrasul atentiei spre altceva nu functioneaza ,ba chiar din contra.Incerc sa nu fac exces de nu, dar totusi il folosesc,uneori zic eu,chiar este cazul.Intelege cand ii spun ca nu are voie, dar cum nu-s pe faza, cum o macina curiozitatea
La urgenta eu m-as duce numai daca ar fi o situatie care ma depaseste,de exemplu sa zicem ca ii curge sange din nas si nu se mai opreste,sau daca doamne fereste a curs apa oparita pe ea, sau chestii de genul asta.In rest nu m-as duce nici moarta.Pentru febra mare sau alte chestii de genul ,daca nu stapanesc situatia m-as duce la pediatra noastra sau la un cabinet particular.
Cereale instant,sunt singura mancare bebeluseasca pe care o mai mananca,si ma gandeam sa renunt la ele, de asta si intrebasem ce dati la micul dejun la copii.
BUJO, spor la pregatiri si distractie placuta!
ANA_A,neaparat cand ai timp te asteptam sa povestesti de stefan si de Matei.Jucarii nici eu nu prea cumpar,foarte rar si nu din alea scumpe,si asta fiindca nu o atrag nicidecum jucariile, mai degraba se joaca cu castroane,cu linguri,si alte chestii de genul asta.Sa vedem cand mai creste cum o mai fi.
Cu TV-ul,nu avem in camera, dar in sufragerie cand se joaca ii mai dau la minimax sau la muzica, uneori realizez ca gresesc ,dar asa mai capat si eu cateva minutele in care pot face putina ordine.
MCOCA, eu n-as putea in veci sa mananc acelasi lucru in fiecare dimineata,mai ales cereale cu lapte, de asta ma gandesc ca si ei i s-o fi acrit de acelasi lucru zilnic
ANAXENA, o sa faca ea si la olita, e de admirat chiar si faptul ca stie la ce folosesc,asta e un semn bun
MONI_OR, mersic

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111-povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

Cu copiii si cu rautatile, eu nu sunt asa de diplomata incat sa zic "lasa-l ca e mic" (si daca e mic, ce??) si nici sa zic "vai pardon". Pe aia mici care vin si iau jucariile (ma refer la cei mici suficient de mari pentru a cere voie, nu la gagalici de 1 an...) le zic eu singura. Nu ii las sa ia, ci ii rog sa ceara voie copilului meu. Niciodata nu iau din mana copilului meu ca sa ii dau altuia doar pentru ca e mic sau ca vrea si el. La rog sa dea ele singure. Si amandoua au dat mereu, ma rog, cu rare exceptii cand nu le-am fortat. Si intotdeauna am reusit sa impartim totul cu toti copiii care erau draguti. Daca erau agresivi si tipatori si cu intentie de a lua sau a lovi, adios si schimbam cuibul.

Daca am avea in preajma copii asa atomici incat sa dea buzna cu bicicleta in picioarele altor copii, nu numai ca as face-o pe ma-sa nesimitita pe fata, dar mi-as schimba si cuibul, dupa ce as atentiona tot parcul sa se fereasca de bezmetic.

Dar eu sunt mai a naibii si ma scot din minti imbecilii... O asa mama, care de la distanta, eventual spargand seminte, zice odorului "vai mama nu mai lovi copiii", nu merita atentia si politetea mea. Respectiva e doar o idioata care n-are idee de educatie, iar copiii mei nu au de ce sa se joace cu asa specimene care bat, lovesc, imping. Sa se duca la ei acolo in padure frate!

Niciodata nu am incurajat "da si tu inapoi, nu sta ca fraierul". E o tampenie si asta. Mi se pare normal sa se retraga si sa nu se mai joace cu copilul ala si atat. La chestii grave am trimis-o sa spuna mamei copilului (s-a intamplat o singura data) si asta nu consider ca e para. Era un fapt grav care trebuia spus mamei care era prea departe si prea spargatoare de seminte ca sa vada.

Ma rog, aici as vorbi 5 ani si n-as termina.

anka, sunt perfect deacord cu tine! Insa, pe mine una, in primul rand ma intereseaza ceea ce simte copilul meu, in acel moment, putin imi pasa de ceilalti! Nu imi place sa fac educatie altor copii, nu stau de vorba cu rautaciosii si nici nu-i dau ca exemplu negativ copilului meu. Si asta pentru ca si lui i sa intamplat sa fie rautacios, dificil si chiar daca nu a intrat cu bicicleta in copii, a avut alte apucaturi Eu in general discut cu el, mai la o parte asa, sa nu se simta deranjat, si cadem de comun acord daca plecam sau vrea sa mai stea. In primul rand nu-l ignor cand are un moment dificil, o confruntare cu vreun copil, si cand spun asta ma refer la confruntari mai "dificile" cum sa spun....nu ma bag ca si musca in lapte la orice, insa atunci cand il simt ca-l depaseste situatia, eu intervin, sa vedem ce anume il deranjeaza si cum putem remedia problema. Offf este atat de greu cu ei mai ales atunci cand se doresc a fi placuti, a intra "in grup" oricare ar fi el si nu-s primiti decat cu rautati. Nu l-am incurajat sa loveasca si el, mi se pare aiurea, in schimb recunosc ca si pe mine ma depaseste unele conflicte dintre copii....daramite pe el
Stefan este genul "leul regele padurii" si numai asa se simte in largul lui Ii vine foarte greu sa cedeze la orice joc, oricat incerc sa ma bag peste felul lui de a fi nu rezolv mare lucru.... asa ca o vreme l-am lasat sa vad pana unde il duce capul....ei bine, isi alege prietenii in functie de cum ii poate mani****, si reuseste in destule cazuri sa-i imbarlige sa faca cum zice el... Nu stiu cat este de bine, uneori il vad cum sufera cand vine un alt "cocosel" si se isca scantei ... abia atunci imi dau seama cat de greu este sa fi copil si cat mai au ei de invatat pana sa-si constientizeze sentimentele, sa le gestioneze si sa si le canalizeze facand lucruri placute care sa le dea lor si celor din jur stare de bine....ca in fond, acolo ar fi bine sa ajunga toti copii...dupa capul meu ofcourse.
Sunt foarte dezamagita cand avem cate un copil in vizita care are apucaturi de cartoon, care urla/tzipa/sare de colo=colo fara sa poata lega un joc cap-coada, fara sa fie capabil sa aiba o activitate calma, linistita, oricare ar fi aia! Insa... imi dau seama ca este nevoie si de astfel de interactiuni, ca in viata te bati de tot felul de oameni, cel mai mult imi dorec sa ajungem in stadiul in care Stefan sa selecteze mai mult decat o face acum, dar cu siguranta va veni acel moment, odata cu varsta. Au atat de multe tentatii in jurul lor incat parintilor le este din ce in ce mai greu sa-i creasca in liniste...
Cum spunea anka poti vorbi 5 ani si tot nu epuizezi subiectul.

La Stefan vine in vizita un baietel de 6 ani. Un copilas superb, imi este este foarte drag pentru ca se joaca frumos, insa este genul "vreau asa pentru ca asa vreau eu!" Este capabil sa renunte la obiectul - motiv de cearta - senin, fara nici o suparare. Decat sa nu se joace el mai bine nu se joaca nici unul.Decat sa faca cu randul, mai bine sta bine mersi pe dulap(obiectul cu pricina) Cand vine mamica dupa el mereu ii spun, cu sinceritate ca a fost fff cuminte si sau jucat frumos, ma rog....cu cateva exceptii, ca daca stau sa zic 5 ore impreuna e si normal sa mai faca nazuri. mamica cu pricina este socata mereu, cum de este cuminte? cand acasa este fff rau. mai are o sora mai mare, care este preferata lui Stefan o adora, fata are 8 ani si sunt cei mai buni prieteni, se joaca cu orele fara sa stiu ca sunt in casa. Toti 3 impreuna se cam cearta, separat, cate 2 sunt foarte cuminti.... Acasa cei doi frati nu se inteleg. De ce va spun acest lucru? Sa mai adaug ca mamica cu pricina si taticul de asemeni, ii spun copilasului tot timpul ca este rau! Esti rau! Esti rau! la orice intentie a copilului de a face alceva decat se vrea i se arunca "esti un rau!" La mine, nu aude decat " Tu esti un copil cuminte, hai sa vedem cum impartim pisica ca de taiat in doua nu o putem taia!" Si copilul cedeaza frumos, fara crize si isterii.... Toti copii au un punct slab, o chestie, trestie, pe care parintii ar trebui sa o simta si sa o "foloseasca" pentru a-l face sa coopereze.

proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Si ca sa vedeti ca uneori sunt si eu sadica sa va povestesc o intamplare de zilele trecute, care pentru mine a fost asa un moment in care mi-am dat seama ca Stefan creste....
Am iesit pe strada, Matei in carucior, Stefan langa mine cu un telefon de Ben10 primit cadou de ziua lui de la ceva copil. Ne intalnim cu vecinii cu 2 case mai jos de noi. Bunica, Robi de 1,6 ani, Dragos de 7 ani si alt Dragos de vreo 9 ani. Bun. Desi ne cunoastem, Stefan a avut o experienta urata cu dragos cel mai mare, sa dus la el in curte mai prin vara si pentru ca acesta na vrut sa se mai joace cu el la adus acasa, la bagat in curte si a inchis poarta in partea de sus ca Stefan sa nu mai poata merge dupa el... Asa, deci, sa revenim. Eu ma opresc cu bunica la o poveste despre astia mici (apropo, Matei era la maneca scurta iar celalalt avea pe el o vesta si sapca in cap - era usor innorat afara). Stefan a stat vreo 15 minute!!!! cam la 3 m de noi, de mine si bunica cu cel mic si de cei 2 baieti mai mari care stateau pe trotuar. Initial am simtit ca Stefan ar fi vrut sa intre in vorba cu Dragos cel mic, insa fiind si celalalt acolo....si neuitand experienta lui...na stiut cum sa faca si ce sa zica... Nu sa dat in spectacol cum ii era firesc mai asta vara... a stat asa, aiurea butonand telefonul....da de vreunul din cei doi ar fi interesati sa il vada Cei doi l-au ignorat complet.... eu nu stiam ce sa fac... era nefiresc sa-i spun sa vina langa mine pentru ca era clar ca daca vroia era de mult langa mine, celorlalti copii ce sa le spun? chematil la voi....nu era ok...asa ca am zis, hai sa vad....ce o sa faca. Si am continuat povestile despre vremea de afara cu respectiva bunica.
Dupa 15 minute bune, sa asezat pe tzeava de gaz unde stateau copii da asa tot la 3 m distanta si a inceput sa o zgaltzaie. I-am atras atentia o data ca deranjeaza, sa nu o mai zgaltaie, asta apropiindu-ma de el si spunandu-i la ureche. Bunica respectiva la tot indemnat sa se apropie de baieti, celor doi le-a spus sa-l ia cu ei sa povesteasca si cu el...astia nu si nu, l-au ignorat, Stefan a zis mai in soapta ca el s-ar duce insa Dragos ala mare nu vrea sa se joace cu el... Bei fetelor....mi-a fost asa de nu stiu cum sa zic.... ma depasea situatia. In fine, zic scurt, hai sa plecam! Stefan: Nu ca eu vreau sa mai stau! Eu zic: esti sigur??? El: DAAA!! Ok. mai stam. Baietii se ridica sa plece sa-l plimbe de mana pe cel mic, Stefan hop dupa ei! Fetelor....sa tinut dupa ei pana in capatul strazii....ei practic vroiau sa fuga de el, motivul fiind ca ei sunt la scoala si el inca la gradinita, au spus ceva de genul :noi mergem la scoala!Tu esti mic! Dar pe el nu la interesat deloc!!! Sa tinut scai dupa ei ca mie imi venea sa plang de mila lui....aoleooo ca eu plecam de mult si ii si injuram in gand mama lor de nesimtiti!!! Dar ... cand s-au intors din capatul strazii, vazand ca nu-i chip sa scape de el cel mare a zis "hai sa intram in curte!" (in curtea celui mai mic) Stefan a vrut sa intre si el, insa i-au inchis usa in nas! Eu stateam ca vaca si ma uitam....nici nu stiam cum sa reactionez pentru ca Stefan nu parea deloc deranjat de ignoranta lor... nu mi-a cerut ajutorul, na plans, nu sa isterizat....insa nu stiu ce le-a tot indrugat pe trotuar cand sau departat de mine...In fine, pana la urma Stefan deschide poarta si le spune asa mai timid dar totusi cu tupeu " vreau sa ma joc si eu cu voi!" Astia doi sau uitat unul la altul, cel mare a zis" Dragos, e treaba ta daca vrei sa-l primesti, ca este curtea ta!" Asta mic na zis nici hai, nici nu venii...na zis nimic. A intervenit bunica care la chemat pe Stefan cu "hai si tu, binenteles, ca doar sunt atatea jucarii aici!" Nah...m-au invitat si pe mine Dar nu am intrat, l-am intrebat pe Stefan daca sigur vrea sa ramana, a zis ca DAAAA, i-am spus ca peste 10 minute vin dupa el. A fugit la ceilalti doi care continuau sa bombane si sa-l ignore, jucandu-se numai ei doi.Stefan dupa ei
L-am lasat pentru ca am observat ca cei doi, chiar daca nu l-au vrut in grup, pe motiv ca este mic, nu l-au jignit, nu i-au spus rautati si nu l-au lovit, doar....l-au ignorat.
Dupa 10 minute ma postez in fata portii sa-mi iau copilul....eram convinsa ca sta pe undeva necajit ...ei bine...nici vorba, astia 2 alergau unul dupa altul cu cate un pistol, urlau si se impuscau, iar el alerga dupa ei, tot cu un pistol L-am strigat, na vrut sa vina! "Mai stau mami ca acasa nu am copii asa de mari cu care sa ma joc!!!!" Na...poftim....mai zi ceva... era vizibil ignorat si totusi el habar nu avea, era doar super incantat ca se joaca cu copii "mai mari"
Dupa inca 10 minute a venit singur acasa. L-am intrebat cum a fost acolo.... mi-a spus ca a fost bine, doar ca cei doi nu au vrut sa se joace cu el. Nu inteleg nici acum de ce a ramas totusi. Il intreb: pai cum nu au vrut? daca ti-au dat totusi si tie un pistol? Raspunsul luia fost: Pai pistolul mi l-am luat eu singur....
A intrat in casa si a dat buzna la cosul de lego, si-a construit o gramada de masini cu roboti, nu mai contruise de vreo saptamana buna....chiar ma intrebam daca o sa mai construiasca sau ia trecut nebunia cu lego...Na mai cerut la cei doi copii, nici nu am reusit sa-l descos, stiu sigur ca nu stie sa exprie in cuvinte ceea ce a simtit, insa cu timpul sunt convinsa ca vom reveni la intamplarea cu pricina.
Asta vara, la 2 zile dupa ce a fost el alungat din curtea vecinului, ia spus si el altui copil care mai venea pe la noi :"acum nu vreau sa ma joc cu tine!pleaca! ca am alti copii in curte cu care sa ma joc" Am fost socata de rautatea lui....insa acum imi dau seama ca pe undeva o fi ceva firesc....nu stiu...chiar daca intamplarile luate individual par rautati gratuite, luate in ansamblu...par firesti ....

hai ca v-am ametit....asta daca ati avut rabdare sa citit
Pe mine ma necajit tare intamplarea... dar in acelas timp am vazut din comportamentul lui...ca creste...
daca aceasi chestie se intampla in primavara sau anul trecut, se isteriza, urla si plangea, acum a avut chestia aia...."cu sange rece"

proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Violeta ms pt reteta,am sa o incerc si eu.
Ca tot vb de mancare azi am facut ficatei cu sos si mamamliga
Am adormit fata si ma bag si eu un pic la somn ca vremea de afara trage la somn
V-am pupat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Vad ca sunt multi cu funduletul rosu . Si Aidel e f iritata de cateva zile si nu mai trece nici cu sudocrem...

Micul dejun - Aida nu a mancat niciodata cereale instant, mananca dimineata grau + orez fierte, amestecate cu fructre. Asta ii place, mi se pare sanatos si bogat in fibre, asa ca de-asta ii dau. Cat despre a manca ce mancam noi - ciuguleste si ea cate ceva din ce mancam noi, dar nesemnificativ, principalul e tot mancarea blenduita.
Mai nou e pusa pe aruncat la gunoi ce i se pare ei ca e gunoi: in casa daca ii cade o frimitura pe jos se duce repede si o arunca la gunoi, iar afara face cum povestea Mona, aduna mucuri de tigara de jos si le arunca la gunoi.

Si ma confrunt cu problema educatiei, ca nu stiu cum sa o abordez, nu stiu ce gresesc, dar Aida e din ce in ce mai violenta mi se pare. Cu copiii ma refer. Nu mai vrea deloc sa dea jucarii altor copii mici (adultilor le da, sau copiilor mai mari care se joaca cu ea). Si daca un copil mic face o activitate pe care vrea sa o faca si ea, ii da o palma. Ma gandesc ca ii percepe ca pe niste rivali pe astia mici, io stiu... Cum sa abordez problemele astea?
Si in ca ceva: ori unde ma duc cu ea, vrea neaparat sa o las pe jos si sa fie independenta, sa nu o tin de mana. Daca o iau de mana sau in brate, se enerveaza, tipa, se zbate! Ori nu o pot lasa mereu de capul ei, prin magazine sau pe strada...
Am asa niste mustrari de constiinta ca nu stiu cum sa procedez! Si mi se pare ca intelege ce ii explic, pt ca uneori ma asculta, dar de cele mai multe ori are o ambitie covarsitoare.

[EDIT]: a, si alte ori e in extrma cealalta, alearga dupa copii sa ii ia in brate dragastos . Asta cand nu e nervoasa.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Dia, referitor la bagat forme in plansa, nu cred ca se pune faptul ca baga pufuleti. Conteaza sa introduca forma potrivita in gaura potrivita; asa si Aida pune obiecte mici in obiecte mai mari, dar avem o casuta cu acoperisul gaurit in cerculete, patratele etc... si Aida tot pe usa casutei baga toate formele, nu prin gaurile potrivite din acoperis.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Salutare fete dragi!

Imi pare rau ca sunt atatia puiuti cu iritatii la fundulet!
Poate e si de la ce au mancat cu o zi inainte...sa nu fi iesit mai acid pe partea cealalta .
Eu n-am avut pana acum probleme cu Antonia pe tema asta.
Ea daca se irita ...sa zicem ca seara are funduletul rosu de ceva bubite, pana dimineata trece de la sine .

AM cu ea alta problema acum.

In locul din piciorus unde a facut vaccinul de 1 an, e o galma tare cam cat o boaba de strugure alb...maricica. si mi se pare la pupacit de bulan ca e mai calda zona decat restul piciorusului

Maine ajung cu ea la doctor ca oricum ne-a propus sa facem Havrixu'......dar mi-e groaza de alt vaccin!

Ce as putea sa fac....aveti idee cum se trateaza asa ceva?...se mai resoarbe?
Totusi au trecut 3 luni de la vaccin!

Pupicim pepenimea si multumim anticipat de raspunsuri si eventual solutii la problema noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

La multi ani! Bujo Sa fii sanatoasa, vesela si fericita o mie de ani!
(Nu-i asa ca ruginisera nitel agitatele? trebuiau puse la treaba )

Muuh, Ana_a Sarumana pentru sugestie, stiam, av corz, de elimination communication si cam asa incerc sa abordez problema, dar e greu tare nene, am ratat the window of opportunity de la 5-7 luni, acum e lupta care pe care

Deci, nici nu mai stiu pe ce lume ma aflu, nu vreti sa stiti cate perechi de pantaloni, chiloti, sosete am spalat azi , de cate ori mai aveam putin si ma dadeam io cu capu de afurisita de olita, zici c-o musca de kur nene, e in plin proces de cacare, daca o pun sa stea pe oala se abtine, daca o ridic in picioare/duc in cada ii da drumul . Oricum, io perseverez, nu mai poarta pampi decat la somn, am profitat azi ca a fost vreme nasoala si am stat in casa si am tinut-o doar fara scutec, sunt la capatul puterilor dar ieri eram si mai rau ca eram si in sevraj, azi n-am rezistat si am bagat si niste tutun ca-mi crapa capul (literalmente). M-a pus draq sa le suprapun .

Si colac peste pupaza azinoapte am fost singura cu amandoi, si cu infanta personala si cu finutul pen' ca prietenii mei au fost la o nunta, aseara pe la 9 am crezut ca cedez nene, plangeau amandoi cu sugituri si io nu stiam cum sa ma mai impart ca nu am reusit neam sa-i tin pe amandoi in brate in acelasi timp. Pana la urma i-am pus pe fiecare in cate o camera si au adormit de la sine cat mi-am tinut io pistolul la tampla (la figurat of course)

Dar exista si o parte pozitiva, nu mai avem fund de maimuta, mai are doar in cateva locuri unde pielea fusese atacata rau de tot; am gasit si crema Sebamed la DM, ii mai dau cu de-aia, mai cu nidoflor, spalam fundanul cam la 2 ore, deja merge singura la baie cand ii zic "hai la baie sa spalam bucutzele ca iar ai comis-o"

Dia daca din cauza de buget nu aveti jucarii cu forme, uite aici un www.jocul.ro/produs_detalii.php?id=15" target="_blank">melc ieftin si niste www.jocul.ro/produs_detalii.php?id=660" target="_blank">casete cu forme geometrice, ieftine si asta. Stiu ca nu sunt de maxima calitate, eu doar ce am comandata de la ei ceva jucarii dar pt pui nu conteaza daca jucariile sunr fisher price sau made in china. Important e sa serveasca scopului. Am comandat si io sapt trecuta niste seturi de bucatarie si un trenulet, vad io daca-s ultrapenale cand le primesc

Revin, mai am de dat din bot dar sunt chemata la datorie (banuiti voi despre ce e vorba )

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Am venit si noi de-afara, am fost si in vizita la tati, au plans amandoi ca le-a fost dor unul de celalalt,cu greu am reusit sa plecam de-acolo.
Azi a papat pentru prima data pizza, i-a placut teribil , acuma nu dati cu rosii ,dar mie nu mi s-a parut de speriat,ca era facuta de mine si avea in compozitie sunca de curcan, cascaval, masline, ardei gras ,rosii ,cascaval, lapte ,faina si oua.Per ansamblu mi s-a parut ok.
ANA_A, intr-adevar e tare greu sa fii copil, si eu ma pun uneori in locul lor si realizez cat de frustrant poate fi.Cat despre intamplarea de care ai povestit,te cred ca ti-a fost greu sa-l vezi asa,dar sunt situatii cand zic eu ca e bine sa fie lasati sa le gestioneze singuri.Ce-mi place cand povestiti de copiii mai marei, mi se pare de-a dreptul fascinant

Mergi la inceput

BOTI, eu as zice sa amani treaba cu fumatul pana treceti de operatiunea olita.

Mergi la inceput