Pepenasi iulie-august 2008 -IN SARBATOARE (142)
Raspunsuri - Pagina 18
kamelya spune:
Cristina 
Sa fii sanatoasa ,iubita,sa ai parte numai de impliniri alaturi de Filip si sot
Daria 
Sa aduci numai bucurii parintilor
_
buburuza mea
de
Daria Ecaterina 14.07.2008 
bujo spune:
Fetele, va multumesc mult de tot pentru urari si va pup dulce
Sunt in pregatiri ca am ceva musafiri mai pe seara. Nu fac cine stie ce, niste bruschete cu rosii, niste praji si cam atat.
bujo mami de Filip
Tecky spune:
LA MULTI ANI draga Bujo! Sa fii fericita alaturi de familia ta minunata!
La multi ani Daria!
Violeta ti-am facut pofta de paine
?Da-mi si mie te rog reteta cu iaurt.Painea facuta de mine a iesit chiar foarte buna,am mancat cu sotul jumatate din ea pe la 1 noaptea![]()
Bujo ce sperietura ai tras cu Filip.
Va pup
mcoca spune:
Moni, merci
. Din fericire locuieste in ro. Si cica a venit sa ne ajute.
Dia, pusul diferselor chestii in cutia de lapte nu inlocuieste plansa cu forme
. Acolo trebuie sa reuseasca sa puna forma la locul potrivit ....
Mic-dejun m-am dat pe spate de ras. Tocmai discutam cu colegul meu despre diferitele micuri-dejun si el imi zicea ca nu intelege popoarele care mananca sarat dimineatza. Noi dimineatza mancam invariabil cereale cu lapte amandoua. Mai schimbam aromele si atat.
TV, clar no TV. Eu nu il aprind niciodata cand e Maya prin preajma. Mai tarziu vom vedea ce si cum.
Vicky si Printzesone
anaxena spune:
am citit si eu legat de olita si chiar as vrea sa trec la faza asta deoarece in ultima sapt avem o pasa roshie de-mi vine mie sa urlu
noi avem olita de la 6 luni,care a avut mai multe roluri,initial se urca pe ea ca sa ajunga in pat,apoi era obiect de distractie ridicand si inchizand capacul,dupa care era pe post de trambulina,acum shtie ca e olita,stie ca acolo se face cish si caci,iar dc ii spui sa faca se duce fericita ridica capacul,se pune zice cish se ridica pune capacul si atat...nici macar un strop...apoi se duce intr-un colt si face pipi,eu ii explic ca nu se face pipi decat la olita si pare ca intelege deorece ia o fata de vinovata si stie ca a facut pipi ca dc o pui sa-ti arate unde a facut se duce imediat la locul cu pricina
am incercat cat statea pe olita sa torn apa si sa ii spun ca uite a facut cish,ba chiar am luat un kk din pampers si l-am pus acolo sa inteleaga ca acolo e locul lui nu in pampers
Ana-Maria
de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii
ankalaura spune:
VIO - da' tu de ce trebuie sa pazesti cuptorul si sa te pui pavaza in fata lui?
De fapt, la orice chestie "de interzis", e mai bine sa atragi copilul catre altceva, nu sa il respingi de la chestia interzisa. Asa si cu cuptorul. Daca nu stai tu sa il pazesti, copilul nu se va duce la el. Si daca se duce, o deturnezi tu catre altceva, fara sa ii zici ca nu e voie acolo.
Capitolul asta cu NU este al naibii de spinos. Maica-mea face exces de NU. Nu te du acolo, nu pune mana acolo, etc. Bai frate, da' ia cutiile alea de dupa dulap si nu o sa se mai duca
Si mai zice si un NuUU urcator asa, si pitigaiat, de ma scoate din minti. Eliza face uneori la fel - este al naibii de rapida influenta nene!!! De la mine parca nu ia asa repede chestii. Cu maica-mea... doua zile daca sta cu ea, gata!
Asa ca tot incerc sa schimb textele - ma rog, pastrez NU pentru priza, sau de exemplu mai trage de lampa asta inalta cu picior, chestii de-astea. Nu imi iese mereu, dar de exemplu la aragaz ii spun ca frige - si a vazut si singura o data, ca s-a fript la cuptor, dar n-a patit nimic,... Si vad ca nu se mai duce la cuptor cand ii spun ca frige, si o chem in alta parte. Daca ma pun insa intre ea si cuptor, se lupta sa ma dea la o parte de parca ascund acolo o chestie super ultra misto.
BUJO - naspa povestea cu insecta, dar acuma sa nu te superi pe mine, dar daca erai si tu in locul mamicii aleia, cunoscand propria problema, s-ar putea sa te fi suparat la fel. Cine stie ce avea si ala mic al ei de era la urgenta....
La noi e putin mai simplu, e drept. La urgenta sunt multi medici si asistente, si in fiecare minute mai iese cineva si verifica ce s-a mai intamplat, cine a mai venit, sa nu cumva sa nu fie preluat careva. Sunt vreo 4 cabinete individuale in sala principala(de-alea cu perdea, ca la Dr House) si mai este o sala in care mai sunt vreo 4-5 cabinete...
Acuma.. poate sunt eu prea "zen" da' nu m-as fi gandit sa ma duc la urgenta pentru o ciupitura de vispe si nici pentru o cazatura cu capul in jos - ma rog, daca e inaltimea considerabila.
Si asa ajungem la intrebarea - chiar asa, in ce situatii este corect si prudent sa te duci la urgenta? Si sa nu imi ziceti ca atunci cand iti zice tie instinctul ca nu accept ![]()
Adica, exemplul de mai devreme. Ce dreaq de incidenta are alergia la venin de viespe? 1%? Mai mic? Mai mare?
Vad ca mai multe ati trecut la mancarici de oameni mari. Intrebare: cereale instant le mai cumparati? Ca tocmai mi s-au terminat....
DIA - vezi ca exista de cumparat niste seturi de curatenie de copii; Eliza are aspirator cu tavite, alaturi este agatat un farasel si o maturica, plus ca dracia asta e pusa pe un cadru cu roti si cu maner de impins sau tras. Asa ai scapa de interesul pentru instrumentele casei, si s-ar ocupa copilul de instrumentele de curatenie de dimensiunea lui. La noi e de mare efect, iar Erika nu e interesata de astea ale mele, mult prea mari si incomode pentru ea, spre deosebire de Eliza la acelasi moment...
Cu copiii si cu rautatile, eu nu sunt asa de diplomata incat sa zic "lasa-l ca e mic" (si daca e mic, ce??) si nici sa zic "vai pardon". Pe aia mici care vin si iau jucariile (ma refer la cei mici suficient de mari pentru a cere voie, nu la gagalici de 1 an...) le zic eu singura. Nu ii las sa ia, ci ii rog sa ceara voie copilului meu. Niciodata nu iau din mana copilului meu ca sa ii dau altuia doar pentru ca e mic sau ca vrea si el. La rog sa dea ele singure. Si amandoua au dat mereu, ma rog, cu rare exceptii cand nu le-am fortat. Si intotdeauna am reusit sa impartim totul cu toti copiii care erau draguti. Daca erau agresivi si tipatori si cu intentie de a lua sau a lovi, adios si schimbam cuibul.
Daca am avea in preajma copii asa atomici incat sa dea buzna cu bicicleta in picioarele altor copii, nu numai ca as face-o pe ma-sa nesimitita pe fata, dar mi-as schimba si cuibul, dupa ce as atentiona tot parcul sa se fereasca de bezmetic. 
Dar eu sunt mai a naibii si ma scot din minti imbecilii... O asa mama, care de la distanta, eventual spargand seminte, zice odorului "vai mama nu mai lovi copiii", nu merita atentia si politetea mea. Respectiva e doar o idioata care n-are idee de educatie, iar copiii mei nu au de ce sa se joace cu asa specimene care bat, lovesc, imping. Sa se duca la ei acolo in padure frate!
Niciodata nu am incurajat "da si tu inapoi, nu sta ca fraierul". E o tampenie si asta. Mi se pare normal sa se retraga si sa nu se mai joace cu copilul ala si atat. La chestii grave am trimis-o sa spuna mamei copilului (s-a intamplat o singura data) si asta nu consider ca e para. Era un fapt grav care trebuia spus mamei care era prea departe si prea spargatoare de seminte ca sa vada.
Ma rog, aici as vorbi 5 ani si n-as termina.
XENA -
Ce avansati sunteti frate!!!! A mea urla la oala (CATRE oala! nu PE oala) de parca ar fi cel mai mare dusman al ei. NU o intereseaza utilitatea oalei, o detesta, nu se apropie de ea, ma rog, se mai serveste de ea pentru a se cocota, sa se inalte si sa ajunga undeva sus. Dar sa stea pe ea??? Si zau ca e una mica, oala noastra, chiar sta bine pe ea... Pe reductor nu sta bine, e cam maricel pentru poponeata ei... cred ca mergem azi sa luam un Potete ca nu se mai poate.....
bujo spune:
Anka nu e nicio suparare dar... nu aveam nicidecum intentia sa ma bag in fata. Pur si simplu am vrut sa intreb daca mai pot astepta sau chiar e urgenta, asistenta mi-a spus sa intru. Daca intr-adevar era alergic la intepatura sa stii ca conteaza fiecare minut. Si pe usa scria clar: NU INCERCATI SA INFLUENTATI PERSONALUL MEDICAL IN TRIEREA URGENTELOR. DACA VA SIMTITI RAU, ANUNTATI CADRELE MEDICALE SI ELE HOTARASC CINE ARE PRIRITATE. Daca copilul se simtea rau, putea oricand anunta. Copilasul avea manuta umflata, probabil dintr-o cazatura, nu avea dureri ca era vioi si jucaus si iti garantez eu ca daca era ceva grav nu statea pe hol sa astepte. Ce voiam sa spun... nu ma bag in fata ca nu-mi sta in fire, dar eram destul de speriata si voiam sa ma asigur ca nu pateste cine stie ce.
Si acum referitor la momentul in care ar trebui ajuns la urgenta. Eu nu stiu cat de des se intampla sa faca cineva soc anafilactic de la intepatura de viespe, dar simplul fapt ca nu stiam daca Filip e alergic m-a pus in alerta. Tatal meu patise odata, s-a umflat puternic si i-a fost foarte rau, febra si voma. Atata timp cat eu nu am garantia ca am lucrurile sub control nu pot sta linistita sperand ca totul va fi bine. Chiar si in drum spre spital speram sa rada alea de mine si sa ma trimita acasa ca sunt paranoica.
In concluzie: nu stiu cand e bine sa dai fuga la urgenta, dar cand se intampla ceva ce nu stiu cu ce se manaca mai bine las pe altii mai avizati sa decida cat e de grav.
Edit: Mai e o chestie care mie mi s-a parut deficitara la urgenta. Asistentele asteptau sa intre urmatorul. Pai cum frate? Esti la cabinet de medicina de familie? Mi se parea normal sa iasa si sa vada ce cazuri sunt si care are prioritate nu credeti? In cazul asta nu mai existau discutiile respective. Sau poate existau, ca romanu nu prea accepta sa nu fie bagat in seama din prima.
Cereale: Filip mai papa si acum. Papa si mancare de adulti dar seara sau dimineata papa si cereale. Nu le-am scos ca are nevoie si de fibre iar paine nu mancam nici noi, el nici atat, doar cand mai prinde cate-o coaja.![]()
bujo mami de Filip
bujo spune:
Lui Filip ii place olita... sa si-o puna in cap. Il distreaza la maxim.
bujo mami de Filip
moni_or spune:
BUJO
Sa fii sanatoasa, fericita si iubita!
Monica, mami de
Luca
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
moni_or spune:
ANKA, mersi pentru reteta. Oare foietajele alea congelate sunt ok si pentru copii de 1 an, tu le dai si Erikai? Sau mai bine sa fac in casa?
MONA, eu nu cred ca ai facut rau ca l-ai invatat pe Cris sa nu se bata, cu siguranta la fel am sa-l invat si eu pe Luca dar mi-e groaza de pe acum daca sunt parinti asa nesimtiti, carora nu le pasa ca e violent copilul lor sau il si incurajeaza pe drumul asta...
OOKA,bine ai revenit. N-ati fost la mare in Grecia? Ca parca asa era programul, nu? Pune-ne poze cu Sofi! Si felicitari pentru mancatul singura!
VIO, sa-ti fie de bine tunsul, sa pui poze!
ANA
ce frumos scrii tu acolo, ca intotdeauna, eu nu ma plicitisesc citindu-te!
ANKA, eu ii mai dau lui Luca cereale instant, macar din alea sa-si ia B-uri si Fe, ca lapte praf nu mai bem. Cat despre urgenta, eu probabil in caz de ceva prima data as da telefon doctoritei lui Luca, daca nu e o ora imposibila din noapte si numai dupa sau daca n-o gasesc as merge la urgenta ca mie mi-e groaza de spitale, totdeauna am avut oroare sa nu intru cu copilul sanatos acolo si sa ies cu el bolnav ca cine stie ce a luat pe acolo.
Am vrut sa scriu mai multe dar nu prea am stare, sunt in butoi o perioada asa ca ciocaniti daca vreti sa intrati, ca e ocupat.
Monica, mami de
Luca
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)