Pepenasi iulie-august 2008 -IN SARBATOARE (142)
Raspunsuri - Pagina 16
vias spune:
deci clar...e a nus tiu cata oara cand visele mele inseamna ceva 

eu deprimata de mama focului...am plans si cand am auzit ca si Aida a nascut..ma gandesc cu bucurie la ea si la Monica...dar simt ca parca la mine nu mai ajung..nu mai e timp..
asa ca de dimineata m-am dus sa scot toate hainutele lui Flavius..sa vad ce-mi mai trebuie..nebuna de mine..apoi am intrat pe dc..si gasesc 2 mesaje de la o fata...noua intrata aici..care imi spune ca anul asta pe 14 iulie a nascut un baietel...a aflat ca e bolnav ca si copilul meu..si ca de atunci a stat numai in spital, dar azi sunt 5 ziel de cand sunt acasa...si la sf scrie "multumita medicilor din Tg Mures, azi Darius traieste!" 

..azi e ziua mea proasta....prea multe coincidente..

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei 
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Sa-l ajutam pe Alex
30+
Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe
Flavius Cristian
POZE
ankalaura spune:
GALLY - aici sunt de acord cu tine. Nici noi nu avem TV in dormitor. Am avut, intr-un timp, calculatorul; dar asta din cauza sufrageriei mici. De cand este Erika, locul masutei de calculator l-a luat patutul. Iar pentru calculator, am facut niste loc in sufragerie, dupa oaresce invarteli... Ca idee insa, si daca as avea spatiu, tot nu as pune tv in dormitor. Daca am chef sa adorm la teve, ma culc in sufragerie ![]()
VIO - nici eu nu mananc dimineata, tot pe fuga sunt. Le dau numai lor, fetelor. In weekend mancam dimineata. Mai precis, luam micul dejun, ca uneori nu mai e dimineata, ci aproape pranz
Cremvusti iau numai Forzoso. Ce scrie pe eticheta pare ok, iar la gust sunt super. Uneori sunt mai scurti si mai "grasuni" si nitel portocalii sa zicem. Ii prefer. Alteori sunt mai rozalii si mai subtirei. Astia sunt mai "pastosi" si mai fazi. Aia mai grasuni sunt carnosi. Alte modele nu ne plac, indiferent de marca - astia parca sunt dela Cris-Tim.
O sa ne oprim la fabrica Aurora cand venim de la soacra-mea, la Focsani, si o sa vad ce gasesc acolo. Produsele Aurora sunt tare faine.
Cremvusti avem cam o data pe saptamana.
Crema de branza - am gasit Petit Suisse la MegaImage. Costa 6 lei 6 cancioace de-alea de 60 g. Din asta le dau si in parc - arata cam ca un iaurtel. Am luat si Apettito, tot de la voi am auzit de asta - Apettito crema de branza, nu branza topita. E de mare succes la Eliza. La Erika nu
Erika prefera Petit Suisse.
CRIS - daca e sa nu renunt la ceva, aia e cafeaua. IUBESC CAFEAUA!! In toate formele ei. In afara de cafeaua de dimineata, imi place cafeaua amaretto, calda si cu frisca, imi place irish, imi place caffelatte rece cu whisky ... Mama frate ce imi place! Ness-ul il bag la shaker si il fac cu spuma, arunc niste gheata in pahar... Miam Miam!!!
MONI - eu iau foetaj congelat. E de mare inspiratie! Unele modele sunt cam grase, dar pus pe hartie e super, si nu mai adaugi nimic cu grasime. Poti umple cu orice.
O reteta super (rapida si simpla) de aluat pentru placinte este asa:
- 1 lingura de otet aromat (e bun ala de la plafar, cu mere si plantute)
- 6 linguri de apa
- un pachet de unt
- faina cat cuprinde.
Framanti la asta pana iese un gogoloi maleabil si care nu se lipeste. Imparti in doua, o parte o distribui pe fundul tavii. Edit: fundul tavii nu trebuie tapetat, dar eu pun mereu hartie de copt. Adaugi ce vrei tu - strat nu prea gros (mar ras si nitel stors daca e cazul, copt sau crud, cum vrei; branzica; dovleac; ce vrei tu, dar sa nu curga zeama!) si a doua parte de aluat o pui peste (faci si tu cu sucitorul, intelegi...)
Bagi la cuptor si cand e gata, presari cu zahar pudra daca vrei. Sau, inainte de a pune la cuptor, ungi cu un ou si pui seminte. Cum vrei tu.
Este un aluat fraged si gustos, si iese o super placinta in vreo juma' de ceas, zau!
Acuma... stiti ca placintele sunt de multe feluri. La noi, placinta presupune foetaj si rasucire. Prin Ragatie, vad ca presupune aluat si straturi suprapuse.... Prin Moldova... presupune ditamai coca.
Gata, am fugit!
Ma intorc sa spun ca se mai face usor si rapid, pentru masa de seara, un fel de "budinca". Continutul poate fi orice - broccoli, conopida, cartofi si sunca,... aproape ORICE, dar sa fie nitel fiert - de exemplu cartoful sau broccoli.... In vas (mai adanc, asa...) ungi si tapetezi, pui smecheriile cu pricina, deasupra vaci un maglavais din ou, nitel lapte sau smantana sau ambele, cat sa fie ca o smantana curgatoare, torni deasupra, mai presari niscai pesmet daca vrei, razi niste cascaval, bagi la cuptor, la final pui si niste verdeata - sau pui inainte daca vrei, frunze de patrunjel, si se face super budinca, ultra gustoasa calda. Asta se poate face practic din orice "resturi" de prin frigider....
Pentru gustarica, eu mai fac orice fel de aluat la cuptor, derivatii din aluatul de paine, imbunatatit, iese cam ca batoanele de pe vremuri. Fac din asta niste painite goale sau umplute cu mozzarella sau cu ce vreau eu. Unse cu unt cat sunt calde, va zic eu ca dati pe spate orice copil (si adult!) Miroase demential si sunt ultra gustoase!
Si mai fac briose cu orice, si astea se fac in juma' de ceas maximum!
Cam asta mancam noi in afara de mancare.
violeta29 spune:
Bunaziua si de la noi!
ANKALAURA, cand povestesti tu, bucatareala pare o joaca de copil,numa ca de la teorie la practicaaaaa...Uite mie imi place sa fac diverse chestii,chiar ma pasioneaza asta, numai ca eu nu pot neam sa fiu asa rapida cum zici tu, nu stiu cum naiba fac, ca ma tot lungesc.Poate daca ar fi cineva langa mine sa-mi spele vasele ar merge mai repede![]()
CAMY, stai linistita ca o sa nasti si tu,mai ai asa putin!
CRISTINA,cred si eu ca ai emotii,mai ales ca e primul ecograf
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111-povestea nasterii
minunea care ne-a luminat viata
Violeta ,mamica de nazdravana mica
-Alexandra Valentina(2.09.2008)
monalac spune:
am citit tot,sa vedem ce am retinut...
mancare...eu ii dau lui codrin in continuare pasat,pt ca altfel mananca cateva inghitituri si apoi scuipa...nu i am dat pana acum mezeluri,asta pt ca nici lui cris in vara asta nu prea i am luat,sunt perisabile tare si cine mi garanteaza mie ca au fost transportate si depozitate ok?si decat sa risc sa faca vreo enterocolita[anul asta e sg an in care pana acum n a facut],mai bine zic pas pana prin toamna,cand se va face mai rece.lui codrin zic sa nu i dau mezeluri pana la 2 ani,acum sa vedem adca mi iese,ca asa am zis si ca o sa i dau lapte praf pana la 3 ani si nu mi a iesit.
eu nu sunt o mare gospodina si nu prea ma pricep la chestii sofisticate,dar deocamdata am noroc pt ca asta mare al meu[cris]mananca doar vreo 4 chestii.dimineata cereale cu lapte si nesquiq,la pranz a mancat cateva linguri de ciorba si toata carnea din ciorba cu paine,acum a mai cerut un castron de cereale cu lapte,mai mananca un fruct,ceva si cam atat.
codrin azi a mancat asa-cand s a trezit i am blenduit o piersica cu o para si cu 2 linguri de cereale orez de la nestle,apoi a mai luat cateva linguri din cerealele crospies ale lui cris,in parc a luat o gura de banana si n a mai vrut,cand am ajuns acasa i am facut gris cu lapte si cu putin zahar brun si a mancat juma de castronel,cand s a trezit i am pasat piept de pui cu legume si paste fainoase din ciorba lui cris.apoi a mai luat iar niste guri din cerealele lui cris.pe seara cred ca i dau iar niste fructe sau un borcanel de fructe si i fac niste branzica calcica sa i amestec.
pe de alta parte nu mi pare rau ca inca ii dau blenduit,ca asa mananca de toate,cand va fi mare va selecta...
XENA,VOTAT MARIA.
TRULI LULI,am vazut pozele cu strumfii,sunt tare frumosi amandoi,are ana niste ochiiiiii,dar nici victor nu e mai prejos,iar tu esti tare tanara.insanatosire grabnica lui victor!
CU TV...eu am tv in dormitor,pt ca am momente in care nu am tp sa stau cu cris[nu dati cu pietre] si se mai uita la tv.azi sunt sg cu ei,mama n a mai venit de vreo saptamana jumate ca m am certat cu ea si tb sa ies cu ei in parc,cand vin din parc ii spal,da le iar sa manance,culca l pe codrin,in casa sunt atatea de facut,apoi se trezeste codrin[care doarme maximum 2 ore toata ziua],iar papa,iar vase de spalat,iar in parc,iar baie si tot asa...
codrin e genul de copil terorist care nu sta deloc,dar deloc,nu se joaca deloc cu jucariile,in schimb imi face dezastru in casa-scoate aspiratorul,il desface,se catara peste tot,imi scoate rufe din dulap,deschide sertare,ia hartia igienica de la baie si o rupe in bucatele si o imprastie prin casa,scoate toate butoanele de la aragaz,se duce la galeata de gunoi...,toata ziua strang dupa el...cristian nu era asa...
azi mi a zis iar caca inainte sa faca...
monalac spune:
mai scriu un mesaj si ma car afara...
stiu ca s a vb despre tinutul biberonului.nici codrin nu si l tine singur cand bea lapte,dar cand bea apa si l ia si il inclina singur..lapte mai bea inca noaptea,dar tot asa, maximum 100 ml odata.ziua nu mai bea aproape deloc,asa ca i fac mereu branzica,gris cu lapte.
testul portage-nu l am facut pt ca n am stiut unde sa l incadrez,la 0-1 ani sau la 1-2 ani..pt ca daca l incadrez la 0-1 ani raspund cu da la toate intrebarile,daca l incadrez la 1-2 ani raspund nu la multe intrebari ,dar nu ca i copilul inapoiat ,ci pt ca multe chestii le va face pe la 1 an jumate,1 an si 8 luni.stiu de la cris.
sa va zic o faza tare-acum cateva zile cris s a plimbat cu trotineta prin casa si s a lovit la picior si urla de mama focului,iar eu nu m am dus sa l consolez pt ca ii spusesem ca n are voie cu trotineta in casa..iar codrin,fara sa i zica nimeni nimic,s a dus la cris si a inceput sa l mangie pe cap,dar mult si apasat,de am ramas masca...
in alta ordine de idei,sunt f suparata pt ca de la o vreme cris e f gelos si urla din diverse motive.de ex,azi o prietena a pus o pe fii sa in carut la codrin si cris a inceput sa se isterizeze ca ala e carutul lui,intr o zi taica su a incercat sa ii prinda rolele unei fetite si a inceput sa urle ca de ce o ajuta pe fetita aia...
plus ca in parc e fraierul parcului,zau,il bat si copiii aia de 2 ani...iar el urla si urla de m a adus la disperare...cred ca eu sunt principala vinovata pt ca l am invatat mereu sa nu se bata si acum suport consecintele...si ba il impinge un copil de pe banca de l tranteste in cap,ba vine alt copil si i ia jucaria din mana si nu i o mai da si el nu face decat sa urle si sa vina la mine isterizandu se...pe bune de n am ajuns sa i zic sa nu mai vina la mine si sa dea si el,ca nu mai suport...
am ajuns sa ocolesc tipele cu care altadata eram prietena...e una cu un baietel de aproape 3 ani si frate,de nu intra cu tricicleta in picioarele copiilor,dar tare,in viteza,pe codrin l a impins de l a dat cu capul de ciment, a luat apa din sticla in gura si a venit si a scuipat o pe fata lui codrin,lui cris ii cara la palme in spate...si maica sa nu i zice decat'matei,nu e voie mama sa faci asa'acum,eu mereu ii zic lui cris''lasa l,mama ,ca e mai mic',dar deja ma apuca nervii.
e sensibil rau copilul asta mare al meu,e extrem de plangacios ..
in rest,n am treaba cu el,e f prietenos,ii place la nebunie compania copiilor,drept pt care petrecem o gramada in parc,pe codrin il iubeste f mult,mai avem de lucrat la capitolul ''plans din orice''[.
BOTI,de unde stii ca garga are infectie cu candida?nu se poate recolta ceva de acolo sa se faca o analiza?eu stiu ca medicul neonatolog ne a recomandat pt eritem un unguent care se numeste triderm.noroc ca n am avut probleme pana acum.
succes cu operatiunea 'olita'.
VIO,ce mai face sotul tau?
TURTU,ce mai face mara?
GALLY,xenia e frumoasa si tunsulica.o sa i creasca parul repede.
kimmy,ce mai face timeea?
CAMI,va fi bine,ai incredere!stiu ca simti ca nu mai trece odata timpul,asa simteam si eu,dar va veni si vremea ta,iar flavius va fi bine.
anaxena spune:
am facut si eu testul impreuna cu sotul,pai ashtia zic ca zace un mic geniu la mine in casa..hmm,totusi nu shtiu ce sa zic,motor shtiu si eu ca stam bine,adiq ea urca scarile singura fara ajutor si coboara corect tinuta de-o manuta
Data: 05.09.09
--------------------------------------------------------------------------------
Varsa socializare: 2.28(2 ANI 3 LUNI )
Varsa limbaj: 1.68(1 ANI 8 LUNI )
Varsa autoservire: 1.23(1 ANI 3 LUNI )
Varsa cognitiv: 1.66(1 ANI 8 LUNI )
Varsa motor: 2.85(2 ANI 10 LUNI )
--------------------------------------------------------------------------------
Varsa mentala: 1.94(1 ANI 11 LUNI )
Varsa cronologica: 1.21(1 ANI 3 LUNI )
IQ: 160
130 + Exceptional/120-129 Foarte bun/110-119 Mediu - Superior/90-109 Mediu/80-89 Mediu - lnferior/70-79 Zona de granita/55-69 Retard usor/40-54 Retard moderat/30-39 Retard sever/Sub 30 Retard profund
Ana-Maria
de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii
ooka spune:
salu
Mai primiti si rataciti?![]()
Noi am fost ocupati cu mutat, apoi am plecat intr'o pseudovacanta in Maramures. Cupilu a fost plasat strategic la bunici, adica la soacra. E o slabanoaga si nici foarte inalta nu e, da arata bine si e foarte activa. Atat de activa incit de cind am venit din concediu ma gindesc cum sa fac sa ma intorc la servici
, oricum simt ca timpesc acasa, noroc ca m'am apucat de cetit, acu' ma documentez despre Nicolae Steinhardt si am reinceput sa scriu, mai precis un basm pentru cupii. Am vizitat vreo trei manastiri in Maramures si o gramada de biserici de lemn. Una peste alta a fost o experienta extraordinara, in care nimic nu'ti zgarie retina. Peisaje perfecte, oameni perfecti. Am vizitat si memorialul din Sighet, de acolo am ramas cu sechele, eu nici n'am vrut sa merg, ca nu obisnuiesc sa ma delectez in concediu cu foste inchisori sau cu cimitire, drept pentru care m'a sarit si cimitirul vesel din program.
In alta ordine de idei abia astept sa merg iar, ma gindeam de Craciun. Sa plasez copilul la fel de strategic si s'o intind intr'acolo.
Am citit asa din 3 in 14, dar m'am uitat la poze, mi se par urias cupilasii, niste frumosi, da' mari, a mea pare mica mica.
Despre Sofia, de vreo 4 zile refuza sa o hranesc eu, adica mananca singura, drept care mananca putin dar nici n'am ce sa'i fac. Azi a progresat in la a'si pune in lingurita cu mana si a'si viri in gura. In genere mananca precum un purcel, da e haioasa.
mami de Sofi
Muuh spune:
boticelina da un search pe google dupa Elimination Communication si vezi poate iti este util in demersul tau de a scapa de pampi.
violeta29 spune:
MONALAC, Si alexandra face totul vraiste prin casa,jucariile o intereseaza doar ca sa le plimbe de colo colo si sa dea cu ele de pamant, daca ma duc la baie,ma urmeaza si imprastie sulul de hartie prin toata casa,deschide sertare si scoate tot din ele,dar o las sa-si faca damblaua, trebuie sa-si consume si ea energia cumva.Singura jucarie care o pasioneaza e un bebe caruia ii da apa, ii da sa manance, il bate, ii da nadragii jos, e oropsit rau saracul![]()
Sotul se simte mult mai bine, maine e ultima zi de tratament, sper sa iasa bune si rezultatele de la analize si sa vina acasa ca tare pustie-i casa fara el, si alexandrei ii este deja foarte dor, mereu il cauta,mi-e si mila de ea.
MUUH,am dat si eu cautare pe google dupa Elimination Communication ,foarte interesant si util mi s-a parut, am salvat la favorite,caci o sa vina si la noi momentul sa punem in practica si trebuie sa fiu cu lectia invatata.Aaa, si am observat ca baietelul tau e nascut exact in aceeasi zi cu fetita mea
OOKA, bine ai revenit!Sa-ti fie de bine vacanta!Daca te-ai apucat de citit si de scris, e clar ca ai copil cuminte!
violeta29 spune:
Am uitat sa va spun ca m-am tuns!Baieteste
Si m-am si vopsit,cam inchisa nuanta, dar mai aveam niste vopsea ramasa de data trecuta si am zis ca n-are sens sa mai cumpar alta.Cred ca o sa bag vreo doo suvite s-o mai deschid putin.