Pepenasi iulie-august 2008 -IN SARBATOARE (142)
Raspunsuri - Pagina 14
estrella80 spune:
Boti mersi pt link-ul cu testul. Vad ca si celelalte fete au fost in asentimentul meu... l-am facut, si asa cum ma asteptam suntem cu 1 luna in urma la cognitiv si la limbaj... la celelalte suntem ok, media fiind ca suntem undeva la 1 si 5 luni. In privinta socializarii.. e de 2 ani!!
Strange!!
Ankalaura e posibil sa ai dreptate cu tv-ul in camera.. eu inca nu stiu cum voi face sau cum voi reactiona!!!
ariadnabr spune:
Hop si noi din papusoi! ![]()
Intru iara pi fuga, ca-mi stau fetili cuminti la desene 2 minuti
. In primul rand, sar'mana la toata lumea care a vizionat/comentat pozili si filmu'
. Da, suntem bine...adica ele...ca io mi-s zombi prima mana! Is ametita rau saptamana asta, a inceput Sonia scoala si se da trezirea o ora mai devreme si mooooaaaamaaaa ce o simt! La asta se adauga si maraielile si plansu' Juliei noaptea ca ii mai ies niscavai dinti...avem 6, ultimu' s-a chinuit vreo 2 luni sa iasa, amu' vaz ca mai vine unu'!
De vomat, s-a oprit cu medicamentatia, sper sa se rezolve si cu asta in curand ca nu mai am rabdare cu voma.
De cetit, cetesc pe fuga si uit in 5 minute ce s-a discutat
Am vazut pozili noi...
(nu nominalizez) dar va zic ca avem niste pepenasi, numa' unu' si unu' de i-as lua pe toti acasa 

Anyway, break over 
si 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
ariadnabr spune:
Aaa da, am mai pus ceva poze cu Julia pe picasa. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
ankalaura spune:
Bai, barbatu-miu cica fata asta are un IQ cat mama si tata la un loc, aka subsemnatii, pentru ca rezultatul este asta:
Varsa socializare: 2.65(2 ANI 8 LUNI )
Varsa limbaj: 1.39(1 ANI 5 LUNI )
Varsa autoservire: 1.31(1 ANI 4 LUNI )
Varsa cognitiv: 1.46(1 ANI 6 LUNI )
Varsa motor: 1.85(1 ANI 10 LUNI )
Varsa mentala: 1.73(1 ANI 9 LUNI )
Varsa cronologica: 1.18(1 ANI 2 LUNI )
IQ: 147
130 + Exceptional/120-129 Foarte bun/110-119 Mediu - Superior/90-109 Mediu/80-89 Mediu - lnferior/70-79 Zona de granita
Io... vorba lu' Vicky... cre' ca e ceva specific cu testul asta, poate este adaptat copiilor cu nevoi speciale, sau stiu eu? Ca nici Erika nu zice mai nimic, dar se face inteleasa, are intonatie, maraie, repeta dupa puterile ei, te face ea sa pricepi.
Si sa mor io ca habar n-are unde sunt urechile. Stie numai ochii; nasul si gura... nu sunt sigura. Stie de maini si de picioare, si de par. Asta a invatat de la Eliza.
La ea, totul e DA-DA sau BA-BA. A avut o scapare, cateva zile a zis ZEZET la suzeta. M-am bucurat, dar acum nu ii mai zice in nici un fel.
Zicea TA-TA. Acuma e tot DA-DA. Eliza e tot DA-DA, cu o intonatie diferita. "Mama" zice rar si nu de mult timp.
Zice DA-TA la "gata"
Nu am lasat-o sa vad daca poate sa coboare singura scari, in patru labute, si nu o las sa manance singura decat in anumite conditii, rar, si depinde ce anume.
E drept, fuge, alearga, se catara, face cucu-bau, se joaca de-a vati ascunselea cu Eliza, rade mult, imita sunete si gesturi...
Cu jucariile, inca le linge de numa'. N-am ajuns la faza cu cuburile (ca n-am timp sa stau cu cuburile, iar cand am avut, le-a lins si atata). Deci nu le avem cu scosul si introdusul prin perforatii. Habar n-are fructe, legume, animale, nu prea stie cum fac - stie doar de catel, si de cateva zile de pisica, de vaca si de cal.
Hmm, cam asa stam noi.
ankalaura spune:
Aaa si oala sa n-o vada. Arde rau, da' rau! Am zis sa fac o proba pe reductorul de toaleta, dar a fost si mai rau. Nu tin sa o invat, da' ma gandeam sa nu mai spal atata la caca, daca tot face dimineata. De fapt, nu stiu daca e mai nasol sa tot spal caca sau sa spal oala. Cre' ca e mai nasol sa spal oala totusi. Deci pana la urma cre' ca e mai misto ca face in pampers.
Deci la intrebarile cu statul la oala am fost cu NU, si am mai fost cu NU la intebarile alea cu intreruptul actiunii daca stie ca nu e voie. La asta m-a cam busit rasul, ca nici Eliza nu s-ar incadra. ![]()
ankalaura spune:
Hai sa mai trancan eu nitel, ca vaz ca sunteti inca in vacanta.
treaba asta cu televizorul e al naibii de complicata.
E drept, asta e un rau necesar.
Din pacate, dintre toate relele la care poate fi expus copilul, televizorul / dvd este primul dintre cele mai rele, si mai rau ca ele nu sunt decat anturajul nociv, dropgurile, fumatul, si alte nenorociri de gen.
Deci poate sa faca sport copilul, poate sa mearga la gradinita, poate sa stea in cap si in coada, dar va dau eu cuvantul meu de pionier ca daca se uita la teveu, gata, s-a hipnotizat.
A interzice televizorul, nu e ok.
A-l pune la dispozitie in camera lui, nu e ok - aici e parerea mea si a altora, dar nu e musai sa fie generala, cum e parerea de deasupra.
Cand copilul e mai maricel si se supara, se duce la el in camera ca sa il pedepseasca pe parinte. Si aprinde teveul. Daca parintele merge dupa el si i-l interzice (ii ia telecomanda, etc) este si mai nasol. Copilul se va simti exclus din singurul lui spatiu personal din interiorul casei.
Daca teveul este in casa, in sufragerie, cum ar fi indicat (camera de zi, ma rog - alta greseala este teveul la bucatarie!
) copilul intelege ca nu este singur de capul lui si singur detinator al drepturilor de privit la teveu. Intelege ca teveul e al casei si ca fiecare are dreptul sa priveasca o emisiune.
Continutul privit la teveu, e una.
Reclamele dintre "continuturi" sunt alta chestie naspa.
Probabil ca si voi va intrebati cum de se intoarce brusc un copil de un an, imediat ce incep reclamele, chiar daca dai sonorul mai incet (si aici este o tehnica jegoasa de marketing, de a avea volumul mai ridicat la reclame)
Ei, pe la vreo 3 ani o sa inceapa lupta explicatiilor - nu tot ce apare in reclame este adevarat. Reclamele sunt in mare parte mincinoase. Lucrurile din reclame sunt scumpe. Nu le putem avea pe toate. Raspuns "Nu-i nimic mami ca tu nu ai bani, lasa ca ii cer lui Mos Craciun" 
Si pot sa vorbesc despre asta pana maine fratilor.
Si subliniez! Eliza nu se prea uita la teveu. Se mai uita la cate un desen, si alea alese, DVD-uri alese, netitrate in romaneste (e mult prea bogata limba romana in imbecilitati...) Stiti ce intelege acuma un copil din Alba ca Zapada? Ca se pupa mai. Din Cenusareasa, asemeni. Ajungi sa te lupti sa ii bagi pe gat numai 101 dalmatieni, pisicile aristocrate si alte desene animalicesti, doar doar uita treaba cu printii si printesele si pupatul si nunta. Acum sunt tone de papusi imbracate in mireasa. Vedeti in parc la fetite si o sa vedeti ca nici macar UNEIA din ele nu ii lipseste papusa mireasa.
la intrebarea "ce te faci cand o sa fii mare", se raspunde "printesa"
Si asa mai departe.
Desigur, acuma nici sa nu fie copilul meu fraierul scolii. Bineinteles ca suntem LOADED de Hanna Montana si Stefany din Lazy Town si Jaggets care canta si inregistreaza, Tinkerbell si Thumbellina... Dar le bagam la cutie nene. Si cand le bagam la cutie, scoatem puzzle. Si tot asa. Cutiile sa traiasca. Si tot ne luptam cu teveul...
bujo spune:
Ola gagix.
Vad ca au revenit din "greii" odiseii. Uelcam bec, pupi la Mada1 si Mada2, Ile, Jovanna, Andreea si restu care au revenit.
Furam in ospetie la Boti si v-a zis ca Filipanu numa prostioare a invatat-o pe Nancy. Ca doar era booring sa stea cuminti sa se joace, e mai fun sa te blochezi sub servanta, sa te sui pe masa, sa rastorni cutia cu nasturi etc. O sa pun si poze.
Vorbeati de multe, da sa vad ce-mi mai amintesc.
Si io am o boala cu animalele pe afara, mai bine zis cu stapanii lor. M-am certat nasol cu un mos proprietar de pechinez care isi plimba patrupedu pe iarba de s-a cacat la nasu copiilor. Am urlat la el si i-am zis nesimtitului ca n-are voie cu animal in parc. La care el: n-am auzit niciodata asa ceva, cum sa n-am voie cu cainele in parc? Ce tupeu pe capu meu sa-i zic sa se care. Bai, macar daca-l vedeam cu punga sa stranga, da visez eu. Sotu s-a dus la comunitari sa-l reclame si n-a gasit pe nimeni evident.

N-ai cu cine discuta.
Flo poate sa intre sotul in CIC daca a lucrat si el 12 luni inainte de data nasterii copilului.
bujo mami de Filip
ankalaura spune:
BUJO - nu stiu ce e mai naspa. Un proprietar de catel care face caca si nu strange, sau un proprietar de copil care face caca si nu strange. Ambele sunt naspa, dar parca ultima e mult mai scarboasa.... Macar de la catel nu pot sa am pretentii sa poarte pampers sau sa zica "mami, fac caca".... Bai ce tara nene...
dara_d spune:
Anka si la noi a iesit IQ 147, si la toate depasea varsta ei minumul era 1.8 ani, ea stie sa arate ureche, mana , picior, ochi, nas, gura, cesul la mana tic-tac zice de fapt ti-ta,daca ii spun nu nu mai face ce facea si pleaca de acolo.Spune mama , tata, nenea, mam-mam =mamaie, pa, papa -mancare, isi duce mancare ala gura cu lingurita daca o las,stie jucariile dupa nume, le aduce daca le ceri , ti le lasa, se joaca cu alti copii, imita ce faci si mai frate danseaza pe orice muzica de m-a innebunit,in carut, in picioare, in scunul de masina,si pare ca are ritm, nu stiu cu cine o semana ca noi nu suntem asa dansatori.Isi tine cana de apa si bibe singura. Dar eu cred ca e normal s afaca toate astea si sa spuna ce spune la varsta ei, ma rog poate nu stiu eu despre dezvoltarea copilului, astept explicatii "documentate".
Nu stiu ce sa zic cu testul asta poate o fi pentru copii cu probleme ca la restul vad ca iese cam la fel, or fi "pepenasii mai avansati " s-a mancat sau s-a baut ceva pe perioada sarcinii sau o fi ceva in laptele praf .............. HA HA HA!!!
PUPICI ca sunt franta.
http://lb2f.lilypie.com/pLsGp3.png
truli-luli spune:
Salutam pepenimea!
Daca tot e sezonul revenirilor sper ca mai aveti loc si de noi in gashca. Speram sa revin in conditii mai bune dar tocmai m-am intors cu Victor de la dr. Iar suntem pe antibiotic, gat rosu, muci si tuse la greu si nu stiu ce se aude la plamani. Mamamliga lui de butoi ca sunt satula de el! Vara asta am rasuflat mai linistita dar vad ca acum iar o luam de la capat.
Saptamana trecuta am fost cu copiii la Praid, a tras acolo o tura de tuse care a trecut cu aerosoli, dar de cand ne-am intors l-a luat iar. Suntem amandoi, si eu si sotul, terminati de nesomn iar Victor e mereu obosit si marait. Doamne ajuta sa-i treaca repede ca ma doare sufletul cand il vad asa.
In conditii normale e un scump si jumatate. Ne pupa pe amandoi de 100 de ori pe zi, din proprie initiativa si in stil propriu adica cu gura laaarg deschisa
Inca nu merge foarte sigur si nu o face decat unde si cand vrea el. Nu spune "mama" dar pune telefonul la ureche si zice "alaaaa, da, da"
Isi canta singur cu la-la-la si da din fund cand aude muzica. E innebunit de inchisul si deschisul usilor si se mai si chinuie sa le incuie cu cheia. Il distreaza bagatul formelor in orificii chiar daca nu nimereste mereu gaurile corecte.
Multumesc mult fetelor care ne-au vizionat pozele, Moni_or, Capri, Cristina multumim de aprecieri!
Cristina ce super veste, felicitari pentru sarcina!
Boti multumesc pt linkul cu lucruri mestesugite. Bagat la favorite si astept sa isi revina Victor ca sa ma pot apuca de treaba cu Ana. Imi pare rau pt funduletul gargaritei si va urez mult succes cu olita. La ce atitudine de fetita mare are Nancy poate se prinde si olita mai repede de ea. Dar oare de la ce a facut iritatia asta? Cand era Ana cam la varsta asta am psatit si noi ceva asemanator, dar nu atat de grav. Adica era iritata si nu mai trecea cu nimic. In cazul nostru a coincis cu schimbarea marcii de scutece, trecusem de la pampers la happy. In disperare de cauza am revenit la pampers si asa am scapat de problema. Nu cred ca a fost din cauza ca pamapers avea cine stie ce, ci doar pt ca erau cele cu care pielea ei era obisnuita. Nu de alta dar am auzit si de cazul invers, cand au trecut de la happy la pampers si au patit acelasi lucru. Se potriveste cumva si la voi? Oricum eu va tin pumnii pt olita.
Camy ti-am vazut pozele si m-au emotionat foarte tare. Abia astept sa ne arati poze cu Flavius care se bucura de toate pregatirile voastre. Va doresc multa sanatate !
cu mult drag toti pepenasii bolnaviori, sa le treaca repede si usor!
Anaxena am votat sportiva.
Eu acum sunt ocupata si cu pregatiri pt ca sambata viitoare, pe 12, suntem nasi de cununie. E prima oara cand cununam asa ca am emotii, ma straduiesc sa fac lucrurile sa iasa bine. Dati-mi si mie o mana de ajutor. Ce culoare sa ma vopsesc la par? Eu acum am parul un saten mai inchis si am ochii caprui deschis. Pe mine ma trage ata spre roscat dar nu stiu daca se mai poarta. Mentionez ca rochia de nasa e gri-argintie. Astept sugestii.
poze Ana si Victor
varsta Anei