**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(105)**

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tamaraspt spune:

am fost la cumparaturi si m-am intors cum am plecat: cu cardul plin
Inca sunt in dubii cu patul lui Matei - sotul l-ar vrea pe cel de la ikea care creste odata cu copilul, ce nu-mi convine este salteaua, caci este impartita in 3 bucati. Vom vedea.

Si am fost in cautare de perdele la home design mall, vreau sa schimb in dormitor unde s-a stricat sina din tavan si schimb si perdeaua cu acesta ocazie. Preturi f variate, dar eu vreau sigur una sa nu sifoneze. Am gasit una pe la 35 ron/m. Draperii nu punem cu toate ca ele schimba mult interiorul. Initial am vrut un fel de perdea-draperie: avea zone transparente alternate cu cele opace, dar nu se prea pot pune pe sina.
Si la perdele stiam ca se ia cel putin dublu daca vrei falduri mai ample si perdeaua este f transparenta - cel putin asa am luat pana acum la cele de organza si m-am saturat de calcat 7m*2m de perdea.
Voi mai cauta caci vreau si ceva culoare in dormitor si culoarea peretilor nu o schimbam deocamdata - Matei este un boem, picteaza

Vreau impresii din prima zi de gradinita, inca nu ne-am hotarat unde il vom da: la cea particulara sau la cea de stat. La cea particulara mi s-a spus ca va trebui sa platesc un an scolar chiar daca il retrag.
Cresa este la 10 min pe jos de casa.

Edit: Anca subscriu si eu la problemele legate de caini, ieri am numarat intre 2 copaci de pe marginea soselei peste 10 kk de caine, iar in serile fierbinti de vara venea in casa un iz de pipi de pisica - noi avem pisici la bloc, cu zecile.

Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Gata am venit... Mi-a dat giardinophyt, tratament homeopat, 7 zile + 8 zile pauza + 7 zile...
Peste 3 zile pot sa repet analizele si daca e ok poate sa se duca. Mai trebuie sa vorbesc si cu pediatrul gradinitei.

A certat-o ca isi suge degetul... Of. Micuta. De la ecografia de 20 de saptamani il suge, si de cand a venit Mihnea ticul s-a accentuat.. Si ea isi da seama ca nu e bine, dar ce sa ii faci.. Nu stiu cum sa o ajut. Nu merge nimic...

Acum i-a casunat ca are lipsa de calciu. Exista lipsa de calciu sa nu iasa in analize? Probabil zic prostii, dar chiar intreb serios.
Ca am uitat sa ii zic ca i-am facut analizele acum 1 luna si 1/2 si a iesit perfect calciul. La fel si la 1 an.
Lipsa de calciu pentru ca transpira... Dar nu foarte mult, doar cand a avut enterocolita a transpirat mult.
Si a zis ca de la asta are picioarele un pic in X. Dar la mine in familie si bunicul si mama au avut asa - si niciodata lipsa de calciu. Adica are fix picioarele lui mama. Ceea ce e bine dupa parerea mea, desi ea a fost un pic complexata de x, dar pe mine ma enerveaza si mai mult picioarele mele groase :D
Si a zis ca pentru fixarea calciului sa manance fara gluten 2 luni. Si sa poarte ghete ortopedice cu talonete. Asta ar insemna sa o infometez... Astept sa vorbesc luni si cu pediatra ei.

A zis ca are mucozitati in nas si asta inseamna ca e alergica!?. Poate ca este, dar nu cred ca toti copiii care au la un moment dar mucozitati sunt alergici. Pai tocmai ne-am intors de la munte unde dupa parerea mea a racit un pic. Si in plus de cand e aerul conditionat deschis non-stop toti din casa avem nasul uscat.

Si mi-a zis sa nu o dau la gradi pana cand cel mic nu se face mare spre 1 an. Eu asta nu prea pot sa fac... Am mai zis, mama nu mai are rabdare, mai mult de ianuarie nu pot sa stau acasa, mi se pare ca nu pot sa ii asigur educatia necesara, plange tot timpul dupa copii...
Voi nu v-ati dat copiii mai mari la gradi fara ca cel mic sa fi facut 1 an?

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Tamara, te inteleg cu calcatul, eu mereu am luat perdele pe care sa nu le calc. Mereu insemnand dupa nunta la amenajare si acum 4 luni . Sunt foarte dragute cele de acum. Inainte luasem o data si jumatate lungimea galeriei, insa acum am luat cam de 3 ori, pentru falduri mai mari. Asa erau expuse si la magazin, eu ma dusesem croita sa iau maxim de 2 ori lungimea sinei dar m-am razgandit acolo. draperii nu avem pentru ca nu imi plac.
An@, tare faza cu suzeta! Mai nou bem un bibe in plus noaptea, nu ii place asta de vaca deloc.

Ieri i-am cumparat Liviei niste craticioare si pot sa spun ca in sfarsit s-a jucat si copilul meu cu ceva!

Sa va povestesc si eu niste faze cu ea, ca am realizat ca nu prea povestesc
Acum 2 zile cand eram afara i-am zis ceva de genul: "nu pune mana acolo, nu auzi?" si fie-mea iritata: Nu aude Ibi, nu aude! Ulterior s-au transformat in "nu acuta (asculta)Ibi, nu vede Ibi." Ieri intindeam rufe in balcon si o vad ca se freaca la ochi, o intreb daca i-a intrat ceva in ochi si imi spune "utuoi de la cane (ustutroi de la carne)" desi nu mancase decat putin iaurt de dimineata, nicidecum carne.
Cand sa plecam in oras seara, sotul meu cauta ceva in torpedou si inca nu pornise masina si ea suparata zice : "matina ata e ticata, nu ponete"
Ma enerveaza ca e destul de rusinoasa cu copii, iar la locurile de joaca e de speriat ce copii bagaciosi si tupeisti vad. Ea saracuta, daca o impinge unul la tobogan, nu se mai da nici daca i se face loc.

Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Anca, noi nu facem nici o analiza, asa ca nu stiu cum stau. Banuiesc ca bine ca numai daca i-as aduna dupa jos ar fi pediatra de acord sa imi faca analizele. Cred ca-i o chestie legata de asigurari.
de fapt io vroiam sa iti zic ca numai la pediatri romani se recomanda chestia asta cu amandoi copii acasa. Robert nu a intrerupt nici o zi din gradinitza, indiferent cum au fost bolile, vanturile...
De ex la ei apare deseori pe usa scris: un copil are scarlatina, unul are paduchi..etc..dar nu l-am retras, ce as fi facut?! as fi panicat copilul, ca in drobul de sare. Si, daca ai mai avea unul?
nu il poti tine pe unul pe loc doar ca celalat e mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

ella subscriu si el la cele zise de fete referitor la mancarea lui Bob, cea mai buna solutie ar fi sa il lasi la gradi la program lung si sa manance cu copiii. Iti pot da si ex ceea ce a facut Maya azi la gradi...ea acasa mananca bine dar nu vrea sa manance singura....cica e mica si nu poate (dar atunci cand isi da cu ruj pe buze e mare si are voie)...la gradi a mancat aproape tot cele 2 feluri (acasa manaca doar unul) si singura, nu a vrut sa o lase pe miss sa o ajute...

Sa va zic de azi la gradi...a plans dimineata putin cand am plecat noi, a mancat juma din masa de dimineata, apoi s-a jucat, la masa de pranz a mancat aproape tot, a urcat la somn, nu a dormit insa a stat cuminte in patut pana s-au trezit toti, apoi gustarea si la final au iesit in curte de unde am si recuperat-o. Cand am ajuns la gradi si ne-a vazut intai si-a terminat plimbarea cu bicla si apoi a venit la noi. A cerut la wc si a facut pipi....in concluzie a fost foarte ok. Vom vedea si maine..

Si din capitolul copiii spun lucruri haioase....Maya are acum o problema cu Mos Craciun, ne tot spune ca vrea sa vina si la ea sa ii aduca daruri scumpe (nu multe)..si intr-o zi mi-a spus ca la ea vine un alt Mos Craciun pe care il cheama baba....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Mica,
o sa incercam sa-l lasam la program lung numai ca acum tre sa-i dam fierul la masa de pranz si la gradi ne-au spus ca ei n-au voie sa administreze vreun medicament decat in caz de urgenta; asa ca n-are cine sa-i dea fier.

Tre sa gasesc o solutie sa i-l dau la masa de seara desi el seara abia inghite un iaurt si putina paine.

Cu mancarea nu stiu daca se va lua cu ceilalti fiindca are impreuna cu copiii masa de dimineata si cea de pranz si cu toate astea nu-l inspira ceilalti; azi a mancat felul intai iar de la felul doi numai piureul cu putin castravete din salata.

Si a fost cuminte si s-a jucat, a iesit in curte , a cerut la wc de cate ori a avut nevoie.
I-am scos de altfel si pampersul de noapte fiindca l-am testat o saptamana si n-a facut deloc pe el; poate va mai face noaptea pe el dar pampersul cred ca-l deruta, asa ca prefer sa-l schimb daca se intampla; desi bea bibe la 6 dimineata, doarme pana la 9 fara sa ceara la olita.

ma bucur ca Maya s-a acomodat repede si nu plange cum a facut .
vezi? e fetita mare.

La in grupa sunt numai copii de varsta lui, adica peste 2 ani, desi fiind grupa de pampers varsta de primire e 1an jumate. Ma bucur ca e asa fiindca daca ar fi fost prea mici, atunci educatoarele se concentreaza pe cei mai neajutorati; in primele luni de gradi era tot timpul cu o educatoare ca si cum ar fi fosr singur in grupa, il tinea in brate, ii dadea sa manance, il schimba. Mi-a convenit fiindca era vorba de copilul meu dar n-as fi fost prea incantata daca era mai mare si educatoarele sa se uite numai dupa cei mai mici.

FlorentinaR,
cum a fost la gradi azi cu Cip? a mai plans?






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Didi, Si eu ma gandesc la fel... La urma urmei in multe tari se duc copiii la cresa de la 1-2 luni ca atat au mamele concediu, si nu e sfarsitul lumii
Tot vreau sa o duc, mai ales avand in vedere cat ii plac copiii si cat sufera ca nu sta tot timpul cu ei.

Florentina, azi am fost la aerobic de la 8 la incepatori :D Sunt curioasa daca o sa pot sa merg maine, desi nu am facut prea mult...
Ce a facut Cip la gradi?

Mica, Ella, ce frumos vorbiti de gradinita... Ma bucur ca Maya s-a adaptat atat de frumos
Azi trebuia si puiul meu sa se duca...
Nici nu stiu cand o sa poata sa se duca... Trebuie sa ma dau maine telefon - daca pediatra mi-a zis ca dupa 3 zile de tratament pot sa refac analizele si daca e ok, poate sa mearga - sa vad cand o primeste gradinita.

In ultimul timp Manu s-a prins ca daca tuseste/se ineaca toti ii dau atentie. Asa ca ma streseaza cu o tuse simulata, mai ales cand e suparata. Sau daca se ineaca putin cu mancarea, behaie rau. S-au uitat o asistenta (a pediatrei in concediu) si pediatra la care am fost azi in gatul ei si nu are nimic. Dar tot ma streseaza, daca are ceva ascuns...

Si tot nu cred ca are lipsa de calciu daca analizele ii ies bune.

In schimb ma ingrijoreaza un pic Mihnea, de la munte are nasucul un pic infundat (nu curge) si nu ii trece vad cu ser fiziologic. Poate sa respire, mananca mult, e vesel si rasfatat nevoie mare (mai nou nu adoarme decat la tzitzi si rezista si 1h si in brate sau la orice alte metode. urla si cand ma vede rade ca stie ca o sa primeasca...).
Eu nu l-as cara la alti pediatrii, as astepta luni sa vina pediatra lui. Dar o fi periculos sa stea cu nasucul un pic infundat (din cand in cand se simte, nu tot timpul, si respira frumos cand doarme) pana atunci - daca nu il deranjeaza?

In alta ordine de idei ma mananca si pe mine nasul nevoie mare. Oi fi facut si eu geardia. Oricum incep tratamentul de maine. Din pacate daca e asa, la mine (la fel ca si la Manu) nu se manisfesta cu scadere in greutate sau cu scadere pofta de mancare.

Manu din 6 august cand a avut enterocolita a luat 1/2 de kg cu toata geardia. Are 92 cm (asa au zis asistentele, mie imi iese mai putin) si 14,5kg.
Inca mai are maini, degete si obrajori pufosi de bebelusi, picioruse grasute dar s-a dus burtica...

Vorbesc si eu cu voi ca stau 24h cu bebeii si imi vine sotul obosit nevoie mare pe la 8 seara :D
Ce bine era la munte, adoarmea Mihnea la 20.30, Manu la 21. Se trezeau Mihnea la 7.30 apoi la 9, Manu la 8.30.
Acum iar se trezeste Mihnea si pe la 4, bazaie pana la 7... O fi si de la faptul ca mi-a venit CM, si am inteles ca bebeii care mai sug sunt agitati in perioada asta. Desi nu stiu cat de mult mai ia el de la mine, de stat la san sta ca cere insistent.
Manu doarme :D

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ella, mi se pare o lipsa totala de bunavointa a doamnelor de la gradi; cum sa nu-i dea baiatului fier la pranz, ce mare lucru e? La noi la cresa nu exista asa ceva, doamnele sunt f flexibile; de multe ori mai inalca prevederile de "sus" atunci cand sunt aberante.
Mica, ce vesti bune, eram sigura ca Maya nu va protesta la gradi. Ce activitati au acolo in timpul zilei?
Poohy, si eu zic sa duci fata la gradi, mai ales ca si vrea acest lucru.
Apropo de olita, avem o mare problema! B nu mai vrea sa faca pipi decat pe el; efectiv nu spune cand are nevoie si ii da drumul in chiloti. Nu stiu ce se intampla, la inceput era f incantat, faceam bravo etc; acum insa e cu NU in brate.


Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaraspt spune:

Liviana cand am demarat programul olita a fost asa usor cu pipi, a inteles repede, ii placea si spunea ca face la olita 'o picatura' si chiar atat facea, era clar pregatit, avea control. Dar kk facea pe el si ma striga apoi, daca il vedeam si pomeneam de olita il tinea pe NU in brate. Chiar imi faceam probleme ca sunt copii maricei care se tin pana li se pune pampers sa faca kk.
Dar de cateva zile a inceput sa faca si kk la olita. Asta dupa 2 luni de facut la olita. Ma face cateodata pe el, dar este un start bun.

Dar eu nu l-am prea intrebat daca face pipi/kk, am asteptat sa-mi spuna el. Au fost si cateva accidente dar ii spuneam ca se mai intampla. A fost f incantat de adaptorul de wc si cand este in casa numai acolo face.
Si cand ne jucam/citeam povesti ne opream si-i spuneam ca mami tb sa se duca la baie si sa stea cu tati pana atunci. La inceput venea sa vada ce fac, asa ca si puterea imitatiei a fost mare.
Eu zic sa-l lasi in pace o perioada pe Bogdan, dar sa-i pui totusi chilotei si cand este ud sa-i spui ca este un accindent si nu este nici o problema. La cresa poarta pampers? Poate ii este dor de Matei?

Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Tamara, multumesc pt sfaturi. Eu inteleg ca pot exista accidente, dar ma ingrijoreaza ca face de fiecare data pe el. La treaba mare se mai duce la olita, dar nu mereu. La cresa are acelasi regim ca si acasa - fara pampers. Ii mai duc doar pt somn insa am impresia ca nici atunci nu ii pun mereu. Sunt zile cand gasesc tot sacul de haine pisat ca sa zic mai pe sleau. Nu cred ca are legatura cu Matei, procesul l-am demarat dupa plecarea lui frate-sau si cum ziceam o vreme a fost f bine; treaba asta dureaza de vreo 10 zile. Sambata o sa vina si Matei; sa vezi atunci joaca si uitare... Cu toate astea imi amintesc ca si Matei a avut o perioada similara, dar era mai mic ca B si in timp s-a "dat pe brazda".

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput