Burtici fericite de septembrie-octombrie (182)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

- referitor la limba eu cred ca depinde de fiecare in parte.
Cand am venit prima oara in Timisoara nepoteii (care acum au mai mult de un cap peste mine) vorbeau numai maghiara si nici macar nu intelegeau romaneste si asta din cauza ca erau tinuti la sat unde si romanii vorbesc maghiara. Si cum erau tot calare pe mine aveam nevoie de tranzlator sau nu , pt ca jocul nu are nevoie de cuvinte ... Interesant e ca aveau deja 4 respectiv 5 ani.
Cand cel de 4 a fost adus la oras sa inceapa scoala (scoala maghiara clar si avea deja 7 ani) nu stia o boaba romana , la scoala invata destul de putina romana , asa ca a invatat cu copii de la bloc. Inutil sa spun ca amandoi stiu perfect romana si urmeaza studii superioare desi au facut 12 ani de scoala maghiara.

Am intalnit insa copil din familie mixta care era balbait din cauza ca parintii il invatau ambele limbi in paralel ...

Emma spre exemplu a inceput sa 'vorbeasca' , de fapt sa spuna cuvintele , in ungureste , dar pentru ca eu nu stiu limba , nu mai stiu la ce varsta , a refuzat sa mai spuna in casa in ungureste ... dar daca mergeam la soacra-mea vorbea cu ea in ungureste. In Ungaria la transplant daca noi nu eram cu ea in boxa (asta se intampla numai dimineata foarte devreme) se descurca foarte bine sa 'negocieze' , cum era unul dintre noi acolo nu mai spunea nimic , nici macar pe mine nu ma ajuta sa comunic cu asistentele (ca alea habar nu aveau engleza ) ....

Deci depinde de fiecare copil si mai ales de fiecare familie. Nu cred ca este o regula fixa

Aida ... 37+ AMR max 15 zile
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Adi ce ma bucur ca ai mai intrat p-aci! Asa, asa, noi ramanem pe baricade pentru octombrie

Dana eu nici nu stiam ca au site in ro astia de la medela, pana acum numai pe shopurile de bebe m-am uitat. E bine ca avem un review de la cineva cunoscut tie! Inca oscilez intre astea si cele de la nuk, astept sa vad ce zice Moni ca ea avea de la nuk si electrica, si manuala.

Cu wrapul dupa ceza, eu nu ma pricep cum e. In sensul ca nu stiu cum te simti dupa ceza. Am avut doua operatii abdominale si nu aveam voie sa ridic nimic mai greu de un kil mai mult de o luna. Asa ca, daca e la fel, poate nici bebeul nu ai voie. Daca ai voie sa ridici, fortarea e la ridicat in brate, nu la tinutul in brate. Deci atunci merge si wrapul. Daca tot iti place si zici ca il va purta sotul, eu mi l-as lua, si l-as folosi dupa vreo luna, cand as fi mai in puteri.

Sa stiti ca tare m-am distrat cand am primit mesaj de la croco . Ca ziceam aseara ca si-a ales doar "Dane" sa trimita mesaj, cum e si ea o Dana . M-am distrat cand am primit mesajul pentru ca pe mine ma cheama Raluca Dana

Nu stiu daca am mai vrut sa zic ceva, ca-s tare flamanda... revin...

Doamne ajuta la fete sa scape repede si usor!

32+ Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Multam Aiduco....deci cred ca va trebui sa vedem si noi cum si in ce parte apucam.
Sunt mai mult ca sigura ca vom vorbi romana la inceput.
Cazul de aici pe care il stiu, are fetita 2 anisori si au vb cu ea numai romana si acum a inceput gradinita si vine acasa si deseneaza ceva si apoi merge la mami si-i spune "look at it"...deci a prins extrem de repede, asa spune mamica ei.
Stiu ca trebuie facuta oarecum o delimitare si nu vorbite ambele limbi de-avalma....dar nu stiu care metoda ar fi mai buna.
La gradinita si la scoala nu imi fac probleme ca nu se va descurca....in engleza dar nu stiu primii ani cum sa-i abordam ....
Ceata e densa si mare

Cea mai fericita 38 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anomis28 spune:

Raluk16

cred ca voi comanda royal blue
http://www.sleepywrap.com/shop/index.php?main_page=index&cPath=1

camy, frumos caruciorul, sa aveti plimbari linistite cu el si cu propitarul

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Hai CROCO !!!!!!!
Hai KATERYNAAAAA !!!!!!!!

Nasteri usoare !!!!

Cea mai fericita 38 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anomis28 spune:

acum am vazut si papusa din ultima poza,
e super .

am cumparat si noi o salopeta de ursulet pentru bebe care are cornitze pe gluga si abia astept sa il imbrac pe bebe in el.

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

referitor la ce limba vom vorbi cu baiatul, am exemplul prietenilor mei. Alex are 4 ani, acasa vorbeste in romaneste, pe strada si la gradi vorbeste in engleza. nu a fost deloc confuz si faptul ca a mai stat verile in Romania la bunicii din Constanta l-au ajutat sa-si dezvolte si vocabularul romanesc. Mai zice si cuvinte in engleza, dar cu noi vorbeste romaneste. Am si exemplul unor alti prieteni, fata are 2 ani si desi ii vorbesc si in romaneste, tot mai mult folosesc limba engleza. ea merge si la gradi de un an si desi intelege cand i se spune ceva in romaneste, prefera sa raspunda in engleza. mi-as dori ca al meu copil sa stie sa si scrie in romaneste, am eu un pitik pe creier. Tinanad cont ca va merge la gradi in engleza, scoala si mai stiu eu ce, cu siguranta ii va fi foarte usor sa invete engleza. de aceea as insista mai mult pe romaneste, pentru ca va avea mult mai putin contact cu limba asta. Si mai stiu de la o prietena care si-a scris dizertatia tocmai pe tema asta si de altfel, astia i-au publicat-o in Germania in forma de carte de studiu pentru universitate, deci spuneam ca stiu ca pana la varsta de 6-7 ani copilul e in stare sa invete orice limba la nivel de limba materna. abia dupa 7 ani trece la alt nivel de invatare si atunci intampina dificultatile pe care orice copil le are cand invata o limba straina.
Varul meu din Germania vorbea cu mama lui ungureste, cu tatal romaneste si la 8 ani a invatat si Germana cand ai lui au emigrat. Si acum vorbeste 3 limbi perfect. are probleme cu scrisul in romaneste si ungureste, pentru ca a ramas la nivel de clasa I, dar asta doar pentru ca nu are nici un fel de exercitiu.

MangaGirl :-) 35+ cu Sasha Laurian

varsta bebe

poze

www.mariaciubotaru.blogspot.com

AMR 5 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Raluk deci si tu esti Dana?!! ce tare!

eu trebuie sa merg sa achit niste facturi, sa prelungesc o carte de la biblioteca..asa ca ramai tu la carma!!!

in ceea ce priveste pompa de la Medela, sa stii ca am mare incredere in cumnata mea; ea este genul tau! studiaza toata piata, intreaba in stanga, dreapta..si in final face cea mai buna alegere! un pic de zgarcenie, multa intelepciune..asa este laura noastra; aseara mi-a povestit despre pompa pe Skype, mi-a si aratat-o (dar nu in actiune..desi era in stare);

cand ajung acasa..ma bag si eu sa citesc despre Nuk; pe tine ce te atrage la cele de la Nuk? am inteles ca sunt BPA free (si astea de la Medela)..oare accesoriile sunt mai ieftine? incerc sa fac si eu o documentare cand revin

Camy fainut carutul! sa-l folositi cu mare drag! cand primesti wrapul? (parac tu l-ai comandat de pe un site din Ro, asa-i)

Dana 34s mamica mandra de
Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

CROCO

KATTERYNA

Haideti fetelor dragi!! cu curaj, inainte!!!

Dana 34s mamica mandra de
Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzam spune:

Anomis pt wrap incearca si acest site nandu .ro

Camy super carutul si tot odata vreau sa-ti si multumesc ca am rezolvat si eu un mister. Sa nu radeti de mine dar asa avem si noi carutul pt bebe si aveam o dilema legat de cum se pune acel sac pt picioare. Sincer am incercat in zeci de moduri dar binenteles niciodata asa. Noi l-am primit cadou carutul iar pe instructiunile de montare nu specifica deloc cum tb montat acel sac.
Deci Camy

36+ cu bebe scump David

Mergi la inceput