Puiuti de Randunici 2008!! (305)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

lyvy,

Sa vezi ce dezamagire te cuprinde cand iti semnezi concediul fara plata, cand te gandesti ca in cateva luni poate nu vei mai avea servici sau bani de intretinere in plina iarna.

Momentan incerc sa ma bucur de zilele libere si sa-mi pun la punct o serie de lucruri la care am ramas restanta muncind atat de mult la servici. Incerc sa fiu optimista, up and going si sa-mi aduc aminte ca viata e o cursa de maraton, nu una de sprint si asta e pur si simplu un moment mai greu care va trece. DAR cu parere de rau, desi si eu sunt Ardeleanca si crescuta in spiritul acelorasi valori pe care le-ai enumerat, nu prea mai vibrez la aici ne-am nascut, aici am crescut, aici e tara noastra, pamantul nostru, suntem romani. Sa nu te superi

Rox,

Pai nu poti da reply la mail si sa le spui ca ai luat la cunostiinta de faptul ca a fost scoasa poza copilului tau, dar ca nu regasesti in mail scuzele Medlife pt faptul ca poza Amirei a stat pe un site public, fara acordul tau atatea luni?

Asta ca sa nu mai zic ca subtil se poate intreba daca au acordul parintilor si pt celelalte poze care inca apar pe site.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyvy spune:

Gudinde, nu ma supar maica
Eu cred ca lucrurile care se intampla acuma la noi, sunt si la alti, dar nu le stim, pt ca nu sunt ale noastre, pana la urma, criza e mondiala si nu numai in Romania, la noi sunt mai nasoale lucrurile din cauza proastei organizarii de pana acuma, si poate cu criza asta se mai pun treburile pe un fagas normal, asa sper eu in visul meu optimist si mai sper ca atunci cand se va termina, cineva acolo sus care ne conduce tara sa gestioneze mai bine totul si sa ne mai civilizam si noi, si sa nu mai fie asa discrepanta pe plan social si salarial.

Nu stau nici eu pe roze, si nici nu port ochelari roz, la servici mi se cere tot mai mult pe zi ce trece, salariul a scazut, iar bonus nu ma vad de 4 luni, chiar daca mi-am facut treaba.

Eu inca sper ca e ceva trecator si va vine soarele si pe strada noastra.

Livi Mamica de Iris Miruna (12.03.2008)

Pozele mele
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Call me a full, dar eu zic ca e mai bine sa fii sarac in tara ta, decat sarac si singur in tara altuia.

Pozele mele
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Lyvy, discutia poate fi lunga...Iti dau dreptate in privinta singuratatii in afara (si cam stiu ce vorbesc). Cu saracia...mai greu. Stii, vorbeam de curand cu o colega plecata in Franta (medic, aici terminase rezidentiatul, nu avea post, era somera si statea pe banii -multi- ai tatalui). Mi-a zis ca, fiind acolo medic debutant, salariul e chiar mic dar decent si cu posibilitati reale de crestere. Altceva insa o face sa nu mai revina, cel putin legat e profesie: respectul, faptul ca poti avansa daca esti bun, ca poti face ceva daca ai idei, proiecte, etc; ca poti invata orice si oricat neingradit si daca o faci nu ti-o ia inainte pila X care a dat spaga sau e baiatu lu taticu...
Ce zici, ar fi niste motive sa-ti protejezi copilul?...Repet, eu inca nu stiu ce decizie sa iau...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Naty, pe langa pila lu taticu incap si altii, daca sunt realmente cei mai buni, pentru ca la un moment dat se vede cat e de bine pregatit cel cu pile fata de cel fara , dar profesionist.

Pozele mele
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Lyvy, discutia poate fi lunga...Iti dau dreptate in privinta singuratatii in afara (si cam stiu ce vorbesc). Cu saracia...mai greu. Stii, vorbeam de curand cu o colega plecata in Franta (medic, aici terminase rezidentiatul, nu avea post, era somera si statea pe banii -multi- ai tatalui). Mi-a zis ca, fiind acolo medic debutant, salariul e chiar mic dar decent si cu posibilitati reale de crestere. Altceva insa o face sa nu mai revina, cel putin legat e profesie: respectul, faptul ca poti avansa daca esti bun, ca poti face ceva daca ai idei, proiecte, etc; ca poti invata orice si oricat neingradit si daca o faci nu ti-o ia inainte pila X care a dat spaga sau e baiatu lu taticu...
Ce zici, ar fi niste motive sa-ti protejezi copilul?...Repet, eu inca nu stiu ce decizie sa iau...

Esti sigura?

Si ca sa imi spun si eu parerea, desi am mai tot spus-o - eu nu vreau sa plec nicaieri. Am fost, am trait prin strainataturi si m-am intors. Nu e de mine. Mie imi place in Romania, asa cum e ea. Doar aici ma simt intr-un anume fel pe care nu pot exact sa-l definesc. De fapt, ba da - se cheama "acasa". Mie una mi-a fost tare rau printre straini -cuvantul cheie fiind <singuratate>. Pentru mine cel putin toata civilizatia lor nu compenseaza lucrul asta catusi de putin.

Ce o sa fac eu pentru copilul meu? O sa-i dau posibilitatea sa aleaga singura, pentru ea, ce vrea sa faca, unde vrea sa traiasca. Va avea experienta Romaniei si a altor tari si se va hotari singura, dupa cum ii va dicta sufletelul ei atunci.

Inca un lucru - va rog eu mult de tot sa nu credeti ca "dincolo" e numai lapte si miere, sau ca umbla cainii cu covrii in coada. DA, muuuulte lucruri sunt mult mai bune, dar asa cum spune Lyvy au si ei problemele lor.

Gata, ma duc sa hranesc si sa culc copilul, apoi ma apuc sa strang prin casa. Imi plezneste capul de durere, ma doare gatul, am febra si o stare tampita de greata. M-am mai suparat si pe randunoi...

Raluca mamica de Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Kya, in primul rand sanatate multa si sper ca nu te-am iritat, asa mi-a sunat din raspunsul tau...Eu vorbeam din experientele altora. Personal, m-am dus in SUA dupa marea mea iubire din facultate care plecase cu loteria vizelor, ca sa vad daca e posibil sa ramanem impreuna, eu plecand acolo. Pe langa ca l-am gasit schimbat, am plecat cu inima franta dar FERM convinsa ca in SUA n-as putea trai vreodata, din 1000 de motive. El in schimb e acum un neurolog de mare succes, are un copil si prea putin sau mai nimic nu-l mai leaga de Romania...Asa ca stiu ca nu umbla cainii cu covrigi in coada. Si da, probabil nepotismul si coruptia exista pretutindeni, doar ca nu la o cota atat de INCREDIBIL de inalta si de sfidatoare ca la noi.
Si da, Lyvy, pe langa pila lu taticu ajung deseori si cei merituosi (ca cineva trebuie sa mai faca si treaba de calitate). Dar oare cati au plecat dezamagiti sau cati isi rateaza sansele din cauza locurilor care raman ocupate de incapabili?...
Iulia a comis-o iar A escaladat si patutul pliant (care cica e safe pana la 4 ani) si a cazut rau de tot pe parchet. Habar n-am ce solutie sa gasim...Sa o adorm la noi in pat si apoi sa o mut-nici nu vreau sa aud...Care o fi tipul cel mai subtire de salteluta????

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Naty,

O solutie nu e mutarea intr-un patut ca al Andrei de Mihu din care sa se poata da jos cand vrea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

Alice, eu te felicit pentru decizia luata! Dumnezeu sa va ajute sa va realizati planurile si sa va indrume spre mai binele vostru.

Zozela, si voua va urez sa va ajute Domnul sa luati cea mai buna decizie pentru intreaga voastra familie si sa va conduca pasii acolo unde va va fi cel mai bine.

Fetelor care ati avut sau aveti macar cel mai mic gand de plecare din tara (indiferent de motiv, ca e material, ca e profesional sau ca pur si simplu vreti alt nivel de civilizatie pentru voi si coppiii vostri, dar care ezitati sa luati o decizie:
NU aveti ce sa pierdeti! Sunteti tinere, copiii sunt mici si se vor integra perfect pentru ca vor fi crescuti acolo, de ce sa nu va acordati o sansa??? Daca nu va place si veti constata ca nu puteti trai departe de casa nu va opreste nimeni sa va intoarceti in Romania. Nu e nici o rusine! Am intalnit persoane care spuneau ca daca plec si nu mi-e bine nu o sa ma lase mandria sa vin inapoi cu coada intre picioare...CE PROSTIE!!! Oamenii astia si-au taiat din start orice sansa de succes. Nu-i nimic rusinos in a spune am incercat, am vazut cum e, nu mi-a placut/nu e pentru mine dar am sufletul impacat ca tot mai bine e acasa si nu am nici un regret. Omul e dator sie insusi sa incerce sa-si faca o viata mai buna, nu intotdeauna reuseste, dar cred ca e mult mai trist sa-ti spui pe la 50 de ani sau mai tarziu "ce mult regret ca n-am plecat in tinerete..." sau sa-ti reproseze copiii ca n-ai facut pasul asta (eu cunosc si astfel de cazuri).
Sa nu ma intelegeti gresit, eu nu indemn lumea la un exod in masa, ma refer strict la fetele care ar pleca dar se codesc. Sigur ca plecatul nu este pentru toata lumea, sunt oameni care nu s-ar dezradacina pentru nimic in lume si e ok. Sunt oameni care pot sa faca abstractie de tot ce e negativ in Ro si sa fie fericiti acolo si e ok. Dar daca visezi la o altfel de viata, fa pasul acum, ca tineretea e un mare avantaj; la batranete nu te mai urneste nici macaraua...

Si inca ceva: nu mai suntem ca pe vremuri cand odata plecat erai ca si disparut pentru cei dragi, acum avem internet, webcam, videotelefon, mult mai usor tii legatura, transportul e mult mai facil, in cateva ore te duce avionul oriunde, s-a dus epoca saretei si a vaporului...

Na, acum injurati-ma, dar eu una militez pentru o viata fara regrete, atata tot

Vio 11s+ (17 martie 2010) & Sean (16 martie 2008)

Mergi la inceput

In rest doamnelor eu ma retrag din discutie.
Este clar ca suntem oameni maturi cu opinii bine definite, care nu se vor schimba prea usor.
In cazul meu, eu sunt omul angajat pe bune ca mai trebuie sa fie si un prost care sa munceasca si sa traga precum acela de jug. Stiu cum este sa fi in aceasta pozitie, stiu cum se sau nu se promoveaza ca n-ai factorul piluta si stiu ce nedreptati am vazut de cand a venit criza (nu ca inainte n-ar fi fost dar parca nu erau atatea) si ce pile aveau sau nu aveau si ce competente aveau cei nedreptatiti.
Iar despre strainatate as putea spune una, doua sau mai multe vorbe despre omologii mei din alte tari, cu care am colaborat.

Dar sincer nu conteaza. Eu am o opinie bazata pe o experienta, altii au alta opinie bazata pe experienta lor.

Si cu asta, pt mine personal, declar acest subiect inchis.

Nu va suparati, dar tot din ciclul experiente proprii, tocmai am citit mail-ul trimis de director astazi la all si sunt cu in sus rau de tot.

V-am pupat si va urez noapte buna!

Mergi la inceput