Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(58)*

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui petrean

Citat:
citat din mesajul lui Kea

olga nu esti singura, eu citesc, dar nu pot scrie, ca incerc sa-l culc.

gigelica dar ce diplomt ai facut tu acolo!!!

Keutu cheliutu 5 luni

e foarte bun diplomatul ala..si super usor de facut..am si eu reteta...si-l fac destul de des

Vlad si Catalin-17.03.2009 si Andrei Luca -15.12.2006

Poze gemeni

Povestea noastra

vreau si eu reteta !!

Mami lui Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

vaaai gigelica...dar cu cat cantec mananca pitonul. cu asa o galerie ar trebuie sa rada doua castroane o data. hmmm si eu sunt asa serioasa la masa...poate de asta se plictiseste repede

cine m-a intrebat de cat de gros iese piureul din legume facute la abur??!!am uitatpai eu l-am facut numai la aburi, nu i-am dat zeama de legume nicodata. iese...piure. asta al meu mananca mai bine cand e gros pt ca ador sa mestece. de fapt asa cere si mancare mai nou. mesteca in gol de zor. eu zic ca face de shmecher sa ne arate ca are dinti

25 martie 2009

Mergi la inceput

dyana - cam asta cica e buba la copii alaptati. am observat ca mai toata lumea se plange. hai ca poate o sa fie mai bine zilele astea ca s-a mai racorit si in general ei dorm mai bine.
p.s. nici eu nu vreau sa aud de cereale. imi e frica de ele zici ca sunt bau-bau

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns provista spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

multumesc pt raspunsuri tuturor. azi am adaugat si pastarnac, maine bag dovlece,poimaine cartof si tot asa.
cica pediatra dragutza cand ajungi la 10 lingurite ii poti baga carneacum sa-i spun eu ca el 10 lingurite a mancat in prima zi??

25 martie 2009

baga legume noi la o diferenta de 3 zile sa se obsnuiasca cu ele si sa vezi daca are intoleranta ele.

Simona mamica dragastoasa de Dragos (28.02.2009)
dragostea mea
varsta Dragos
ora exacta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Am revenit si noi! Inainte de a ma pune pe recuperat, urez "la multi ani" sarbatoritilor zilei de azi, de ieri si puilor Alexandru si Alexandra!

pentru Alma

Noi am primit cadou un sling cu inel, asa ca acum umblu prin casa cu ratzushk atarnata. A adormit scumpik. Trebuie sa studiez DVD-ul ala sa vaz ei cum zic sa-l pun, ca eu l-am pus... cum m-am priceput.

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ela78

Gigelico, pai tu zici de depresii si tristeti, NF si probleme in familie? Sotul meu in curand face o luna de cand n-are servici si prea bine nu-mi pica chestia asta

Elena, fericita de Ianis Cezar (04.04.2009)

Gigelica,mami de Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009

Mergi la inceput

ok provista, atunci o sa mai stau un pic cu dovleceii. dar o sa se strice. imi cumparase mama din piata unii mici in floare.

denisa - si cum te simti cu el? ca ma batea si pe mine gandul sa imi iau si sling(am toate nebuniile de legat copii de gat)sa il tzin pe shold, dar mi se pare ca e cam nesigura prinderea

25 martie 2009

Mergi la inceput

aaa am uitat sa va multumesc pt urarile de sf alexandru

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns provista spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

ok provista, atunci o sa mai stau un pic cu dovleceii. dar o sa se strice. imi cumparase mama din piata unii mici in floare.

25 martie 2009

Cateva sfaturi
• Incepe cu alimente fara gluten si cat mai naturale, fara adaos de zahar sau sare.
• Orice mancare pe care i-o dai trebuie sa fie un piure fin, mai degraba lichid.
• Alimentele se introduc unul cate unul. La 3-4 zile de la introducerea unui aliment se poate folosi inca unul. Asa iti poti da seama la timp daca bebele are o alergie alimentara si care este mancarea care o declanseaza. Cel mai susceptibile de a provoca alergii sunt nucile, alunele, soia, fructele de mare, ouale.
• Odata ce ai reusit sa introduci in alimentatie cateva alimente, variaza pentru a-i asigura copilului o dieta corecta.
• Daca refuza un aliment, nu te da batuta. Poate fi nevoie chiar si de 10 incercari ca sa accepte o mancare noua.
• Chiar daca accepta bucuros diversificarea, copilul trebuie sa primeasca lapte de san sau formula macar pana la un an. Ambele tipuri de lapte ii ofera fier, vitamine si proteine intr-o forma usor de difgerat. Alimentele solide nu pot inlocui cu succes nutrientii din lapte, in primul an de viata.
• Desi este bine sa obisnuiesti copilul cu o varietate mare de alimente, probabil ca va dura ceva pana cand se va obisnui cu gustul si textura fiecarui aliment. Fiecare bebe are preferintele sale, dar, de obicei, tranzitia de la lapte la solide incepe cu cereale semi-lichide (amestecate cu lapte), continua cu fructe si legume pisate si se termina cu mancare (carne, alte surse de proteine) taiata in bucatele foarte mici.
• Unii experti recomanda sa incepem cu fructe si legume galbene, care sunt mai usor de digerat. Insa altii spun ca e mai bine sa incepem cu cele verzi, altfel copilul se va obisnui cu gustul dulce al alimentelor galbene si le va refuza pe celelalte. Fiecare mamica alege ce varianta vrea. Oricum ai face, nu exclude din dieta copilului un aliment doar pentru ca nu-ti place tie. Cel mic ar putea avea gusturi diferite de ale tale.
• Unii parinti aleg piureurile gata preparate, care se gasesc la borcan, la raioanele pentru copii. Nu este neparat gresit, desi piureurile facute in casa sunt mai naturale. Important este ca atunci cand desfaci borcanul sa pui o portie de mancarica intr-un castron. Daca bagi lingurita in borcan, apoi in gurita copilui, apoi iar in borcan, nu vei mai putea folosi ce ramane la o alta masa pentru ca bacteriile provenite din gurita vor strica piureul. Oricum, un borcan deschis de peste 2 zile trebuie aruncat.
• Nu te speria daca mirosul si consistenta scaunelor se schimba de la primele lingurite de mancare solida. Este ceva normal. In schimb, ar trebui sa te ingrijoreze alte simptome digestive (balonare, gaze, dureri de burtica, diaree) si cutanate (bubite) care pot fi semnele unei alergii alimentare.

Simona mamica dragastoasa de Dragos (28.02.2009)
dragostea mea
varsta Dragos
ora exacta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns millie spune:

Hop si noi

Nu stiu ce este in aer dar si pitica mea ieri si astazi a fost mai cumintica si a si dormit ziua cei drept doarme putin dar a fost mai des,am apucat sa fac de mancare si sa mananc ca omul.De dimi mi-a papat mar cu biscuite,la pranz supica din morcov,dovlacel si cartof am facut-o cu laptic si a papat cu mare pofta.Acum a papat pepene galben si din nou la somn.Eu ai dau seara cereale dar nu este nici o schimbare tot se trezeste de 2 ori sa pape.
multumim si noi pt.urarile de sf.alexandru.ma pun sa citesc ce ati mai compus

Monica mami de Timeea Alexandra ( 25.02.2009)

Mergi la inceput