Licurici de ianuarie-februarie 2009 (49)
Raspunsuri - Pagina 4
pyc spune:
Deosebirea dintre laptele de vaca si cel "de crestere" se refera mai ales la proportia diferita de vitamine, fier si proteine. Pana in 3 ani, copii au nevoie de multe vitamine, mult fier si mai putine proteine pentru ca au rinichii imaturi. Consumul prea mare de proteine la varsta mica favorizeaza aparitia obezitatii la varsta adulta. Cam astea ar fi motivele pentru care pana la 3 ani se prefera laptele de crestere. Sunt insa recomandari considerate de multi medici (ca sa nu mai vb de parinti) drept ..... mofturi sau toane de ale nutritionistilor........ Studiile arata ca 80% dintre copiii peste un an jumatate mananca deja aceeasi mancare ca si restul familiei.....
Iaurturile sau alte deserturi lactate au aceleasi proprietati ca si laptele care a servit la fabricarea lor.
Tinand cont ca in Romania nu sunt de cumparat astfel de produse, eu sunt de parere ca branzica ar trebui facuta din lapte praf adaptat varstei.....
Pupici
IRA_LIZA spune:
Pupam!
Bebelusi, NU GASESC RETZETA!! daca o fi fost intr-ua dintre cartile de bucate pe care le-am dat prin ianuarie/februarie (vreo 10 carti), s-a dus si n-o mai pot recompune decat din memorie. Cat despre intamplarea de la magazin, nu-i lasa! ANPC & (daca se baga) politia!
Dark, asa e! pacat k efectele unei disensiuni de genul asta inseamna otrava administrata lent pe termen nelimitat - nush daca ati observat, cand 2 barbati se bat se pot impacat a doua zi si pot ramane prieteni pe viatza, insa cand 2 femei au un conflict chiar si de mica miza/mica importanta se pot dusmani pana la obstescul deces indiferent care a avut dreptate (sau chiar daca nici una nu avea dreptate, k se mai intampla si asa cateodata) - si de aici o haraiala surda si tot felul de faze...achhhh, ce obositor...
Despre bataia din copilarie: domle, avea mama un obicei sa ma ia de urechi in public de ma innebunea! preferam sa ma calce in picioare decat sa faca gestul asta! in plus: a fost o intamplare pe care o tin minte si acum, dupa mai bine de treij'de ani: la gradinita (eu aveam, cred, 5 ani si jumatate - 6 ani) unei fetitze i-a disparut la un moment dat o papusa. Aia - plans si balamuc! cine ti-a furat-o? Irina! (aiurea! nici nu ma omoram de dragul papusilor, fapt pt care am avut fix 4 papusi toata copilaria mea) mama, fara sa verifice, fara sa ma intrebe daca e adevarat, ma cearta, imi administreaza la fund cateva "palmi", vorba lu' Ilarion Ciobanu, si nu oricum, ci de fatza cu Tante si cu ceilalti copii (am facut gradinitza de lb germana, Tante Roza era tanti care organizase toata chestia asta sub forma de gradinita). Finalmente, papusa a fost gasita (fraiera aia mica o ratacise sub niste hainutze), insa ce m-a marcat de tin minte si acum: mama nu mi-a spus niciodata "imi pare rau CA TE-AM BANUIT PE NEDREPT SI CA TE-AM SANCTIONAT AIUREA FARA SA VERIFIC DACA SPUI ADEVARUL!" pe cuvant de onoare ca as fi inteles exact o asemenea scuza si mi-ar fi uns sufletul, chiar la varsta aia (eram mica, nu tampita), dar nooo!
Concluzia:
Unu - detest o nedreptate facuta unui copil (bine, oricui, insa noi de copii vorbim aici), k, uite, poate va tine minte peste ani si ani;
Doi - detest sanctiunile aplicate in public, indiferent de care sanctiune, plus certatul copilului tot in public; banuiesc k multe dintre aceste situatii se petrec atunci cand tampenia aia cu "imaginea familiei" este luata prea mult in serios de catre parinti;
Trei - detest situatiile in care ajungi ca om matur sa spui "well, da, poate k trebuia sa procedez altfel, dar las' k ii trece, ce pricepe la varsta asta? si cum sa-mi cer scuze fatza de copil, chiar daca am gresit? daca si-o ia in cap??"
Ira, mamica Elizei
IRA_LIZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lisa79 sunt foc si para!!! Ana e cu muci,tuse,stranuturi si febra aseara a avut 38.3,temp luata in ureche,i-am dat de 2X tylenol la 9 si la 4 dimineata am fost la medic,are rosu in gat si sa ma astept la mai rau,trebuie sa fiu atenta sa nu vomite si sa nu aiba diaree. draga de ea,tot zambeste. azi-noapte s-a trezit din ora in ora sa bea lichide. 29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora! |
Lisa, si noi am fost raciti! adica noi toti 3, in diferite faze, eu cel mai nasol, cu febra, cu nas infundat, cu dureri musculare, cu raguseala, tot tacamul, Eliza cel mai ushor, culmea! doar nasuc infundat & raguseala, fapt pt care s-a trezit putin maraita in vreo 2 nopti; am folosit la greu aspiratorul nazal strangand din dintzi (Elizei nu-i place deloc si face k toate ielele) insa constienta k ii eliberez nasul, k poate sa respire si k sunt mai putine sanse k problema sa coboare spre plaman, k atunci ar fi fost mult mai rau. Am senzatia k ni s-a tras de la aerul conditionat, da' nush sigur...
Ira, mamica Elizei
bebelusi spune:
Ira sa mi-o spui atunci asa cum ai retinut-o tu te rog, ca vreau sa o fac.....si apropos de retete, a interesat pe cineva reteta de praji scrisa de mine???nu ca as fi scris-o degeaba dar e asa de bunaaaaa
Eu la viata mea am luat palme la fund dar nu le tin minte...deci nu m-au marcat, asta nu inseamna ca sunt de acord cu ele. O singura bataie o tin minte si cred ca singura, cand am intarziat mult de la scoala, ea fiind chiar in fata blocului, si am mintit cu locul in care am fost....dar minteam insistent, cand incerca sa dea telefon la colega la care spusesem ca am fost, hop saream cu alta minciuna si tot asa pana si-a iesit din fire si mi-a altoit cateva peste picioare de aveam semne a doua zi. Eu avea si un stil de a zice - asa da...ce crezi ca ma doare...nu ma doare.... - si mai rau o enervam
Mami puiutului Vlad Mihai
http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
IRA_LIZA spune:
citat din mesajul lui bebelusi Ira sa mi-o spui atunci asa cum ai retinut-o tu te rog, ca vreau sa o fac.....si apropos de retete, a interesat pe cineva reteta de praji scrisa de mine???nu ca as fi scris-o degeaba dar e asa de bunaaaaa Eu la viata mea am luat palme la fund dar nu le tin minte...deci nu m-au marcat, asta nu inseamna ca sunt de acord cu ele. O singura bataie o tin minte si cred ca singura, cand am intarziat mult de la scoala, ea fiind chiar in fata blocului, si am mintit cu locul in care am fost....dar minteam insistent, cand incerca sa dea telefon la colega la care spusesem ca am fost, hop saream cu alta minciuna si tot asa pana si-a iesit din fire si mi-a altoit cateva peste picioare de aveam semne a doua zi. Eu avea si un stil de a zice - asa da...ce crezi ca ma doare...nu ma doare.... - si mai rau o enervam Mami puiutului Vlad Mihai http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1 "Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere" |
Bebelusi, stai sa-mi revin putin din febra cautarii de compleu pt botez si poate ma adun suficient k sa o scriu coerent. Si mai ales sa fac prajitura ta, care e salvata exact asa "PRAJITUTA BEBELUSI" k sa stiu de unde o am. Prajituri am tot facut toata vara dupa ce-o culcam pe Eliza k sa-l mai rasfatz pe tati, insa de cand cu diversificarea parca sunt terminata nervos in fiecare seara de nu-mi mai arde sa fac nika dupa ce-o culc si as zacea asa k molusca numai pe net... F f fain mi-au tot iesit pandispanurile cu fructe - lasate in cuptor sa se coaca impreuna cu fructoza se faceau asa aproape k dulceatza, mmm, un deliciu!! (caise & visine in special)
Ma duc inapoi la search compleuri pt botez, sunt p'aproape...
Ira, mamica Elizei
anna-mama spune:
Buna dimineata!
Astazi dau eu cafeaua
Aseara m-am chinuit in toate felurile sa-l adorm pe bubu, la el in pat, cu muzica, leganat pe picioare, tinut in brate....nu vrea cu niciun chip Pana la urma am cedat si l-am luat cu noi in pat si cum l-am asezat intre noi cu s-a culcat singurel fara probleme
Astazi imi fac curaj si mai incerc sa-i mai dau pireu de legume acrit cu lamaie, ca dulce nu-i place cu niciun chip, daca e acru pot sa sper sa manance 2 lingurite
O zi buna sa aveti!
Leditia spune:
Neatza.
Ana,daca ii pui iaurt in legume nu le papa?Ai incercat?
POZE CU NOI
de David Christian
anna-mama spune:
citat din mesajul lui Leditia Neatza. Ana,daca ii pui iaurt in legume nu le papa?Ai incercat? POZE CU NOI de David Christian |
Nu am incercat cu iaurt, am incercat doar cu branzica. O sa incerc si iaurtul, sper ca cel de la Napolact sa fie ok.
Naty spune:
Hello!
Am revenit si noi din concediu. A fost tare bine, am fost la Sinaia cu fetele. Nadia a dormit de-a stins de la aerul de munte. Am avut ceva emotii fiind primul concediu in 4, dar ne-am descurcat nesperat de bine, chiar a fost si pentru noi concediu si relaxare.
Vreau sa va spun ca eu ii dau Nadiei mult-hulita supa, care ii place. Sincer, nu vad de ce nu i-as da.
Am de gand sa ii fac si branza de vaci incepand de maine, cu lapte din comert, asa cum i-am dat si Ioanei (mult mai devreme decat Nadiei si nu a patit nimic).
Stiu ca la Ioana am incercat sa fac cu lapte praf si nu am reusit si dr. in care am deplina incredere mi-a zis sa ii fac cu lapte din comert.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Naty spune:
lisa multa sanatate Anei!
Vad ca vorbiti de bataie si ma bag si eu in vorba fiindca mi se pare un subiect foarte sensibil.
Eu una nu am luat in viata mea nici macar o palma de la ai mei si asta este unul din lucrurile pentru care ii iubesc si ii respect asa de mult.
Cand am ramas gravida cu Ioana am jurat ca nu o sa o bat niciodata si, desi de nenumarate ori m-a scos din minti si m-a adus in pragul nebuniei, am reusit sa ma abtin. Sper sa nu-mi ia niciodata Dumnezeu mintile atat de tare incat sa le dau vreo palma sau ceva de genul.
Bataia este unul din lucrurile impotriva caruia am militat totdeauna cu mult sarg. Si nu ma refer numai la bataile crunte, chiar si o palma peste fund o numesc tot bataie, un gest care mi se pare barbar, al unor oameni ce nu se pot controla.
Mi se pare inexplicabil cum poti sa iti versi furia asupra propriului copil si cum unii nu pot gasi alte metode de corectie si educatie.
La fel gandesc si despre insulte si vreau sa va spun ca cea mai mare cearta cu sotul am avut-o intr-o zi cand a facut-o pe Ioana "proasta".
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI