N-am rabdare sa fac sport

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Desi n-am copii si eu am problema asta cu rutina. Reusesc sa-mi fac un program si cum intervine ceva care-l da putin peste cap nu mai sunt in stare sa ma redresez. Si eu sufar de "carne moale", desi mai nou vad ca am inceput si sa ma ingras.
Dar repet intrebarea esentiala: in afara de sala/aerobic/tae bo mai exista variante? Mai ales ca vine iarna si am impresia ca totul se da peste cap.. Mi-ar placea sa alerg, dar chiar nu am unde. Inotul totusi o fi bun pt tonifiere?

Mie mi se pare fun sa fac belly dance, de ex. Si imi place sa fac Pilates, mai ales ca am ceva probleme cu spatele. Sau sa merg la o ora de cardio dance la sala (asta nu-mi permite timpul din pacate) etc. Ca sa nu ma plistisesc fac cam de fiecare data altceva. De ex saptamana asta ma gandesc asa: luni am facut curatenie la greu, azi fac Pilates Accelerated Body sculpting, miercuri Belly dance fitness, joi workout cu greutati pt tot corpul, vineri eliptica.

Si inotul e f bun, dar iarna e mai greu ca trebuie sa mergi acolo, sa te usuci ca lumea pe par dupa aceea ca sa nu racesti etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Conchita, esti o persoana, una dintre persoanele pe care eu le consider intelepte de aici, de pe DC, mereu spui ceva pertinent, de bun simt, imi place comunicarea cu tine

Inca nu gafai pe scari si am 3 etaje pe care le escaladez in sus si-n jos zilnic de cel putin 4-5 ori, in parc doar daca se joaca in nisisp copiii stau si eu pe o bancuta la umbra, langa ei. Nu dorm dupaamiaza decat daca fac eu crize de nervi si asta nu pot face decat o data pe luna cel mult, si seara cel mai devreme adorm la 22.30, asa ca ramane unica alternativa aia sa cad la o intelegere cu ei si sa imi acorde un ragaz ziua sa ma ocup de tzopaiala mea. Incerc sa-mi concep un oarecare program in care sa ma duc sa alerg in jurul parcului, deci eu am un fix cu alergatul, mi-a placut mereu, in studentie nu era zi sa nu merg pe teren sa alerg, era ca mancatul, ca spalatul, un obicei, nu ma simteam bine fara asta, si eram slaba, alergam din pura placere, cu exceptia anotimpului rece {decembrie-februarie}.
Acum si pe strada cand sunt singura eu nu stiu sa merg agale, doar mers alert. Nu le am cu aerobicul, cu fitnesul, din nefericire.
Nu prea agreez miscarea in spatii inchise, am incercat si inainte de a avea copiii, si nu merge, tot la alergat am revenit. Imi povestea mama ca eu ca si copil eram enervanta rau cu faza asta, nu stiam ce era ala mers, doar alergam si topaiam si eram slaba ca o gloaba, nici nu mancam, oricat as fi alergat apetit nu aveam. Deci daca e sa fac ceva miscare alergatul mi-e singura placere. Sa inot nu stiu. Imi place tenisul de camp dar nu am cu cine-l practica. Sa dau la zid nu mai e de mine:P Am acasa stepper si bicicleta mecanica, ar trebui sa ma catar pe ele macar. De fapt iarna cred ca aparatele astea ce le am sunt singura optiune, nu? Cand ploua, ninge, e polei, si grade cu minus, unde pot eu sa alerg oare? Daca-mi mai cumpar si banda de alergare o sa-mi mai trebuiasca o camera separata :P

mai-mai, da, deci argumentul asta e fff important, merci de el- anume ca sa deprind copilasii ca sportul e sanatos si sa le devina un obicei....nu m-am gandit asta. Deocamdata i-am invatat sa manance fructe zinic si ca sucurile din comert nu-s prea sanatoase, deci de evitat. Avem o deviza, nici o zi fara fructe:P

deci merci mult, mi-ai dat o motivatie tare buna, nu sunt eu o cocheta {si nici nu cred ca vreodata vreun copil ajunge sa-si vada parintele urat, gras sau asa ceva, oricum nu propria mama; desi copiilor le place sa-si vada mamele ingrijite, nu le judeca atunci cand nu sunt. Copiii mei ma lauda cand ma aranjez, rujez, pudrez, imbrac frumos etc}, asa ca m-ai atins la coarda aia sensibila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Carolina si mie imi place belly dance. Ar fi o idee. Si Pilates, da' imi trebuie sala ca acasa sunt incapabila.
Multumim pt articol Deus Ma gandeam eu ca doar cu greutati imi fac treaba (tonifiere). Gata, imi fac program. De 2 ori pe saptamana la sala si o data inot. Ajunge pt inceput?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Carolina si mie imi place belly dance. Ar fi o idee. Si Pilates, da' imi trebuie sala ca acasa sunt incapabila.
Multumim pt articol Deus Ma gandeam eu ca doar cu greutati imi fac treaba (tonifiere). Gata, imi fac program. De 2 ori pe saptamana la sala si o data inot. Ajunge pt inceput?

Da este bine, conditia esentiala este sa faci constant! sa faci din programul de sport ceva sfant, dupa el sa-ti faci programul zilnic(in jurul lui), nu sa-i faci loc in viata ta doar cand ai timp:)

Mult succes si spor la treaba

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi

www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

ce a functionat la mine neasteptat de bine si poate mai sunt si altii asa.

background: am avut mereu perioade de 2-3 luni de mobilizare sportiva urmate de perioade de lenevire extrema. 5-6 sedinte de tenis, 1 luna de mers la inot, 5 dimineti de jogging, 4 seri de role...nimic constant si mereu o luam de la capat cu altceva. spuneam mereu ca nu mai suport sala. de-a lungul tineretii am incercat 5 sali de gym.

prezent: in curand se implinesc 6 luni de cand merg la o sala. mi-am platit din start abonamentul pe 6 luni. suma mare! asta m-a facut in prima luna sa merg doar asa, ca sa-mi amortizez investitia. am inceput cu fitness, ca ajungeam tarziu, dupa ce culcam copiii. am descoperit asa numita zona de aerobic. aerobicul de 2009 nu are nicio legatura cu aerobicul din 1999-2000 (cand mergeam eu); adica e mult mai frumos; orele sunt extrem de variate mergand de la latino aerobic, step & dance, interval training, tae bo, etc. sunt bune cele cu dance in titlu pentru ca lucreaza pe partea de cardio, dar iti si dau senzatia ca faci parte dintr-un grup de dans. coregrafie de grup, oglinzi mari, sincronizare. mai toate fetele de pe aici iubesc dansul si asta e o metoda foarte buna. programele pe baza de tonifiere sunt grele dar iti dau senzatia ca la final vei avea un abdomen de vis.

concluzie:
- merg de 4-5 ori/saptamana la sala si as merge mai des daca as mai gasi o farama de timp liber
- sunt indragostita efectiv de sala la care merg, de instructoare, de mirosul de acolo, de tot; e pentru prima oara cand mi se intampla asta si cred ca pana la urma fiecare trebuie sa-si gaseasca sala potrivita/sportul potrivit si daca va lasati dupa o perioada scurta inseamna ca nu e miscarea potrivita
- ma simt mai odihnita/ relaxata; mi se intampla sa plec de la birou cu dureri de cap, sa ma opresc la sala si dupa o ora de miscare sa plec uitand ca m-a durut vreodata ceva

Recunosc ca a fost greu pana mi-am facut abonamentul. Un an - cel putin - am sovait. Ca nu am timp, ca nu-mi place, ca lasa ca ma duc la alergare gratis, etc.

Ce m-a mobilizat:

- faptul ca mamaie il asteapta pe tataie sa o ajute sa faca baie! nu poate duce mana pana la spate sa se spele, urca cu greu in cada, ii e frica sa nu alunece, iese greu din cada; tot asa, faptul ca daca se apleaca dupa o jucarie, se indreapta dupa juma de ora
- mi s-a bagat in cap, la un doctor in cabinet fiind, ca sunt inalta si voi avea probleme de coloana, genunchi, articulatii cand voi imbatrani
- bineinteles dorinta de a arata bine nu in nr de kg ci in carne frumos aranjata

Dar pe primul loc e sanatatea. Ma simt mult mai sanatoasa. Nu mai iau virozele de la copii. Inainte eram racita lunar; orice virus de la gradinita se lipea de mine. Nu am mai racit deloc de 6 luni (poate e autosugestie). Vreau sa fiu o baba sanatoasa. Sa ma aplec, sa ma ridic, sa alerg, sa nu ma doara oasele. Voi face tot ce imi sta in putinta sa am o batranete fara dureri! Am modificat si mare parte din alimentatie! Ma lupt in continuare cu dulciurile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

motivatia e diferita de la persoana la persoana.
spre exemplu pe unii ii motiveaza faptul ca platesc in avans abonamentul la sala, sa mearga ca sa nu piarda banii...

pe mine invers, faptul ca ar trebui sa merg la sala m-ar demotiva, drumul pana acolo, programul oarecum fix... mi se pare mult mai convenabil sa fac singura acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Exact la fel sunt si eu, ymca. 7 sali si 7 activitati am schimbat pana acum. Inca incerc sa gasesc ceva pe sufletul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Si eu am fost la multe sali de fitness, dar cel mai bine mi-a foat cand faceam acasa, pilates, aerobic tae-bo, de fiecare data ce aveam chef. Dar asta era inainte de copil. Dupa...alta poveste !

Ieri am profitat ca a adormit Sophia, am strans un pic prin sufragerie, am pus un dvd cu Tae-bo si la 10 minute..."mamiiii". A trebuit sa mai stau cu ea jumate de ora (alta poveste, e alaptata), dupa care am reluat exercitiile cu ea de fata. Dar nu mai eram incalzita, asa ca m-am trezit azi cu o febra musculara de toata frumusetea.

Eu zic ca sunt in forma fizica ok, nu obosesc, am tonus bun, dar asta sub multe kile de grasime, asa ca ce folos?

De fapt la mine problema este alta, sport pot face de placere, dar trebuie sa lucrez la alimentatie. Mananc prea muult. Sanatos, dar prea mult ca sa slabesc... Nu reusesc nicicum sa imi fac un program de masa stabil, asa nu mananc niciodata ca lumea dar toata ziua mananc cate ceva... Si ma mai hraneste si fii-mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Mihuta ,asa eram si eu ,rontaiam mereu cate ceva din cauza statului mai mult in casa.

De cand am inscris-o pe Sophia( si eu ador acest prenume)la gradinita la juma de program,deja ma ocum altfel de dimineata.
Oricum trebuie sa ies din casa dimineata sa o duc la Kiga si atunci arunc pe mine un costum si papuci de sport ,o las pe ea la kiga iar eu dau o fuga pana la sala de fitness,dupa aceea trebuie sa merg la piata ,ma intorc ,pregatesc pranzul, merg la kiga imi iau pitica acasa, mancam impreuna si avem ora de somn toate trei(adica si bebelina de 5 luni care intre timp cat umblu eu ea ramane cu bona acasa.

Acum, mi-am dat seama de ce ma ingrasam desi am nascut in martie,mancam pe font de plictiseala,adica faceam aceasi rutina si nu se pune ca stateam prea mult in fata calculatorului pe DC.

Trebuie sa iesi ,sa-ti faci de dimineata un program chiar cu bebele,dar trebuie sa fii mereu ocupata,eu am fost mai mereu o persoana hiper-activa iar cand sunt constransa la izolare in casa mananc ccc ca un soricel.

Deci,
Maine fac controlul medical (asa e la astia) iar el ,antrenorul imi va face de saptamana viitoare un program de antrenament si nutritional.

Pe Sarah am inscris-o la inot pt bebelusi in fiecare miercuri dimineata(eu voi profita de aquagym)
Sophia face exercitii fizice pt. inceput ,un fel de gimnastica pentru 3 ani(iar eu fac fitness cat este ea ocupata)
Iar eu merg in fiecare luni singura la fitness si sauna.

Program:
Luni-fitness si sauna
Marti pauza(mergem la parc pt.copii)
Miercuri -aquagym cu Sarah
Joi pauza(mergem la circ)
Vineri-Fitness si sauna
Sambata iesim cu bicicleta toata familia(pt.Sarah avem o remorca pusa la bicicleta)
DUMINICA PAUZA IN FAMILIE( de regula mergem la un brunch unde avem si un parc pentru copii)

Daca stau acasa si merg doar in parc ,mananc mult fiindca fac acelasi lucru si mor de plictiseala

Sper sa va fi dat gustul de ceva nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Ai dreptate, din pacate orasele noastre de provincie nu ofera atatea alternative. Si nici de cele existente nu prea am timp sa ma bucur, pentru ca Sophia mea (da, si eu iubesc acest prenume) e prea mica pentru gradinita.

La mine iesirile in parc sunt ok, acasa e mai greu ca invariabil gatesc sau o hranesc pe ea, sau vorba ta, imi ofer un moment de relax pe DC.

Am inceput sa ma organizez mai bine, in sensul sa imi adun mesele, sa am grija sa mananc de trei ori pe zi, la masa, din farfurie, nu pe fuga ciugulind de ici si colo. Sper sa fie si ceva rezultate...

Mergi la inceput