Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (177)
Raspunsuri - Pagina 6
Nausica spune:
Ma bucur tare mult ca Moni e mai bine. N-as vrea sa comentez deciziile doctorilor de la Polizu, dar mie mi se pare ca locul bebelusului e linga mama lui. Cred ca ar fi fost mult mai bine pt amindoi daca "s-ar fi vazut mai des". Oricum, multi pupici pt amindoi.
Nausica si Ania
poze
"(...)It is probably better not to sin at all, but if some kind of sin you must be pursuing,
Well, remember to do it by doing rather than by not doing." (Ogden Nash)
Nausica spune:
Johanna, mi s-a facut parul de gaina cind am vazut stirea cu Karla mica. Ati fost tare norocoase amindoua. Chiar discutam adineauri cu sotul despre SMURD si uite, inca un exemplu ca dl Arafat a facut treaba tare buna. Oricum, bun venit! Multi pupici pt Karla.
Nausica si Ania
poze
"(...)It is probably better not to sin at all, but if some kind of sin you must be pursuing,
anamona spune:
babytza, poate daca ai vb cu Moni ai putea avea raspunsul la urmatoarea intrebare.... sau poate Babymom sa ma lamureasca....
care e motivul medical pentru care nu o lasa sa alapteze la cerere la san?
din ce inteleg ea nu l-a pus inca la san!!!
stiu ca in spitalul municipal, Dr Culcer incurajeaza mamele de puiuti prematuri de 700g!!!! sa fie alaptatila san...
inca o data scuze de insistenta, dar sunt foarte ingrijorata din cauza informatiilor contradictorii:pe de-o parte bebe e bine, s-a nascut cu greutate si inaltime super ok, mama e sanatoasa, are lapte si totusi nu e lasata sa il alapteze....
Nausica spune:
Am vazut mai demult o emisiune, la Discovery sau Animal Planet, nu mai stiu. Despre ce ne face pe noi, oamenii, diferiti de celelalte specii de pe Pamint. Erau prezentate si apoi contrazise diverse teorii aparute de-a lungul istoriei, dintre care una era ca sintem diferiti prin folosirea limbajului. Urmau apoi studii care aratau ca NU sintem singura specie care foloseste limbajul. Au dat mai multe exemple de animale care comunica eficient, dintre care pe mine m-a impresionat studiul facut pe un ciine, un border collie, care stia citeva sute de cuvinte. Cei care contrazic ideea ca si ciinii pot invata cuvinte spun ca acestia invata, de fapt, niste contexte sau/si niste inflexiuni ale vocii. Experimentul prezentat in emisiune avea ca scop sa demonteze aceste teorii. Border collie-ul respectiv era testat in conditii de laborator, departe de casa lui si, evident, de catre altcineva decit stapina.
Printre multele cuvinte pe care le stia, erau si numele citorva zeci de jucarii de plus. Acestea erau puse intr-o camera, si el era trimis, din alta camera, sa le aduca, pe rind. I se spunea: "Adu-l pe tiger", si el se ducea si aducea un tigrisor de plus. Si tot asa. Pina cind, la un moment dat, i s-a spus sa-l aduca pe "Sielbenstein". Si s-a dus catzelul, a stat ceva mai mult, si s-a intors cu un cioroi de plus in gura. A primit laude peste laude, pentru ca Sielbenstein nu facea parte dintre prietenii lui. Nu-l mai vazuse niciodata. S-a dus in camera cu papusile si a dedus ca singurul animalutz pe care nu-l stie trebuie sa fie Sielbenstein. Iacata limbaj, iacata gindire logica. Deci nu sintem singurii.
Asta de mai sus e o mare paranteza. In aceeasi emisiune am vazut ca aratatul cu degetul e primul act lingvistic al omului.
Iar astazi, pentru prima oara, Ania mi-a comunicat ceva ce nu stiam. Eram la padure, la un picnic cu familia, si Ania a aratat cu degetul undeva in spatele meu si a spus ceva gen "haia". M-am intos, si in spatele nostru era un ciine, care venise sa cerseasca.
Nausica si Ania
poze
nikolici spune:
Fetelor...care vorbiti cu Moni, va rog eu frumos nu o bombardati cu intrebari de genul, de ce asa si de ce nu asa???
In mod sigur stie ce sa intrebe si oricum ii este greu fara bebe in camera, mai ales ca mi-a spus ca de obicei bebeii stau in camera cu mamicile la Polizu, in mod sigur medicii au un motiv , fie el si de precautie!!!
O sa fie bulversata de atatea nelamuriri pe care i le adresam noi, pe care in mod cert le are ea singurica.
Hai sa nu punem sare pe rana mai mult decat este momentan!!!
Yo Miss Karinutza(14.10.2008)
Nausica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikolici Fetelor...care vorbiti cu Moni, va rog eu frumos nu o bombardati cu intrebari de genul, de ce asa si de ce nu asa??? In mod sigur stie ce sa intrebe si oricum ii este greu fara bebe in camera, mai ales ca mi-a spus ca de obicei bebeii stau in camera cu mamicile la Polizu, in mod sigur medicii au un motiv , fie el si de precautie!!! O sa fie bulversata de atatea nelamuriri pe care i le adresam noi, pe care in mod cert le are ea singurica. Hai sa nu punem sare pe rana mai mult decat este momentan!!! |
Clar ca nu o intrebam. Pai exact asta spuneam mai devreme, ca le acord medicilor the benefit of the doubt, desi mie mi se pare ca altfel trebuia procedat.
Nausica si Ania
poze
baby_boy spune:
Buna seara
am intrat sa mai citesc putin si sa scriu si eu 2 cuvinte.
Nu mai am timp de nimic. Am muncitorii pe cap..care nu mai termina odata cu renovarile. In plus azi am bagat la bulioane..si zacusca..au iesit tare buneeee.
Radu nu sta deloc..asa ca seara pic moarta de oboseala.
Claudinna chiar am trecut azi prin real am admirat o pereche de pantofi rosii din vitrina...insa nu mi-a dat prin cap sa intru :)
Next time.
Johanna bine ai venit. Vazut Carla. Suntei doua norocoase
Dyanira..ma bucur ca ati avut un concediu reusit. Ti-am zis eu ca-ti faceai griji degeabaVazut pozici
Cristina , mamica implinita de Raducu (7.10.2008)
Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Jose Garcia Marguez
a-rose spune:
Buna, mamici !
Ma bucur ca sunteti tot aici, unde v-am lasat acum mult timp in urma.
Sunt foarte fericita pentru Monica, as vrea sa ii spun ca sper sa fie sanatosi cu totii ca sa se poata bucura din tot sufletul de Dragos mic si frumos .
Noi suntem bine, am sarbatorit 1 an pe 28 august si Ruxandra este o papusica cu muuuulta personalitate. Este mereu vesela si prietenoasa. Din pacate, am uitat parola si unde anume putem posta pozele, dar daca cineva imi aminteste, revin si cu imagini. Am facut priorixul. S-a lasat cu voma si lipsa poftei de mancare, diaree... A fost urat. Azi ne-am revenit. Regret ca nu mai sunt la subiect ca sa zic asa insa ma bucur nespus ca v-am regasit si ca am putut sa va zic 2 vorbe.
V-am pupat cu drag, Annerose si scumpica de Ruxandra Maria
rose
babytza spune:
anamona imi pare rau , dar asa ceva nu am cum sa intreb. Asa cum spun si fetele, este deja destul de suparata si isi pune deja o mie de intrebari care nu ii dau pace, ca sa mai vin si eu cu o asemenea intrebare.
Sunt convinsa ca stiu mai bine dr ce trebuie facut si care sunt pasii de urmat pentru sanatatea puiului. Nu cred ca e bai inca o zi doua, stiu copilasi care au stat saptamani pe gavaj sau pe glucoza pentru ca apoi sa accepte sanul si sa molfaie cu placere de la mami.
Eu te inteleg perfect ca esti dedicata alaptatului si te respect pentru asta, dar hai sa respectam si noi intimitatea Monicai
Babytza si puiiValentina David
Poze
anamona spune:
ok, ca sa fie clar nici eu nu am sugerat sa o bombardam cu intrebari...
in seara asta am intrebat care e motivul medical pentru care nu e lasata sa alapteze... poate din intamplare s-a aflat deja din conversatiile avute, iar in alta seara am sugerat sa abordam familia daca este posibil, in niciun caz pe ea....
sfaturi direct catre ea doar daca le solicita expres....altfel prea multe sfaturi nu aduc decat stress, perfect de acord....
LE: ca sa fie cat mai clar: in ceea ce priveste abordarea familiei m-am gandit ca sotzul poate face unele aranjamente pe acolo astfel incat sa ii fie mai usor Monicai dar fara ca ea sa fie pe moment constienta de efortul acestuia....
nu stiu daca m-am facut clara cu aceste precizari suplimentare....ideea era sa o ajutam pe mOnica si sa fim constructive
LE2: vad de ce atat confuzie am scris prescurtat:: ziceam "daca ai VORBIT (VB) ai putea avea raspuns..." actiune trecuta nu indemn la actiune viitoare....