Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (122)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Of, Laura, saracul Mircica! Pupam baiatul suparat. Sa se faca bine repede.

Adriana, sunt asa de multe magazine, si fizic si online, ca nu stiu ce sa-ti recomand. Exista si variante de magazine online unde iti compun calculatorul efectiv cum vrei tu, ce procesor, ce memorie, ce hard, DVD, etc. Uite, de exemplu www.dc-shop.ro/configurator_sistem/" target="_blank">aici. Toate marile magazine, hipermarketuri au sisteme gata facute.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piggy spune:

salutari si de la noi...

N-am mai trecut de ceva timp ca am mai profitat de vremea frumoasa de la mare si in fiecare week-end mai trageam cate o fuga...acum gata...pana la anul ce vine intram in hibernare.

Am aflat de noua noastra gravidutza si m-am bucurat tare multa, Andreea sarcina usoara si nastere la fel si un bb sanatos si norocos!

Laura si tie iti doresc cat mai putine gretzosenii ca tare sunt rele si lui Danicris la fel Refacere usoara lui Mirci! In privinta asta cu fetitzele scapi mai suor...dar se fac mari si incept atunci problemutzele si la dumnealor...

Alysh multumesc pentru reclama la pantofiori nici eu nu o faceam mai bine...esti o dragutza Abia astept sa ne vedem in 23 si cu mami Laura!

Adriana noi laptopul acum vreo 2 ani l-am luat de la Flanco..dar din cate stiu sunt toti o apa si-un pamant...adica dc ai nevoie de ceva in perioada de garantie te plimba de colo colo! Asta e Romania

Eu tot oscilez intre bone si crese cu Ilinca mea ...pana acum am vazut 2 crese si 1 bona-bandit! Nu sytiu absolut deloc ce decizie sa iau...
Ma gandeam ca daca au timp mamicile cu bone dar si celelate sa facem o lista cu asteptarile pe care sa le avem de la o bona, ce sa cerem etc...eu una sunt foarte subiectiva si in ritmul asta o sa stau cu ilinca paba la scoala

Piggy mama de Ilinca (15.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Piggy, in legatura cu bona.
Intai sa stabilesti pentru cate ore vrei sa stea. Sa stabilesti de la inceput daca ai pretentii si la ceva menaj pe linga stat cu copilul.
Eu i-am zis ca menaj doar strict in ceea ce priveste copilul. Adica sa spele vasele in care mananca el, sa-i faca mancare de pranz, daca nu apuc eu sa-i fac (pina acum nu s-a intamplat, dar cand o sa fie cazul o anunt dinainte), ea ii pregateste micul dejun.
Il schimba de pampers, de hainute daca e cazul. dat medicamente cand e cazul.
Iese cu el afara, in locurile pe care le-am convenit impreuna.
In general, sa respecte programul pe care l-am discutat si l-am convenit impreuna.
Dat mancare, facut biberon, pus la somn. Cam asa se desfasoara treaba la noi.
Concediul cand il avem si noi, platit.
Sa nu aibe initiative fara sa discutam inainte, dar daca discutam sunt dispusa sa accept schimbari oricand, ca ea sta mai mult cu el si vede ce e bine.
Sa fie punctuala, asta pentru mine a fost foarte important. La randul meu si eu sunt punctuala, anunt daca intarzii.

Pina acum nu am avut nici un fel de probleme sau conflict, e bine daca de la inceput se stabilesc toti termenii colaborarii.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Gabi, merci mult! Util linkul tau, mi-am facut o impresie despre preturi, ca habar n-aveam cat mai costa un calculator.

Piggy si noi tot laptop avem, insa cred ca laptopurile sunt mai scumpe, si cred ca din mai mult motive nu se preteaza pt. parintii mei

Ref bona

La mine importanta e prima impresie - cum vorbeste, ce vocabular are, tinuta. Nu ma intelegeti gresit, nu caut pe cineva care a studiat la Oxford, si slava Domnului nici nu am nevoie de cineva, insa pt. mine e un minus, at. cand in parcuri sau pe strada aud/vad bone care vorbesc cu grseli gramaticale cu copiii sau au un limbaj sarac - in fine nu stiu cum sa-i spun.
Lilly zicea - copiii invata mai multe la gradi decat de la o bona/bunica -- eu am alta parere. Nu e general - depinde de copil si de bona sau bunica. O bunica se concetra mult mai bine asupra unui singur copil, decat o educatoare asupra a 15 copii. La gradi insa isi dezvolat alte abilitati si simturi - e imp. de ex. sa stea la masa cu alti copii (acasa, dunt de obicei mai rasfatati si isi mai dau in petec cand au ocazia)
De jucat, daca bunica iese in parc, si intalneste un grup de copii se poate juca la fel de frumos ca si in curtea gradinitei.
Imp. pt. mine e sa aiba imaginatie, sa stimuleze copilasul cu joculete atractive.

Vad in parc, bunici, bone ce-o fi - plictisite, trimit copiii la plimbare sa se joace singuri, nu au chef sa le explice x sau y, ii reped.

Si bona/bunica, dar si gradi au avantaje si dezavantaje.
Imp. e sa gasim solutia cea mai potrivita pt. noi.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Am scris un mesaj dar s-a dus in eter...

Despre bona: S-a cam spus tot foarte bine.
-Important este sa stabilesti niste limite clare in tot. Asta are voie asta nu. Asta se face asa asta asa. Pentru ca noi credem ca ele stiu dar nu prea. Timpurile cand au fost ele mamici au trecut. Sau chiar cu experienta de bona si tot te minunezi ce auzi.
De ex bonei i s-a parut normal sa o tina la soare pana s-a ars pe picioruse. Desi peste tot sunt avertizari si para averizari cu privire la razele UV. Si creme antisolare aveam peste tot.
-Apoi este important si sa i se explice ca nu doresti sa i se vorbesca: urat., repezit, sa nu loveasca ceilalti copii, animalele etc
-Sa nu o invete cu baubau, frica, bataita etc
-Sa i se spuna ca nu agreati pedepse fizice si ca sunteti chiar impotriva.
-Sa i se spuna ca e filmata pentru ca bebe e cel mai imp in viata voastra nu ca o filmati pentru ca vreti sa-i urmariti ei toate alea. --Sa-i explicati clar programul copilului si daca doriti sa-l schimbati sau nu.
-Sa-i spuneti ce progrese va asteptati sa faca. Adica sa aiba si ea sarcini si termene.
-Sa-i spuneti daca vreti sa se renunte la suzeta, bibe, pampers etc.
-Sa stabiliti de la inceput problema programului si a banilor, concediu, abonament, mancare alte bonusuri etc

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959

Mergi la inceput

Laurita: pupici pentru Mirci sper sa-i treaca repede.Pana anul asta n-am auzit de decalotare. Bine ca la fete nu trebuie intervenit...
Bine ca e burtica ok,si ma gandeam ca au dreptate fetele ca in primul trimestru trebuie sa te feresti de virusache. Ca eu am patit-o. Dar am uitat deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

ziua buna!

Sanatate multa lui Mirci...mi s-a strans sufletul cand am citit...dar are dreptate cine a zis...Piggy parca...ca nici cu fetitele nu-i simplu. Pe mai incolo...

Eu va scriu repejor cu o rugaminte: daca auziti pe undeva/cineva de Infanrix IPV+hib de vanzare (cel pentavalent pt 1 an) va rog din suflet dati-mi de stire...noi suntem inca nevaccinati (din cauza de boli si bolicele... ) si uite ca am prins o fereastra cand suntem ok si avem de luptat cu tara asta gen Tanganica: e criza dom'le de Infanrix IPV+Hib!

Oricum, banuiesc ca suntem ultimii nevaccinati pe aici.

Va !

mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati

Cat de maaaare sunt!!

Mergi la inceput

Inais: si noi asteptam de ceva timp Infanrixul asta. Cica vine zilele astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui inais

ziua buna!

Sanatate multa lui Mirci...mi s-a strans sufletul cand am citit...dar are dreptate cine a zis...Piggy parca...ca nici cu fetitele nu-i simplu. Pe mai incolo...

Eu va scriu repejor cu o rugaminte: daca auziti pe undeva/cineva de Infanrix IPV+hib de vanzare (cel pentavalent pt 1 an) va rog din suflet dati-mi de stire...noi suntem inca nevaccinati (din cauza de boli si bolicele... ) si uite ca am prins o fereastra cand suntem ok si avem de luptat cu tara asta gen Tanganica: e criza dom'le de Infanrix IPV+Hib!

Oricum, banuiesc ca suntem ultimii nevaccinati pe aici.

Va !

mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
05.06...07...08 sau "Povestea Iasminutei"
Cat de maaaare sunt!!

Noua ne-a facut pentaxim la Medicover, am inteles ca nu se mai gaseste, dar va urez bafta sa-l gasiti.

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Inais: am sunat la tipa de la farmacie si nu a venit. Deci pe sapt viitoare iar.

Mergi la inceput