Spiridusi de Ianuarie- Februarie 2006 ( 332)
Raspunsuri - Pagina 19
szaboali spune:
Irina dupa noua schema mie una numai la Ianis mi-a spus ca s-a schimbat ceva , adica nu se mai fac vaccinurile de la 1 an jumate si 2 jumate parca si se face la 4 ani . La Iarina mi-a zis ca pana merge la scoala nu ii mai face nimic...asta daca nu se mai schimba ceva intre-timp. Cum naiba nu ti-a dat nici vigantol si nici fier??? niciodata??? Adevarul e ca am nimerit la un nene medic foarte bun si de treaba, cand erau micuti si venea acasa ii consulta cm cu cm si imi explica foarte multe (asta la Iarina ca eram incepatoare
) si de cate ori merg la el si ii zic sa imi faca cate o reteta de ceva sa am in casa pentru orice eventualitate imi face. Daca il sun la orice ora imi raspunde si daca e cazul vine si acasa daca e cazul, contracost bineinteles, de multe ori preferam sa vina el acasa decat sa merg eu iarna cu copila bolnava la cabinet cand era si aglomeratie si ii plateam cam 40-50 lei...nu era nici scump, parerea mea.
Fetelor voi ati primit de la pediatru vigantolul gratuit ??? ca acum is tare curioasa.
...stiu io ca , curiosul papa osul dar no...![]()
Ali
de
IARINA (16.02.2006) si
IANIS (04.04.2008)
www.dropshots.com/iari_ianis" target="_blank">Comorile lu' mama
Biancas spune:
Buna dimineata si de la mine.
Multumesc de laude la adresa gogosilor mele...cred ca si ele au au un merit ca au rescut bine
.
Irina, probabil medicul tau nu e medic de familie care sa poata scrie gratuit retete. Daca e homeopat ce te astepti? Treningurile sunt la 40 lei, pantalonii doar la 15 lei. Treningurile sunt frumoase...de oras as putea spune cum spun eu hainelor..haine de casa, haine de afara. La mare sunt ...exagerat de ieftine hainele
. Portul e aproape oricum.
Cosmi, deci lucrezi intr-un mediu nou si placut...super. Bianca e chiar slabutza pt varsta ei...asa ca unde se vede a grasa? Ar trebui sa aiba vreo 42 kg cel putin asa spun cartile..
Sandra mea la 1,56 ar trebui sa aibe 46-48 kg si are 54. Dar cu mostenirea de familie...nu ma astept la asemenea rezultat. Depinde de vointa ei. Dar nu are greturi...daca ar mai da putin din burta jos ar fi perfecta ca are constitutia super
.
Ali si eu ii dau vigantol lui Dani ca rau nu are ce sa-i faca. Oricum e slabut asa ca...ii va prinde bine.
Silvia, deci a ti inceput gradinita de azi...ce bine ca nu a plans Alain
. Apropo..voi de fapt de ce ii spuneti scoala cand e gradinita? Ca merge la gradinita intr-o scoala? Au unde dormi acolo? La noi sunt gradinite in scoli (chiar si la Sandra la scoala) dar nu se doarme acolo..se sta program de 4 ore.
Deci de azi vei avea mai mult liber...ce bine pentru tine. La ce distanta e gradinita de casa ta? Stiu ca cealalata era departe si spuneai asta.
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas3" target="_blank">Poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
........Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare. (S. Freud)
"Multumiri persoanelor care se intereseaza de viata altor persoane"
d_melli spune:
Ali stai ca m-am exprimat eu gresit.Eu i-am dat lui MARIO zymafluor parca se numea o combinatiei de vit d si fluor pana la 18 luni , dar le aveam din Franta.Eu cand l-am adus aici avea 7 luni parca si imi luasem provizii pana la 18 luni ca sa fiu sigur ca le am .Insa ma refeream la faptul ca mediul meu nu mi-a dat nimic gratuit insemnand fier, retete , prostii de astea.Bine ca imi da medicalele
fara sa ma coste ,evident.E si prieten bun cu noi.
D evaccin la fel, noi nu l-am facut pe cel de la 2 ani jumate si mi-a zis ca nue bai ca il pot face la 4 ani ca oricum s-a schimbat schema.Si cum noi oricum nu le facusem pe cele care se fac aici ,acum tb sa ii fac dtp simplu fara alte minuni.Atunci nu il gasisem pe cel de la avensis in farmacii , acum tb sa incep din timp sa il caut.
Biancamediul meu e medic de familie bineinteles.Insa tin minte ca nu imi dadea compensat ca atunci cand imi trebuia mie nu aveau aia plafon , o chestie de asta.Oricum nu prea am avut nevoie si sper sa nu am
Cel mai destept intotdeauna cedeaza!
Biancas spune:
Irina..specifica la ce medic esti ca uite crezi confuzie aici
. Cu siguranta medicul tau nu are dreptul la medicamente compensate si gratuitedeasta nu ti-a scris.
Mie mi-a scris gratuit rerete si vigantol normal pt ca intra pe lista compensatelor.
Vaccin nu mai avem de facut decat la scoala in clasa a 1-a.
Editez...cum adica iti d el medicamelete? De cand un medic are voie sa scoata mediamente fara sa fie bolnav? Doar daca e medic...homeopat sau naturist.
Bianca
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
........Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare. (S. Freud)
d_melli spune:
Bianca cu siguranata ca as fi specificat ca doar nu sunt idioata.Este medic de familie.La homeopat merge in alta parta.Plus de asta am specificat mai sus despre ce era vorba.Acum cred ca ai inteles.Ce ai vrut sa spui cu ultimele fraze ca nu am inteles nimic.
Biancas spune:
Noah..ma rog...nu stiu, nu ma bag.
Irina, nu cred ca are nimic daca ii dai Vigantol lui Mario mai ales ca e inalt si slabut si el ca si Dani. Cere si parerea medicului si daca el iti spune ca ok sa nu ii dai atunci nu ii da.
Dar gandeste-te ca vigantolul fixeaza calciul in oase, in dinti..etc
Sandra a luat vigantolette cu flour pana pe la 6 ca asa se dadea atunci..vigantol pana la 1 an, apoi vigantolette pana la 2 si apoi vigantolette cu flour pt intarirea dintilor. Apoi au constatat ca multi copii au facut pete pe dinti din cauza flourului si au ramas strict la vigantol.
Uite cu se schimba toate...inclusiv conceptia medicilor dupa unele cercetari.
Bianca
d_melli spune:
Bianca acum am priceput ce ai vrut sa zici .Era vb despre concedii medicale nu medicamente,ai citit prost.Eu nu ii dau lui Mario in afara de vitamina c sau oscillo nicidata asa vitamine de dragul meu.Nu e normal,daca nu are nevoie.El e firav in sesnul ca asa mi se par emie slabut la maini insa la picioare
are niste muschi...Si cand merg lamedic si ii spun ca e slab si il cantareste si vede 20 de kg iti dais eama ca imi da cu cantarul in cap.Plus de asta din analizele din aprilie nu reiese caa r avea nevoie.
Eu vreau sa ii dau preventiv oscillo si vtiamina c pentru ca stiu ca ii fa c bine si ii merge bine cu ele.Dc imi spuen si de d ii dau sigur,insa altfel nu.
Biancas spune:
Mi-am pus si eu friptura la foc ca e amiaza deja. Sandra e la scos de cartofi , a luat-o socrul meu.
Explicati-mi si mie oscilo ala ce face...ca nu am chef sa ma documentez e net. La TV era reclama parca ca e pt stari de raceala si gripa dupa cate imi amintesc. Se da si preventiv? Cum?
Nici eu nu ma reped cu antibioticul repde la Dani..depinde cat de grav e, deja imi cunosc copilul si imi dau seama daca trebuie sau nu, cu toate ca medicul de multe ori se repee sa ii dea antibiotic.
De cateva ori am trecut peste ea si cu toate ca i-a prescris
antibiotic nu i-am dat doar nurofen si s-a vindecat. Pt "putin rosu in gat" si febra eu nu ii dau antibiotic...se face el bine cu paracetamol si ceai.
Bianca
d_melli spune:
Oscilococcinum este pentru tratamentul si preventia racelii si este homeopat.E un tubulet cu bilute pe care ori le dizolvi in apa si i le dai ori le tine sub limba pana se topesc.La noi a avut efect de fiecare data ma refer mai ales la fazele incipiente.
Bianca nu ma refeream la antibiotic ci la vitamine.Nu e cazul tau ca tie ti le-a recomandat medicul.
szaboali spune:
Si eu is curioasa de oscilococcinum asta ca io nu i-am dat niciodata Iarinei nimic pentru imunitate, baga ea la greu fructe, legume, ceapa, usturoi, lamaie dar totusi anul asta sunt mai ferma ca nu o mai las sa fenteze gradi . Pot sa ii dau si la Ianis?
Ali
de
IARINA (16.02.2006) si
IANIS (04.04.2008)
www.dropshots.com/iari_ianis" target="_blank">Comorile lu' mama