Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (22)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

Salut fetele,

Alina, Felicitari pt minunea mica din burtica!!!!

Cine nu a facut inca, va invit eu la o portie de clatite....asa ne-a fost meniul la micul dejun din dimineata asta. Mai pe dupa-amiaza eu cred ca ne bagam la o pizza, ca nu am mai papat de mult si mi-e pofta

In rest toate bune la noi, sper sa fie tot asa in continuare.

o duminica placuta in continuare!

Vine Surpriza

Alina 17+, mamica de 2 fetite, Andreea (27 iulie 2002) si Laura (5 august 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns haircut spune:

Buna seara, dragutelor!
Aveti o viteza....nu reusesc sa mai tin pasul cu voi acum, de cand am inceput munca. Cu retetele m-ati pus la treaba, ca par delicioase, asa ca in seara asta tartine cu pateu papam. Pentru clatite tre sa-l pun si pe sot la treaba, clatitele sunt placerea lui, eu fac numai partea cu umplutul si cuptorul.
Povesti "dragute" nu prea am auzit, din fericire, dar si alea putine auzite m-au afectat destul. Cu Doamne-Doamne inainte, o sa fie totul bine
De joi a inceput si bb-le meu sa se faca simtit, e superb, si de atunci, in fiecare zi avem program de gimnastica.Azi mi se pare ca la o lovitura mai puterica l-am simtit si la mana, desi am inteles ca mai dureaza pana se simte pe burtica. Si sotul zice ca l-a simtit putin suntem foarte incantati.
Marti mergem la eco, sper sa aflam si noi culoarea de carucior.
Va pup, o saptamana buna sa aveti!

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

Noi am fost plecati la Moeciu de ieri, am parcat copilul cu bunica si bunicul pentru o saptamana si ne-am declarat oficial in "luna de miere", deci printre altele o sa-mi fac timp sa mai si scriu cate ceva ca de citit oricum o fac.

Eu ma simt foarte bine, parca s-a mai redus si starea de oboseala si abia astept sa se faca 1 Dec sa raman la vatra . Cu greutatea stau foarte bine, chiar daca iau elevit de la inceput, nu am pus decat 1.5 kg. Asta in conditiile in care nu am varsat decat de vreo 4 ori pana acum. Nu am facut nici un efort si nu m-am abtinut de la nimic. Ce-i drept nu am mancat deloc dulciuri in afara de dulceata (2 felii cu unt si dulceata in fiecare dimineata ) dar asta pentru ca nu mi-a venit si nu am poftit. Oricum cred ca doctorii astia au o problema oricum, la prima sarcina imi spunea la fiecare vizita sa mananc mai putin (am luat 23kg) iar acum de ce am luat in greutate asa putin, sa mananc mai mult ... . La mine e ignore cu desavarsire pentru ca sunt fericita posesoare a unui metabolism super, asa ca nici nu-i bag in seama.

Xela, mamica de Andreea (11.08.2007) si 17+

Mergi la inceput

Miradeli – eu la ambele sarcini am avut pliul nucal mare (2 si 1.8). Rezultatul tau la dublu test e OK, nu iti face griji inutil te rog ptr ca ii dauneaza lui bebe. In legatura cu amniocenteza stiu ca se recomanda la risc sub 250 (nu e cazul tau). Relaxeaza-te si gandeste pozitiv pls …

Ionela – Imi pare rau pentru vecina ta. Dumnezeu sa-o odihneasca in pace! Vai de saracii parinti …

In legatura cu alimentatia:
- mezelurile e bine sa fie evitate. In cazul in care vrei totusi sa le consumi incearca asa cum a spus si ratusca_mica sa le iei ambalate (niciodata feliate manual la aparat, sau portionate cu un cutit folosit “intens”). Incearca sa cumperi o sunca mai scumpa care evident are mai multa carne. Eu mezeluri mananc foarte rar dar stiu ce e drept ca sunt foarte gustoase ….
- branzeturile la fel trebuie sa fie ambulate, nu din galeata, nu de la tarani (doar daca stii pe cineva in care ai incredere 100%).
- laptele UHT e foarte OK, este pasteorizat (o aducere la 74-75 grade timp de 20 secunde) si ulterior ambalat in acel recipient steril (trecut prin ‘nspe mii de filtre de sterilizare) care nu permite dezvoltarea microorganismelor. De aici si termenul mare de valabilitate fara conservanti sau alte prostii.
- branza topita e facuta din resturi de branza (lactate stricate si ulterior sterilizate) si cu saruri de topire. Incercati sa evitati pe cat posibil acest aliment, in general, nu numai in perioada sarcinii.
Lorex ai mare noroc cu parintii tai de la tara. In legatura cu Romanica noastra din pacate noi nu prea avem produse bio ca deh sunt foarte scumpe si nu e segmentul dezvoltat … In general eu sunt de principiu ca extremele nu sunt prea bune asa ca incerc si eu sa supravietuiesc cu ce avem la dispozitie prin magazine si nu fac prea mare caz din asta. In general legume cumpar numai din piata (fara sa am vreo garantie dar macar sper ), carne de la bila (mi se par mie mai OK la carne) si incerc sa nu ma streses deloc cu cat sunt de bune sau de rele pentru ca alta solutie nu am si ce rost are sa imi fac griji si din punctual asta de vedere …

Ioanact Felicitari! Sarcina usoara si un bebe sanatos!

Mergi la inceput

Nikole ce bine ca mai treci p-aici. Te inteleg perfect cu aglomeratia, este foarte greu pentru noi gravidutzele. Eu mai fac pauze, adica pur si simplu imi vine sa lesin si atunci cobor la urmatoarea statie stau vreo 5 min si pe urma o iau din nou din loc . Nu mai spun ca fac 1h si 20 min uneori pana la munca . Astept cu interes concediu de maternitate si pe urma pensia . Pe mine ma ajuta mult ca fac ceva care imi place la servici, colectivul e super si atunci trec mai usor peste partea cu drumul. A si stai asa ca in fiecare dimineata eu mai fac si un popas pe la soacra mea sa las copilul, pe care in unele dimineti e o adevarata provocare sa-l urnesti din loc.... hai ca intodeauna e loc de mai rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Geo76 spune:

Buna, fetele! Nu am mai intrat de mult timp, dar am reusit sa citesc tot din urma. Va felicit ca ati trecut cu bine de primul trimiestru, iar pe cele nou-venite le imbratisez cu drag. Eu sunt bine, inca nu prea am vesti, fiindca dr mea a fost plecata in concediu toata luna lui august si abia pe 1 septembrie ma voi duce la control. Din iunie, de cand am avut scurgerea maronie, doar o singura data am mai avut o sangerare pe 12 august, dar s-a oprit. Incetasem de a mai lua utrogestan (adica, arefam) si cred ca din aceasta cauza, ca, introducand iar utogestanul nu am mai avut nimic. Voi mai luati utrogestan? Ce inseamna TT? (triplu test?). Eu am 15 saptamani si am facut putine analize, ma gandesc sa trec la treaba. De pe 1 sept o duc pe cea mica la gradi si voi fi mai libera ca sa ma ocup de mine si sarcina. Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia_2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui al3csa

Vitamine am inceput sa iau acum. Mi le-a recomanda dr meu la ultimul control: Tardyferon si Centrum Materna pt k la ultimile analize mi-a iesit o mica anemie din cauza fierului. De Elevit nu mi-a zis nimic. Eu zic sa nu iei fara recomandarea dr. Daca nu ti-a zis nimic poate nu ai nevoie.

pe toate

17+

Al3csamultumec si eu o retinere fata de vitamine. Stii aud ca toate fetele iau vitamine si mie nu mi-a dat apoi eu am astazi la 20 saptamani de sarcina aceleasi kg cu care am inceput. Sunt putin ingrijorata dar la toate ecografiile fetita arata bine si asta conteaza cel mai mult. Abea astept sa merg la urmatoarea ecografie dar e abea pe 15 sept si imi fac o gramada de ganduri pana atunci. Ne trebuie multa rabdare si incredere in Dumnezeu ca totul o sa fie bine.

Mergi la inceput

Hai ca v-am stresat cu mesajele mele ...
Ma gandesc sa incep si eu sa ma uit de carut si patut poate prind o oferta ceva. Daca aveti ceva ponturi va rog sa le imartasiti . Eu am fost asa de desteapta ca am dat tot de la Andreea (am zis eu ca nu mai fac alt copil ). Asta e, macar le-am dat unor copii care le-au folosit. Asta apropo de "never say never" si morala: nu voi declara niciodata ca nu o sa-l fac si p-al treilea .

Cu intraziere La multi ani Lucia200! Sa fii sanatoasa si tot ce iti doresti!

La multi ani si pentru cei care poarte numele de Alex/Alexandra. Sa fiti sanatosi, voiosi si voinici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia_2009 spune:

nikole asta ma linisteste ca mai e cineva care nu a luat kg cu sarcina. Asa e abea sunt la jumatatea drumului am tot timpul sa pun pe mine. Sa ne ajute Dumnezeu sa avem bebei sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Nik0le mi-era asa dor de tine! Imi pare bine ca ai intrat sa ne mai dai vesti!!
Cu Onitza ce-o mai fi?
Bea incearca sa bei ceai de menta, sa mananci covrigi, orez gatit, banane.. Te vor ajuta sa mai potolesti problemele de la stomac. sa fie bine!
De maine incep serviciul.. gata concediul si ma gandesc cum fac fata cu starile mele de greata/voma; uneori nu pot sta in picioare. Sper din suflet sa treaca de-acum ca ma apropii de finele primului trimestru!!
O noapte cu vise frumoase sa aveti cu toate!

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput