Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (22)
Raspunsuri - Pagina 13
bubu_bu spune:
alinafelicitari scumpa..te-am uramarit la cealalta odisee....
eram curioasa sa vad daca ai ramas...si tare m-am bucurat ca Dumnezeu v-a raplatit....am vazut pozele din concediu imi era dor sa o vad pe ioana...a crescut si e frumoasa foc....te-am vazut si cu hapymum...super ma bucur din suflet sa ai sarcina usoara si pana la termen
fetele ce fac pe unde sunteti .....eu sunt putin necajita ca bebe este lenos si nu il simt...tot stau cu mana pe burtica si nu il simt...poate mai tarziu...
noi am avut o activitate mai putin placuta...nu va spun sa nu va mai necajesc si eu...vad ca unele fete au parte de intamplari neplacute si e pacat sa va stric si eu aici dispozitia..imi pare rau ionela ingerasii vin de la Dumnezeu si ingerasi se duc la El
fata sa treaca tristetea
si celelalte fete
18+

lia_2009 spune:
[quote]citat din mesajul lui al3csa
mariucasara eu nu m-am dat cu nici o crema ... desi toata lumea imi spune sa ma dau.
Deocamdata nu mi-au aparut decat ff putin pe sani pt ca mi-au crescut ff muuult 
(ce bn ar fi daca ar ramane asa) .. si burtica mi-a crescut de zici ca sunt in luan a 5-a
.. Nu-mi fac probleme in privinta vergeturilor. Asta sa fie paguba. Important este sa fie
sanatos.
Va
pe toate si sa aveti o zi mult mai buna ca ieri 

Ai luat vitamine? Mie nu mi-a recomandat si ma gandesc ca elevir iau toate fetele insarcinata dar mie ni mi-a dat si sunt in 20 de saptamani si inca nu am luat nimic in greutate. Voi cum stati cu kg ati dat jos ati luat? Ma gandesc ca am tot timpul sa pun pe mine sau sa incep sa iau ceva vitamine(elevit)?
Andre_lina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui plateea mariucasara, multumesc. contractii cred ca au fost, dar de la no-spa au cedat. probabil ce mai simt acum sunt ligamentele care sufera totusi de la stat 10 ore in fund in masina, de la jupiter la suceava. oricum, merg luni la echo sa il vad pe bebe. inca o intrebare... cum reusiti voi fetelor sa va aparati de "binevoitorii" care povestesc numai istorii tragice cu sarcini pierdute, feti morti, si alte tragedii din astea? sau numai eu am in jurul meu idioti/idioate din astea? acum 3 zile am agitat groaznic si pe bebe si pe tati din cauza unei povesti din astea, de la care am tras un bocet infiorator... |
Bun subiectul! Nu esti singura care aude dinastea...ieri am aflat ca o fata a murit la nastere, tragedie mare. am plans, m-a afectat si inca ma gandesc la asta. Iar azi, mi-a zis o tanti ca o tipa a pierdut sarcina la 5 luni.... deci...eu inchid urechile si imi vad de burtica mea in continuare.
Trebuie sa fim tari si constiente ca se intampla multe in lume, nu tb sa fii gravida ca sa le auzi, se intampla si oamenilor normali, toata viata.
Eu imi mentin optimismul si regret ce se intampla cu cei din jur dar nu ma gandesc in perioada asta la mai mult. Ma protejez si imi apar gandurile de cele negative.
22+ cu
Doamne, ajuta-ne sa trecem peste toate incercarile!ne gandim la nume de baietel
primele poze
http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_edit.asp?sqldtl=77922&page=2
Andre_lina spune:
Alina, ce veste minunata! Felicitari si sarcina usoara!
22+ cu
Doamne, ajuta-ne sa trecem peste toate incercarile!
ne gandim la nume de baietel
primele poze
http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_edit.asp?sqldtl=77922&page=2
mariucasara spune:
lia_2009 eu am luat vitamine cand mi-am adus aminte. Am un tub de centrum materna din care mai iau cand si cand, in special in zilele in care nu pot manca fructe. Eu am pus vreo 7 kg din care aproape 5 in primele saptamani.
bubu_bu nu te necaji, ca bebe are program de topaiala cand vrea el nu cand vrem noi. Eu mancam 1-2 patratele de ciocolata cand se lenevea Sara, si apom ma intindeam in pat si incepea dansul
. Dar nu prea e recomandata ciocolata deoarece are cofeina.
Ioanact felicitari! Sarcina usoara si bebe sanatos.
Au incercat si mie "binevoitori" sa imi spuna povesti horror despre nasteri cumplite dar de obicei le retez repede elanul. Eu chiar nu inteleg de ce ii face pe unii sa se simta mai bine daca descurajeaza pe cineva. Si eu m-am saturat sa mi se spuna cat de greu e cu 2 copii de varste apropiate, ca cel mare va fi gelos pe cel mic, si cireasa de pe tort de la cineva pe care o consideram prietena : "Vai, ce grasa esti!!!!"

toate fetele.
Mamica Sarei Maria(22.11.2006) si
17+
cristies spune:
Ioanact felicitari!!!!!

Azi am tot bucatarit, inclusiv o salata beouf, ca n-am mai facut de la Pasti si am gatit si un pui de tara. Din pacate asta e doar o exceptie, in general nu prea se lasa prinsi
.
M-am distrat copios cu "curatenia" din industrie. Nu contest ca o batrana care nu are apa curenta nu spala asa bine oala unde face branza, dar rotunjirea profiturilor duce la sfidarea regulilor de minima igiena in firmele de profil. Era la un moment dat un articol despre unul din marii producatori de mezeluri care m-a facut sa nu mai iau nimic de acolo. Asta pentru ca am vazut negru pe alb, ca poate si la ceilalti e la fel si nu stiu eu.
. Ca sa nu mai vorbim de curatenia din restaurante. M-am ingrozit ce am vazut la TV pe litoral si cand stii si ce preturi se practica... n-au nici o scuza.
Oricum nu mai cumpar mezeluri tocate din nici o sursa. Insa muschi, kaiser sau alte bucati relativ intregi din animal nu le-am lasat.
Iar lactate... doar pasteurizate, iar de la tara numai iaurt (desi imi doresc lapte batut
). Am vazut ca nu este indicata branza feta. Branza feta de la noi nu e aceeasi cu ceea ce numesc grecii feta. Care din ele? Sau nici una?
Decenuela, vreau si eu reteta de clatite la cuptor. Suna super
si nici n-am auzit de ele pana acum. Merci anticipat mai ales din partea sotului care isi doreste mancaruri traditionale ale zonelor pe care eu nu le cunosc
. Am cautat pe net si am gasit asta http://www.egirl.ro/Clatite-la-cuptor-cu-branza-si-smantana,a326.html.
Seamana macar un pic?
Hai ca am facut povestea porcului la propriu.
Va pup.
19+
al3csa spune:
lia_2009 eu am luat in greutate 5 kg in primele 2 luni si dupa aia cam 200-300 gr / sapt (am noroc de un cantar electronic) ![]()
toate burticile 
17+
al3csa spune:
Vitamine am inceput sa iau acum. Mi le-a recomanda dr meu la ultimul control: Tardyferon si Centrum Materna pt k la ultimile analize mi-a iesit o mica anemie din cauza fierului. De Elevit nu mi-a zis nimic. Eu zic sa nu iei fara recomandarea dr. Daca nu ti-a zis nimic poate nu ai nevoie.
pe toate 
17+
decenuela spune:
neatza..burtici..ca de obicei va invit la cafelutza..ca eu nu ratez orele matinale:((...
stand eu asa si auzind si citind,..toate prb de pe lume va intreb pe voi o chestie. la 13 sapt pliul nucal il aveam 2,8mm...la 16+ 1,98 mm...bine la doctori diferiti....oare e normal?
cristis mi-au iesit f bune doar ca putin cam negre deoarece nu aveam suficienta faina alba si am mai completat cu faina neagra:)).
Banuiesc ca toata lumea stie sa faca clatite deci nu dau reteta de clatite. Important e sa potriviti aluatul ca sa nu iasa groase sau..daca aveti iaurt, lapte batut puteti folosi in loc de lapte , ies muuult mai fragede.
Clatitele se umplu cu branza de vaci duclce, in care se pune 1 ou, zahar dupa gust , putina sare, stafide, arome putina smantana pt a se intinde mai usor pe clatita.( e umplutura de placinta). Clatitele fie se roluiesc fie se impachetaza. Amestesc smantana cu 1 ou, zahar , arome...daca e prea groasa o mai diluez cu lapte. Pun in tava incat sa acopar fundul tavii, asez clatitele umplute, si mai torn peste, astfelincat sa le acopar cu smantana.se da la cuptor la fost mare pana incepe sa se lege ( vreo 10 min) si apoi se da la mic inca vreo 20 min..sa se rumeneasca putin.
sa zic asa...cam pt 12 clatite cat ar intra intr-o tava...iti trebuie cam 0,6 kg branza si 4oo ml smantana. Oul poate sa fie relativ. sa ai pofta!!!
larisel spune:
Iata reteta de tartine cu pateu:
8 felii paine (de preferat integrala)
se ung cu un strat subtire de unt
se adauga un start gros de pateu (1 cutie de 300g)
se presara feliute de usturoi
plus rondele de cabanosi
se rade branza sau cascaval din belsug
Totul se da la cuptor circa 30 minute. Sunt delicioase.
22+

odiseea noastra
nepoteii mei, viatza la tzara, noi