Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (22)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Merci Aylin ca ai avut grija sa postezi informatia cu preturile la uleiul de migdale.
Merci Larisel care raspunzi neobosita fiecarei intrebari de la fete.
Cat despre mancare, stiu si eu ca sunt interzise branzeturile moi, desi eu am mancat cand inca nu aflasem ca sunt interzise, am mancat si pateu si vorba unei prietene: doar nu le-ai luat de la magazinul din colt ca sa fie infestate. Ma rog, paza buna trece primejdia rea.Ma abtin desi imi pace mult branza feta si brie...astept, o sa mananc dupa ce nasc.
Mai sunt fan ceaiuri si tot asa, am gasit pe net o lista de ceaiuri interzise in sarcina.Iar cat despre mezeluri...nu mananc din principiu, ca nu-s sanatoase, dar daca mi-ar fi pofta as gusta bineinteles.
Acuma despre lactate si oua.Eu sunt adepta produselor de la tara (traditionale).Am norocul sa am parinti la tara care sa ma aprovizioneze, macar din cand in cand cu lapte, oua si carne de pui crescut cu iarba si graunte, ceea ce din p meu de vedere, nu se compara cu carnea de pe rafturi si nici cu ouale si nici cu laptele sau branza din magazine. Cel putin de cand sunt insarcinata imi vine greata de la mirosul de carne de pui din magazine. Nici sa n-o vad. Iar gustul...nu se compara cu cel de pui crescut la tara. Asta dpv nutritional. Am citit mult, zic eu, despre ce e sanatos si ce nu si cum ceea ce mancam ne distruge sanatatea si am ales sa fiu atenta la ce bag in gura (sau pe piele, apropo de creme). Acuma, in sarcina...aveti dreptate ca trebuie sa fim mai atente, dar cine ne garanteaza ca produsele alimentare de pe rafturi sunt produse in conditii de igiena maxima? La noi in Romania??? Unde s-au gasit soareci in salamuri si gandaci in iaurturi? Sau kk de soricei in paine? Unde totul se musamalizeaza si se rezolva cu shpaga? Eu una prefer laptele de tara fiert bine, ouale de tara le mananc molcute (sunt alimentele mele preferate si as manca in fiecare zi numai oua fierte sau, mai rar, ochiuri , numai de tara sa fie!).
A postat candva Unboticutz un link in lb engleza despre alimentatia gravidelor si pana si acolo se recomandau alimentele provenite de la animale crescute cu iarba si fara hormoni sintetici.Maine o sa postez linkul ca e salvat pe alt computer.
Acum, fiecare alege ce crede ca e mai bine sau, ce poate! Nu toata lumea are "pile" la tzara!

Pupaceala la burtici si multa sanatate ca-i mai importanta decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

e sambata si eu m-am trezit tot la 5..:((....asa ca haideti la cafelutza.

am tot citit dar n-am mai apucat sa postez si eu cate ceva....

apropo de mancare ...tocmai vad latv reluare la o emisiune referitoare la legumele pe care le mancam noi cam 9 luni dintr-un an...adik made in turcia....nici macar nu au radacina in pamantiar polenizarea se face...bagand fiecare floare intr-o solutie chimica.

eu cred ca ne facem prea multe probleme daca ne gandim la mancare. Mamele noastre sau femeile care sunt de la tara....caredeti ca manca industrial? Am lucr in invatamant,mi-au trecut "prin mana" f multi copii si de la tara si de la oras. e o mare diferenta. cei de la oras sunt mai dezvoltati ca de...le dam papa bun..industrial dar mereu acuza tot felul de dureri si sunt albi la fata pe cand cei de la tara sunt rosii in obraji plini de viata si manaca industrial doar ocazional...cand merge mama la oras.

va rog sa ma scuzati, dar stau de 3 ani in bucuresti si mi-e ciuda ca cel putin in zona unde stau eu...nu mai exista tarani de la care sa cumpar si eu ceva...cu gust. Si cand merg la ai mei (suceava) le spunca vreau macare "primitiva" si ei rad...nu prea inteleg de ce sunt eu asa dorita....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

decenuela, ma alatur la cafelutza, multumesc.Ana mea s-a trezit la 5.20, ca o mancau rau ciupiturile de la tzantzarii de aseara de afara. apoi la 6.00 ca face caca. asa ca.... iata-ma.

si eu tot cu primitvismul sunt, dar Bucureshtiul e mancator de plastic (asa mi se pare mie gustul la toate), rude "producatoare" nu am la tzara, asa ca ..vanez tot ce prind: un ou, o branza, iar de ceva vreme ravnesc la pui si nu gasesc de fel. Nimeni nu vine in piatza cu puiul taiat...

apropos, unde stai de nu ai piatza. si eu am problema asta: stau in corbeanca, merg in piatza din otopeni (care e cam amarata la capitolul tzarani). legume insa mai ies pe aici la poarta cu ele, iar eu sper ca le si produc ei (desi sunt tzarani cu jeepuri, care au vandut terenurile pe aici)

Cris, 18+cu ,Ema si Ana(04.04.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

Citat:
citat din mesajul lui miradeli

Buna fetelor,

Eu am 12 sapt si 4 zile, acum 2 zile am facut dublu test si sunt f f speriata si suparata.

Mi-au masurat pliul nucal si este de 2.5 mm. Nu mi-a venit sa cred.
Riscul de varsta este de : trisomia 21 trisomia 18 trisomia 13
1:704 1:1684 1:5292

Riscul calculat de ecograf trisomia 21 trisomia 18 trisomia 13
1:10476 1:8554 1:541437

Rezultatul final il primesc luni. Voi ce parere aveti?
Pe forum din ce am citit, toata lumea are sub 2 mm. Ma bate gandul sa fac amnio, cu toate ca mi-e frica de riscurile pe care le implica, dar n-am sa pot sta in stresul asta.

Multa sanatate la toate burticile si o sarcina la termen!

12 sapt+

(fara analizele de sange):

8+

miradeli, bine ai venit la noi. rezultatele tale sunt super ok, pliul nucal e bun, in limite (de pe la 3 -4 e mai cu intrebari, dar doar corelat cu celelalte chestii). nu scrie mare pe test "rezultat negativ"?? in plus, citeshte in capitolul anterior despre testele astea: sunt date statistice, nu diagnostice, asa ca ia-le mai "superficial", daca dr. nu zice altfel.

nu te stresa, ca nu ai de ce. il superi pe bebe.. esti la prima sarcina?

Cris, 18+cu ,Ema si Ana(04.04.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plateea spune:

salut fetelor.
am si eu o intrebare. am citit ca multe ati fost in concediu.
cum ati reusit sa stati in masina? ca mie ieri mi s-a facut un rau si m-am speriat de numa', am luat rapid 2 no-spa, m-am intins in spate pe bancheta, si ma mai inteapa si acum in zona colului. nu foarte tare, dar e o durere pe care pana acum nu am avut-o.
mai experimenteaza careva asa ceva? intepaturi (sageti) pe col, durere surda de la stat in masina?
trece, sau sa merg la dr de urgenta?
multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Neatza!
decenuela multumim de cafea. Referitor la mancare si eu fac parte din cei ce papa industrial. Uneori imi pare rau ca nu am pe nimeni la tara. Legume cumpar pe cat posibil din piata de la babute care vin cu putina marfa. Asa stiu sigur ca sunt cultivate in gradina lor. Carne, oua, "de tara" mananc doar daca cunosc sursa. Lapte sau branza nepasteurizate as manca doar daca le-ar face mama si cum mama sta in oras la bloc...Poate se hotaraste totusi sa tina o vaca pe balcon

Andre_lina bine ai revenit. Alaptatul chiar slabeste.

Miradeli translucenta nucala e bine sa fie sub 3mm. Intre 3-4 se investigheaza suplimentar (eco) si abia de la 4 in sus sunt probleme. Deci la tine e bine. Nu te mai stresa.

plateea colul nu doare. Ceea ce simti tu sunt fie contractii fie ligamentele care se intind. Daca nu cedeaza la no-spa fuga la spital nu mai astepta. Nu e normal sa doara. Noi am traversat tara de la nord (Radauti) la sud (2 mai) si nu am avut nici un fel de problema.

Onitza ai reusit sa faci eco? Au scumpit foarte tare eco la municipal. Acum 3 ani era 50 de lei eco si 40 consultatia. Acum consultatia e 50 de lei si imi imaginam ca eco e pana in 100...

Eu m-am linistit aproape de tot. Daca cel de-al 2 lea test iese negativ o sa anulez programarea la amnio si imi asum riscul. Cele mai grave probleme sunt vizibile la eco. Pe 1 septembrie merg la medic, pe 3 am programare la o eco mai amanuntita si pe 28 avem morfofetala. Sper sa fie totul bine.

Mamica Sarei Maria(22.11.2006) si 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu_bu spune:

buna dimineata fetele!vreao si eu o cafea bitte schon!
eu mi-am luat zi libera ieri"noroc cu seful"super intelegator...si am stat numai la leneveala si azi zi libera si eu la 7 eram in picioare...mda fain asa...fetelor eu sunt de parere caci tot ce este de la tara e sanatos...doamne ce bine sa aibe buni o caprita o oita mmmm laptic si branzica buna....plus toate produsele sunt sanatoase...eu le mananc cu placere si nu ma abtin decat de la ficatei de la noi...imi e super frica..in rest tot ce imi e pofta si imi pica bine...sa fie bebe papacios si sanatos.
acum o intebare daca se poate....am facut acum 2 sapt eco ce se face pt triplu test dar nu am mai ajuns sa mi se ia si sange...mai are rost sa ma programez sapt ce vine sau nu mai are relevanta?voi sunteti mai experimentate in probl de genul...
la toata lumea
bun venit noilor pufoase

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu_bu spune:

adevarul este ca am vb si cu sotul si indiferent de rezultat nu as lua o decizie...nu as putea sa o iau dupa niste date ce sunt statistice si nu ne da un diagnostic...doar de gura dr am fost de acord sa fac acest triplu test..de fapt nici nu m-a intrebat..a considerat ca vreau sa-l fac din start..nu stiu ce sa zic

18+

Mergi la inceput

mariucasara, multumesc.
contractii cred ca au fost, dar de la no-spa au cedat. probabil ce mai simt acum sunt ligamentele care sufera totusi de la stat 10 ore in fund in masina, de la jupiter la suceava. oricum, merg luni la echo sa il vad pe bebe.
inca o intrebare...
cum reusiti voi fetelor sa va aparati de "binevoitorii" care povestesc numai istorii tragice cu sarcini pierdute, feti morti, si alte tragedii din astea? sau numai eu am in jurul meu idioti/idioate din astea?
acum 3 zile am agitat groaznic si pe bebe si pe tati din cauza unei povesti din astea, de la care am tras un bocet infiorator...

Mergi la inceput

bubu_bu, TT trebuie facut la cel mult o zi diferenta de echo. deci acum, e irelevant. eu nu am facut TT. am intrebat dr daca mai are rost sa fac TT daca DT a iesit "risc scazut" (negativ), a spus ca "in nici un caz", deci, am ramas cu banutii in buzunar. mai ales ca aud din ce in ce mai des fete care au rezultate fals pozitive la acest nemaipomenit test care nu e de screening, ci asa, de probabilitate!

Mergi la inceput