Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (22)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rebiana27

larisel te bantui si eu cu intrebarea: unde ai facut eco morfologica? Nu mai retin si mi-e o lene de ma doare sa caut Nu te supi sa mai scrii inca o data, nu?

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Am facut la un cabinet de aici din Constanta la dr Ciufu Carmen, iar peste 2 saptamani fac cu doctoritza mea la Euromaterna (maternitatea unde sper ca voi naste).

22+

odiseea noastra
nepoteii mei, viatza la tzara, noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionela_28

am auzit multe despre ce trebuie si ce nu trebuie sa mancam in timpul sarcinii.Desi suna mai mult generic, pentru ca fiecare mananca pana la urma in primul rand ce-i face bine,vreau sa va intreb si pe voi ce credeti despre doua tipuri de produse:mezelurile(nu sunt alimente sanatoase din principiu, dar totusi, de pofta care pot fi consumate?) si produsele lactate. Citeam pe net cate ceva despre "listeria" boala infectioasa...Pentru a evita contaminarea cu diferiti microbi ce tip de lapte si ce tip de branza alegeti? Ce parere aveti despre laptele UHT?

19+

Ionela, am tot auzit si eu de "sfaturile" astea. Sincer, eu nu prea le iau in considerare. Ma ghidez dupa o remarca a sotului meu, anume: tot ce este produs industrial in principiu este mai bun decat produs in casa, din punctul de vedere al igienei (el lucreaza si in domeniu). Ce vreau sa spun: intre o branza cumparata de la taran (deci mai naturala) si una produsa industrial, voi alege intotdeauna pe cea industriala in aceasta perioada, intrucat sunt sigura ca regulile de igiena chiar sunt respectate.

La fel la mezeluri: cat timp cumperi de la firme cunoscute, ambalate corespunzator si evident in termen de garantie, eu nu cred sa fie o problema. Bineinteles, nu trebuie exagerat, adica nu e OK sa consumam zilnic mezeluri, insa aceasta remarca este valabila si pentru persoanele care nu sunt gravide.

Tot din ciclul mancaruri interzise in sarcina, eu am citit la un moment dat ca branza-topita trebuie evitata pentru ca exista riscul contaminarii cu listeria. Si exact atunci aveam o pofta!!!! M-am abtinut cat m-am abtinut, dar pana la urma am cedat... m-am gandit ca eu consum aceeasi marca de branza topita de cativa ani si, cum pana acum nu m-am "contaminat" cu nimic, ar trebui sa fie bine si in continuare .

Deci, dupa cum ai inteles cred deja , eu am consumat mezeluri si voi mai consuma, cu moderatie. Oricum, un muschiulet sau un salam bun sunt evidente surse de proteine pentru bebe .

Numai bine,

Ratusca 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Citat:

am auzit multe despre ce trebuie si ce nu trebuie sa mancam in timpul sarcinii.Desi suna mai mult generic, pentru ca fiecare mananca pana la urma in primul rand ce-i face bine,vreau sa va intreb si pe voi ce credeti despre doua tipuri de produse:mezelurile(nu sunt alimente sanatoase din principiu, dar totusi, de pofta care pot fi consumate?) si produsele lactate. Citeam pe net cate ceva despre "listeria" boala infectioasa...Pentru a evita contaminarea cu diferiti microbi ce tip de lapte si ce tip de branza alegeti? Ce parere aveti despre laptele UHT?

19+

Mezeluri eu mai mananc de pofta chiar daca nu sunt bune, dar prefer sa le prepar termic macar un pic (ori prajite, ori in sandvisuri la sandwichmaker) dar lactate iau numai pasteurizate, inclusiv branza din lapte pasteurizat, deci deloc din piatza de la tzarani tocmai pt a preveni riscul infectarii cu listeria. Nici oua nu consum moi, deci chiar de le fac ochiuri le tin pana se intareste si galbenusul.

22+

odiseea noastra
nepoteii mei, viatza la tzara, noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

larisel multam' de raspuns. Ai sesizat cat sunt de chiauna caci nici nu m-am gandit ca fiind din CT, ai facut eco acolo .. eu tot gandeam ca ai venit la Bucuresti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_28 spune:

De acord cu voi. Oricum de la medicul meu nu am primit prea multe sfaturi in acest sens.

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Citat:

19+

Mezeluri nu mananc oricum. De cand sunt gravida in schimb poftesc la cate o bucatica de carnat. Si bineinteles ca si mananc "daca cere baiatul...".Oricum se intampla maxim o data pe luna.
Lapte eu beau UHT,sau daca nu gasesc, beau lapte pasteurizat. Branza nu prea mananc decat cea gen fagaras care e obtinuta tot din lapte pasteurizat.
Noi ne-am invatat asa din cauza Sarei. Ei nu i-am dat decat la ocazii speciale sunca de pui sau curcan. De alte mezeluri nici nu se pune problema. Iar lapte si lactate nu am incredere sa-i dau decat pasteurizate.

Mamica Sarei Maria(22.11.2006) si 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

onitza te duci frumusel la urgenta la municipal...cu dureri mari si ti-e rau...or sa iti faca eco...si afli...gratis...
asa zicea cineva...

Mihaela 20 + cu...

bebe mic
poze bebe la 11+, 12+, 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alicredo spune:

am bagat acum 2 zile 2 feliute de paine prajita cu unsoare si cu rosii, nu am avut unsoare aici, si ne-am dus la macelarie, am luat grasime si am topit-o noi.nevoia te invatapoate de craciun luam un porc,
mezelurile nu le suport de cand am ramas gravi, nici carnea,poate o data pe luna.oua iau acum numai cate 4-6 ca sa fie proaspete.,(eu care erau cu caserola de 30 in frigider)le prajesc/fierb f f bine. aici pe fisa de la dr scrie la alimente interzise soft cheese, in care intra feta, brie, branza topita etc, ficat si pateuri.atat.in rest...traiasca fructele

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andre_lina spune:

Hello! M-am intors din vacanta, a fost minunat...relaxant... bebe s-a miscat incontinuu...si acum se tot foieste, nu isi gaseste locul, mi-e drag de el.

Am cam papat in vacanta asta si se vede, cred ca am pus 5 kg in total...ma simt ca o balena, am inceput sa merg mai cracanata...ca o ratza.

Toata lumea spune ca am burta imensa, ca la 7 luni, ce sa ii fac?!

Am pofta de mancare ca intotdeauna dar cel putin ma abtin de la dulciuri si paine, sucuri si mananc cat mai putin seara, beau multa apa pe care evident o retin!

Vreau sa cred in mitul alaptarii, care te slabeste ...Doamne ajuta sa fie asa.

Va pup, revin cu vesti!

20+ cu Doamne, ajuta-ne sa trecem peste toate incercarile!
ne gandim la nume de baietel
primele poze
http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_edit.asp?sqldtl=77922&page=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Andre_lina bine-ai revenit din concediu!
Eu ma bag la pupacit Lucu' si apoi la dormit dar nu inainte de a va invita la o auditie http://www.youtube.com/watch?v=xx-Ia0kO-fk&feature=related Puiu' meu asculta de o ora si nu se mai satura. Eu stiu refrenul pe din-afara!
Somnic usor!

Mergi la inceput