pieptul de pui la gratar
Buna!
As vrea sa stiu cum preparati pieptul de pui inainte de a-l pune la gratar(pe teflon).
Cu ani in urma ,eu ii puneam doar sare si nu puneam capac la tigaie, dar iesea fad si uscat.
Am vazut la cineva ca ungea feliile de carne cu Delikat,iar peste tigaie punea un capac. Am incercat si eu metoda asta si intr-adevar e mai gustos si mai suculent,dar ma ingrozeste Delikatul ala care inverzeste carnea.
Stiti alte metode de a prepara pieptul inainte, ca sa iasa mai gustos?
Raspunsuri
cristina22 spune:
eu nu pun capac, dar dupa ce e gata, asa fierbinte il ung cu unt.
cristina si Andrei
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."
szivarvany spune:
Eu pun feliile de piept de pui dinainte cu o seara in putina apa + bucati de usturoi + sare multa + amestec de condimente pt carne la gratar + un pic de ulei + 2-3 felii de kiwi.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Noa Buna! As vrea sa stiu cum preparati pieptul de pui inainte de a-l pune la gratar(pe teflon). Cu ani in urma ,eu ii puneam doar sare si nu puneam capac la tigaie, dar iesea fad si uscat. Am vazut la cineva ca ungea feliile de carne cu Delikat,iar peste tigaie punea un capac. Am incercat si eu metoda asta si intr-adevar e mai gustos si mai suculent,dar ma ingrozeste Delikatul ala care inverzeste carnea. Stiti alte metode de a prepara pieptul inainte, ca sa iasa mai gustos? M-am facut mare! |
incearca sa prepari puiul in punga magica de la knorr, e o minunatie !!!
daca nu te impaci cu condimentele lor (din pachet), asezonezi tu carnea de pui cu condimente naturale (piper, sare, usturoi, cimbru, etc.) si o prepari in punga magica (la cuptor). exista astfel de pungi (fara condimente) si la Fino.
mie mi se pare extrem de usor modul asta de preparare pentru ca nu faci deloc mizerie si fum, carnea de pui ramane suculenta si se patrunde cu toate aromele condimentelor. poti sa pui in punga si 2-3 linguri de ulei, 2-3 linguri de vin, 1-2 foi de dafin...
pentru 1-2 kg carne de pui timpul de preparare este 45-60 min, iar ca sa iasa o crusta crocanta perforezi de la inceput punga, cu o scobitoare (cam 5 gaurele, mai pe centru, nu pe margine, ca iese sosul in tava si se arde, iese fum), apoi, cu 15 min inainte de a fi gata, rupi putin punga in partea de mijloc (sau maresti gaurile).
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
geanina-nica spune:
il imbaiezi in suc de lamaie inainte de al pune pe gratar si ai sa vezi ce fraged o sa-ti iasa
Eu imbaiez carnea de pui in suc de lamaie la orice fel de macare, inclusiv gand fac snitele de piapt de pui
INCEARCA
louisea spune:
Pt gratar eu fac o marinada din miere si sos de soia si niste condimente cu lamaie (nu f multa)(las cateva ore) iar inainte sa-l pun carnea pe gratar amestesc cu un pic de ulei sa nu se usuce
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
carina spune:
Cea mai buna si mai veche metoda de a pastra carnea cat mai frageda este murarea, sau brining in engleza. Murarea se face fie doar cu apa si sare, fie cu apa, sare, zahar.
Ca si ghid, puteti folosi:
la 100 ml apa rece se pun 7 g de sare mare sau 3.5 g sare de masa fina.
Ca sa fie eficienta murarea, apa trebuie sa acopere complet carnea. Disolvati sarea in apa, puneti carnea in apa cu sare, acoperiti si tineti in frigider.
Timpul de murare e:
pentru pui intreg - 3-4 ore
pentru curcan intreg - 12-14 ore
pentru piept de pui sau pulpe - 2 ore
pentru piept de curcan - 4-6 ore
muschi, cotlet de porc - 4 ore
creveti - 30 minute
peste - 10 minute daca e taiat felii subtiri
DUpa murare, se arunca apa si se clatesc bine de tot bucatile de carne. Se condimenteaza cu ce vreti (mai putin cu sare) si se prepara cum vreti.
Pentru info suplimentare: http://en.wikipedia.org/wiki/Brining
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
isabela spune:
Si eu folosesc "murarea" in sare. O folosesc la piept de pui si aripi de pui. Le las la frigider de seara pana a 2-a zi. Este mult mai frageda carnea.
Noa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei Eu pun feliile de piept de pui dinainte cu o seara in putina apa + bucati de usturoi + sare multa + amestec de condimente pt carne la gratar + un pic de ulei + 2-3 felii de kiwi. ------- Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela ------- www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer" NU RAMANE INDIFERENT ! AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA ! |
Daria,si cand pui carnea pe gratar o mai ungi cu ulei? O faci pe teflon? Trebuie acoperita cu capac sau nu?
Noa spune:
Fetelor, am incercat si eu metoda cu muratul carnii.Mi-a iesit muult mai fraged,dar saraaaat!!! Si am spalat carnea inainte sa o frig. Am pus intr-un castronas apa si vreo 2-3 lingurite de sare.
Cum e mai bine?
szivarvany spune:
Noa, eu pun cand pe gratarul ala de aragaz, cand in teflon, si ung carnea cu ulei. Nu-mi place seaca.
Fetele, chiar asa, cu muraraea cu multa sare, cum o scoateti din carne ?!
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !