pieptul de pui la gratar
Raspunsuri - Pagina 2
isabela spune:
Am folosit si eu odata multa sare la apa si a iesit tare sarata.
Acum pun cate putina sare si gust "saramura"( sa fie sarata cat pot suporta eu).
Cred ca folosesc 1 lingurita de sare la 1l de apa.
mina spune:
Puiu pe teflon e "felu" nostru preferat, asa ca am facut tot felul de combinatii:
Cand am timp, pun carnea portionata la marinat in apa+ulei de masline+bere sau vin alb+suc de lamaie+condimente (piper, salvie, cimbru, busuioc).
Nu folosesc tot timpul aceleasi condimente, asa ca gustul variaza.
Uneori pun si suc de portocale (in loc de cel de lamaie). Se mai poate pune si un pic de sos de soia. Oricum, compozitia marinatei e la inspiratia de moment.
Daca nu am timp, pun sare in tigaie, cand se incinge pun puiul, si acopar cu capac. Se face zeama in care se inabusa el la foc mic mic. Cand incepe sa sfaraie, il intorc si stropesc cu un pic de apa. Uneori pun si un pic de bere neagra, ca ii da o culoare frumoasa. Ceva condimente si gata, ca se face repede.
Pentru un plus de gust, uneori il fac la foc mic si la final de tot pun peste fiecare bucata cate o felie de cascaval. Sting focul si acopar. Cascavalul se inmoaie si se infrateste cu carnea. MMMMMm bun bun.
Extra smecherie: in tigaia in care s-a facut puiul poti sa pui felii grosute de ceapa si ardei, care doar sa se parpaleasca un pic pe ambele parti, sa se inmoaie. La fel merg si ciupercute, dovlecei, morcovi si castraveti. Eu ma bat cu fi-miu pe ceapa :D
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
carina spune:
Daca concentratia de sare e buna si nu uitati carnea la murat (in mesajul anterior am scris cat trebuie sa stea la murat) nu iese sarata.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/