Locul fetelor Nou-Venite (6)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mvb spune:

Dragaicutzo azi este Taierea capului Sf Ioan Botezatorul si in calendarul crestin ortodox e marcata cu cruce rosie si cu faptul ca astazi se tine post...daca poti e bine de tinut post, daca nu o sa tii la anu`

MONICA, mamica ingerasului din ceruri DENIS CRISTIAN IONUT - (23.12.2008)
si viitoare mamica de copilasi jucausi

Doamne, asculta-ne rugaciunile si binecuvanteaza-ne cu copii sanatosi pe noi si pe toti parintii !

..............................................

Nimic nu este intamplator!

Mergi la inceput

Fetelor, sper sa nu va suparati ca postez urmatoarele.....am luat postarea de la topicul Rugaciune, postare facuta de o preoteasa.....multe nici eu nu le stiam

Traditii si obiceiuri in ziua de 29 august

Ziua de 29 august este una de post, in care, potrivit traditiei, este bine sa nu se manance pepeni, pentru ca forma lor aminteste de cea a capului. In satul traditional, in aceasta zi nu se foloseste cutitul, totul se rupe cu mana. In popor se vorbeste si de un post care tine "de la cruce pana la cruce", un post de doua saptamani, neconsemnat in calendarul crestin, care avea rolul de a-i curati pe cei care au savarsit omoruri sau alte pacate grave. Postitorii mancau in aceasta zi numai o turta de grau sau de malai.

Sase sarbatori in cinstea Sfantului Ioan Botezatorul

Biserica ortodoxa, serbeaza de obicei ziua mortii sfintilor, adica data tre­cerii lor spre cele ceresti, ca ziua lor de nastere. Numai Maica Domnului si Sfantul Ioan Botezatorul fac exceptie de la aceasta regula. Astfel, Biserica a inchinat lui Ioan sase sarbatori: zamislirea lui - 23 septembrie; nasterea - 24 iunie; soborul lui - 7 ianuarie; taierea capului - 29 august; prima si a doua aflare a capului - 24 februarie; a treia aflare a capului sau - 25 mai.

Semnificatia numelui Ioan

Ioan este nume iudaic: "Iohanan" prescurtare din Iehohanan" si inseamna "Dumnezeu s-a milostivit". Foarte multi romani poarta numele de Ion (forma neaosa), Ioan, Ioana (fie ca atare, fie in diferite variante: Ionel, Nelu, Ionica, Nica, Ionut, Onut, Ionela, Nela, Ionica, Oana s. m. a.), alcatuind cea mai bogata familie onomastica de la noi.

Doamne, asculta-ne rugaciunile si binecuvanteaza-ne cu copii sanatosi pe noi si pe toti parintii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lory09 spune:

Fetelor,TREZIREA
Avem petrecere
[s
Aleesicoo,LA MULTI ANI, SA FII SANATOASA SI VOIOASA,SI CAT MAI REPEDE MAMICA!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polo spune:

Alesicooo.LA MULTI ANI.. Sa auzim cat mai repede de . Sper ca te-ai asezat pe cadita, asa cum ti-a spus MVB, apropo sa-ti traiasca finutul,nasa mare.

Mergi la inceput

Aleesicoo LA MULTI ANI sa fii sanatoasa, vesela si in cel mai scurt timp sa devii mamica si sa-ti tii copilasul strans la piept!

LA MULTI ANI si toate cele bune!

si un buchet mare-mare de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

E SARBATOARE MARE LA PAALT
offf fetelor multumesc din tot sufletul pt urari, asemenea va doresc si voua sa deveniti cat mai repede .
a fost superb aseara. m-am distrat de minune. nici nu imi mai simt dejtele d la picioare, si ceea ce m-a emotionat cel mai tare, aseara la 00.00 sotul meu mi-a cantat la multi ani tare tare la microfon.
Mai stam putin si plecam la finut sa ii luam mirul, MVB nu uit de pusul pe cadita pt un
va multumesc inca o data si luati si beti si va distrati ca doar o data face ALEESCIOO 23 de ani plus ziua de nume. Sf Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lory09 spune:

Buna fetelor,
Aleesicoo,pentru tine inca un .
Si eu sper ca te-ai asezat pe cadita,ca eu cand mi-am botezat finutu' nu m-am asezat ca n-am stiut, si acu',iata-ma...
Sa-ti traiasca,sa fie sanatos si sa va bucurati de el!Asteptam poze!
Va pupacesc pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cora79 spune:

LA MULTI ANI NASICA FRUMOASA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

LA MULTI ANI!!!! Aleesicoo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Aleesicoo La multi ani!!! sa fii sanatoasa si cat mai repede mamica

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Aspiranta la titlul de mamica