Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (82)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

ylla, danielle voi discutati la un moment dat de vergeturi si creme pentru atenuarea lor. La voi s-au mai atenuat dupa nastere? Va dati acum cu vreo crema mai speciala?

Alinutza de strumf Eric Alexandru (05.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Multumesc fetelor de informatiile despre ceai.

Am facut si noi bilantul la 1 luna: fara colici; Laura + 1250 gr si Irina + 1100 gr.

de Laura Ioana Irina Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Dariaioanaxx: nici fetei mele nu i-a prins vaccinul BCG.Am sunat si la maternitate si mi-a spus si pediatra ca,daca pana la 3 luni nu apare semnul,se repeta la 7-8 luni,de obicei la maternitate sau la un spital de pediatrie. pediatra mi-a spus ca poate sa i-l faca si ea.Ce mi-e neclar mie este ca am citit pe forum ca,in acest caz,ar trebui intai testat copilul(IDR se numeste chestia asta),caci e posibil ca,chiar daca nu i-a aparut semnul,el sa aiba anticorpi si sa nu mai fie nevoie de revaccinare...insa mie nu mi-au pomenit deloc de test,ci direct de revaccinare...asta e,o sa merg pe mana pediatrei.

Moni: si eu ii dau ceai BabyDrink, ceai de fenicul de la Hipp si ceai de musetel de la Milupa(ultimele doua sunt instant,granule,speciale pentru bebelusii de la zero luni).

Eumada: foarte frumoasa Eva si foarte frumoasa povestea voastra.Sa fiti cu totii sanatosi!

Pooh: felicitari pentru micsorarea fibromului!

Am vazut poze de bebei tare frumosi,sa va traiasca ,fetelor, si sa fie sanatosi!!!!!!

Si "mandra" mea a inceput sa refuze sanul, noaptea mananca fara probleme,insa ziua are "bazdaci".La unele supturi papa fara probleme,insa la altele(cam o data-de doua ori pe zi) refuza sanul. Mi-a spus si pediatra ca nu mai am ce sa-i fac cand refuza,trebuie sa-i dau biberon,caci nu pot s-o tin nemancata.Problema e ca nu pot sa ma mulg tot timpul chiar in momentul cand refuza,caci nu are rabdare(iar provizii nu pot sa fac caci nu am lapte mult),asa ca uneori mai apelez si la lapte praf....asta e,bine macar ca suge cat de cat...sper ca macar pana la 4 luni sa-i pot da de la san..apoi om vedea.

A facut si vaccinul alaltaieri,a plans pana am iesit din cabinet,apoi a uitat. Nu a facut temperatura(i-am pus preventiv un supozitor cu paracetamol),insa- desi i-am pus compresa rece,tot preventiv- a doua zi i s-a inrosit locul si a facut in profunzime un nodul.Acum o tin tot cu comprese,dar e cam greu caci misca mereu din picioare si se misca si compresa.

De colici a cam scapat,nu se mai strange asa de burtica..insa partzuri tot trage. Scaun are tot odata la 7 zile...sii nu e constipata,face singura,fara sa o doara si moale...a zis pediatra ca e normal pe la varsta asta sa faca asa...se regleaza tranzitul.

Va ,sa aud numai vesti bune,despre bebelusi mancaciosi si necoliciosi!

Mami fericita de Ingrid Cristiana - 09.06.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylla2009 spune:

hmmm.ALINUTZA.numai sunt asa rosii dar sunt acolo, cu cremele nu sunt foarte consecventa asa ca mi-am facut planul de btaie ..doua cute tatuaje pt fiecare cpias,un fluturas bleu si roz..nu radeti de mine ..sun fan tatuaje si sunt young..Pentru nasit..trebuie sa ei lumanarea ,materialul acela alb si fasa pt biserica,tre' sa imbraci pe bebe de la piele dupa botez si dupa mir-baitza de a doua zi.Cadou..poti sa ii iei multe,..hainutze..bijuterii..nusht ..un bouncer .Sa iti fie de bine nasico!!

Ylla foarte fericita mami de Luca 2.07.2009 si Carmen,8.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chance2008 spune:

buna, mamicilor!!
sefa doarme la mine pe burta, asa ca ma chinui sa scriu si eu un mesaj...
si noi avem colici, am incercat si sab simplex, si espumisan, dar parca tot la primul reactionaza! am citit undeva ca asta se dau ca tratament permanent, nu numai la crize.
pentru bubitele de la caldura si cele gen cosuri pediatra mi-a zis sa pun in apa de baita amidon alimentar, cam unpumn.... i s-au trecut f frumos
acum scriu cu o mana, ca a simtit ca nu-s 100% atenta la ea...
fata mea s-a invata la aer... imi plange in casa de nu mai stim ce sa ii facem.. papata e, schimbata e, spalata e... cum o scot la aer... tace instant si trebuie sa stau pribeaga 3, 4 ore pana isi face somnul de frumusete si cere mancare!!
o intrebare: fetele care dau bibe cu lapte muls... cum il incalziti?? in apa calda?? eu am incercat, dar bebica mea urla pana testez eu temperatura de ne stie tot blocul... asa ca ii dau san, desi noaptea face urat tare... trage 2 min, il lasa din gura, maraie, iar cauta, nu poate sa prinda de adormita ce e, iar trage 2 min si tot asa,,, pana capiem si eu si ea!
si inca o intrebare?? de ce va grabiti cu indemnizatia de crestere copil dupa 42 de zile?? nu ati luat banuti mai multi in concediu de maternitate?? eu m-am hotarat sa stau in maternitate toate cele 126 de zile legale!!
gat.. va pup... va doresc nopti fara colici si bebei mancaciosi !!!

mami de maria- 27 iulie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

ylla mersi mult pentru informatii..si pe mine m-ar tenta tatuajul...numai ca pielea de pe abdomen a explodat efectiv in ultima luna de sarcina si mi-ar trebui carca de tatuaje...mai bine las asa si spun ca m-am tatuat in zebra..eu ma dau zilnic, si dimineata si seara cu crema de la Mustela si Elancyl..si chiar s-a mai dus din roseata, insa vorba ta, sunt tot acolo.
Stii din intamplare de unde as putea cumpara materialul si fasa pentru biserica?

chance laptele matern sta la temperatura camerei (vezi sa fie totusi pana in 25 de grade) pana la 4-6 ore. Asa ca eu scot din frigider sticluta cam cand preconizez ca o sa se trezeasca (cand se foieste agitat dar inainte de a se trezi) si il incalzesc in apa calda (am incalzitor de biberoane de la Avent). Daca nu se trezeste atunci, nu-i bai, ca rezista laptele...dar important e ca il am pregatit pentru ca altfel si al meu ar ridica tot blocul cu tipetele de foame..

Alinutza de strumf Eric Alexandru (05.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaioanaxx spune:

Nussy- mersi pt. raspuns, o sa ma intersez si eu mai bine, desi mi se pare f. mult 3 luni ca sa apara reactia;cu dr. de fam.inca n am vorbit si chestia proasta este ca dr. mea de fam. este generalista si n am indraznit sa nu o inscriu pe Daria la ea pt. ca m a ajutat f. mult cu retete pt. tratamentul pt. FIV;

Eumada- mersi pt. rasp.; eu sunt in situatia ca de abia de la 1 aug. mi am luat prenatalul si de asta intrebam cum fac, cand fac dosarul pt. indemnizatie, la terminarea celor 126 de zile sau la 42 de zie ale copilului?! si cum fac in situatia in care sotul va intra in plata pt. indemnizatie ?! dr. de fam. mi a zis ca eu voi ramane in medicalul meu de 126 de zile dupa terminarea carora voi merge la servici si sotul va intra in concediu de crestere copil la 42 de zile ale copilului , asa este ?! scuzede deranj dar efectiv momentan n are cine sa ma lamureasca;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

am ramas in urma rau cu cititul ... asa ca imi cerscuze ca nu sunt la curent cu noutatile ...

Alinuta exact asa si eu cu leganatul... dupa ce ne-a rupt bratele si mie si sotului am trecut la leganatul pe picioare, dar intr-o seara ne-a tinut asa pana la 5 dimineata de ametisem noi tot leganand... ca sa nu mai zic de amortit si picioare... asa ca a doua zi am zburat in carrfour sa ii luam leagan ca nu se mai putea , dar mare teapa ne-am luat. singurul care l-am gasit a fost normal cel de la fisher price si vanzatoarea nu ne-a zis ca doar vibreaza...
si ce fericiti ne-am intors noi acasa cu balansoarul crezand ca am scapat cu picioarele intregi ... TEAPAAA!!! vai ce m-am enervat cand am vazut ca nu leagana ...
si eu care imi faceam vise ca il pun acolo la leganat si mai am si eu timp de una alta prin casa...

Moniland eu ii dau baby drink dar fac un pliculet la 100 ml de apa nu 50 cum zice acolo... il diluez si nu se mai simte asa dulce. pe noi ne ajuta la sughit si la partulete... nu bea tot bibe pe zi... la sughit i-a vreo 2 gurite si gata ... si cand il chinuie partuletele max 25 ml. restul arunc ... si daca are o zi buna fara cele mentionate , nu ii dau . eu alaptez exclusiv ... dar cateva gurite de ceiut vad ca il ajuta mult.

dariaioanaxx la noi vaccinul deja trece... a inflorit bine cam la 4 saptamani si acum se vindeca .

despre noi nu mai tin minte daca v-am zis: la controlul de o luna avem +900g si +6cm
am facut gusita si bulanase care le papa mami cum le prinde

azi implinim 6 saptamani si merg si eu la revizie dar abia sap viitoare ca nu am cu cine lasa gogoasa acasa...
eu sunt mama full time fara ajutoare... seara cand vine tati de la munca ne mai ajuta cate putin...

fetele cu cezariana am si eu o problema maaareee ... (de fapt a sotului ) nu prea mai are rabdare saracu cu si cand a auzit ca abia sapt viitoare merg la dr a innebunit... numara saracu zilele mai ales ca avem deja 10 luni de pauza ...
voi v-ati reinceput activitatea inainte de 6 sapt? ma gandesc ca nefiind taiata pe jos nu vad care ar fi problema...
credeti ca as putea incerca mai ales ca am 6 sapt implinite?
aaa... si mi-a venit si mie un fel de ciclu...

am pus poze noi cu ochiosul meu http://picasaweb.google.com/theagodeanu/SerbanAlexandru#

Thea de minune mica Serban Alexandru

15 iulie 2009
"From this day forward, you shall not walk alone. My heart will be your shelter, and my arms will be your home."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

buna seara

noi suntem niste cumintele si nu prea avem colici,dormim toata ziua si aproape toata noaptea,chestia este ca ziua doarme mai profund decat noaptea,habar nu am de ce,am stabilit si noi botezul in octombrie la inceput ,abia asteptam
DARIA nici la noi nu are nici o reactie vaccinul,noi oricum o sa mergem la pediatra luni sau marti asa ca daca nu afli pana atunci iti zic eu care e treaba..
EUMADA si eu sunt nelamurita cu indemnizatia,daca eu am intrat in prenatal pe 1 iulie cam cand trebuie sa bag actele pt indemnizatie in cazul in care vreau sa iau toate cele 126 zile,pot sa depun acum sau sa mai astept?
fetelor fuuuug ca s-a trezit zmeurica si nu vreau sa plangaaaa...revin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelay_28 spune:

Buna fetelor,
am intrat sa va anunt ca am ajuns si noi ieri acasa. Suntem bine, ne acomodam repede. Maya este o dulce, este printesa noastra si suntem pur si simplu topiti toti dupa ea.
O sa intru mai tarziu sa va dau si detalii legate de nastere si cum am ajuns pana la urma la cezariana. Acum incerc sa recuperez.
Felicit si eu toate fetele care au intrat intre timp in randul mamicilor.

39+viitoare mami de Maya printesa mea
camera Mayei

Mergi la inceput