Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (82)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Sunt in urma tare de tot cu cititul... dar din motive bine-intemeiate... Colicii care au aparut si la noi,din pacate. Ca si Moniland (apropo, La multe luni fetitelor tale, Moni - sunt nascute in aceeasi zi cu printesa mea ), facem azi bilantul la o luna de viata:a luat in greutate 1,100kg si 3 cm. Cu kkuta stam in continuare mai prost, adica iese afara o data la 3-4-5 zile. Dar doctorita nu e ingrijorata de frecventa la care iese afara, a spus ca se dezvolta normal si asta e tot ce conteaza.
Pentru colici, am primit Ovol - sunt niste picaturi care se dau seara. Am spus ca o sa il incercam diseara sa vedem ce efecte are. Pentru acneea de pe fata, am spalat-o de 3-4 ori pe zi cu apa calduta si atat, apoi am tamponat-o cu un prosop. Dar am primit de la doctor o crema speciala pentru asta, cu hidrocortizon. Inca nu sunt sigura daca mai astept sa ii treaca de la sine bubitele de pe fata sau sa incep sa o aplic.

Felicitari tuturor mamicilor, vad ca s-au cam nascut aproape toate zmeuricile, le doresc sa aiba parte de o viata frumoasa si sa creasca sanatoase si norocoase!!!

Luci - ma bucur sa aud ca sunteti bine, asa de prinsa sunt si eu cu toate, ca n-am mai apucat sa intru sa citesc nici macar cand ai nascut. Mada - multumim mult pentru ca ne-ai anuntat ca totul e ok cu Luci si Pupa ei draga

Eu o alaptez explusiv la san, nu m-am muls decat in prima saptamana, dar de atunci nu am mai incercat asta, simt ca bbita mea suge tot dintr-un san, uneori, seara, ii dau si din al doilea san daca nu se satura. Dar cum a luat f bine in greutate, nu imi fac griji... Simt ca totul e in regula. Biberonul nu am de ce sa i-l introduc deocamdata, dar cand va fi cazul, nu voi sta pe ganduri.

mQQm - am admirat pozicile cu Oliver, tare frumusel s-a mai facut, are niste ochisori minunati. Iar pozele cu Denisa sunt mortale

Eumada - frumoasa povestirea nasterii, sa va traiasca minunea si sa fiti sanatosi toti 3!

Buburuza, Alinuta - si noi intram in clubul vostru, cu leganatul bbilor. Deja am gasit modalitatea, am o perna pe care sta si asa imi e mult mai usor sa o legan pe picioare. Dar la sot nu sta decat e mana lui cu picioarele in jos, pozitia speciala pentru bbii cu colici. Deja saracul nu isi mai simte mana respectiva, pe de alta parte, nu mai are nevoie sa mearga la gym, face ridicari de greutati de acasa

Fug ca plange micuta... E ora de masa. Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaioanaxx spune:

Buburuza- inseamna ca mai poate aparea floricica, noi avem doar doua sapt.

Mirclau- m am mai lamurit cat de cat dar nu strica sa mi zici si ce ti spune pediatra ta; apropo...am vb. la tel. cu o fata care a nascut cu mine si mi a zis ca ea la externare a primit de la dr. de la bebei, o trimitere cu un nume de dr. neonatolog si nr. de tel. pt. programare cand va avea bebele 3 sapt. pt. consult la dr. neonatolog,tot la Giuli, tu ai primit asa ceva ? ca eu nu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Din lista de cum linistim bebeii:
- in 1 rand uscatorul de par pretenu' ei cel mai bun, de nu mai merge pe rece, acu il tin pe cald, exact de ce am nevoie, mai multa sauna, asta dupa ce s-au strepezit dintii de shsha-it , cum bine zice alinutza
- in brate pe verticala, mers prin casa da saltand nu doar asa mers

Cam asta la mine, uneori mai merge sa ii cant dar nu prea o fac, nici nu stiu cantece de copii, deh.
Si remediul de necontestat, tzitzi, pt orice, numai cand are refluxul nu, caci vrea ridicata.

Se pare ca si-a cam stricat programul de noapte, de cand cu colicii/reflux whatever, nu mai doarme de la 12 la 5 am ca inainte, pe la 1 jumate se trezeste, uneori adoarme repede, alteori nu, ca azi noapte de ex.. si taman la 8 am s-a mai si trezit, ea care doarme tarziu de obicei.

Mi-e draga tare cand se trezeste rade, o gramada.. se intinde vro 5-10 minute, noi calare pe ea si ea trage o portie de zambete si fetze pline de veselie si optimism ca iti insoreste ziua. Mi-a drag tare momentul asta, si apoi cand ii fac masaj si ii vorbesc tot asa rade mult.

Taratzele, bon, am pus acu 2 seri, lasat peste noapte si.. a fermentat apa aia , am aruncat, am pus iar si apoi la frigider. Am clatit-o ieri dupa baie caci se pare ca se irita de la caldura pe piept si pe la gat uneori.
Am baut si eu apa din aia de la taratze, am mai mancat si cereale adik tot taratze, Bran Flakes si cred ca sunt pe drumul cel bun impotriva constipatiei, incep sa vad o raza de lumina.

Pentru leganat o a iau un fisher price dar nu bouncer si swing, micut portabil, il poti duce in oice camera fara probleme, e de marimea unei scoici.
Cine are leagan, Micaalsa, tu ai pt Teodora, nu? Cum e, te scapa de leganat sau de tinut in brate? Eu sper sa stea Daris acolo, mai ales in tp. zilei sa mai traga un nap asa, sa mai fac si eu cate ceva.

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

dariaioanaxx noua in sapt 3-4 a inceput sa coaca... oricum o sa il vada pediatra la controlul de o luna si iti zice ea daca e bine sau nu...

Thea de minune mica Serban Alexandru

15 iulie 2009
"From this day forward, you shall not walk alone. My heart will be your shelter, and my arms will be your home."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Totul ok, la revizia de 6 sapt, adica 8. am o mica rana, merg la control peste 3 luni. pana alaptez...prezervativ, la fel ca si Pooh, pe urma...cica sterilet, dar eu nu prea sunt convinsa.

Pooh si mie mi-a venit CM la Marco. la Timeea cum a fost?
Marco nu a mai prea vrut lapte de cand cu CM, sper sa nu o patesc la fel si cu Edi.
super ca a scazut fibromul.
Motana eu ii fac baie cu taratze in fiecare seara, le fierb si apa o bag in cadita. nu le las de pe o zi pe alta...am vazut ca se umfla repede in apa, nu mai ramane deloc.
eu am bouncer de la Fisgher-price, cu vibratii si tare ii place piciului. ma scapa de tinut in brate destul de mult.
Alinutza deja in campul muncii? cat sta mama ta? ce vei face pe urma cu Eric?
super ca botezi in Italia. plecati cu totii?
nu stiu care sunt derintele acolo, la ortodocsi o va boteza?
si eu botez pe 13 sept. am cumparat hainute pt. bebe, comand lumanarea, prosop, fasa, si cam atat. Ii dau bani in plic, i-am cumparat inainte de a se naste un bouncer, bratara de aur si hainute...acum ii mai cumpar ceva maruntisuri.
dariaioanaxx e o dulce si o grasuna zmeurica, sa va traiasca!
Moniland super! la cat mai multe luni tot asa.
Chance2008 eu am depus actele pt. indemnizatie ca sunt angajata la firma noastra. asa ca mai bine iau banii de la stat, decat din firma. Mi-am luat doar cele 42 zile. daca eram angajata la altcineva asa faceam si eu, era mult mai convenabil.
Mirclau ma bucur ca sunteti cuminti, doamne ajuta tot asa sa fuie.
Lorelay bine ati revenit acasa. te asteptam cu detalii cand poti.

gata, fug la tura 2 de calcat. profit ca am copii cuminti, caci sotul e la birou.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

fetelor, a nascut cumnata mea, monica-dicut si sunt bine, si ea si bebe. bebe e un grasunel, 3.400 kg. sunt atat de fericita!!

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si de Tudor Petru (22.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Giova,si data trecuta tot asa de repede mi-a venitCM...laptele il accepta deocamdata,sper sa nu-mi faca figuri.Mie nu-mi recomanda dr. steriletul din cauza fibromului,el recomanda pirule dupa terminarea alaptatului....eu nu prea vreau,mai vorbimAzi a fost bb foarte marait dupa-masa,sper sa fi fost deochi si nu colici....acum doarme,dtagul de el,dupa o tura zdravana de plans.Raportam si noi bubite pe fata...defapt le avem din spital....mie mi-a zis dr. sa-l sterg cu ser fiziologic sau ceai de musetel si sa-l ung cu crema de galbenele...azi l-am dat pt. prima oara,hmm....sun curioasaPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

pooh eu stiu ca ceaiul de musetel e alergen. ai grija sa nu se inroseasca mai rau

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si de Tudor Petru (22.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Euphoria spune:

Hello fetelor,

Vad ca au aparut zmeuricile ca ciupercutele dupa ploaie :) Felicitari mamicilor, multa sanatate, laptic mult, zambete multe si bebei cuminti va doresc!
Noi suntem bine, nu prea stam pe acasa, dar am mai intrat din cand in cand si v-am mai citit. Profit de vremea frumoasa, ca acum vine frigul si nu o sa mai putem sta toata ziua pe-afara. Am facut si noi 2 luni, si nu-mi vine sa cred ca a trecut atat de repede timpul. AM vazut ca vorbeati de colici, nu vreau sa ma bucur inca dar cred ca greul a trecut la noi. Si asta de cand am hotarat sa nu-i mai dau nimic, pentru ca orice i-as fi dat ii accentua crizele. Am aruncat tot, si merg doar pe ceiut (babycalm, exclusiv din plante). Si e incomparabil mai bine. Cand o mai doare burtica si eu apelez la feon, la plimbatul prin casa "topait" si la multa maimutareala pentru ca am observat ca daca ma maimutaresc in fata ei parca mai uita de durere si chiar zambeste. In rest e cuminte, noaptea doarme (uneori si 10 ore legate, depinde cat de activa e ziua), iar ziua daca nu doarme, vrea sa cunoasca lumea din jurul ei. Imi este drag de ea de mor, uneori ma trezesc inaintea ei dimineata si nu mai am rabdare sa se trezeasca sa o pot smotoci si iubi. Nu stam prea bine cu greutatea, dar deocamdata nu ma impacientez, sa vedem ce zice si doamna doctor cand o vede. Saptamana asta avem vaccinurile, sper sa nu reactioneze urat, mi-e un pic frica.
Cam asta sunt noutatile, ma duc un pic in urma sa-mi fa update-ul. Va pup cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Euphoria spune:

Pooh, am avut si noi la un moment dat o iritatie destul de urata pe obrazul drept, cred ca de la caldura, si din proprie initiativa am dat-o cu galbenele si i-a facut tare bine. Pe fata o sterg mereu cu ser fiziologic. Nu mi-a spus nimeni, dar eu sunt adepta cremei de galbenele, pe care o folosesc si in loc de bepanthene. Acum a ramas cu o iritatie usoara sub barbita, si un pic pe fetisoara, dar sunt niste bubite care nu se vad, doar se simt un pic aspre la mana.
AI grija cu ceaiul de musetel ca nu e bun chiar la orice. Eu stiu ca nu e ok pentru fata si zonele genitale.

Mergi la inceput