Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (82)
Raspunsuri - Pagina 15
CriPOD spune:
Bun venit ultimelor zmeurici! Felicitari mamici proaspete! 
Recolta e pe sfarsite,
ultimelor gravidute!
Ioi ce copii faini sunt pe la odiseea asta, la toate pozele am tras cu ochiu', niste superbitati!
Pai daca tot va bateti in "six packs" aici, de mi se facu frica sa mai scriu de-atata fibra
, dati si dupa mine cu sfaturi concrete de reparat separarea musculaturii abdominale de la sarcina (nu, nu de la asta, de la prima, da' acu' m-ati motivat sa mi-o repar
).
Unguras, ce mai face bebita?
Alinutza, pe undeva ai ghicit. Nu cu trezitul noaptea, ca pepitul nu s-a trezit noaptea deloc din a 3-a noapte, mananca o data, de doua ori, dar suntem jumate adormiti cand incepe masa si total adormiti in a doua jumatate, asa ca aia e ca si cum n-ar fi. Uneori nu-mi aduc aminte dimineata de cate ori m-am rostogolit cu boobu inspre el, cu atat mai putin cat si daca a inghitit ceva.
Da cu vacanta, ai dreptate, de cand sta mai mult de capul lui, sunt in "vacanta"... adica mai apuc sa fac si altceva decat sa alaptez in fata laptop, asa ca nu mai prea ajung pe-aici, doar sa citesc. Ai si ghicit de fapt, merg si-n vacanta, weekendul urmator, 4 zile, da' mai e un pic pana atunci. Wow ce agenda agresiva ai! Nu uita printre picaturi sa te si odihnesti, chiar daca nu simti, organismul a muncit greu si isi cere drepturile.
Iti tin pumnii cu Eric, sa-i gasesti butoanele repede!
Motana, eu stiu sigur ca al meu are acid reflux, aia era explicatia pt cand nu respira cum trebuie, daca iti amintesti cand ma plangeam aici. Nu-i dau nimic... inca. Ramane sa discut cu dr pe 9 daca mi se pare ca e destul de serios ca sa-i dea ceva.
Si noi avem un vaccin la 2 luni, mergem pe 9, ala de pneumococ. Si cred ca-i fac si rotavirusul, treb sa-l platesc, dar ma mai gandesc pana atunci. La 3 luni merg pt ala de 5 virusi. Nu am alternativa mai buna, decat daca merg in USA la vaccinul de 3 luni. Tu ce-i faci?
Plange Daris noaptea si daca dormi cu ea si-i dai papa la primul chitait pe intuneric fara tam-tam si povesti? Nu adoarme la loc?
Si eu ma gandesc la un leagan. Astept sa vad cum merge la voi.
Care l-ai luat pana la urma?
Pepitului ii placea cand il duceam in legatura aia de wrap sa-l pun in pozitie fetala, cu piciorusele adunate, nu scoase pe acolo. Abia de curand am inceput sa i le mai scot, ca-i lungutz.
Elenada, cu scuzele de rigoare, da' dr tau e cam expirat... Cel mai prost moment sa intarci e cand ai mastita. Atunci ai cea mai mare nevoie de bebe sa traga, si sa traga bine. Si des. Si din toate unghiurile ceasornicului. O fi dureros la inceput, dar e cel mai eficient. Chiar si cu antibiotic. Mastitele recurente apar de obicei daca cea anterioara nu a fost tratata cum trebuie, de exemplu daca nu ai luat antibioticul cum trebuie la tura prima (ok, nu numai de-aia). Nu-i nici un bai sa iei iar si nu are nici un sens sa intarci pt asta. Ba daca pui bebe la treaba e posibil sa scapi fara antibiotic, cat sunt de mici te pot ajuta, o sa vezi. E important sa nu stea lapte pe canale cat ai infectia. Oricum, google un pic niste surse serioase si decide pt tine ce face mai mult sens, sa urmezi sau nu sfatul dr tau.
Am terminat cartea "The breastfeeding book" de Sears si Sears, as face-o lectura obligatorie oricarei viitoare mamici care planuieste sa alpateze. Foarte, foarte buna!!! Nici nu se compara cu aia de la le leche league.
Baietelul nostru e tot spre cumintel, are perioade de joaca numai bune sa mai fac cate ceva strict necesar, dar nu prea mult sa nu obosesc
, apoi are perioade in care sta calare pe mine, numai bine ca mi se face dor de el. Doarme foarte putin ziua. Pe inserat suntem deja lipiti siamezi, nu se mai da jos din brate pana la 10 jumate cand trage pe dreapta. Eu nu ma mai lupt cu asta, il tin si asta e. Si de a doua zi de la 7 jumate o luam de la capat, un pic mai marisor decat in ziua precedenta.
Fetele mai obosite, incercati sa atipiti de cate ori atipesc ei daca-i posibil. Si cel mai agitat copilas si tot mai atipeste cate 10 minte. Chemati la ordin sotul, soacra, prietene, mama, vecina, pe cine aveti la indemana, nu va fie jena. Si daca vine un ajutor nu incercati sa recuperati cu treburile ci odihniti-va, faceti ceva sa va deconecteze. Si cel mai important: daca simtiti ca sunteti la capatul puterilor... "walk away" pana va reveniti un pic, lasati bebe cu altcineva, ori chiar sa planga un pic singur daca nu aveti cu cine, stiu ca ma contrazic, dar cand esti epuizata, un pic de distanta e absolul necesara. Un pic de plans e de preferat unei mame cu resentimente datorate epuizarii. Vin ele zile mai bune, curand.
Va pupez, sper sa va mai scriu pana mai sunteti aici, ca aud ca ne mutam. Un weekend fain!
coccorina spune:
Foarteeee greu cu scrisul fetelor, ma regasesc si eu printre randurile voastre, dar parca nu chiar asa rau. Iubirica mea de vreo 10 zile plangea la tzitzi intr-una, asa ca am trecut la bibe si eu mulgeam de fiecare data ca sa ii dau, numai ca nu aveam destul asa ca ii mai dadeam si completare. De joi si-a schimbat si consistenta laptele meu si a refuzat si fata lapticul meu, deci am trecut exclusiv pe Nan1.Cam greu cu programul, caci la san manca haotic, dar cred ca usor usor ne obisnuim si cu asta, eu tot incerc cand tot cere mai devreme de doua ore sa trag de timp. Colicii ne mai supara, mai nou in a doua parte a noptii de pe la 4 pana dimineata, dar trece si asta, sper. Cu stsatul singurica, asa cum spunea cineva mai sus, dupa un sfert de ora , gata, vrea atentie, dar eu ii dau suzeta si o mai las. Ea are reprize de cate 2,3 ore de stat treaza si daca vad ca nu o doare burtica, ci soar scanceste asa , o mai las, daca in schimb se strange de la burtica, atunci nu o las singurica.
Cam atat deocamdata ca si asa abia am scris aici, ca vrea atentie...
, dar o iubesc multtttt ooricum ar fi si orice ar face

Moniland spune:
Elena, imi pare rau de mastita ta, iar faza cu renuntatul la laptele tau mi se pare ciudata. Daca iei antibiotic te mulgi si arunci lapticul si cand te repari reiei alaptatul. Antibioticul cu alaptatul nu se potrivesc.
Inca un pic si trecem la scutece. Deja suntem maaaaari
.
A fost mama la mine azi noapte si nu m-am trezit deloc la fete
, si ce bine a fost .![]()
![]()
de
Laura Ioana
Irina Maria
flosideea spune:
steadya dopul il poti elimina si treptat.sora mea l`a eliminat in decursul unei saptamani.se apropie marea intalnire!tinem pumnii!!
neli_ra exact asa simt si eu,mai ales cand merg la socrii si vad in ochii soacrei ca nu`i convine nimic din ce fac etc...ea e pe principiul copil infasat,dat ceai pt colici,scos de gat din cadita-asta ieri am auzit`o candvorbeam cu fina lor si`i ziceam de obiceiurile de babe si dau ex asta si ea zice"pai nasa asa il scotea pe rares"...uuuaaa ce situatie...tind sa cred ca ea facea tot ce am citit eu si m`am ingrozit.dar da`i incolo pe toti,eu nu`i mai bag in seama.NOI CA PARINTI STIM CE E MAI BINE PT BBEI si mai ales o mama casre numai prin atingeri face minuni.
noce si eu ma gandeam deja ca ne vedem la o inghetata...![]()
badurox welxcome home!sa`ti traiasca micuta,sa fie sanatoasa si papacioasa!
BLANCA asa e si denis.dar atata timp cat ia in greutate bine-il cantaresc zilnic-nu`mi fac griji.laptic avem cat are nevoie bubulushul nostru.
oana si al meu flacau zici ca are jar in patut,chiar si acum doarme la mine`n brate.ei sunt dependenti de noi si cu toate ca si pe mine ma rupe spatele,fac orice pt minunea mea.cand plange la tzitzi se poate sa fie colicii de vina.ii dai ceva pt ei?ar fi bine daca ai avea putin ajutor-din partea mamei,soacrei,ca atunci cand plange sa faceti cu schimbul la plimbat prin casa,cantat etc.curaj,va fi din ce in ce mai bine,ai sa vezi...iar clipele acestea vor fi date uitarii...
Andreea,mamica de Denis-Stefan(17.07.2009)
adrianafedorca spune:
neata si de la noi
iar doarme galusca si am si eu timp putin de net, am reusit s aincarc ceva pozici ieri dar mi-a zis o pretena ca albumul e pivate iar eu habar nu aveam, asa ca azi dimi l-am facut public
http://s67.photobucket.com/albums/h302/adrianafedorca/
eu sunt o fericita, anastasia doarme de rupe de vreo saptamna de la 10-11 noaptea pana pe la 5 -5,30 , deja sunt is eu alt om, ma trezesc odihnita, e asa bineee, mai are si momente cand se trezeste din 2 in 2 ore pe noapte de ma dispera si vrea la tzitzi , dar nu papa mult suge putin si adoarme lemn, cred ca mai mult de sete se trezeste
elena cand am avut mastita si am luat antibiotic, augumentin, am alaptat-o pe anstasia doar de la sanul sanatos, la cel bolnav ma mulgeam si-l aruncam , mie mi-a zis dr ca e ok , augumentinul e permis , dar sa nu-i dau lapte din sanul bolnav , am luat augumentin 5 zile, timp in care m-am muls de mi-au iesit okii, acum daca tu ai prob la ambii sani, te mulgi si nu le dai lapticul , o sa vezi in cateva zile o sa te simti mult mai bine
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian
(23 aprilie 2005)
si
Anastasia Ioana (7 iulie 2009)
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
monica2008 spune:
neata fetelor
eu am putin liber ca doarme bebe.e asa de cuminte iubirea mea
,il pun pe pat si adoarme singur.chiar daca e treaz nu plange sta si vb cu mine,rade,gangureste,nu plange aproape de loc.eu sunt un pic agitata ca nu mai reusesc sa termin o data cu certificatul asta si sa plecam si noi la tati ca e mort de dorul nostru.ADRIANA ai niste copii ff frumosi sa_ti traiasca
monica mamica fericita de denis stefan
http://s603.photobucket.com/albums/tt113/monica2008_album/denis-stefan/
bibuga spune:
salutare fetelor
cu cit distanta intre doua tite e mai mica cu atit creste distanta intre mine si net.hehe ,e la fel si la noi...
elena--am avut si eu canale infundate la sanul drept,era angorjat,fierbinte,rosu si a venit asistenta sa ma mulga...nu-ti spun ce am plins timp de 5-10 min.,dupa care am incepit sa rad de durere.eram pe nicareri.stateam juma ora iar sinul se umplea la loc,bb nu putea sa suga,n-am avut nici sfarc asa ca m-am pus pe treaba o noapte intreaga.n-am sa uit in curind.am luat un prosop si mi-am strins sinul intre palme treptat,numarind pina la 20.iar am plins of course dar dupa citeva strangeri bune a aparut laptele.am continuat asa pina dimineata la 5 cind am reusit sa fauresc si un sfarc tot cu prosop,ciupind varful sanului in toate directiile.nu va povestesc.nasterea a fost pepsi pe linga,macar n-a durat asa mult
suferim de colici si noi.luam debridat de 2 ori pe zii,dar citeodata il vomeaza si ii mai dau bonnisan.nopti nedormite,papam la titi de 4-5-6 ori noaptea asa ca pic si eu lata.
am vrut sa va mai povestesc dar scirtie bb in camera.
merci pt info despre WRAP! e super!
steadya spune:
buna la toata lumea,
sper ca aveti o duminica linistita si va bucurati in voie de zmeurici!
azi am intrat in saptamana 41 si mai numar inca 7 zile pline pana pe 07.09 cand am programata inducerea, in caz ca nu se intampla marele eveniment intre timp![]()
imi este din ce in ce mai greu sa ma misc (dureri inghinale in timpul mersului) in rest nimic special, in noaptea de vineri spre sambata am avut ceva contractii/dureri mai mari, plus ca am simtit anchilozat tot bazinul, dar au trecut repede cu un no spa...azi-noapte nimic, nici o durere...
intrucat am ramas ultima pe aici - sper ca theea e bine acum cu zmeurica in brate - sper sa se produca nasterea pana pe 1 sept, in caz contrar, va prindem noi din urma la scutece

si revin cu vesti de indata ce apar noutati!
Adya
41
AMR 7 zile pana la inducere
blanca000 spune:
Steadya deci tu vei fi faimoasa ultima zmeurica..te asteptam nu plecam la scutece fara tine.
Hai sa scot niste agitate
pentru bebe..poa' se hotaraste.
Mami de
Eva Ilinca 25.07.09
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
Nunta noastra 2004
CriPOD spune:
Vesti bune!
Derivatele de penicilina si cefalosporina sunt ok de luat in alaptare, nu au efecte averse asupra bebelui. Nu e necesar nici aruncatul laptelui muls, nici refuzul da a oferi sanul bebelui. Laptele din sanul inflamat nu e rau, iar continuarea alaptarii ajuta de fapt vindeacarea inflamatiei mai rapid. Un exemplu www.canadianbreastfeedingfoundation.org/basics/mastitis.html" target="_blank">aici, sunt multe.