Sezatoarea canadiana (153)
Raspunsuri - Pagina 5
columbiana spune:
Vroiam sa va intreb daca aveti copii ochelaristi, au invatat sa-si protejeze ochelarii, ii poarta in pauze, cum i-ati constientizat, tocmai ce-am lasat aproape 300$ pe ochelarii plodului pentru hipermetropie dar nu-l vad multa vreme cu ei intregi
;
A, si imi spune cineva cum aflu de unde il va lua autobuzul scolii dimineata si la ce ora, e primul an in care l-au acceptat la autobuz (noi nu suntem in perimetrul scolii unde merge) si habar n-am luni unde sa-l imbarchez.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
maru spune:
Ana, Andrei poarta ochelari de la 3 ani, tot timpul, pana si in somn, se duce tatsu noaptea si ii scoate de pe nas. Acu, ca mai tot timpul stau pe varful nasului...asta e alta poveste
cge spune:
Ana, suna la scoala la secretariat.
Secretara trebuie sa iti spuna numarul autobuzului, de unde il iei si de la ce ora.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Ica 1975 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ana Stroe Mihaela/miikon, mie-mi place costco; pe linga ce-au scris fetele, laptele si ouale sunt clar mai ieftine, legumele si fructe foarte bune-rosii iau cel mai mult de acolo, mai sunt haine dragute la reducere uneori (pijamale copii, lenjerii, etc), carnea e de foarte buna calitate, desi pachetele de format mare nu sunt tocmai economicoase pentru familii mici; (e drept ca am citit pe la americance uneori ca spunea Andrada de calitatea produselor cu +, si cum Andrada e mai desteapta decit o enciclopedie http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
spune-ne si noua
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
ange spune:
Cosco e viata mea.saptamanal imi fac cumparaturile de acolo.Eu carne cel putin nu stiu sa cumpar din alta parte![]()
Roxana,da e real!am spus sa ma pui in capul listei dar asta nu inseamna ca daca nu pot sau nu ma avantajeaza locatia am sa si vin!
Abia astept sa te revad,dar daca nu voi putea veni, ne vedem "data viitoare".Imi e dor sa stau la povesti si cu tine si cu Mimitete.Dar pana vinerea viitoare se pot schimba multe.
diana,dar ma puteai suna pt retete.nu am vazut cand m-ai intrebai de ele.sorry.
paine
1cupa si jumate de apa
1 lingura ulei
1 lingurita zahar(rasa)
1 lingurita sare(rasa)
4 cupe faina
1 lingirita si jumatate drojdie
gogosi (framantate in masina de paine)
500 gr faina
3 linguri zahar
2 oua+1 galbenus
200 ml lapte caldut
3 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
2 lingurite drojdie
pupici,merg sa ma culc putin cu amicii ca nu stiu ce naiba am dar nu-s in apele mele...
Simonna spune:
Ana, trebuia sa primesti cardul pt. autobuz (cu toate info) prin posta. La noi a ajuns sapt. trecuta (si la copii de-i stiu eu si-s la alte scoli decit Tandem).
Cit despre ochelari... pe R. il durea capul inainte sa-i poarte si de cum s-a apucat sa-i poarte l-a lasat. Chiar si acum, daca nu si-i pune diminetile, in 15 min. incepe sa se plinga. In rest, chiar la inceput, am stat cu gura pe el sa-i tina pe nas si, in plus, am rugat-o pe invatatoare sa-i atraga atentia.
Cata, good for you cu vacanta, noi ne tot fitiim ba mergem si ba nu pt anul viitor, ca are Colegu' 3 sapt de paternity leave si de-astea nu mai vede ca eu nu mai fac inca un copil :)
Laura, in Qc. incepe scoala publica vineri, asa ca nu te ingrijora, e corect. Plus ca noi primim liste de rechizite, desi e ridicol, oricum facem un cec petreu tot felul de alte abureli facute/cumparate de scoala, nu pricep neam de ce nu le cumpara en gros scoala direct si le distribuie.
CGE, cred ca Vic e incintat la max de autobuzul galben :)
Re: Costco. Eu am constatat ca, la inceput, pierzi ore si sute de dolari acolo, dupa care, prietenii mei s-au impartit in 2 categorii. Aia ca mine, care consuma o jumatate de ora pe produse clar stabilite, eventual mai casca ochii pe ici pe colo, pret de fo 50 de dolari. Si aia care merg saptaminal la Costco si-si fac 90% din cumparaturi acolo si bine fac, ca eu imi cumpar carne la Grand Marché, fructe + legume la Fruiterie 440, inghetata la Loblows, icre si feta la Mourelatos, cereale si alte cutii + conserve la Super C. Si pierd la timp de ma autoexasperez, dar asa m-am obisnuit. (Si-acu tre sa ma duc si la Adonis dupa vinetele lui Ica :))
Ica, Olga, Pitilache, everybody, sarmina de ponturi pt. mamaliguta cu brinza si smintina... Imi ploua in gura, na! Ca sa nu mai zic ca la subiectul asta tre sa iau notite, reteta de gogosi, aia de quiche, nume de brinza si altele asemenea... Rox, punem gogosile pe prima pagina? Plus quiche? Cu pupici si plecaciuni :)
Re: intilnire, eu pina tre sa ma pun pe 13 sau pe 15, sa ies la sortiul x si sa mai merg citiva kilometri dupa care premiul e ca va vad pe voi vin unde ziceti. B... ala, ca am uitat numele restaurantului propus de Rox e super. Saint Laurent chiar cred ca merge pt. toata lumea. Ah, mi se zugraveste salonul si a trebuit sa matrasesc lada de zestre in dormitor... tare-s trist si necajit... abia astept s-o vad la locul ei. Oare v-am zis ca Radu s-a mutat de pe canapea pe lada aia? Acolo maninca, acolo se intinde, de-acolo se uita la tv!
Ma duc pe balcon sa ma bucur de soarele asta (motivul ascuns e ca stau cu picioarele in piscina si mi se mai desumfla cornichonii aia pe care-i am in loc de des'te.
Pupici,
Simonna
columbiana spune:
Sar'na de raspunsuri, intre timp am lamurit, nu avem autobuz pentru ca nu suntem in perimetrul scolii si desi ni s-a promis de la scoala ca-l inscriu, vor vedea prin octombrie daca mai sunt locuri; si-acum
, ca scoala incepe la 8.10H si copilu nu-i inscris la serv.de garda dimineata ca ma bazasem pe autobuz, tre' sa-mi schimb programul la job sa-l pot duce; speram ca ma salveaza cu autobuzul;
Ica, n-am salvat postarea respectiva, eu doar "urmaresc" pe DC citeva persoane si citesc cu atentie postarile lor; sunt citeva fete briliante;
Simonna,nici eu nu scap cu Costco, fac in fiecare saptamina si turul de rigoare: Transilvania, Mourelatos, Maxi.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Donia spune:
Eu nu mai fac fata nici cu cititul, daramite cu scrisul! E tare aglomerata perioada asta, mai un servici, mai o cumparatura de inceput de scoala si de felurite sale-uri, mai o curatenie ca ma dau vechiturile afara din casa, mai o alergatura cu copiii pe ici pe colo cat sa ne mai bucuram de vacanta... si timp ioc, motivati va rog absentele!
Si sa ma laud si eu ca am reusit in fine sa aranjam un colt de gradinita din fata casei, am luat niste plante la un pret incredibil ca erau in sale, am salvat vreo 150 de dolari. Deci daca aveti ceva ganduri dati o tura pe la nurseries, au niste reduceri foarte bune in perioada asta si inca e timp destul pentru plante sa se prinda bine. Noi mai mergem neaparat inca o data sa mai iau vreo cativa boscheti, ca la primavara o sa ma coste dublu.
Noi de la Costco mai luam si ceva baby carrots organici la pret decent si mai luam broccoli gata spalat si taiat in buchetele, e punga mare, dar merita. Noi mancam broccoli crud, mai si gatesc, iar cand e aproape de data expirarii il bag in congelator si il folosesc la mancare gatita.
Asaaa... ce mai era? Aha, la mamaliguta cu branza eu bag si ceva parmezan, imi da o vaga senzatie de branza de burduf. La fel si ceva blue cheese.
maru, daca nu-mi scriai direct eram gata sa cred ca ma ignori
, mai aveam putin si-ti faceam reclamatie, ca de vreo vreme incoace nu mi-ai raspuns deloc cand ti-am scris. Cat mai stau parintii, oare gasim vreme sa ii mai plimbi si pana la noi?
cge, marcat cu copiii si poza! Acum m-am prins de ce spunea lumea ca arati atat de tanara, e adevarat!![]()
CataD, sa va fie de bine vacanta! Te tin minte ca acum vreo cativa ani facusesi un subiect nou cu idei de cadouri pentru cei de acasa. Anul asta ce le-ai luat? Speram sa mergem si noi la anul, parca mi s-a facut dor, nu stiu ce-i cu mine! ![]()
Na ca nu mai stiu! Oricum, Cristinel ma cheama ca a ajuns trenul in gara, deci nu mai am timp ![]()
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
mikiion spune:
pitilache si esti la Videotron cu telefonul? Ca la mine asta e problema cu Startec.
Cu Cosco, pai sa vedem . Eu nu prea mergeam la cumparaturi, se ocupa sotul de asta dupa ce faceam lista pe baza circularelor si reducerilor. Deci baza ar fi sotul sa mearga pe acolo.. Mie nu-mi place sa merga la cumparaturi cu copilul dupa mine.
Si cum aveam totul intr-o raza de 3 km maximum , era destul de simplu, inainte, sa faca turul magazinelor.Acum e cumplit de complicat. Si azi am avut o revelatie, ca daca sotul nu-si poate continua contratul de la Montreal voi avea un venit pe familie mai mic decat anul trecut
Macar sunt alte perspective profesionale..... dar finaciar nu e asa mare afacere in acest moment mutatul la Quebec. Daca ramanem cu un singur venit.
Cred ca o sa merg cu niste prieteni care au card de Cosco, la cumparaturi, sa analizam inante sa decidem ce facem.
simmona am utat sa zic ieri.Sa-ti fie de bine lada de zestre rosie. Deja o imaginez plina de jucariile Zazarei![]()
Diana2007 spune:
Ange, multumesc mult pentru retete, nu era nici o graba, deh, toane de femeie gravida care n-are ce face pe acasa si se gandeste la ... gogosi ! Si stiu ca esti ocupata cu amicii, de-aia nu sun decat daca e vreo urgenta, si apoi ma simt bine aici pe DC, asa ca intre prietene.
ca sa treaca starea naspa.
Mikiion, dupa cum vezi ca scriu km de mesaje, sunt inca acasa ! Azi am fost sa ma epilez si daca nici de la durerile alea nu m-au apucat contractiile de nastere (m-am epilat total in zona cu pricina
) eu zic ca mai sta bebe in burtica ceva timp.
Si noi suntem fani Costco din categoria Simonnei, adica cumparam de acolo cereale pentru micul dejun format Jumbo, branza feta, rosii din alea cherry, ciuperci, banane, lapte, oua, carne, peste (pachetele alea mari le portionam si le punem in puncute zipplock) si diferite alte chestii de la carti si haine cateodata. In principiu mergem cam o data pe luna pentru carne si cand ne ducem luam si alte produse din astea de uz curent, restul de la magazinele de pe langa noi.
Roxana (Pitilache) si pentru mine e ok restaurantul daca mai sunt "viabila" la data respectiva, oricare ar fi el, deci pune-ma cu majoritatea.
Simonna, deci si tu cu cornishoanele ? Eu am program zilnic de shopping cu socrii dar in fiecare magazin ma asez pe undeva sa-mi mai trag sufletul pana isi termina ei turele, ca eu sunt foarte expeditiva scanez magazinul si gata, cred ca de-aia nici nu sunt mare fan Winners. Si sotul de ce are doar 3 saptamani ? Tu iti iei programul de la RQAP cu noua luni ?
CGE, am fost azi sa vad unde e cofetaria Serano ca avem ceva de sarbatorit duminica si ma uitam de un tort. Dar am sa-l iau direct duminica, eu vreau unul din ala de inghetata (as fi vrut cu fructe dar n-am vazut nici unul) iar socrii mei vor unul cu ciocolata, tu de care ai luat de acolo ?
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si
+37s cu
"Life's a journey, not a destination"