Sezatoarea canadiana (153)
Raspunsuri - Pagina 3
OlgaTarziu spune:
cge eu le fac la gratar. Ies super.
simo eu pun la mamaliga feta si havarti amestecate. Si neaparat jumarutze. Iau la la polonezi slanina, double smoked bacon.
Pitilache Geneva??????????? Au fost superbe.
pitilache spune:
Ktrinel, prea bref! Si nu am inteles daca vii sau nu pana la urma! Simonei ii spui da si Cristinei nu? Sau Simonei i-ai raspuns doar la a doua intrebare... Hai poate te razgandesti si vii si cu Julia. Uite vine si Cristina cu Anca. Numai bine sa stea si fetele noastre la o sueta, nu numai noi!
cge spune:
Gata, cum scap de la job ma duc sa cumpar vinete si le coc pe barbecue in folie.
Merci de ajutor.
Ana, nu ai pus deloc faina la quiche /budinca ?
O sa ii fac si eu lui Victor, M. a devenit tare conservator, nu vrea sa incerce nimic nou de aici, si Anca nu mananca decat paste si snitel de pui.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Diana2007 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ica 1975
Le cumpar direct coapte si congelate de la Adonis Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti! |
Uau ! La ce raion le gasesti, la legume congelate ca eu nu le-am reperat pana acum.
Voiam sa-i pun pe socrii sa coaca si sa-mi fac provizie la congelator. In Romania am facut "cura" de vinete
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si +37s cu
"Life's a journey, not a destination"
Ica 1975 spune:
Diana, da, la legume congelate Vinetele sunt in cutii transparente, pe langa mazare, fasole ... eu de cand le-am descoperit nici nu ma chinui sa mai coc sunt f bune. Doar le pun la decongelat intr-o sita ca se scurga si zeama si eventual le mai clatesc cu un pic de apa rece
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
Podeanu spune:
Ana, merci din nou.
Nici eu nu am inteles cum faci budinca aia, ca suna tare bine. Poti sa mai explici odata asa mai pe intelesul nostru?
Ica cit dai tu pe vinete? Eu tocmai ce am luat simbata de la Jean talon 4 cutii mari (16$ cutia) si-mi ajung (coapte pe bbq-fara folie- curatate si apoi la congelator)pina prin mai la anul. Anul trecut am luat ptr prima oara din Jean Talon, le alegi pe dimensiune, eu iau 3.5 si sunt perfecte. Nu au seminte f multe si nu am avut nici macar una amara. Iar gustul ala afumat de pe bbq ii da un gust aparte.
Ica 1975 spune:
Dana, cred ca 4.99 (sau 3.99) nu stiu exact pe 2lb. Si astea, zic eu dupa gust, par a fi coapte pe foc. Sunt CEDAR (marca)
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
ange spune:
Podeanu,hai ca asta-i buna! dimensiunea 3,5 la vinete
eu le fac ca si tine direct pe bbq si tot asa le pun la congelator.Anul asta inca nu am pus.peste vreo 2 sapt.parca-i prea devreme.deja toamna?
Ana,la ce ferma mergi? au aparut gogonelele si vinetele? ai fost anul asta?
Eu la congelator bag(am bagat deja) varza murata.Mi-a murat mama toata vara varza pt sarmale.Le-a desfacut foaie cu foaie si le-a bagat in pungi ziploc cu varza tocata langa am vreo 1o pungi pt 10 oale babane de sarmale.
Sa va spun ce am eu pe foc acum?
Diana,ma omori.reteta de cozonac este pe prima pagina(vezi daca nu te uiti) Dar la cat de meserias este socrul tau in ale bucataritului,tu ma intrebi pe mine retete?
apropo de "mijoteuse" o las balta...Nu am eu atata rabdare sa stau sa se faca o mancare.Am rascolit internetul dupa retete si chiar nu mi-a facut nici una cu ochiul.Am observat ca mancarea gen tocanita e la mare moda in mijoteusa asta.Dar cum noi zicem toti 4 pas la tocanite abandonez ideea.
olga,hai ca se mobilizeaza Mtl pt tine.
Eu la intalnirea de vinerea viitoare nu stiu daca vin si cu cine vin.In principiu da, desi imi este peste mana locatia si destul de departe.Iarasi ajung la 24 noaptea acasa...vom vedea pana atunci.
tuturor
ange spune:
ica,suna interesant ce spui.Imi fac cumaparturile de la Adonis de aproape 10 ani si asa ceva nu am vazut vinete la borcan,gata coapte!!! ori sunt in otet sau doar congelate natural si atat?
Am sa ma uit cu prima ocazie.bun pont
columbiana spune:
Ange, nu s-a deschis inca ferma, este pe Chemin St-Antoine intre rue Principale si Ch. Champagne, deocamdata sunt doar niste chioscuri ce vind la noi pe Dagenais si pe Ave de Bois porumb de fiert, capsuni, rosii, conopida si ce mai au ei pe acolo; sa mai stea toamna, ca eu am tras o plaja astazi ;
budinca: 4 oua batute cu o lingura de faina (nu plina) si 2-3 linguri de brinza cottage+lapte (1/2 de pahar) amestecate cu 1/2 kg dovlecel razalit, o punga de brinza rapé, salam si cirnati taiati marunti de prin frigider, 1-2 cepe verzi cu foi cu tot, un morcov razalit si vreo 5 rosii mititele taiate; am pus tot amestecul in tava de iena peste un strat de pesmet si l-am lasat la cuptor vreo 35 minute; eu fac mereu si bag ce am prin casa-resturi; gratarele ramase de ex le pun in tava si pun un strat de cascaval deasupra, si le pun la cuptor, etc; urmeaza o budinca cu brinza dulce+stafide+resturi de paste de la o lasagna si taietei+oua, si asa fac curatenia in frigider
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759