Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (53)
Raspunsuri - Pagina 6
Dodo-pui spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olishka Novus uite si pozele de la Deva http://picasaweb.google.com/olgagireada/LaBunicaDeva# Olga, mamica lui David iepurasul |
Frumoase poze..DAR Olga in afara de tine si puiutzul tau...care va stiu bine ...celelalte persoane cine sunt... scrie bey sub poze sa stie taranu(a se citi Dodo-pui) pe cine admira
oo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*
Blogul lui Bogdan Andrei
goblenuri-relatii pe blogul Donului
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
Doamne ajuta!
*oooo*~*oooo*~*oooo*
Bazar
pentru:
Bogdan;Mihaita;Sebi;Ema
dyana27 spune:
citat din mesajul lui saby Ia priviti www.flickr.com/photos/39734204@N04/3855845076//" target="_blank">ce ras frumos am Sabina mamica fericita de Maia Andreea ( 07 apr 2009) www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia |
super scumpicaaaaaaaaa
diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel la 4 luni cu tortulet... si ratuste... si ursuleti...si de toate
dyana27 spune:
citat din mesajul lui Kea smina, aris e in rochie Keutu cheliutu 4 luni |
nuuuuuuuuuuuu e in blugi!!!!!!!!!! asa e?????, hai ca nu pot sa ma insel asa de rau, la cat de mult am studiat pozele ei pana acuma!!!
diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel la 4 luni cu tortulet... si ratuste... si ursuleti...si de toate
Dodo-pui spune:
citat din mesajul lui dyana27 Timeea, Maria, Ariana Maria, Alexandros, baietel de Bombonique diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009 mutzunel la 4 luni cu tortulet... si ratuste... si ursuleti...si de toate |
La multi ani si de la mine!
oo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*
Blogul lui Bogdan Andrei
goblenuri-relatii pe blogul Donului
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
Doamne ajuta!
*oooo*~*oooo*~*oooo*
Bazar
pentru:
Bogdan;Mihaita;Sebi;Ema
olishka spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Dodo-pui
Frumoase poze..DAR Olga in afara de tine si puiutzul tau...care va stiu bine ...celelalte persoane cine sunt... scrie bey sub poze sa stie taranu(a se citi Dodo-pui) pe cine admira oo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo* Blogul lui Bogdan Andrei goblenuri-relatii pe blogul Donului Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! Doamne ajuta! *oooo*~*oooo*~*oooo* Bazar pentru: Bogdan;Mihaita;Sebi;Ema |
Pai fata frumoasa cu fiica ei cea mai zambareata (in unele poze doarme) este Novus Cu Alexandra, fata bruneta cu baiatul ei Tudor, o prietena buna,vin si ei la munte...mai este o alta prietena (Anca) cu fiica ei Carla, si am mai agatat o mamica cu bebe Max in parc, care este si el un ghiocel. Ar mai fi pe-acolo soacra si chitibus
Olga, mamica lui David iepurasul
alina.n spune:
citat din mesajul lui dyana27
nuuuuuuuuuuuu e in blugi!!!!!!!!!! asa e?????, hai ca nu pot sa ma insel asa de rau, la cat de mult am studiat pozele ei pana acuma!!! diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009 mutzunel la 4 luni cu tortulet... si ratuste... si ursuleti...si de toate |
In blugi e va zic eu sigur
Mami fericita!!!
Crestem mari!!!
novus spune:
citat din mesajul lui Dodo-pui
Frumoase poze..DAR Olga in afara de tine si puiutzul tau...care va stiu bine ...celelalte persoane cine sunt... scrie bey sub poze sa stie taranu(a se citi Dodo-pui) pe cine admira oo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo* Blogul lui Bogdan Andrei goblenuri-relatii pe blogul Donului Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! Doamne ajuta! *oooo*~*oooo*~*oooo* Bazar pentru: Bogdan;Mihaita;Sebi;Ema |
Astea suntem noi : http://picasaweb.google.com/olgagireada/LaBunicaDeva#5372518707335609618
Mami lui Alexandra (03.03.09)
Ilinca_M. spune:
Haha, in pozele unde danseaza, Aris e 100% in jeansi! Sora ei e in rochitza. Deja-s experta!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
4luni
novus spune:
Fetelor, uitati ce am gasit legat de FRUCTE
Referitor la digerarea fructelor - iau cu copy/paste din cartea lui Montignac; posibil sa declansez o dezbatere pro-contra, insa va transmit informatiile pe care le detin, in speranta k va vor ajuta atat pe voi cat si pe bebei si in general pe toata familia - totul este sa verificati in timp daca e pe bune ce ne sfatuieste francezu' - noi am verificat pe piel;ea noastra si am ajuns la concluzia k e adevarat.
Fructul este un subiect tabu si, daca – din stangacie – as îndrazni sa spun ca este mai bine sa-l suprimati din alimentatie, multi dintre dumneavoastra ar închide cartea la aceasta pagina si nu ar mai continua lectura, atat ar fi de scandalizati de o asemenea sugestie.
Pentru ca, în cultura noastra, fructul este un simbol. Un simbol de viata, de “bogatie” si de sanatate. Fructul este, înainte de toate, o sursa de vitamine, în orice caz, asa se considera. Ma grabesc sa va dau toate asigurarile; nu vom suprima fructele. Insa va trebui sa le mancati într-un mod diferit si sa va bucurati de binefacerile lor fara a suferi si inconvenientele lor. Pentru ca sunt mult mai greu de asimilat decat ati crede.
Fructul este alcatuit din celuloza, dar este si o glucida, deoarece contine “zahar” sub forma de fructoza. Iar fructoza trebuie sa faca obiectul unei atentii cu totul speciale, pentru ca se transforma în glicogen (energie disponibila rapid). Din fericire, cantitatea de zahar din fructe nu este prea mare si, oricum este eliberata în cantitate mica, datorita fibrelor pe care le contin acestea. Cantitatea de energie transformata nu constituie o problema. În orice caz, este o energie care va fi folosita pentru nevoile imediate. Regula importanta (si daca ar trebui sa retineti doar una, atunci pe asta s-o retineti) este ca fructele – în general – nu pot fi combinate cu nimic altceva; nici cu lipide si nici cu proteine.
Aceasta observatie nu este facuta doar în lumina pierderii în greutate care ne intereseaza. Ea se bazeaza pe legile chimiei digestiei. Cand sunt mancate într-o combinatie, fructele perturba digestia altor alimente digerate si, cu aceeasi ocazie, îsi pierd majoritatea proprietatilor (vitamine etc.) pentru care au fost mancate. De aceea, cea mai grava greseala pe care o puteti face este sa consumati fructe la sfarsitul mesei.
Pentru ca va ghicesc sceptici, va voi da chiar aici cateva explicatii, desi acesta este subiectul capitolului despre digestie.
Amidonul trebuie obligatoriu – pentru a fi digerat – sa fie însotit de o enzima, numita ptialina, si care este secretata la nivelul salivei. Majoritatea fructelor au proprietatea de a distruge ptialina. De aici, rezulta ca amidonul nu mai este digerabil în prezenta fructelor. Bolul alimentar ramane, prin urmare, ,,în suferinta” în stomac, unde va fermenta sub actiunea caldurii si a umiditatii. Consecinta directa a acestui fenomen va fi o anumita balonare datorata gazelor precum si tulburarile digestive, în general. Poate ca deja întelegeti mai bine unele simptome care va sunt familiare.
Cand fructele sunt consumate împreuna cu lipidele si proteinele, de exemplu carne sau branzeturi, ele raman blocate un timp anume în stomac, în loc sa treaca – asa cum ar trebui – în intestin, unde sunt digerate normal. Dar carnea are proprietatea de a ramane mai multa vreme în stomac, unde sufera cea mai importanta faza din digestia sa, multumita unor enzime adecvate.
Fructele vor ramane prizoniere în stomac, unde, sub efectul caldurii si al umiditatii, vor fermenta, producand chiar si alcool. Deci toata digestia va fi perturbata.
În acelasi timp, fructele îsi vor pierde toate proprietatile (vitamine), dar – cum o nenorocire nu vine niciodata singura – metabolismul proteinelor va fi si el tulburat, de aici aparand balonarile datorate putrefactiei anormale.
Fructele trebuie deci consumate singure! Iata o regula care ar trebui învatata la scoala. Copiii nostri ar avea mai putine probleme gastrice. Dar, la varsta lor, organismul are alte resurse pentru a reactiona. În schimb, pentru un adult – si în special, o persoana varstnica – fructele la sfarsitul mesei sunt o adevarata otrava
Si, atunci, cand trebuie mancate?
De fiecare data cand sunteti pe stomacul gol. Dimineata, de exemplu, înainte de micul dejun. Dar, dupa aceea, va trebui sa asteptati, pana sa începeti sa mancati, astfel: o jumatate de ora, daca micul dejun este glucidic (adica pe baza de cereale, de exemplu) si o ora, daca este lipidic (oua, sunca, branzeturi).
De asemenea, vei putea manca fructe seara, tarziu, înainte de culcare. Adica, la cel putin 2-3 ore dupa ce ati luat cina.
Pentru cei care au probleme de insomnie (care, de altfel, ar trebui sa se rezolve în parte datorita metodei de alimentatie expuse în aceasta carte), se recomanda sa nu consume portocale la culcare, vitamina C avand un efect care stimuleaza starea de trezie.
Un fruct poate-fi consumat, eventual, si la mijlocul dupa-amiezii. Dar va trebui sa va asigurati ca a trecut suficient timp de la pranz (circa trei ore) si ca mai este destula vreme pana la cina (cel putin o ora).
Puteti chiar sa luati mese compuse numai din fructe. Cu conditia sa nu mancati decat atata.
Lamaia aproape ca nu contine zahar, de aceea, puteti sa-i beti sucul (neîndulcit) în orice moment sau sa-l folositi la mancare.
Totodata, evitati pepenele galben la începutul mesei, pentru ca el ar provoca o mica secretie de insulina susceptibila, de a “capta”, dupa aceea, lipidele din felul principal.
Voi încheia aceste randuri cu privire la fructe printr-o precizare suplimentara. Pe cat posibil, mancati fructul împreuna cu coaja. Ea contine celuloza, ceea ce va ajuta în tranzitul intestinal; în coaja se afla cea mai mare cantitate de celuloza (si, uneori, chiar vitamine).
Coaja fructelor limiteaza puterea lor glicemica. Deci veti slabi mai mult (sau va veti îngrasa mai putin), daca respectati aceasta regula."
Mami lui Alexandra (03.03.09)
Ilinca_M. spune:
De fapt e f. simplu de deosebit (dupa lupte seculare mi-am dat si io seama:)): sora are profil grecesc, aris are nasuc in vant
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
4luni