Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (86)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

pai cuptor cu microunde n-am, nici nu mi-as cumpara, sterilizator special, numai din ala imi lipsea prin casa...
asa ca as prefera o metoda mai simpla de sterilizat. fierbere, sau ceva asemanator... nu stiu...

RamonaC- cu freza nush ce sa-ti zic, ca eu inca mai am vizibilitate la "dumneaei" asa ca procedez ca de obicei, crema de epilat...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns busymummy spune:

Neatza...

Hai sa va zic cum am sterilizat noi la Andi: primele 2 luni, am sterilizat la rece, cu solutia de la Chicco, dar rarut, pentru ca nu prea am folosit... mai mult suzetele, pe care le sterilizam dimineatza.
Dupa 2-3 luni, nu am mai sterilizat de loc; am spalat bine cu apa fierbinte (si la nevoie cu sapun de bebe) si cu peria si atat! Nu am avut niciodata probleme si s-a imbolnavit prima oara la 1 an si 4 luni :)

26+ si mami de Bebe Baiat??? si Andi- 4 ani.
http://picasaweb.google.com/nov.dec2009/Busymummy#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

Eu am sterilizat prin fierbere, cam pana pe la 6 luni.... Spalat bine cu peria si pus dupa aia la fiert...

Alina 28+ si Riana-Antonia 25.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Fetelor, asa m-am gandit si eu sa intru cu tupeu la dr...dar ea si asistenta is intr-o singura incapere si asa ca nu am cum sa-i zic asistentei ca o sa intru prima. Dar am eu o presimtire ca o sa mi se faca loc, cand m-or auzi astia cum tusesc si cand o sa vada ca-mi suflu nasul.....
Aseara in timp ce asteptam la gine, eram prima programata sa intru la 17:20, dar dr a intarziat putin si asa a venit si a doua programata dupa mine, impreuna cu sotul. S-au asezat pe canapea, langa noi, iar eu mi-am scos o batistuta si am inceput sa-mi suflu nasul...ce sa-i fac, daca era nevoie??? Apoi nu am mai apucat sa si tusesc, ca am si vazut-o pe tipa ca ii zice la sot, "draga, hai pana afara sa-ti zic ceva" si dusi au fost. Intre timp mai baga sotul ei nasul pe usa sa vada daca mai sunt tot pe canapea, dar nu au mai intrat in cabinet pana nu am iesit eu de acolo... Nu stiu de ce mi s-a parut haioasa toata chestia asta...desi eu am fost precauta, chiar daca am tusit putin mi-am pus batistuta la gura, am intors capul catre sotul meu si nu eram lipite una de cealalata, dar nah....omul se fereste ca oricare.

Ah...si inca ceva ciudat, cat timp eram eu in cabinet a venit o tipa zicandu-i la dr ca vrea ceva pastile sa-l intarce pe X, bebelul ei. Cand am intrebat dr de ce vroia tipa sa nu-i mai dea sa suga la bebel ( neuronul indiscret de gravida), dr a zis ca e deja mare, face 1 an..si e timpul... Cand ma gandesc cate fete se chinuie sa alapteze macar, 1 luna...sau oricat acolo si nu reusesc ca nu au lapte deloc, si tipa asta la 1 an era plina de asemenea har si nu mai vroia sa-i dea la bebel.....parca nu e corect deloc. Oare de ce suntem asa de diferite, unele nu au deloc, altele prea mult???

Ramona,
30+ DOMINIC ANDREI
noi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

Ramona cu eplarea la dansa ... inca merg la cosmetica, il epilez cu ceara calda...pana la genunchi ma fac eu singura cu benzi, de la genunchi in sus la cosmetica ...

Alina 28+ si Riana-Antonia 25.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

Neata gagicutze!

Vin de la eco. Puiuta mea are avans 6 zile si are acum 1 kg
Dar mi-a zis ca inca nu s-a intors, ceea ce nu e ok, si sta cu piciorusele sub ea si exista riscul sa faca dislocare de sold! Ar mai fi timp sa se intoarca dar trebuia pana acum!
Am intrebat daca pot face ceva sa o intorc, mi s-a zis ca nu!!
Daca face asa ceva se rezolva dupa nastere! Simt deja ca o iau din loc cu capul!
Cred ca mai merg si la alt medic.
Ati mai auzit de asa ceva? Cica e frecvent la fetite.

Am intrebat si de concediu prenatal si mi-a zis ca imi da incepand cu sapt 31!!! Nu inainte, ca asa e legea, si eu ma pregatisem sa incep cu sapt 29 . Anuntasem si la munca!

In alta ordine de idei, ma bucur ca ati elucidat pb disparitiei folderelor. Sincer, imi ajunge atmosfera minunata de la munca, aici pe forum chiar ma relaxam, vorbeam de minunile noastre... nu de miseliile cu care oricum ne intalnim la tot pasul.
Am pus si eu niste chestii care mi s-au parut interesante.

Va pup pe toate, acum ma apuc sa sap despre pb asta cu soldul ca o iau pe aratura in curand!

26+ astept pe Ingrid Alexandra pe 30 noiembrie! sa fim sanatosi!

Mergi la inceput

Eu i-am sterilizat prin fierbere nepotelei mele biberoanele. De preferat intr-o cratita, oala care se va folosi numai pentru ea pui apa si dupa ce ai spalat bine cu peria si detergent de vase biberoanele, suzetele,lingurita de medicamente, tetinele, plasticul acela care se insurubeaza la biberon, cel in care intra tetina, le pui pe toate in oala respectiva si le lasi sa clocoteasca asa incet 1o-15 minute. Dupa aceea le scoteam pe un servet curat, sau pe role de bucatarie, si le lasam sa se raceasca, apoi puse in dulapior pentru urmatoarea folosire. Si eu stiu ca se sterilizeaza dupa fiecare folosire, de asta e indicat sa ai mai multe biberoane, sa nu te apuci de fiert sau folosit ditamai sterilizatorul numai pt un bibe. Daca ai mai multe, poti sa le speli doar, dupa ce a papat bebe din ele si sa faci operatiunea asta cu sterilizatul prin fierbere sau prin aburi doar o data pe zi, ori dimineata, ori seara inainte de nani...depinde de fiecare cand are mai mult timp.

Ramona,
30+ DOMINIC ANDREI
noi 3

Mergi la inceput

Dienutze...si eu eram stresata rau de tot ca la 28 de sapt bebe meu nu era intors. Si imi treceau prin cap tot felul de scenarii, ma si vedeam pe masa de operatie la cezariana, cum il trag astia pe bebe de picioare sa-l scoata afara....
Dar de dislocarea aceea de sold nu am mai auzit pana acuma sa fie din cauza ca nu s-a intors bebe. Al meu bebel saptamana trecuta cred eu ca s-a intors, intr-o seara am simtit ceva miscari si senzatii ciudate pe acolo si aseara mi-a confirmat dr ca e ok, intors deja. Deci intoarcerea asta a vaut loc la 29+, asa ca zic eu acuma....ca nu e un asa motiv de ingrijorare.
Pe majoritatea site-urilor straine despre maternity, am citit ca este normal ca bebe sa se intoarca doar cu 2-3 sapt inainte de nastere in pozitia de angajare. Si mai stiu si tipe la care era intors la 3o sapt iar la 34 bebe plecase de la locul resp....era tot cu capul in sus. Depinde de cat loc de joaca au la dispozitie.

Ramona,
30+ DOMINIC ANDREI
noi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Dienutze, stai linistita ..desi teoria zice ca bebe nu se mai intoarce de la o anumita varsta sunt "n" cazuri cand s-a intors ..fetita finei mele s-a intors cu 2 saptamani inainte de nastere si nu a fost un copil mic ( a avut 4000 gr.si 60cm),iar o alta fina ,care lucreaza pe sectia de gine mi-a relatat diferite cazuri :inainte de operatie de cezariana ,pacienta a fost pusa la echo si bebe se intorsese ,asa ca..mai e vreme..

miany
29+ DAVID ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zodie_de_foc spune:

Citat:
citat din mesajul lui miany75

Nu pot sa deschid fisierele salvate.. Am o versiune mai noua a word-ului ...trebuie sa il intreb pe "sotior" cum sa procedez ,mi-a explicat el acu catava vreme dar ..am uitat

miany
29+ DAVID ANDREI

Buna!
Eu am reusit sa deschid fisierul asa: am creat un fisier "mama si copilul" pe desktop, am salvat in el toate fisierele .rar trimise de dankutza, apoi pe primul fisier (cel cu nr. 1) am dat click dreapta, apoi "extract here" si am reusit deschis cartea.
Este un fel de arhiva si nu merge sa vezi documentul decat daca ai toate partile in acelasi loc. Nu sunt expert it, dar asa cred.

Poate reusesti si tu asa.

Dankutza multumim pentru carte!

27+ cu =

Mergi la inceput