Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (86)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Biara spune:

Stephy multumesc pentru urari .
Ramona din pacate nu cred ca te vor duce la baie pentru epilat, cand am fost eu internata au epilat doua gravidute care trebuiau sa nasca intr-un cabinet de consultatii pe masa, fara spuma si cu lama lor.(cica asa e regula). plus ca le-au ciupit putin si au zis ca nu are nimic si au dat cu iod si gata, asa ca cel mai bine fara nici o rusine il pui pe sot la munca

23+ Maya Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Biara felicitari pt.printesa!
Andre ma bucur ca poti sa faci haz de necaz si ms de informatii..

miany
29+ DAVID ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biara spune:

Miany multumesc

23+ Maya Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katyuscha21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura Garner

Katyuscha, ar fi bine sa intrebi doctorul despre durerile de cap. Noua asa ni s-a spus la curs - daca nu ai un motiv clar si te doare din senin, sa suni doctorul.

Andre Ma bucur ca faci haz de necaz.

Laura 28+ baby Nicholas James
www.toysrus.com/ControllerServlet?searchBy=registrant&defLName=garner&defFName=laura&defCity=&defState=MI&maidenName=&maidFName=&maidCity=&maidState=®istryNumber=&target=search&userType=giftGiver&searchForPerson=primReg&whereTo=viewRegistry&firstName=laura&lastName=garner&city=&state=MI&submit.x=57&submit.y=15" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)
Poze

am sunat dar azi nu lucreaza am uitat.dar am sa stau linistita si poate imi trece

28+si lumina ochilor mei ANDREI 2 ani si 10 luni 26.09.2006
Asa creste Andrei
Burtica
Aniversarea nuntii
Bebica din burtica
www.youtube.com/watch?v=WdxRmcgsKDQ" target="_blank"> Melodia care ii place lui bebika din burtica
www.baby2see.com/small_babies.html" target="_blank">Copii nascuti prematur

Un copil este o Binecuvantare de La Dumnezeu
Nu da cu piciorul la sansa de a deveni MAMA.
AVORTUL ESTE O CRIMA!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinonino81 spune:

Am si eu o rugaminte pentru cine ma poate ajuta,eu sunt in somaj si ma intrebam:oare poate sotul meu sa faca cerere pentru salariul mediu pe unitate pentru nastere?Lucreaza la stat,e paramedic la smurd,la pompieri.
AAa si sa stiti ca eu va citesc tot timpul,dar sotul meu e mai tot timpul acasa si acapareaza calculatorul,si de aceea scriu mai putine mesaje,dar va apreciez pe toate si simt ca deja va cunosc foarte bine.Sa dea DD sa avem toate nasteri usoare si bebelusi sanatosi si mancaciosi.

: 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Biara eu l-as pune atunci pe sot la treaba cu toate obiectiile lui, numai ca asteptam sa-i iese cat de curand un contract si o sa plece pe vas de croaziera, tocmai acuma.
Asa ca o sa raman singura, doar cu soacra (poate o pun pe ea ). Contractul va fi pe minim 6 luni, asa ca nu o sa fie cu mine nici cand nasc, nici cand o sa vin cu bebe acasa. O sa-si vada copilul mare gata. Am zis ca o sa fac rost de o poza cu un copil nou nascut negru, mulatru si sa-mi pun un prieten sa o trucheze, sa apar si eu cu bebe ala in brate si ii zic ca ala e fiu-sau, dar dupa aia m-am gandit ca poate face ala vreo criza pe acolo, mai stii...si m-am potolit ca nu e de gluma.
Asta e stresul meu cel mai mare si acuma chiar nu mai putem sa dam inapoi, ca asa greu ne e cu banii... Un sacrificiu enorm, peste care sper sa putem trece cu bine amandoi.

Ramona,
30+ DOMINIC ANDREI
noi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tinonino81

Am si eu o rugaminte pentru cine ma poate ajuta,eu sunt in somaj si ma intrebam:oare poate sotul meu sa faca cerere pentru salariul mediu pe unitate pentru nastere?Lucreaza la stat,e paramedic la smurd,la pompieri.
AAa si sa stiti ca eu va citesc tot timpul,dar sotul meu e mai tot timpul acasa si acapareaza calculatorul,si de aceea scriu mai putine mesaje,dar va apreciez pe toate si simt ca deja va cunosc foarte bine.Sa dea DD sa avem toate nasteri usoare si bebelusi sanatosi si mancaciosi.

: 29+

Tino, din pacate nu cred ca poate. Art. 51 alin. c) din CCM la niv national spune ca: c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
Tu e drept ca nu esti salariata, dar ai venit (aj de somaj) asa ca nu cred ca te califici... dar io zic ca cel mai bine incerca sotul tau. Face cerere si face pe niznaiul, ca pana la urma nu suntem toti juristi sa stim legile... si cine stie....

monis 29
acum si cu poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradi spune:

Citat:
citat din mesajul lui zodie_de_foc

Citat:
citat din mesajul lui lauradi
2.Eu am sterilizat pana pe la 6-7 luni;apoi mi s-a parut inutil,fiindca incepuse perioada de cercetari si descoperiri cand baga diverse in gura si m-am gandit ca doar n-o sa sterilizez toata casa,deci ce sens avea s-o mai fac si cu biberoanele.Parerea mea,desigur!Fiecare face cum crede/simte.Ca eu merg pe principiul ca si copiii tot pe lumea asta traiesc,n-o sa-i cresc intr-un balon, feriti de orice;eu si hainutele le-am spalat de la bun inceput cu detergentul si balsamul meu obisnuit,doar ca am apasat butonul de clatire suplimentara, si asa a ramas de-atunciAcum nici nu le mai spal separat de ale noastre,ca la inceput;n-am avut niciodata probleme.

Neata'!

Lauradi si eu sunt de acord cu tine - sa nu ne crestem copii intr-un balon. Dar in legatura cu sterilizatul biberoanelor - eu cred ca atata timp cat le folosim ele trebuie sterilizate - laptele este un foarte bun mediu de cultura si favorizeaza cresterea bacteriilor si apoi ne trezim ca bebe a facut entercolite sau mai stiu eu ce (Doamne fereste!) si nu cunoastem cauza.
Biberoanele si tetinele fiind din plastic, nu intotdeauna reusim sa sa le curatam perfect.

O zi minunata!

PS: sa nu te superi... este doar parerea mea

27+ cu =

Cum o sa ma supar?!Fiecare are parerile ei,mi se pare normal, si d-asta suntem aici sa ni le impartasim

Referitor la epilat...inca reusesc,cu lama,dar ma cam oboseste operatiunea.Mai incolo o sa ma fac pe nevazute,asta e.

Laura 24+ Raluca si Radu Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Despre alaptare (de la curs)

Daca vreti sa alaptati exclusiv, evitati folosirea biberonului si a suzetei cel putin pt primele 3-4 saptamani (se pot folosi daca e medical necesar). Daca e nevoie de suplimentare, cel mai bine folositi seringa sau o ceasca speciala. Eu am de gand sa le zic in spital (de fapt ne-au dat un formular pe care sa-l completam si sa-l ducem cu noi, pe care putem scrie daca avem vreo cerinta speciala) sa nu-i dea lui Nicholas nici suzeta, nici biberon decat daca e absolut nevoie. Oricum va sta cu noi in camera mereu; doar cand il iau la circumcizie va fi fara noi.

Majoritatea medicamentelor sunt ok de luat in timp ce alaptam. Doar aproximativ 1% din medicamente sunt interzise in timpul alaptarii. Bineinteles ca trebuie vorbit cu medicul mereu despre ce medicamente avem de gand sa luam.

Nu va aruncati sa cumparati sutiene pt alaptare (nu multe oricum) dinainte de a naste, pt ca dupa nastere puteti creste cu pana la 3 cupe. Ne-au zis ca au sutiene in spital si iti pot face proba sa vezi ce-ti trebuie. Asta ma bucura, ca m-am uitat prin magazine si n-am gasit ceva pe masura dar la spital cica au pt toate dimensiunile

Spalati sanii cu apa calda si lasa-ti-i sa se usuce singuri. Nu frecati cu prosop si nici nu folositi sapun.

Colostrul, lichid gros si galben, este un bun laxativ si e bogat in anticorpi.

Laptele matur in general se instaleaza in ziua a treia de la nastere. Primul lapte pe care il papa bebe la un supt (foremilk) e foarte hidratant si e subtire si galbui, iar ce urmeaza (hindmilk) e laptele bogat in calorii.

In prima zi de viata, bebe are un scutec ud. In a doua zi doua, in a treia zi 3, in a patra zi 4, iar din ziua a 5'a in general incepe sa aiba cate 6 scutece ude pe zi, plus 2-5 scaune, pana pe la 6 saptamani (bineinteles ca asta poate varia).

Cand alaptati, nu il tineti infasat.

Dupa ce pompati (puteti pompa pur si simplu pt stimulare), mulgeti un pic manual - astfel puteti produce mai mult lapte.

Laptele de mama poate fi pastrat la temperatura camerei (max 25C) 4-10 ore (daca aveti posibilitatea sa-l bagati la frigider, e mai bine), la frigider 5-7 zile, la congelator normal 3-6 luni, la congelator cu temp de -20C 6-12 luni. Dupa ce ati dezghetat laptele, nu-l pastrati la temperatura camerei, dar il puteti pastra la frigider 24 de ore. Nu-l recongelati.

Pentru a decongela laptele de mama - puneti recipientul intr-un castron cu apa calda (nu fierbinte!) timp de 30 de minute, sau tineti-l sub robinet cu apa calda. Sau il puteti lasa in frigider timp de 8-12 ore sa se dezghete. Aruncati laptele congelat care ramane dupa fiecare masa.

Pentru mai multe informatii vizitati medela.com.

In primele cateva zile dupa nastere e posibil sa simtim contractii uterine in timp ce alaptam - e normal.

Academia Americana de Pediatrii recomanda ca in primele 6 luni de viata bebe sa primeasca doar lapte de mama (fara apa, sucuri, ceaiuri etc.)

E bine sa-l alaptam pe bebe in prima jumatate de ora dupa nastere, sau maxim in prima ora, daca se poate si e bine sa avem contact piele-pe-piele cu el/ea. E perioada cand bebe e inca alert si isi va aminti ce face atunci, astfel incat ii va fi mai usor sa suga si mai tarziu.

Suptul la san ajuta la dezvoltarea maxilarului si mai tarziu a dintilor si a vorbirii.

Dupa nastere bebe pierde in general 10% din greutate, dar revine la greutatea de la nastere in aprox. 10 zile, dupa care creste in greutate cu aprox 25 grame pe zi pana pe la 3-4 luni.

Alaptatul reduce riscul de infectii ale urechii, infectii respiratorii, ale stomacului, diaree etc.

Sugarul trece prin 'growth spurts' (habar n-am cum se zice in ro - perioade de crestere rapida sa zic) la 2-3 saptamani, la 6 sapt si la 3 luni. Cand se intampla asta, puteti observa ca mananca mai mult ca de obicei si nu trebuie sa va faceti griji - veti avea suficient lapte!

E bine sa-l lasam pe bebe sa se sature la primul san unde incepem alaptarea. Dupa ce se opreste din supt, il punem pe umar (sau in alte pozitii, ca sunt mai multe) sa elimine gazele. Daca nu elimina gaze in 2-3 minute, probabil nici n-o va face. Dupa asta il punem la celalalt san, ca e posibil sa mai vrea un pic. Iar alaptarea urmatoare o incepem la sanul care a fost folosit doar putin sau deloc.

Daca sfarcurile sunt uscate, folositi crema cu lanolina (Lansinoh sau altceva). Nu trebuie s-o stergeti de pe san inainte de alaptare (atata timp cat e crema speciala) pt ca nu-i face rau lui bebe. Dar nu o aplicati pe tot sanul, doar pe sfarc (altfel bebe nu va putea apuca sanul, ca va fi alunecos).

Cel putin 60% din mamele care alapteaza nu fac cancer de san sau ovarian; de asemenea e redus riscul de fractura de solduri si osteoporoza.

Cand alaptezi mananca si bea atat cat ai nevoie. E f important sa te hidratezi si sa te hranesti sanatos. Alimentele nu trec in lapte asa cum trec la bebe prin placenta, dar totusi trebuie sa avem grija sa nu mancam ceva ce-i face rau lui bebe.

Pentru sani plini, folositi comprese cu apa rece, sau foi reci de varza.

Revin :)

Laura 28+ baby Nicholas James
www.toysrus.com/ControllerServlet?searchBy=registrant&defLName=garner&defFName=laura&defCity=&defState=MI&maidenName=&maidFName=&maidCity=&maidState=®istryNumber=&target=search&userType=giftGiver&searchForPerson=primReg&whereTo=viewRegistry&firstName=laura&lastName=garner&city=&state=MI&submit.x=57&submit.y=15" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

Mai Monis,fata draguta, trebuie sa citesc prin alte parti ca te simti atat de rau?(sau ai zis si aici si mi-a scapat mie?)
Credeam ca suntem aici sa ne sustinem una pe alta,nu?Tu ne raspunzi la toate,vrem sa stim si cand ti-e bine si cand ti-e rau.
Acum cum mai esti?

_
Ramona,mami deStefania - Francesca (20.11.2006) si 25+

Mergi la inceput