Cum alegem scoala si invatatoarea?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns faby57 spune:

Eu cand l-am inscris pe baiatul meu,l-am inscris la 3 scoli.L-a cea care suntem acum am stat la rand de la 3:30 noaptea pe 4-5 ianuarie 2009,iar la celelalte 2 scoli am fost si am depus doar cererea.Ce m-a facut sa aleg scoala asta,a fost faptul ca ne-au invitat sa mergem la prima sedinta inca din luna mai,pt a o cunoaste pe d-na.la celelalte scoli nu ne-a bagat nimeni in seama.A contribuit si gradinita in ceea ce priveste scoala,era cea mai buna ,si ne-am dus la una dintre cele mai bune scoli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alin spune:

Buna ziua mamici de viitori bobocei,

si baietelul meu va incepe scoala toamna viitoare.
Eu m-am orientat deocamdata catre scoala 280"Mihail Sebastian" insa nu am mers inca sa cunosc invatatoarele. Sincera sa fiu nici nu stiu cum sa fac asta. Cand am mers sa-mi inscriu copilul la grupa mica am avut parte de niste momente destul de ciudate, umbland din timp pe la usile mai multor gradinite, si nu as vrea sa repet experienta.
Felicitari mamicilor curajoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Ma inscriu si eu in clubul mamicilor nedumerite in ceea ce priveste criteriul de alegere a scolii si invatatoarei.

Am pus lista scurta, dupa criteriul apropierii de casa (n-am niciun gand sa-mi trimit fata prin traficul de bucuresti) urmatoarele scoli: 81,84,80,95 si 79.
79 este putin mai departe, dar am citit lucruri bune despre ea (nu-mi place uniforma, dar ce conteaza asta )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elegance spune:

Cum alegem scoala?!?! Eu, personal voi incerca atunci cand voi merge la vot sa arunc un ochi prin clase si grupuri sanitare, pentru ca altfel nicio sansa de cand cu noul virus Ah1N1.Nu reusesc sa mai inaintez niciun pas in alegerea scolii si, implicit a invatatoarei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

La alegerea scolii ar fi (zic eu) urmatoarele criterii:
- rezultatele obtinute (atat cele la testele nationale - afisate pe siteul min. ed. cat si cele la concursuri si olimbpiade)
- distanta fata de casa
- siguranta elevilor in scoala / pana la poarta
- curatenia (inclusiv a grupurilor sanitare)
- limbile straine (de cand incepe prima, care este limba care se incepe prima, care e a 2-a, etc)
- suma ceruta la fondul scolii, fondul clasei cat si restul de cotizatii ale parintilor (da, exista posibilitatea sa nu-ti permiti o anume scoala sau punand in balanta raportul calitate-pret sa nu fie cel optim)
- ce si cum se intampla in cei 8 ani de scoala (de exemplu fi-mea va da un examen la finalul clasei a 4-a, copii fiind reimpartiti in clase pe criteriul notei la acel examen, se fac 2 clase de "limba straina intensiv" si 2 "normale") - se lucreaza dupa anumite culegeri si caiete speciale sau pe metoda veche (doar caiete), se puncteaza doar calificativ sau "punctaj de concurs" 0-100 puncte, sau toate astea depind de invatatoare, etc, etc

Mai important insa decat toate chestiile de sus este omul (care sfinteste locul) adica invatatoarea.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Mai important insa decat toate chestiile de sus este omul (care sfinteste locul) adica invatatoarea.

Sorana si Monica (7 ani)

Dupa ce am trecut prin aceasta alegere si am umblat 1 an de zile ca nauca, pot sa va spun ca scoala e mai putin importanta (pentru clasele 1-4)de cat poate din pctul de vedere al apropierii de casa, foarte importanta fiind insainvatatoarea. Dar invatatoarea trebuie aleasa si in functie de copilul tau si nu dupa criterii generale. O invatatoare super apreciata de n parinti se poate sa nu fie cea potrivita pentru copilul meu. Majoritatea copiilor au fost la gradinita si prin urmare, au avut contact cu cadre didactice si astfel puteti stabili daca are nevoie de o persoana autoritara, rece si corecta, de o persoana blanda, prietenoasa si calma, de cineva cu un simt deosebit pentru psihicul unui copil mai sensibil, mai diferit, etc...
Asa ca sfatul meu este sa va evaluati copilul si apoi sa incercati sa cunoasteti invatatoare in scolile din apropiere si sa vedeti in ce masura acestea corespund portretului de invatatoare dorit.

Cornelia si taurasul Rares Costin (22.04.2002)
Fotografii
Grecia2008

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Poate cineva sa-mi spuna cateva pareri/impresii despre doamna invatatoare Costache de la scoala nr.80?Am inteles ca se ajunge foaret greu in clasa ei...E oare un pedagog atat de bun?
\Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Am cunoscut, in sfarsit o invatatoare si nu m-a impresionat prea mult...am auzit atatea recomandari pozitive despre dansa incat imi formasem o imagine si mi s-a parut prea stearsa.Oricum mi-a dat de inteles ca trebuie sa discut mai intai cu directoarea pentru ca ea face repartitia copiilor in clase. Daca ar fi sa ma hotarasc pentru acea scoala oare ce ar trebui sa-i dau directoarei si cum ar trebui sa o abordez?

Mergi la inceput