Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (21)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

mariucasara, incearca sa te calmezi. atat dublu, cat si triplu testul sunt date statistice. e adevarat ca un rezultat aiurea te ingrijoreaza si te gandeshti doar acolo, dar revin cu o poveste pe care am mai scris-o aici acum cateva capitole: o mama careia i s-a dat acest rezultat a refuzat sa creada ca e ceva in neregula intr-adevar. tatal, mai disperat, a facut si cursuri pentru parinti de copii cu handicap, a incercat sa-i ofere si mamei consiliere, sa accepte "datele tesului". ea i-a raspuns ca nu vrea sa se streseze cat e bebe in burtica, ca daca e asa o sa aiba toata viatza la dispozitie sa se ingrijoreze. pe scurt, a nascut un baiat perfect normal, iar dr. a zis ca, deh, asta e, s-a greshit, medicina are limitele ei.


amnio e intr-adevar cam singura care sa te linishteasca, incearca aici mai in urma la cateva capitole. parca cineva a mentionat de un dr. care are rata mare de succes la amnio (catalutza???). nu reushesc sa-mi amintesc numele

totul o sa fie bine, incearca sa nu-l stresezi pe bebe

P.S. unde ai facut TT? am mai citit pe aici de rezultate aiurea date de unele clinici... scumpe, care au cerut scuze si cam atat... cand la alte teste (amnio) totul a devenit ok, nici pe departe ca la ei.



Cris, 18+si Ana(04.04.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

mariuca, nu mai plange, s-au speriat extrem de multe mamici cu rezulatele proaste la TT si totul a fost in regula . cat ti-a iesit rezultatul si unde l-ai facut?

te rog verifica cu atentie datele pe care le-au folosit, de multe ori introduc gresit si se duce tot calculul.

iti scriu imediat si de amnio.

20+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

mariuca, uite ce am gasit (e pus si pe prima pagina, sa ramana si pentru alte burtici)

Amniocenteza platita partial
Dr. primar obstetrica - ginecologie Dan Tutunaru, preia o parte din costurile necesare efectuarii amniocentezei.
Telefon: 0723 999939,
Pentru programari: 0720 099299
Adresa web: www.infertilitatea.ro (fara ultimul"a")

Te rog suna-l maine pe doctor si vezi cum te poate ajuta.

Un medic vestit pentru amnio este Predoi dar din pacate am inteles ca nu mai activeaza decat la Medlife unde este foarte scump. poti incerca totusi la spitalul de stat unde facea el (spitalul Ilfov - Sf. Imparati Constantin si Elena). uite aici link pentru programari si detalii (parca era 600 ron)

http://www.medicina-materno-fetala.ro/?pag=home_3programari

riscul amniocentezei e de 1% dar am inteles ca la spitalul de mai sus procedura se face cu stricta supraveghere la ecograf si te si interneaza pentru observatie. ti se dau si medicamente care sa previna o infectie sau contractii.

Doamne ajuta!




20+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Rezultatul nu e foarte rau (1:2139, risc standard 1:3000) dar la concluzie scrie "Test pozitiv. Valorile markerilor serici indica un risc crescut de trisomie 18". Testul l-am facut la Alco San (clinica dr. Albu)si a fost lucret de Genetic lab.
Nu vreau sa va stresez cu problemele mele dar voiam sa va intreb la varsta sarcinii la voi ce varsta s-a folosit? Ca eu aici suspectez o geseala. Bebele meu e mai marisor dar stiu data exacta a conceptiei si varsta corecta e cea calculata dupa UM. Pe ecografie la concluzii e trecuta varsta clinica a sarcinii (dupa UM) in timp ce varsta ecografica nu e trecuta. Pe rezultat e trecuta o varsta a sarcinii mult mai mare. E o diferenta de aproape 2 saptamani. Poate fi varsta dupa masuratori nu stiu...Sper si eu...


Mamica Sarei Maria(22.11.2006) si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

unboticutz multumesc din suflet! Maine sun.

Mamica Sarei Maria(22.11.2006) si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

datele luate in considerare trebuie sa fie foarte exacte, varsta bebelusului se trece cea masurata ecografic si trebuie sa coincida (sau -1zi) cu ziua recoltarii.

eu te-as sfatui ca inainte sa te interesezi de amnio sa suni la laborator sau chiar sa mergi acolo si sa-i pui sa-ti refaca tot calculul.


edit: am sters ce scrisesem despre cut off pentru ca am observat ulterior ca limita la genetic lab e alta decat la synevo, unde am facut eu.
20+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

Mariucasara, daca amniocenteza te linisteste, atunci mergi si o fa. Pe de alta parte, asa cum ai spus tu poate fi o eroare in calculul virstei bb-lui, apoi riscul eu as spune ca e mic , 1/2000, si in al treilea rind zic eu cel mai concludent, daca Domane fereste ar fi trisomia 18, bb ar prezenta malformatii mult mai multe, si evidente la un control ecografic.


Asa cum spuneau fetele, nu uita ca TT e un test statistic si nu diagnostic. Nu mai fi necajita, si daca altfel nu poti fi linistita fa si amnio, dar eu cred ca bb e ok.

Pupici, si capul sus. (stiu cam prin ce treci, mie la Andreea mi s-a spus ca are rist de SD de 1/100 datorita unui cist coroidal, dar la momemtul respectiv dupa ce am citit mai mult pe net am mers asa mai departe fara a-mi asuma riscul unei amnio...sincer acu sa fiu in acceeasi situatie nu stiu ce as face, dar atunci fiind primul copil asta am decis si multumesc lu DD ca totul a fost si eate Ok cu ea. intr-adevar in afara acelui cist in restul totul se prezenta cit se poate de normal)

Credinta multa si va fi bine.

Vine Surpriza

Alina 16+, mamica de 2 fetite, Andreea (27 iulie 2002) si Laura (5 august 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Multumesc din suflet pentru sustinere!
As repeta TT dar in alta parte...oricum programarea la amnio o am pentru 11 septembrie deci as avea timp sa repet. Si eu stiam ca trisomia 18 da malformatii multiple care sa vad la eco. Maine voi suna si la Spitalul Ilfov. 600 de lei fata de 2000 de lei cat e la Giulesti e mult mai decent. Totusi nu stiu daca voi risca sa fac amnio...riscurile mi se par prea mari...

Mamica Sarei Maria(22.11.2006) si 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

BAly felicitari pentru decizia luata! Si eu cred ca "Cineva acolo sus" o sa ma indrume sa iau cea mai buna decizie dar momentan sunt in stare de soc. Sper sa imi revin repede ca imi supar amandoi puii. Cel din burtica misca din ce in ce mai tare si mai des iar Sara m-a vazut plangand si m-a luat in brate, m-a pupat, mi-a stres lacrimile, m-a pus sa suflu nasul si mi-a dat suzeta ei sa nu mai fiu suparata. Bineinteles ca m-a impresionat asa tare ca am inceput sa plang mai rau.

Mamica Sarei Maria(22.11.2006) si 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

MARIUCASARA, uite un dulce dulce de la Onitza pe varful nasucului sa te linistesti si capul sus ca nu cred ca are bebe-le tau nimik...mai fetelor, capitolul trecut, cineva a postat doua linkuri cu experienta a doua mamici, le=ati numit minuni dumnezeiesti sau ceva de genul asta....ei, le-am citit si parca imi amintesc ca la una din aceste povesti , una din mamici era sa faca avort din cauza unui test gresit si era vb de clinica unui DOCTOR ALBU.....nu cumva e vb despre acelasi doc?????? Aceeasi clinica? Ti-as spune sa repeti testul mami, nu face inca amniocenteza, nu stiu ce sa zic, eu asta as face, as repeta testul in alta parte. Repeta-ti in gand ca baietelul este sanatos, si ca nu este vorba decat de o eroare medicala. Asteptam vesti cat mai bune!!!!

Faptele bune ale tale vor fi pornirile copiilor tai! (N. Iorga)

Oana si Paul Constantin (28.11.2004) 14+

PAUL

Mergi la inceput