Burtici fericite de septembrie-octombrie (166)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Mihaela, eu pot face pariu cu tine pe cat vrei ca nu prea o sa se potriveasca ce zicem noi acum cu ce o sa facem dupa ce nastem! Ai sa vezi ca multe se vor schimba in functie de personalitatea copilului si de multe alti factori! Nici mie nu mi se pare ca ai fi deranjat pe cineva cu mesajele tale, ti-ai expus doar punctul de vedere si atit! Nu am vazut sa fi jignit pe cineva! Eu sper sa treaca supararea la toate fetele!

Cristina, mamica lui Andrei Eric (26.07.2007) si 36+ cu ( Emma Ioana )
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anomis28 spune:

dragi burtici si mamici.

felicitari pentru toate mamicile si toti puiutii
care s-au nascut pana acum in odisee noastra.

va citesc de la inceputul odisseei dar, foarte foarte greu va prind din urma, mai ales in timpul saptamanii cand aveti un spor la scris de ma terminati .

a ajuns sa va "cunosc" pe fiecare si sa va consider "my preganancy and childcare family".

Dar nu apuc sa scriu pana ajung eu la zi, deja sunteti la alte subiecte......

eu inca mai lucrez, teoretic saptamana viitoare este ultima

si tot saptamana viitoare facem masuratori cu doctora deca mergem pe cezariana sau naturala.

mi-e frica de ambele si astept cu nerabdare povbestile de nastere ale fetelor, poate ma mai dumiresc.

va multumesc ca existati si sper sa reusec sa scriu mai mult cand intru in CO.
cu drag,
anomis

si inca ceva despre noi, o sa avem baiat care ve fi grasut, asa a spus doftora, avea 2kg 200 la 33 de saptamani si o sa il cheme Dinu Andrei cu nastere la spitalul Filantropia.

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Eu desi imi doresc sa nasc mai repede, as vrea totusi sa mai dureze cateva zile, sa apuc sa fac mancare si sa o pun la congelator. Ieri mi-am cumparat caserole din Ikea, deci primul pas l-am facut! O sa testez maine sa congelez o portie, sa vad ce gust mai are decongelata, ca sa nu ma chinuiesc degeaba si pe urma sa o arunc.
Oare prajiturile or merge congelate? Tocmai am facut o tava de praji cu mere, in stil Montignac, bineinteles! Cred ca am sa incerc si asta, ca eu fara dulciuri nu mai pot trai!

Cristina, mamica lui Andrei Eric (26.07.2007) si 36+ cu ( Emma Ioana )
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina_ana

Lucia, eu drept sa-ti spun, mie Braila nu mi-a placut niciodata! Exceptand faleza! Da' nu te superi pe mine ca am spus asta, da?!!! Mie imi place de mor Brasovul!!!! Eu pana la urma tot ma mut acolo!

Cristina, mamica lui Andrei Eric (26.07.2007) si 36+ cu ( Emma Ioana )
POZE


Bine, nu ma refeream la Viziru III unde am copilarit si unde stau ai mei sa nu ma intelegi gresit ci ma refeream mai mult la conceptul de "loc natal....faleza....fantana....liceu...."

Cea mai fericita 37 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Citat:
citat din mesajul lui madalina84

Multumesc fetele pt aprecieri la burtica,intradevar nu am vergeturi dar am compensat pe sani

34+ IRINEL ANDREI



BEBELICA MADALINA


Io am si pe sani,te-am luat

Mihaela 38+ cu baby Joshua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Lucia, si eu tot in Viziru III am stat! Te pomenesti ca ne-om fi jucat in tarana impreuna!
Si da, ai dreptate cu conceptul de loc natal, liceul, prima mare iubire cu care chiuleam tot timpul de la ore si mergeam sa ne plimbam pe faleza! Offf, ce dor imi e de perioada liceului, cea mai frumoasa perioada din viata mea pentru mine! SI mi-e dor de Bogdan, primul meu iubit, si de seratele de sambata seara, si de petrecerile organizate la majorate, si de multe altele!
Fratele tau era in clasa aia faina care organiza spectacolele alea dementiale, de radeai pana lesinai! Dar hai, ca le plictisim pe fete cu amintirile noastre de babe!

Cristina, mamica lui Andrei Eric (26.07.2007) si 36+ cu ( Emma Ioana )
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giuliella spune:

cu riscul de a mai continua putin polemica care a pornit, simt nevoia de a explica de ce am simtit eu ca am deranjat prin ce am expus eu.
Kawaichan a spus:

Sunt de parere ca un#12288;bebe are nevoie de multa afectiune si purtatul in brate in primele luni de viata nu face altceva decat sa ajute la "bonding",legatura aceea afectiva solida intre copil si parinti pe care eu o consider esentiala pt tot restul vietii unui individ.
NU sunt de parere ca un copil intre 0-12 luni cu aprox e capabil sa "speculeze" sau ca "se invata in brate"...sa fim seriosi,copiii au necesitati fizice si afective in acea perioada iar tot ceea ce putem face noi e sa-i ajutam sa-si dezvolte o stare de siguranta tocmai prin a le raspunde la acele nevoi.
Daca eu,ditai femeia la 32 de ani inca vreau sa fiu tinuta in brate si dragalita atunci cum sa nu fie normal ca un botz de copil sa nu vrea asta,dupa ce l-am purtat 9 luni in pantecele meu.. ?
Patutul,balansoarul au si ele rolul lor,dar ca in brate la mami nu e nicaieri pt ei,e locul unde gasesc afectiune.Si nu vad de ce nu le-am oferi din belsug...Liberatea mea-am renuntat deja la ea in momentul in care am conceput acest copil...mi-am asumat asta si sunt constienta ca va trebui sa-i dedic timp si energie,dar nu ma deranjeaza sau ingrijoreaza deloc acest aspect,o voi face cu mare drag.Si ma intorc la ideea principala-aici intervine ideea cu wrapul ca ajutor,e intr-adevar un instrument pt mamicile pro atachment parenting pt a-si face viata mai usoara.E o modalitate geniala,inventata se pare cu multa vreme in urma dupa cum spunea si Irda de catre alte popoare,care by the way nu au coloana deformata din cauza asta...incet incet o sa se obisnuiasca lumea si la noi probabil.


Deci ai folosit cuvintele mele prin care ti-ai sustinut poate prea vehement parerea subliniind faptul ca numai in wrap i-as putea oferi afectiune iar in momentul in care imi gasesc modalitati de a-mi face viata mai usoara cu alte metode nu prea e ok pentru ca eu in momentul in care am luat decizia de a avea un copil trebuie sa fiu lipita de el fara sa imi permit sa il mai si las sa se dezvolte pe propriile picioare.
Din pacate sau fericire nu stiu cum sa spun si eu sunt pedagog cu o experienta de vreo 12 ani in care am lucrat cu copii de toate feluri ..de la scoala speciala ajngand acum sa lucrez cu studenti. Deci nu pot spune ca nu am o experienta in acest sens, iar studiile de psihologie mi-au folosit in a le pune in practica chiar pe copilul meu. Eu chiar am considerat ca un copil "speculeaza" de la varste fragede faptul ca parintele are timp sau nu de el. LA noi -neavand timpul necesar de a fi cu el mereu a acceptat usor genul de attachment parenting propus de mine si nu m-a solicitat foarte mult ceea ce m-a facut sa imi doresc sa mai am inca un copil si sa ma stradui sa il cresc asa cum am facut cu primul, chiar daca am si acum aceleasi conditii de a il creste fara tati langa el plus fratiorul mai mare care nu am cum sa il dau deoparte in nici un fel. Recunosc ca acum am insa un ajutor -o bona ..dar asta pentru 6-8 ore pe zi, ca in, rest tot singura trebuie sa ma descurc. Acum vom vedea ce va fi.
Oricum in postul trecut am incercat sa explic ca e foarte usor sa vorbesti cand nu ai copil si doar entuziasm mult. Sunt constienta ca media foloseste foarte mult notiunea de attachment parenting in legatura cu copilul dar fiecare o sa isi aleaga pana la urma modul de a-l aplica asa cum crede ca e mai bine, si ma dadeam pe mine exemplu cum e sa fii cu o operatie de cezariana in care ti-e greu as te ridici in primele saptamani si din pat sa stai cu copilul atarnat de tine si sa mai faci si treaba. E putin cam dificil dar asta o sa se vada in functie de puterea fiecaruia.
Oricum va doresc sa aveti copii cuminti si linistiti, voi ,sa fiti cat mai calme ca asa e cel mai bine si sa puteti sa va puneti in aplicare toate [planurile cu privire la cresterea copiilor.

Iulia 33+ cu Emma Jasmine
si Albert Iustin(15.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Felicitari adela pt. bebele grasun! Daca il nasteai pe calin la 40 sapt...il faceai de peste 5 kg cred...batea recordurile:)Acum am intrat si am vazut vestile de pe prima pagina!
Merg inapoi sa citesc ca de 2 zile de cand nu am mai intrat vad ca s-a scris mult.

Dana 35+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

AMR 4-5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_uka spune:

Citat:
citat din mesajul lui MangaGirl

happy_uka vom scoate majoretele pentru tine maine

MangaGirl :-) 34+ cu Sasha Laurian


Draga mea, as vrea din tot sufletul sa fie asa,dar pentru noi e inca prea devreme; avem doar 36s ..Ceva ceva stii tu, tot o constanteanca va naste dar e vorba despre Santo .
Avand acelasi doctor ca si ea, sper ca si pe mine sa ma programeze la ceza tot la 38 de sapt ..asta in jur de 8-9 sept..sunt naiva,nu ? dar nu suna bine "nascuta pe nouaanouaduamiinoua"??
Nu vreau sa par superficiala, sa stea bebelina cat are nevoie...doar ca m-am cam saturat de starea asta de bolovan ..de elefant greoi, stiti foarte bine despre ce vorbesc..in rest ..sunt Happy
Va pup!!!Nastere usoara tuturor !

Uka, fericita 35+
Printesa noastra asteptata cu drag! Poze noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uve_got_mail spune:

Nu am mai intrat o zi si ceva si avem un bebe nou!!!
Adela, felicitari, Calin sa fie sanatos, mancacios si fara dureri de burtica; ce mare este - la 40s cred ca era de 5 kg!

Santorini,, multa bafta maine, sa te refaci repede, repede si sa ai un bebe sanatos si cuminte!

Azi am montat si noi patutul, am facut mutari prin casa si sunt multumita; sotul meu va fii exilat in alta camera. Daca la aproape 33 saptamani bebita mea are 2100, asta inseamna ca va fii maricica? Am vazut ce a scris Anomis mai devreme; eu ziceam ca mai mult de 3500nu o sa aiba...

Si vroiam sa intreb pe fetele cu experienta si nu numai: Samburica are in continuare cordonul in jurul gatului, eu de la inceput am vrut nastere naturala - daca merg pe mana dr de la Medicover/Filantropia o sa nasc natural si la complicatii(cordon prea strans) trecem pe cezariana. Inca nu am vorbit cu dr de la Titan sa vedem ce parere are de felul nasterii. Intrebarea este la ce riscuri te expui la circulara te cordon, ma refer la bebe?

33+ , mami de sanatoasa, norocoasa, frumoasa si desteapta Sarah Maria
http://family.webshots.com/photo/2844585890104955882lFPbob

Mergi la inceput