Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (85)
Raspunsuri - Pagina 9
BoboMom spune:
Krelia da, doar ca nu-l fierbi pe foc. Adica pui in apa calda, dar nu pe foc
Sigur o sa ne zica maine la cursul de alaptare si va zic atunci 
Laura
28+ baby
Nicholas James
www.toysrus.com/ControllerServlet?searchBy=registrant&defLName=garner&defFName=laura&defCity=&defState=MI&maidenName=&maidFName=&maidCity=&maidState=®istryNumber=&target=search&userType=giftGiver&searchForPerson=primReg&whereTo=viewRegistry&firstName=laura&lastName=garner&city=&state=MI&submit.x=57&submit.y=15" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)
Poze
dienutze spune:
Laura, multumim pt informatii!
Stef, Dankutza, multumim de urari 
As vrea sa iau si eu tetine de la Dodie anticolici, Avalon, cand ai ceva vesti te asteptam, mercic!
Fetelor, eu am avut la munca protectii de capac de wc, cred ca sunt utile, dar in prealabil tot as sterge capacul cu vata si spirt...junt in case...
25+ astept pe
Ingrid Alexandra pe 30 noiembrie!
sa fim sanatosi!
dienutze spune:
Am gasit urmatoarele articole privitoare la BPA:
http://babydex.com/2009/01/03/cui-i-e-frica-de-bisphenolul-a/
http://organicka.ecosapiens.ro/lupta-impotriva-bisphenol-a/
25+ astept pe
Ingrid Alexandra pe 30 noiembrie!
sa fim sanatosi!
shtephy spune:
Mussica bine ai venit la noi.Sarcina usoara in continuare.
Krelia mersic de pont.Mie mi-au sarit in ochi in magazinul Leonardo(deci cine n-are Kaufland,poate are Leonardo) dar ma gandeam ca sunt buni in concediu ,in maternitate nu m-a dus capul.![]()
Eu foarte rar am apelat la rezervele de lapte stocat si atunci l-am incalzit in bibe si apoi intr-un ibric cu apa.La cel congelat nu am apelat niciodata ca acum ma intreb cum s-o decongela.
Lorelix si Floricik ziceau ca au cumparat chiloti din aia din acelasi loc,una din ele poate va mai spune o data 
LauraG esti foarte draguta ca impartasesti informatiile astea cu noi.
.Cand ai tu timp asteptam continuarea
.
Camera aia e extraordinara,super.
Laurairina multumim de vestile despre Broscuta.
edit
Acum am vazut ca si Laura are aceeasi parere cu privire la incalzitul laptelui matern
_
Ramona,mami de
Stefania - Francesca (20.11.2006) si
25+ 
BoboMom spune:
Continuare
In timpul travaliului poti folosi o bara care se ataseaza la pat pentru a te lasa pe vine (la spitalul asta cel putin fac asa), poti folosi o mingie de gimnastica (de-aia mare gonflabila) pe care sa stai, te poti plimba (aici au zis ca te plimbi prin camera, nu prea lasa mamicile in travaliu sa se plimbe pe holurile spitalului decat in situatii speciale), poti folosi diferite pozitii confortabile (stat pe o parte, pozitia C despre care ziceam mai devreme etc. - pozitiile astea pot fi folosite si in timp ce impingi)
Semne inainte de inceperea travaliului:
- diaree (pentru ca sistemul digestiv incetineste)
- greata
- durere de spate
Aici nu mai folosesc clisma si nici nu te rad. Atunci cand incepi travaliul nu mai mananci nimic, doar lichide ai voie, inclusiv inghetata simpla de fructe, adica nu cu lapte (popsicles). E bine sa ne hidratam bine si sa mergem des la baie. In travaliul incipient, daca ne e foarte foame (tinand cont ca partea asta a travaliului poate dura f mult) putem manca doar ceva f usor, care se digera usor.
Atunci cand bebe se angajeaza (cand coboara in pelvis) vom simti ca putem respira mai usor, vom avea apetit mai bun (stomacul nu va mai fi asa inghesuit) si vom simti nevoia de a urina si mai des. Asta se poate intampla chiar cu 2-4 saptamani inainte de a naste.
Se pare ca apa se rupe dinainte de inceperea travaliului doar cam la 12% din femei. Daca nu esti sigura ca ceea ce curge e lichid amniotic si nu urina (mai ales atunci cand nu curge puternic), incearca sa faci Kegel. Daca se opreste, e urina, daca e lichid amniotic nu se opreste.
Dopul colului are culoare cremoasa, poata fi ruginiu (de la sange vechi); controleaza toaleta, hartia igienica. Multe femei nu-l vad.
Atunci cand se rupe apa: noteaza ora la care s-a intamplat (fie ca curge mult, fie ca incepe sa picure lichid) si suna-ti doctorul pentru instructiuni; noteaza cantitatea, fie ca sunt picaturi, fie ca e o 'varsare' de lichid care nu poate fi controlata; noteaza culoarea lichidului si mirosul (lichidul amniotic e inodor; controleaza sa vezi daca are vreun miros; daca are o culoare maronie sau verzuie, sau materie fecala (de la fat), mergi de urgenta la spital.
Din momentul in care se rupe apa nu mai mananci nimic, doar bei lichide. Nu mai faci baie cu apa in cada (din momentul in care iese dopul gelatinos, bacteriile pot intra f usor la bebe) ci faci doar dus. Nu uita sa notezi contractiile - ora si durata (e f bine sa ai pe cineva care sa te ajute cu asta).
Regula 1-5-1
Cand ai contractii care tin 1 minut, la fiecare 5 minute, timp de o ora, mergi la spital!
Nu uita sa respiri in timpul contractiilor.
Injectiile pentru durere se pot administra doar pana la o deschidere a colului de 8 cm. Dupa asta ar afecta bebelusul si s-ar putea naste cu dificultati de respiratie, etc. Daca alegi administrarea unui analgezic, plusurile sunt: simti efectul imediat, te poti misca (adica te poti da jos din pat de ex, spre deosebire de epidurala); minusuri: ameteala, respiri mai greu, esti somnoroasa, bataile inimii bebelului pot incetini.
IMPORTANT: tine ochii deschisi in timp ce impingi. Astfel poti controla impinsul de sub bazin, daca ai ochii inchisi fortezi muschii fetei si alti muschi din partea superioara a corpului. E foarte important si sa nu schimbi pozitia intre contractii (atunci cand impingi). Ridici doar capul pentru aer, dar corpul ramane in aceeasi pozitie sa nu fie 'supt' bebe inapoi (stiu ca am mai zis ceva de genul asta deja).
Pentru a testa respiratia ritmica acasa, tineti un cub de gheata in mana si respirati cum am explicat inainte (e bine daca cronometreaza cineva). Ideea cu cubul de gheata e ca in loc sa va concentrati asupra lui (in loc sa va concentrati asupra durerilor contractiilor) trebuie sa va concentrati asupra respiratiei. Noi nu am facut-o inca, dar vom incerca.
Timpul nasterii e notat atunci cand bebe iese de tot. Se pune bratara cu numele pe mana si glezna lui bebe, mana mamei si mana tatalui, iar lui bebe ii mai pun o 'eticheta' care contine un chip cu informatii. Asta se face aici. Ne-au zis si ca nu se mai iau amprente (amprenta piciorului) dar daca vrem putem cumpara un kit si asistenta poate lua amprenta pt amintirea noastra.
In timpul travaliului, daca vrem sa facem dus cand suntem in spital, ne trebuie acordul scris al medicului.
Dupa ce se naste bebe il sterg, ii pun unguent la ochi (nu trebuie sa i-l stergem), ii fac injectia cu vit K. Nu il spala pana nu i se stabilizeaza temperatura.
Dupa nastere:
- pt epiziotomie se folosesc suturi care se topesc.
- controleaza temperatura si scaderea tensiunii (semne de infectie, daca temp e mare)
- asistentele iti vor controla semnele vitale la 15 minute in prima ora, dup-aia la jumatate de ora (cel putin aici)
Imediat dupa ce nasti uterul scade si ajunge cam in dreptul buricului. Asistenta te poate masa pe burta, acolo unde se termina uterul, pentru a-l ajuta sa se micsoreze (iar, asa fac aici)
- dupa nastere vom avea sangerari abundente - sange rosu aprins. Daca dupa ce mergi acasa trebuie sa schimbi un tampon mare (atentie! nu folositi tampoane interne si nimic altceva in vagin pana cand va zice dr ca e ok) o data sau de mai multe ori intr-o ora, suna-ti doctorul. Daca elimini cheaguri mari sau ai sangerare rosie puternica la o saptamana sau mai mult de la nastere, suna dr. Daca ai febra, frisoane, sau urinare dureroasa si deasa; daca cicatricea epiziotomiei e rosie, calda, umflata, dureroasa sau curge ceva din ea la cateva zile dupa nastere; daca ai febra de 38 C sau mai mult, mai mult de o zi; daca sanii sunt rosii si/sau au umflaturi, mai ales cu febra; daca ai depresie si ai ganduri necurate pt tine sau bebe - suna doctorul.
Suna pediatrul daca:
- bebe are febra peste 37.7 C
- scaun cu sange sau apos
- vomitat puternic repetat
- refuza continuu sa manance
- iritatie a pielii
- sangerare sau alta scurgere de la buric sau circumcizie
- piele galbuie sau albul ochilor galben
- pete albe in gurita
Sanii pot fi f plini la 36 de ore dupa nastere si asta poate tine 4-5 zile. Alaptati la cerere.
Urmariti sa nu faceti cheaguri de sange in picioare (Homan's sign)
Dupa nastere folositi 'stool softeners' nu laxative. Eu pana ieri nici nu stiam ca e o diferenta, dar ne-a zis ca un laxativ e prea puternic si invaziv. Nu stiu ce se gaseste la voi ca 'inia o pauzator' de scaun. :))) Ce aiurea suna!
Dupa nastere e posibil sa ne apuce un tremurat necontrolabil. E ceva normal si in cazul asta asistentele ne vor inveli in paturi incalzite.
E bine sa luam la noi lotiune pt masaj (si si mai bine sa avem pe cineva care sa ne maseze!), sosete, diverse chestii cu care sa ni se faca masaj. Cineva zicea ca o rola de vopsit a mers f bine pt sotia lui, motiv pt care instructoarea ne-a sugerat si asta; perna ta de acasa daca te lasa spitalul. Pe noi ne lasa sa aducem orice ne face sa ne simtim bine.
Ne-au aratat si filme - unul cu nastere normala, unul cu cezariana. Sotul meu a fost super impresionat cand a iesit bebe
Unii ziceau ca e 'prea grafic' dar a fost interesant.
Ni s-a spus sa avem grija ca oricine ne intra in camera (doctori, asistente, personalul pt curatenie) sa aiba insigna cu nume si poza. Daca nu au, trebuie sa-i intrebam cine sunt etc. Se pare ca ii intereseaza tare ce se intampla acolo. Nu mai stiu daca am zis, dar au 31 de camere pt nastere, toate private. Au multe nasteri la spitalul asta si la f multe se foloseste epidurala.
Cam atat pentru acum. Daca imi amintesc ca am uitat ceva important va mai zic. 
Laura
28+ baby
Nicholas James
www.toysrus.com/ControllerServlet?searchBy=registrant&defLName=garner&defFName=laura&defCity=&defState=MI&maidenName=&maidFName=&maidCity=&maidState=®istryNumber=&target=search&userType=giftGiver&searchForPerson=primReg&whereTo=viewRegistry&firstName=laura&lastName=garner&city=&state=MI&submit.x=57&submit.y=15" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)
Poze
BoboMom spune:
Katyuscha, raspund aici, nu pe PM, ca sa vada si fetele ce am de zis. ![]()
De respirat nu trebuie neaparat sa respiri prea repede. O faci in ritmul in care simti. Astea sunt niste indicii, dar fiecare o face in ritmul ei. O poti face ori pe nas, ori pe gura, cum e mai usor. De expirat e mai bine pe gura. Ni se vor usca buzele si e bine sa avem strugurel de buze la indemana.
In Romania se dau bucatele de gheata, sau iti dau apa sau altceva?
Pot sa zic ca de ieri a inceput totul sa fie si mai real. Cred ca mi-e putin mai frica decat inainte, doar pt ca am vazut cam ce urmeaza si am trecut prin locul unde se va intampla.
Dar asta e prima reactie. Ma bucur mult ca am fost la curs si stiu ca am invatat multe, iar pe masura ce vom exersa respiratiile si ce mai e de exersat, voi prinde curaj si stiu ca va fi bine. Stiu ca voi avea ajutor f mult si de la sotul meu si de la personalul medical. Am mare incredere in ei. In afara de sotul meu am putea avea cate 2 vizitatori pe rand, dar in timpul travaliului si in timpul nasterii il vreau doar pe el acolo.
Intr-adevar spitalul e super, camerele la fel si nu-mi fac deloc probleme de igiena.
Katyuscha, banuiesc ca nu ai primit No-Spa inca, nu? Sa-mi zici, te rog, cand primesti.
Laura
28+ baby
Nicholas James
Poze
BoboMom spune:
Inca o chestie - comunicati cu doctorul si cu asistentele despre ce temeri aveti, daca aveti intrebari, nelamuriri etc. E asa bine sa fii informat si sa stie si ei ce temeri ai. Eu de ex i-am zis deja dr meu ca mi-e frica de atacuri de panica daca nu pot respira cum trebuie si mi-a zis sa stau linistita ca au masti de oxigen. Ei sunt acolo sa ne ajute (cel putin asa ar trebui) si nu trebuie sa ne fie frica sa ne exprimam.
Laura
28+ baby
Nicholas James
Poze
smaranditza spune:
Laura, multumim mult pt toate informatiile. Foarte interesant ce spui tu acolo. 
Eu am intrat pe net acum, pt ca sunt destul de panicata. Inca de ieri, bebe al meu misca aproape incontinuu. Loveste destul de tare, si ma ingrijorez deja ca nu e doar joaca de-a lui.
Nu am mancat nimic condimentat. Oare din ce cauza se manifesta aceasta hiperactivitate a lui? Daca stau pe scaun la computer loveste, daca stau intinsa in pat (la film) loveste, daca merg loveste.
Ce ma ingrijoreaza mai mult e ca loviturile sunt dese, in reprize de cate 2-3-4 la rand. Oare cum poate da asa repede din picioruse? Se intampla oare ceva cu el? Sa sun la urgenta? 
Edit: am incercat sa-i vorbesc, sa-i pun muzica, sa managi usor burtica....dar toate fara efect 
27+
BoboMom spune:
Smaranditza, eu cred ca e normal ce face bebe al tau. Al meu iar ma supara ca e cam lenes, sau poate nu-l simt eu cat as vrea. Dar daca esti ingrijorata, vorbeste cu doctorul. Stii cum e, mai bine pari paranoica decat sa-ti para rau ca n-ai controlat la timp. Repet, cred ca e normal, dar pentru linistea ta, cere un sfat profesional.
Intre timp incearca sa stai linistita, sa nu-l agiti mai rau. Plus ca el nu da doar din picioare, simti diverse parti ale corpului lui, de-aia ti se pare ca da repede. Cel putin asa cred. 
Laura
28+ baby
Nicholas James
Poze
smaranditza spune:
Multumesc, Laura. INtre timp s-a mai linistit putin; il voi suna insa maine pe medic sa-l intreb. Mi-e teama sa nu-i provoc eu cu ceva aceasta hiperactivitate (desi nu consum cola/pepsi, cafea, ciocolata, condimente, sosuri, etc) si zilele acestea am fost chiar foarte linistita, odihnita, fericita.
Uneori am senzatia ca se zbate parca (atat de tare si repede loveste!), si atunci imi fac fel si fel de scenarii paranoice 
Am mancat acum putina miere, si ma indrept usor spre pat. Sper sa pt si dormi, macar cateva ore. ![]()
27+