Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (85)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mussica spune:

Buna tuturor!

adaug si eu un fulgusor in ninsoarea noastra de noiembrie - decembrie. :). Un baietzel prin de energie (toata ziua misculeaza prin burta) cu DPN: 16 decembrie!

24 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

laura, da...cel puti, eu asa voi face....voi folosi solutia asta...o sa pun intr-un "lighean" sau un recipient mai mare (a zis nasa ca imi da..sper sa nu fi uitat ) apa, un capacel de solutie, le arunc pe toate acolo, le las peste noapte si...aia e...
ai vazut ca si sora dankutzei a folosit
si daca nu ne-or ajunge biberoanele, mai luam 1-2..asta e...

apropos de lista lunga....fetele care au kaufland prin orasul/zona lor...mi-am luat de la ei niste "huse" de wc..sunt 10 buc. intr-un pachetel..de fapt cred ca sunt ca niste foite care se pun pe capacul de wc...eu mi le-am luat in ideea ca, fiind cu operatia, n-o sa pot sta pe vine foarte mult in zilele de spitalizare.....
daca vreti si voi, le gasiti la raionul de borsete, curele si articole de calatorie..

krelia 28+ si printesu' mic, Rares-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui laurairina13

Krelia, deci e clar ca nu mai intra pe lista de cheltuieli si sterilizatorul...asta ca si asa e o lista luuuuuuungaaaaa si mare cat o zi de post. Cumpar solutie de asta, tre sa fie si pe la farmacii, daca nu ajung eu la Miniblu din Constanta si tot imi cumpar!
Off mi se par asa multe cheltuieli, ca nici nu vreau sa ma gandesc daca o sa ni le putem permite..Incet incet, trebuie..
Cat despre biberoane, alea de la Nuk cum isi luase Camy, oare nu or fi BPA free????

Proaspata Doamna!

Laura, 28+ Mara Teodora
poze

am cautat si am gasit despre biberoanele de la NUK asta

* Biberonul NUK First Choice din polipropilena fara continut de Bisfenol A este echipat complet, cu tetina din latex First Choice, inel de insurubare, disc de sigilare si capac transparent pentru protectie si igiena suplimentare.
* Tetina din latex First Choice pentru 0 - 6 luni, cu orificiu Mediu.
* Capacitate: 300 ml.
* Greutate cu ambalaj: 0,400 kg.

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

http://nshrine.com/shrine/Darius

Sa-l ajutam pe Alex

28+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

deci sunt ok... yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuu

ingerasul Darius-Andrei

Sa-l ajutam pe Alex

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

acum am citit si pe prospectul biberonului...si sunt chiar ok...oricum..si biberoanele astea nu sunt chiar asa de ieftine..am dat 20 ron / buc..

sterilizator am unul de la Chicco pe asta

anul trecut l-am gasit la reducere si am dat pe el 100 ron

iar pompa de sani am de la primii pasi, electrica...si a fost foarte buna, a costat undeva la 100 ron si este www.cauti.ro/copii_si_familie/accesorii_alaptare/pompe_san/compara_preturi--Primii_Pasi~~Pompa_electrica_PPR0908.html" target="_blank">asta

ingerasul Darius-Andrei

Sa-l ajutam pe Alex

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

http://reclama/products/314-incalzitoare_si_sterilizatoare/3683-chicco_sterilizator_electric_pentru_68_biberoane.mbs

asta este sterilizatorul...nu stiu de ce in mesajul de mai sus nu apare

ingerasul Darius-Andrei

Sa-l ajutam pe Alex

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Despre cursul de pregatire pentru nastere

Epiziotomie:
Unii doctori prefera sa te taie, iar altii sa te lase sa te rupi singura. Nu sunt dovezi ca e mai bine cu taietura, ba chiar mai mult, se pare ca se vindeca mai greu atunci cand e taietura (dar nu sunt suficiente statistici care sa confirme sau sa infirme asta). O sa vorbesc cu dr meu sa vad ce parere are si el. Daca te taie, se face anestezie locala. In general e nevoie de taietura daca trebuie folosit aspirator sau forceps (la noi se pare ca forcepsul nu se mai foloseste prea des). Bineinteles un alt motiv e atunci cand bebe e prea mare si nu poate iesi fara epiziotomie. O chestie foarte importanta zic eu, e ca nu e bine sa se stea pe colac dupa epiziotomie, pentru ca atunci cand stai pe colac, deci cu fundul in gaura (si nu e vorba de statul pe wc, e vorba de colacul pe care unele mamici si-l pun pe scaun, ca sa aiba taietura 'in aer') pielea e trasa din ambele parti (ganditi-va ca nu exista nici un suport sub tine) si vindecarea se face mult mai greu. Sfatul e sa stam pe perne sau paturi (blankets, nu beds) moi. Dupa epiziotomie trebuie sa folosim gheata local, ajuta mult. Si in loc sa ne stergem cu hartie cand mergem la baie, e bine sa folosim o sticla cu spray cu apa si dup-aia sa tamponam usor cu prosop (noua ne dau sticla respectiva la spital).

Epidurala:
'Procedura' dureaza cam 15 minute. Trebuie administrata doar de catre anestezist. Nu va fie frica sa-i puneti cate intrebari vreti inainte sa v-o faca (referitor la experienta, riscuri, beneficii etc). Mai intai se efectueaza o anestezie locala. Se baga un cateter in stratul exterior al coloanei, acul se scoate si prin acel cateter se introduce medicamentul. Dureaza intre 15 si 45 de minute pana sa-si faca efectul. Se efectueaza atunci cand colul are deschiderea de 5 cm (unii o fac si la 4cm). Plusuri: este o metoda eficienta si sigura (safe) pentru a domoli durerea; mama se poate odihni in timpul contractiilor si poate fi alerta; nu sunt riscuri directe asupra bebelusului. Minusuri: trebuie sa stai doar in pat (fireste, pt ca nu mai ai control al picioarelor); se poate face febra, poti avea mancarimi sau greata; tensiunea e posibil sa scada; poti avea dureri de cap si de spate, care sa dureze chiar cateva zile; e posibil sa mai simti durere; travaliul poate dura mai mult. (daca citim efectele secundare ale oricarui medicament n-am mai lua nimic, pentru ca majoritatea listeaza o gramada de efecte secundare...) Atunci cand suntem gata sa impingem, se opreste epidurala, pentru a simti suficient cat sa putem impinge. E posibil ca bebe sa fie mai incet la supt dupa o nastere cu epidurala, dar asta nu dureaza mult. Posibilitatea de a paraliza ni s-a spus ca e 0.5-1% (sunt chestii pe care vreau sa le discut cu ginecologul).

La curs au fost numai cupluri (adica nu au venit fetele singure), iar tatii vor sta cu mamele de la inceput la sfarsit. In general asa se practica aici. Daca nu sta tatal, in general mama are o alta persoana care s-o ajute (in afara de personalul medical). Persoana respectiva, in cazul nostru sotul meu, va trebui sa-mi aminteasca in timpul travaliului sa fac pipi cel putin la o ora jumate (daca vezica e plina, va fi greu pt bebe sa iasa; va lovi in vezica, iar aceasta se va invineti si vor fi probleme dupa; atunci cand se face epidurala, se introduce cateter in vezica pt pipi). Tot el va fi acolo sa-mi aminteasca sa-mi schimb pozitia des (si asistentele ne vor spune asta), sa-mi faca masaj cand am nevoie etc. Putem aduce muzica, laptopuri, orice ne face sa ne relaxam. La spitalul asta sunt numai camere private pentru nastere si pentru perioada post-partum, cu baie in camera. Keith va sta cu mine de la inceput pana mergem acasa. Exista fotoliu extensibil in camera pt el. Am atasat niste poze pe Picasa cu camera de nastere si camera post-partum. Stiu ca asta nu va intereseaza direct, dar am zis sa va spun si cum se procedeaza aici (si sa va arat). Pozele nu sunt grozave, le-am facut pe fuga.
Putem face si 'aroma therapy', dar nu avem voie cu lumanari, doar cu spray'uri sau chestii de bagat in priza, din motive evidente.
Avem voie doar bucatele de gheata si acadele in timpul travaliului. Nu se poate manca si nici bea. Si e regula spitalului ca nici tatal sa nu manance in fata mamei.

Tehnici de respirare:
Respira cu fiecare contractie. Oxigenul tine muschii relaxati. E bine sa ai pe cineva cu tine care sa te incurajeze si sa numere cand respiri. Nu trebuie neaparat sa numere cu voce tare, desi e posibil sa vrei asta, dar e bine sa cronometreze. Asa am exersat ieri la curs. La inceput a fost mai ciudat, dar dup-aia parca eram doar noi in camera si nu m-a mai deranjat. E cam greu sa explic respiratia doar in scris, dar voi incerca.
1. Suflatul in lumanare
Aceasta tehnica se foloseste in principiu la inceputul travaliului, atunci cand contractiile sunt usoare (si tin cam 45 de secunde) si nu f dese, dar se poate folosi oricand pe parcursul travaliului si chiar inainte, pentru relaxare. Se inspira usor pe nas (daca puteti, daca nu, merge si pe gura) si se expira pe gura tot usor, ca atunci cand vrei sa faci flacara de la lumanare sa 'danseze' si nu sa o stingi. E o metoda foarte relaxanta si te face sa te concentrezi asupra respiratului si nu a contractiilor.
2. Cand incep contractiile mai tari (cele care tin cam 60 de secunde) se practica o respiratie un pic mai rapida. Modelul e: hah-hee-hah-hee (hah - tragi in piept, hee- expiri). E cam cum respira un catel cand ii e cald sau e obosit. E bine sa ai pe cineva cu tine care sa te cronometreze si sa-ti zica cat mai ai - in principiu primele 20 de secunde reprezinta inceputul contractiei, urmatoarele 20 perioada de varf, iar ultimele 20 sfarsitul contractiei. Ne-a fost explicat asa: contractia incepe din exteriorul abdomenului, se strang muschii din ce in ce pana se face un guguloi in mijlocul burtii, dupa care se retrag spre exterior.
3. Respiratia ritmica pentru perioada de tranzitie si faza de impingere (explic perioadele mai tarziu):
hah-hee-hah-hee-hah-whooooooo (in-out-in-out-in-long out). Genul asta de respiratie ajuta f mult atunci cand nu e inca timpul sa impingem, desi simtim nevoia de a impinge (daca impingi mai devreme,colul se va umfla si travaliul va fi incetinit). Respiratia asta seamana cu cea precedenta (poate fi un pic mai rapida), dar ultima expiratie (dintr-o serie) e mai lunga.
E f important sa respiram pe tot parcursul contractiei si sa incercam sa tinem acelasi ritm de respiratie.

Trmit mesajul si mai scriu, ca deja e f lung.

Laura 28+ baby Nicholas James
www.toysrus.com/ControllerServlet?searchBy=registrant&defLName=garner&defFName=laura&defCity=&defState=MI&maidenName=&maidFName=&maidCity=&maidState=®istryNumber=&target=search&userType=giftGiver&searchForPerson=primReg&whereTo=viewRegistry&firstName=laura&lastName=garner&city=&state=MI&submit.x=57&submit.y=15" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)
Poze

Mergi la inceput

Andrecluj super reteta de paste...am facut si eu acum...si sotul a fost super incantat

ingerasul Darius-Andrei

Sa-l ajutam pe Alex

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Fazele travaliului:

1. Travaliu preliminar
Contractii: la 5 - 20 minute distanta; dureaza 30-40 secunde; neregulate.
Timp: posibil sa tina 24 de ore cu primul copil, poate fi inexistent sau intermitent.
Stare de spirit: nerabdatoare,fericita, confortabila, in control, 'chiar sunt gata?', 'chiar se intampla?'
Tehnica: relaxeaza-te sa iti pastrezi energia, dar fa-ti activitatea normala in liniste (nimic greu, fireste). Practica respiratie normala sau 'stingerea lumanarii' pt relaxare.
'Antrenorul': stai cu ea, tine socoteala progresului (e bine sa tineti evidenta pe hartie - ora la care incepe contractia si cate secunde dureaza - va va intreba doctorul - asta e bine de facut in toate fazele, pana ajungeti la spital). Ofera-i snack'uri usoare si lichide multe. Incurajeaz-o sa-si goleasca vezica la 2 ore.

2.Travaliu incipient:
Contractii: la 5-20 minute, 30-45 secunde fiecare, mai definite.
Timp: 2-8 ore
Realizari: Effacement (scuze, dar nu mai stiu in Ro) si dilatare intre 3-4 cm. (effacement se masoara in procentaj de la 0 la 100% si se refera la subtierea colului).
Stare: nerabdatoare, increzatoare
Tehnica: relaxare controlata; respiratie curatatoare, stingerea lumanarii.
Antrenorul: foloseste ajutor doar daca e nevoie, incurajeaza o activitate odihnitoare, suna doctorul.

3.Travaliu activ:
Contractii: 3-5 minute, dureaza 45-60 secunde, creste intensitatea
Timp: 3-5 ore
Realizari: colul se dilata de la 3 la 7-8 cm
Stare: concentrata, muncesti din greu, vorbesti putin
Tehnica: relaxare, respiratie curatatoare (asta e o respiratie ca un oftat inainte sa incepi urmatoarele tipuri de respiratie), suflat in lumanare, respiratie ritmica, concentrare asupra unui punct fix (daca te ajuta, ca sa nu te mai gandesti la contractii - de ex poti avea o jucarie de plus pe care s-o pui undeva s-o poti vedea si te concentrezi asupra ei - si vorba lui Keith te uiti la ea, ca sa nu te gandesti la contractii si te gandesti ca vrei sa-i sucesti gatul - animalutului de plus respectiv :))))
Antrenorul: te ajuta sa te concentrezi asupra fiecarei contractii in parte (si nu sa te gandesti ce se va intampla la urmatoarea), te ajuta cu pozitia in pat, te incurajeaza, respira cu tine, cand e nevoie iti da indicatii, cronometreaza contractiile, aranjeaza perna, te incurajeaza sa urinezi etc. Iti da bucatele de gheata, strugurelul de buze, face masaj etc.

4. Tranzitia:
Contractii: 2-3 minute, tin 60-90 secunde; foarte puternice
Timp: 3-60 minute, greu dar scurt
Realizari: dilatare de la 7 la 10 cm
Stare: muncesti din greu sa pastrezi controlul; poti fi descurajata, iritabila si obosita, iti poate fi greata
Tehnica: respiratia curatatoare, respiratie ritmica
Antrenorul: urmareste semnele de tranzitie (tremuratul picioarelor, greata, durere de spate, presiune pe rect, panica, pierderea inhibitiei, transpiratie, nevoia de a impinge etc). Gandeste pt ea! Poate fi nevoie sa fii ferm. Fa contact vizual (eye-to-eye), concentreaza-i atentia asupra bebelusului, da-i instructiuni clare.

5. Faza a doua - nasterea bebelusului
Contractii: 3-5 minute
Timp 30 min - 3 ore
Realizare: Copilul ajunge prin pelvis, in canalul de nastere; nasterea
Stare: muncesti din greu, dar te simti bine ca impingi.
Tehnica: 1 sau 2 respiratii curatatoare
Pozitia C - mama sta aproape in fund (patul se regleaza in asa fel), cu picioarele pe suport, sau iti poti tine picioarele cu mainile. Barbia se tine in piept cand impingi. Cand trebuie sa respiri ridici capul, dar nu misca corpul pe spate, ca sa nu fie tras bebe inapoi. Asculta instructiunile cadrelor medicale - impinge cand iti spun ei. Mama trebuie lasata sa aleaga daca vrea sa-si tina respiratia sau sa expire atunci cand impinge.
Antrenorul: tine-o de umeri (daca vrea, normal), incurajeaz-o, fii clar.

6. Stadiul trei - 'nasterea' placentei
Timp: 5-15 minute dupa nasterea copilului
Realizare: 'nasterea' placentei
Stare: fericita, usurata ca s-a terminat
Tehnica: mama poate fi rugata sa mai impinga o data, sau se poate pune presiune usoara pe uter pentru a ajuta sa iasa placenta. Dupa nastere se poate face un examen vaginal pentru a controla daca s-a rupt colul sau vaginul. Foloseste 'suflatul lumanarii' pentru cateva secunde.
Antrenor: ajut-o pe mama la respirat; distrage-i atentia; concntreaza-te asupra bebelusului.

Va urma :)

www.toysrus.com/ControllerServlet?searchBy=registrant&defLName=garner&defFName=laura&defCity=&defState=MI&maidenName=&maidFName=&maidCity=&maidState=®istryNumber=&target=search&userType=giftGiver&searchForPerson=primReg&whereTo=viewRegistry&firstName=laura&lastName=garner&city=&state=MI&submit.x=57&submit.y=15" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)
Poze

Mergi la inceput

Mai am sa va zic destule. Daca credeti ca e prea mult si n-aveti timp de citit sa-mi spuneti. Deja scriu de vreo ora jumate... Acum o sa fac o pauza. Astept sa-mi ziceti daca mai vreti. A fost un curs de vreo 7 ore, asa ca sunt destule de spus, plus ca ne-au dat si materiale de citit acasa.

Poze

Mergi la inceput