Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (85)
Raspunsuri - Pagina 19
many_bani spune:
Dragele mele,
M-am intors de la echo si treaba sta cam asa, bebeloiul meu este intors cu capul in jos, cu spatele spre dreapta si ce simt eu miscoteala in stanga, loveste cu piciorusele. Toate masuratorile sunt ok, pastreaza avansul, care azi a fost de o sapt. si 2 zile si are 1589 gr. Dr. a zis ca este bine dar ca trebuie sa tintim 37 sapt.ptr. a nu fi prematuri. Nu mai inteleg nimic legat de placenta mea, in sensul ca azi a avut gr. 2 ceea ce "cica" este bine ptr. varsta pe care o avem, este tot jos dar a eliberat orificiul cervical, deci nu este cazul de previa. Am discutat iar de nastere si dr. a zis ca sa mergem pe cezariana, eu care cochetam din ce in ce mai mult cu nasterea naturala. Azi a fost zi si de analize, ptr. streptococ, ce o mai fi si asta, joi am rezultatul. Urmatoarea echografie pe 14 sept. si apoi din 2 in 2 sapt, cat o mai fi![]()
Bineinteles ca azi am primit iar un "porc" gras pe fisa de gravida, m-a certat ptr. kg. insa am adopat tactica strutului, am bagat capul in umeri si am zis ca atat am putut face (am luat 10 kg.)
Ca asta a fost ziua de azi, sunt linistita acum, dar vorba sotului, pana cand?![]()
Ma duc sa citesc din urma si daca am ceva de scris voi reveni.
Va pup
28 + 
RamonaCopot spune:
Buna seara,
ne-am intors si noi de la dr. si l-am vazut pe bebe cu mana la ureche 

. Este deja cu capul in jos si sub sanul meu drept ma bate cu picioarele, genunchii ce nimereste si el pe acolo. Este dezvoltat normal, zice nene dr. are 1600g si ceva, ceea ce zic eu ca e f bine avand in vedere ca eu am "capatat" doar 4 kg in plus...desi nu stiu daca depinde de chestia asta sau nu.
M-am linistit si cu placenta, l-am intrebat de ce mi-a scris tanti aia pe biletul de iesire din spital ca am placenta de gradul III si a facut niste ochi mari....cica sigur a gresit aia, ca acuma e de gradul I spre II
. Dar mi-a zis ca daca auzim despre o placenta ca e de gradul 3 sa nu ne speriem asa iute, ca se poate sa nu fie neaparat vorba despre gradul de maturare, ci mai exista o clasificare a acesteia dupa felul cum e asezata, pana unde e intinsa....limbaj de medici...
In continuare o sa iau Gynipral, pana o sa nasc, se pare, iar pentru raceala mea a zis sa ca pot lua pana la 3 paracetamoale pe zi plus ceaiuri si lamaie. Sau vitamina C...atata.
M-am mai linistit si eu (pana cand.... asta nu mai stiu) si astept sa-mi treaca raceala sa-mi reiau si eu plimbarile, ca deja am febra musculara de la 5 minute plimbare, inainte de a intra in cab medicului.
Ah....si am primit si scrisoarea medicala catre medicul de familie, de maine intru in prenatal si sper sa nu aiba nimic de comentat doctorita mea. Stiu ca daca ma duc la ea maine, o sa-mi pomeneasca iara de vaccinul ala anintetanos si eu inca nu m-am hotarat daca sa-l fac sau nu, plus ca am auzit ca e si foarte dureros. Voi v-ati hotarat?
Mi-o trasnit acuma o idee... stiam ca nu e voie sa faci nici un fel de vaccin daca esti racit (asta stiu ca e valabil pentru bebelusi), oare o fi asta un motiv suficient sa mai aman macar acest vaccin pana cand o sa ma hotarasc daca sa-l fac sau nu, fara sa o refuz categoric pe dr????
Ramona,
30+
DOMINIC ANDREI
noi 3
monis5 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui many_bani Dragele mele, M-am intors de la echo si treaba sta cam asa, bebeloiul meu este intors cu capul in jos, cu spatele spre dreapta si ce simt eu miscoteala in stanga, loveste cu piciorusele. Toate masuratorile sunt ok, pastreaza avansul, care azi a fost de o sapt. si 2 zile si are 1589 gr. Dr. a zis ca este bine dar ca trebuie sa tintim 37 sapt.ptr. a nu fi prematuri. Nu mai inteleg nimic legat de placenta mea, in sensul ca azi a avut gr. 2 ceea ce "cica" este bine ptr. varsta pe care o avem, este tot jos dar a eliberat orificiul cervical, deci nu este cazul de previa. Am discutat iar de nastere si dr. a zis ca sa mergem pe cezariana, eu care cochetam din ce in ce mai mult cu nasterea naturala. Azi a fost zi si de analize, ptr. streptococ, ce o mai fi si asta, joi am rezultatul. Urmatoarea echografie pe 14 sept. si apoi din 2 in 2 sapt, cat o mai fi Bineinteles ca azi am primit iar un "porc" gras pe fisa de gravida, m-a certat ptr. kg. insa am adopat tactica strutului, am bagat capul in umeri si am zis ca atat am putut face (am luat 10 kg.) Ca asta a fost ziua de azi, sunt linistita acum, dar vorba sotului, pana cand? Ma duc sa citesc din urma si daca am ceva de scris voi reveni. Va pup 28 + ![]() |
Felicitari

.(ca fapt divers - cati medici atatea apucaturi - dr meu mi-a spus ca cele 9 kg luate pana acum sunt fix ce trebuia

monis
29acum si cu poze
monis5 spune:
RamonaC - si tie felicitari.
Mama dar ce seama mesajele voastre.... e clar, avem exact aceleasi frici in cap... numai hormonii sunt de vina ![]()
monis
29
acum si cu poze
Andrecluj spune:
Many_bany, felicitari, cale usoara pana la capat!
Ramona, felicitari si tie, e bine sa te auzim ca e ok, mai ales ca nu ti-e usor, dar chiar ai intrat pe AMR, esti foarte aproape.
Deci ti-a dat voie la paracetamol, foarte bine. A fost mai vorbaret putin? Plimbari ai voie? Nu ii poti spune doctoritei tale ca ginecologul ti-a zis sa nu faci vaccinul?
25 +
Chiara Ada
Andrecluj spune:
Miany mai trebuie sa vina cu vesti bune sau a mai fost cineva azi la control?
25 +
Chiara Ada
many_bani spune:
Ramona felicitari ptr. flacau, a remarcat bine Monis, avem aceeasi fluturasi![]()
Andrecluj multumesc
LauraG si eu iti multumesc pentru informatiile foarte utile
Acum ma retrag
Seara placuta la toate burticile
28 + 
RamonaCopot spune:
Monis , Andre merci de felicitari
. Am citit si eu acuma mesajul lui many-bani si chiar ca zici ca-s trase la indigo...
Mi-a dat drumul la plimbare, desi colul nu l-a masurat, dar a zis ca daca nu am mai avut dureri deloc si nici contractii e de bine, numai sa continui cu gynipralul preventiv. Cred ca asa o sa-i zic maine la dr ca mi-a zis ginecologul sa nu fac acuma vaccinul ala, pana nu imi trece raceala si sper sa nu imi vina cu contraargumente.
A fost mai vorbaret putin dr azi, ca doar de... era la el la cabinet si stia ca in 10-15 min face 200 lei, dar si pentru faptul ca am fost prima pacienta de la cabinet. Mi-am facut programarea cu 10 zile inainte sa fiu sigura ca intru prima si nu e deja obosit, sictirit cu gandul la mancare, acasa...si alte cele. Se pare ca a functionat.
Ramona,
30+
DOMINIC ANDREI
noi 3
monis5 spune:
Fetelor, iar nu s-a strigat catalogul... iar sunt absente peste absente... fetele care cititi 'din umbra' daca o tinem/tineti tot asa (sic!) n-o sa mai aveti ce citi din nici o umbra ![]()
![]()

monis
29
acum si cu poze
RamonaCopot spune:
Si ca bonus ne-a facut si 2 poze 3D si doua filmulete micute cu capsorul lui. Nu se vede mare lucru, decat ca are o fata super rotunda si isi tine manuta la urechiusa. Sta cam incomod acolo saracutul ca nasucul i cam turtit si impins in placenta, dar sper sa se miste el cum ii vine mai bine sa-si gaseasca un locsor cat mai comod acolo.
ps: dupa capsorul lui rotund, cred ca seamana cu mine 

!
Ramona,
30+
DOMINIC ANDREI
noi 3