Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (85)
Raspunsuri - Pagina 13
krelia spune:
elo!
si io-s p'aci..da' ma dor falcile de cat am cascat...mi-e somn rau, fetili mele....si casc de-mi dau lacrimile....
uf...abia astept sa vina prenatalu'...
Edit - am mai gasit ceva info despre biberoane - Ingrijirea si curatarea biberoanelor
Iata cateva sfaturi despre cum poti intretine biberoanele bebelusului tau si cum poti reduce riscul de BPA:
• Nu pastra niciodata laptele de san sau laptele formula in recipiente de plastic. Pune-l in acestea doar in momentul in care i-l dai bebelusului si arunca apoi cantitatea ramasa.
• Caldura si uzura contribuie la eliminarea unei cantitati mai mari de BPA din plastic. Incalzeste biberoanele in apa calda, nu fierbinte, in loc sa le bagi in cuptorul cu microunde. Arunca biberoanele zgariate sau crapate.
• Atunci cand cureti biberoanele, foloseste apa calduta si un burete moale. Apa fierbinte si buretii duri ar putea duce la zgarierea si craparea plasticului.
• Inlocuieste imediat biberoanele de sticla care s-au crapat sau sunt ciobite.
krelia
28+ si printesu' mic, Rares-Mihai 
mihamora spune:
Cammy- la inceput cand plecam in parc sau undeva ii faceam lapte praf si doar cand ajungeam acasa ii dadeam san, asta in prima
perioada, dupa care incet incet, m-am obisnuit cu ideea de a alapta si afara , ma retrageam in locuri ferite si il alaptam,
sau ma acopeream cu ceva.... in prima faza nu puteam deloc sa alaptez afara, mi se parea f aiurea....si asa Domi avea un bibe de
lapte praf pe zi.
2 Este adevarat ca resturile de lapte pot face rau bebelusilor de aia trebuie sterilizate si spalate f bine. Eu nu mai sterilizez
biberoane de cand domi avea 6 luni, mai nou ii spal biberoanele la masina si am citit recent ca nu e bine. Oricum eu tot incercsa scap
de ele mi se pare cel mai nasol lucru sa spal biberoane, nu suport....dar asta e...
Solutie de sterilizat de la chicco am folosit si noi, a fost f ok, problema e ca ramane un miros destul de puternic de la ea, dar
daca copilul accepta e ok... unii nu o folosesc din cauza asta, noi nu am avut probleme. Pt mine a fost cea mai buna metoda.Sa le fierb nu
imi placea, inafara faptului ca faceam caldura mare(era vara) ,ramanea o groaza de calcar , praf pe biberoane ,asa ca... mai avem un
sterilizator cu abur pt microunde, l-am folosit de cateva ori, dupa care bebe a facut candidoza in gurita si am renuntat, am banuit ca nu s-a sterilizat bine la el....
Laura - multumim f mult pt informatii,astept cu nerabdare info cu alaptatul sa imi reanprospatez memoria si poate invat lucruri noi. 
Simina - LA MULTI ANI !!!SA AI UN BEBE SANATOS SI FRUMOS!!! 
Scuze de intarziere.
Michelle
24+ "Smiley"
si DOMINIC 15.05.2007
POZE
laviniablaga spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui krelia elo! si io-s p'aci..da' ma dor falcile de cat am cascat...mi-e somn rau, fetili mele....si casc de-mi dau lacrimile.... uf...abia astept sa vina prenatalu'... ![]() krelia 28+ si printesu' mic, Rares-Mihai ![]() |
neatza....la amiaza... bea o cafea si o sa te simti mai bine

A da viata te aduce mai aproape de divinitate, deci oricat de greu ar fi, incearca sa fii puternica si mai ales fii fericita....Lavi,
28+mami de
RaresCristianCamera lui Rares
Poze
Lumi_Richard spune:
Buna,fetelor!
LauraG,iti multumim din suflet pt informatii!!!
Traiesc aceleasi sentimente ca si tine, totul pare mai real, si sunt si mai speriata decat inainte!
Toate variantele: nastere naturala, cu epidurala, cezariana, au atat parti pozitive cat si negative, unele mai multe decat altele, of course. Eu ma gandeam la nastere naturala, cu epidurala...dar, de cateva zile am intrat in panica, ma gandesc la cezariana... Nici nu mai stiu ce vreau, dar stiu ca, intr-un fel sau altul, trebuie sa o scot "la lumina" pe printesa!
Am citit postarile Laurei, am inceput sa tremur, sa plang, sa ma enervez, l-am sunat pe Richard sa-i spun ca imi vine sa vomit de frica
, m-au apucat toti nervii pe sistemul sanitar din Romania( urasc faptul ca trebuie sa nasc acolo, si urasc faptul ca nu e nici o clinica privata in Iasi, sa nasc si eu in conditii cat de cat decente). Inca tremur....doar ce am terminat de citit cu vreo 30 min in urma...
Culmea, ieri vorbeam la telefon cu o prietena, mi-a povestit cum a nascut ea( a fost foarte norocoasa, a avut o nastere fff usoara)...dar,printre altele, mi-a spus de galeata postata in fata "caprei", sortul de macelar pe care si-l pune doctorul, toate "condamnatele" intr-o sala de travaliu, dupa ce nasti, stai la "scurs" in aceeasi sala de travaliu, nu mergi in salon, sa nu le murdaresti frumusete de spital! Daca nasti noaptea, trebuie sa te grabesti,ca medicul de garda vrea sa prinda si el cateva ore de somn....plus ce am mai auzit de pe la alte fete cu limbajul asistentelor.....si, uite asa, am avut un super cosmar azi noapte....."vizitam maternitatea si vedeam cum,dupa nastere, femeile erau puse in niste cutii cu gheata,ca sa termine de eliminat lichidele... si nu stiam cum sa fug de acolo".
Sper sa nu va suparati pe mine, toate suntem in "aceeasi barca", toate aveti temerile voastre, si vin si eu sa ma plang.....imi cer scuze,oricum.
Lumi
28+ cu
Alexa Annabelle Denise
http://picasaweb.google.com/nov.dec2009/Lumi_Richard
DianaR spune:
Eeee, alaptatul in locuri publice... La Vlad ma stresam la maxim si nu aveam curaj, tarziu am incercat si atunci pe furis si in mare stress, preferam sa merg cu el urland pana acasa decat sa-i dau pe strada. La Timeea, m-am schimbat radical, alaptam pe unde apucam si cand ii trebuia. Vreau sa va spun ca multi nici nu-si dadeau seama la prima vedere ca faceam, credeau ca doarme fata pur si simplu la mine in brate. Ridicam usor bluza desfaceam sutienul de alaptat pe sub bluza, o mufam repede si gata. Nu se vedea nici un cm de san. Daca sunteti rusinoase puteti acoperi capusorul lui bebe si sanul cu o batistuta si gata.
Sanii nu trebuie neaparat spalati inainte de alaptat, eventual primele saptamani daca asta va face sa va simtiti mai in siguranta, laptele de mama contine substante antiinfectioase ce dezinfecteaza zona. Strangeti usor sanul sa curga cateva picaturi de lapte in tamponul de san si gata. Oricum nu spalati mameloanene cu sapun ca faceti sigur ragade.
Cu mainile daca tineti neaparat folositi servetele umede antiseptice si uscati bine mainile sa dispara mirosul si gata.
Alaptatul e ceva frumos, natural si nu trebuie sa va fie rusine sa o faceti chiar in public. Pana la urma asta tine si de confortul vostru, eu inteleg si varianta cu alaptatul doar acasa (asa cum am simtit eu ca e mai bine la primul copil) si cu alaptatul in public ( cum am simtit ca e ok la al doilea copil). Eu nu sunt adepta biberonului, prefer sa ofer san chiar si in conditii mai putin ideale decat sa dau biberon. Parerea mea!
Diana,
Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) &
Timeea (18.05.06) Filmulete
larisel spune:
mussica Sarcina usoara si bb sanatos!
laura garner Sunt foarte interesante toate informatiile postate de tine. Multumim 
Ati auzit de www.babyexpo.ro/b/index.php?op=fisa_expozant&id_expozant=1290" target="_blank">tetinele Lovi? Cica vor fi prezentate la babyexpo.
21+

odiseea noastra
nepoteii mei, viatza la tzara, noi
krelia spune:
ati vazut ieri stirea aia cu mamica din baia mare...lasata 16 ore cu copilul mort in burtica...????
eu numai pentru asa ceva ii multumesc lui Dzeu ca am "sansa" sa nasc prin cezariana...si ma rog sa nu ma apuce mai devreme..ca altfel, nu sunt deloc pregatita psihic pentru orice eveniment ar veni alaturi de nasterea naturala...
macar cezariana e privita ca o operatie in adev. sens al cuvantului si tre' sa te taie si sa te inchida la loc, ca n-are ce face...si banii stie sigur ca-i va primi..
krelia
28+ si printesu' mic, Rares-Mihai 
Pirelia spune:
Salutari si de la mine.
Cu intarziere iti urez, Simina_kin, La Multi Ani!, viata plina de realizari, fericire si sa te bucuri foarte mult de micuta ta.
Ma alatur si ei burticutelor care nu prea dorm noaptea. Se pare ca s-o suparat Mos Ene pe mine.
Si eu o sa cumpar sterilizator, desi initial ma gandisem la metoda „clasica" de oparire a biberoanelor si schimbarea lor dupa un anumit timp.
Viitoare mamica in culmea fericirii 25+ (23+)
Petra Oana
RamonaCopot spune:
Servus,
si eu am citit pana acuma ce ati scris...o gramada de informatii utile de la toate fetele. Am uitat sa le salvez...dar sunt sigura ca vom mai vorbi despre asta in urmatoarele 10 sapt macar, avand in vedere ca eu is cam prima cu DPN (dintre cele care scriu pe forum mai frecvent).
Dupa amiaza mergem la dr si sper la ceva vesti mai bune si la un tratament pt raceala asta, ca la mine homeopatele asta nu prea par sa faca mare lucru. Si is asa dulci...ca imi vine sa vomit de la ele.(eu acuma numai saraturi as suge, papa).
O saptamana placuta la toate
.
Ramona,
30+
DOMINIC ANDREI
noi 3
laviniablaga spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui RamonaCopot Servus, si eu am citit pana acuma ce ati scris...o gramada de informatii utile de la toate fetele. Am uitat sa le salvez...dar sunt sigura ca vom mai vorbi despre asta in urmatoarele 10 sapt macar, avand in vedere ca eu is cam prima cu DPN (dintre cele care scriu pe forum mai frecvent). Dupa amiaza mergem la dr si sper la ceva vesti mai bune si la un tratament pt raceala asta, ca la mine homeopatele asta nu prea par sa faca mare lucru. Si is asa dulci...ca imi vine sa vomit de la ele.(eu acuma numai saraturi as suge, papa). O saptamana placuta la toate .Ramona, 30+ DOMINIC ANDREInoi 3 |
te asteptam cu vesti bune bune de la doctor!

A da viata te aduce mai aproape de divinitate, deci oricat de greu ar fi, incearca sa fii puternica si mai ales fii fericita....Lavi,
28+mami de
RaresCristianCamera lui Rares
Poze