Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (85)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5

Mniatza...

monis 29
acum si cu poze

"neata ,monis ....cum a fost berea?!

miany
29+ DAVID ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

pai da, folosim sticle, sunt mai grele dar macar nu au substante nocive ca plasticul.......sau cine stie ce au si ele in compozitie?....
observ oricum ca despre orice subiect (boli, tratamente, copii, etc) sunt pareri pro si contra din partea medicilor si a ,,organelor'' specializate......unu zice ca ii f daunator ceva (gata gata sa mori din cauza lui), altul bazandu-se pe alta teorie spune ca nu-i adevarat.....nu inteleg, nu-i la fel pt toata lumea?
eu zic sa nu va stresati (eu una nu ma agit pt asa ceva)....pt ca vor exista situatii in care chiar va fi nevoie de ,,agitare''....
sper sa nu fiu inteleasa gresit, dar asta ii parerea mea

toate vin la timpul lor si nimic nu este intamplator . . .

25+ David

strumfulet + poza strumfulet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Bafta la control, Miany, esti o eroina ca ai asteptat atat.Mami de Santiago, neatza, tot molesita?Adeca intreb si eu in blonzimea mea ... biberoanele din sticla sunt safe? Doar cele din plastic pot avea acest BPA? Ca atunci problema e simpla rau, luam din sticla, dezinfectam prin fierbere si la revedere, economisim bani. 25 + Chiara Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ildyqo spune:

Citat:
citat din mesajul lui camy_pus

Fetele care aveti deja copii marisori am cateva nelamuriri, poate ma ajutati si pe mine,
1. Cand pleci cu copilul pe undeva..si incepe sa planga de foame..ce faci?..scoti titi si-i dai sa manance???????...chiar ieri am vazut o mamica care era la casa in Carrefour..si era cu sanul in gurita fetitei...eu sincer nu ma vad facand asa ceva....de-asta cand as pleca la plimbare ma gandesc ca o sa iau un biberon cu lapte cu mine, nu????
2. La scoala mamei facuta de mine anul trecut ne spunea cat de important este sterilizatorul cu aburi, spuneau ca biberoanele mai ales in cele in care punem laptic (mai tz am inteles ca trebuie sa avem bibe pt suc, bibe pt ceai) trebuiesc sterilizate si la un an de zile. Spuneau ca lapticul are niste germeni care pot ramane pe fundul biberonului care desi este spalat bine...sa mai ramana ceva acolo..si care sunt foarte daunatori pentru copii..caci se pot imbolnavi foarte tare)....nu-i adevarat?????...informatia asta mi-au spus-o si cei din Tg Mures

1. Si pe mine ma batea gandul sa alaptez in parc, pe o banca mai ferita de ochii lumii, dar pana la urma nu am facut-o niciodata. Nu mi se pare o rusine sa alaptezi in public. E o chestie naturala daca o faci cu o oarecare decenta, nu la casa in carfour, ci untr-un colt mai ferit, ma rog, dar apare si problema de igiena. Adica sterilizezi si res-sterilizezi biberioanele dar nu te speli pe sani inainte de alaptat si cu mana murdara, cu care ai umblat si la raionul de carne, si alte chestii unde pot aparea o groaza de germeni, te apunic sa alaptezi copilul? Fiecare cum crede. Ideea e ca dupa 1,2 luni inveti prigramul copilului si incerci sa te adaptezi. Sau cum ai spus, sa cari apa calda si laptele praf dupa tine, biberon steril si prepari cand e nevoie. Niciodata din timp, se strica destul de repede.

2.Problema cu sterilizare biberoanelor, lucrusoarelor pt. copii este o dilema mare. E problema si sa tii copilul sub un clopot de sticla, sa nu intre in contact cu nici un microb, ca devine extrem de sensibil, nerezistent si dai de altele, dar nici sa nu sterilizezi cum tr. nu-i bine ca poate sa se inbolnaveasca tare. Acum, sa gasesti calea de mijloc, e problema. Peste tot scrie ca pana la 6 luni se sterilizeaza tot ce intra in contact cu mancarea copilului, neaparat. Dupa ce incepe diversificarea, se lasa mai moale dar cu atentie la chestii f.f. perisabile (lapte, carne, etc).

Am vazut ca vorbeat de sterilizare si sterilizatoare. Eu am folosit sterilizarea la rece. Adica intr-un vas special(adica cumparat pt. asta, dar nu fabricat in special pt. asta), cu capac, puneam apa si solutie de la chicco si puneam tot ce tr. sterilizat. lasam minim 1 ora(sau toata noaptea). mi se pare sigur, comod si nu apare problema supraincalzirii plasticului (care e sau nu o problema, nu stiu dar se zice). Sterilizam ocazional deoarece am alaptat pana la 9 luni si din 1 sticla, mai am si acum (probabil expirat, tr. sa-l arunc). Ieftic, comod. Mie mi-a placut.

www.flickr.com/photos/9187915@N03/" target="_blank">Ildy si Blanca Andreea (16.06.06)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Andrecluj

Bafta la control, Miany, esti o eroina ca ai asteptat atat.

25 + Chiara Ada

ms ,sper sa fie totul in regula...

miany
29+ DAVID ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Citat:
citat din mesajul lui ildyqo

Am vazut ca vorbeat de sterilizare si sterilizatoare. Eu am folosit sterilizarea la rece. Adica intr-un vas special(adica cumparat pt. asta, dar nu fabricat in special pt. asta), cu capac, puneam apa si solutie de la chicco si puneam tot ce tr. sterilizat. lasam minim 1 ora(sau toata noaptea). mi se pare sigur, comod si nu apare problema supraincalzirii plasticului (care e sau nu o problema, nu stiu dar se zice). Sterilizam ocazional deoarece am alaptat pana la 9 luni si din 1 sticla, mai am si acum (probabil expirat, tr. sa-l arunc). Ieftic, comod. Mie mi-a placut.

www.flickr.com/photos/9187915@N03/" target="_blank">Ildy si Blanca Andreea (16.06.06)

foarte interesant ce ai zis ildy cu privire la sterilizarea la rece...e o idee de care trebuie sa tinem cont

A da viata te aduce mai aproape de divinitate, deci oricat de greu ar fi, incearca sa fii puternica si mai ales fii fericita....Lavi, 28+mami de RaresCristian

Camera lui Rares
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Neataa!
Laura multumim si pt restul de info!
Mda...cu Bpa ala freee e controversata treaba..naiba sa il ia! Da tot am vazut ca un biberon bunut si ala BPA free si ala cu BPA sunt cam pe la aceleasi preturi, undeva peste 20 ron sticla! Asa ca nu o fi un bai pan la urma sa caut ceva pana gasesc unu BPA free, ca doar nu ii cumpar in fiecare zi dupa...Ca eu sunt mai puturoasa, si o sa prefer sa trantesc repede biberonu cu laptic, sau ceai la microunde..sa se incalzeasca, nu ma vad in creier de noapte umbland pe la aragaz si cu ibricu la incalzit
Mai mamici cu bebei deja acas, eu studiam ieri pe un blog al unei tipe treaba cu mucisorii si raceala la bebei, ca ei nu stiu sa sufle nasu, si daca il au infundat BIIIIG PROBLEMMMMM! urlete, nopti nedormite, etc...si am vazut ca instrumente de tortura pt eliminat mucozitatile mai multe: pompitele-cele mai ieftine dar si ineficiente, niste chestii cu tub si furtun prin care mamica tre sa traga cu gura.., si mai era o chestie interesanta-batista bebelusului, pe care am citit-o pe lista de necesitati pe diferite site-uri!
Dar si batista asta a bebelusului am citit ca functioneaza pusa la aspiratorul din casaa, iar o chestie destul de ciudata...In schimb cica e ft util instrumentu asta ca elimina toate mucozitatile!
Cine/ce a folosit si i s-a parut extrem de util???
Na'ca pe mine m-a apucat de pe acu sa stiu..dar nu vreau sa fiu pusa atunci in situatia cu pricina si sa nu am timp sa caut pe net, sa sun, etc....

Proaspata Doamna!

Laura, 28+ Mara Teodora
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

La bere a fost f bine... doar ca nu am baut bere . Ci suc . Sunt tot asa bleaga, dar totusi nu chiar ca in primele zile a celei de-a 7 a luni... parca pe masura ce ma mobilizez sa fac lucruri, mi-e mai bine. Cu cat stau, cu atat as sta. Asa ca sunt calare pe caii cei mari la birou, pe salarii etc. Si pe DC . Astept sa vin 1 sept sa vad daca deschid cei de la Filantropia cursul de gravide ca sa ma duc sa am ce sa ma distrez, avand in vedere ce afla LauraG ()la cursuri.... fata de ce o fi la noi... Dar poate n-ar fi rau sa le acord niste credit si astora ai nostri. Pana la proba contrarie. Avalon, te bagi la un curs?

monis 29
acum si cu poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

LAURADI - iti pun calcul pe PM, cand apari da un semn ca sa vorbim, ca imi mai lipseau niste date....

monis 29
acum si cu poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monis5

La bere a fost f bine... doar ca nu am baut bere . Ci suc . Sunt tot asa bleaga, dar totusi nu chiar ca in primele zile a celei de-a 7 a luni... parca pe masura ce ma mobilizez sa fac lucruri, mi-e mai bine. Cu cat stau, cu atat as sta. Asa ca sunt calare pe caii cei mari la birou, pe salarii etc. Si pe DC . Astept sa vin 1 sept sa vad daca deschid cei de la Filantropia cursul de gravide ca sa ma duc sa am ce sa ma distrez, avand in vedere ce afla LauraG ()la cursuri.... fata de ce o fi la noi... Dar poate n-ar fi rau sa le acord niste credit si astora ai nostri. Pana la proba contrarie. Avalon, te bagi la un curs?

monis 29
acum si cu poze

Monis apropo de cursuri ,sa stii ca finele mele ,colege si prietene care au mers la cursuri de genul asta..au fost incantate si au zis ca li s-au parut utile...poate n-or fi la aceleasi standarde ,dar exact cum ziceai merita sa le acordam un credit...

miany
29+ DAVID ANDREI

Mergi la inceput