Burtici fericite de septembrie-octombrie (165)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daciana.ilie spune:

yeeeeeeeeeee !!!!! ce vesti bune !! multumim loremunteanu !

Bine ai venit bebe Calin!

Felicitari Adela!

buna dimineata si cafeluta proaspata pt toata lumea

Lutoniano , intri asa pe furis si nu ne dai nici o explicatie ca sa motivam absentele tale ? ne bucuram ce esti bine

daci 35+ cu Darius Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giuliella spune:

Citat:
citat din mesajul lui kawaichan

Referitor la discutia pro/anti wrap-s-a mai discutat deja de n ori acu vreo 60-70 capitole in urma,stiu ca eram doar Dana,Raluk si cu mine pe aici cu attachment parentingul in varf de batz:)

Deci,pentru mine purtatul bebe-ului in wrap prin casa e un mod de crestere a copilului,se numeste attachment parenting.Eu de aceea l-am cumparat,va fi un instrument in eforturile pe care le voi depune in aceasta directie.
Sunt de parere ca un#12288;bebe are nevoie de multa afectiune si purtatul in brate in primele luni de viata nu face altceva decat sa ajute la "bonding",legatura aceea afectiva solida intre copil si parinti pe care eu o consider esentiala pt tot restul vietii unui individ.
NU sunt de parere ca un copil intre 0-12 luni cu aprox e capabil sa "speculeze" sau ca "se invata in brate"...sa fim seriosi,copiii au necesitati fizice si afective in acea perioada iar tot ceea ce putem face noi e sa-i ajutam sa-si dezvolte o stare de siguranta tocmai prin a le raspunde la acele nevoi.
Daca eu,ditai femeia la 32 de ani inca vreau sa fiu tinuta in brate si dragalita atunci cum sa nu fie normal ca un botz de copil sa nu vrea asta,dupa ce l-am purtat 9 luni in pantecele meu.. ?
Patutul,balansoarul au si ele rolul lor,dar ca in brate la mami nu e nicaieri pt ei,e locul unde gasesc afectiune.Si nu vad de ce nu le-am oferi din belsug...Liberatea mea-am renuntat deja la ea in momentul in care am conceput acest copil...mi-am asumat asta si sunt constienta ca va trebui sa-i dedic timp si energie,dar nu ma deranjeaza sau ingrijoreaza deloc acest aspect,o voi face cu mare drag.Si ma intorc la ideea principala-aici intervine ideea cu wrapul ca ajutor,e intr-adevar un instrument pt mamicile pro atachment parenting pt a-si face viata mai usoara.E o modalitate geniala,inventata se pare cu multa vreme in urma dupa cum spunea si Irda de catre alte popoare,care by the way nu au coloana deformata din cauza asta...incet incet o sa se obisnuiasca lumea si la noi probabil.

Va las linkul de pe site-ul Dr Sears despre attachment parenting(el am inteles ca a promovat acest concept) pt cele interesate,poate mai schimbam impresii,mai ales dupa ce vine barza:)

http://www.askdrsears.com/html/10/T130300.asp

Mihaela 38+ cu baby Joshua

Sunt de acord cu tine si nu contest calitatile wrapului si nici nu incriminez pe nimeni ca il foloseste. Mi-am spus parerea personala care se pare ca deranjeaza. Fiecare in definitiv e libera sa faca orice alegere vrea. Eu am vrut doar sa ofer si alte alternative cum ar fi balansoarul care mie chiar mi-a folosit din plin.
Eu una am spus ca nu am folosit asa ceva insa am considerat ca e asemanator cu marsupiul care intradevar mi-a folosit in unele cazuri.
Insa cred totusi ca nu am de ce sa ma consider vinovata pentru ca mi-am ales niste modalitati de a-mi face "viata mai usoara" tinad cont ca sotul meu a plecat de acasa cand Albert a implinit 2 saptamani de viata si l-am mai vazut pe la 7 luni si asta doar pentru o luna. Iar in afara de o mama de 75 de ani care trebuie trebuie sa ii ofer eu ajutorul cand o ridic din pat..nu am avut pe absolut nimeni care sa ma ajute. Am avut norocul de a avea un copil bun dar consider ca si eu am participat la formarea lui pentru ca nu aveam cum sa fac altfel fata situatie. Nu am sarit chiar din prima la fiecare scancet dar i-am fost totusi alaturi si nu l-am lasat in nici un fel sa nu simta lipsa nici mie nici tatalui. Ideea e ca l-am invatat sa fie cat de cat independent si l-am invatat sa se descurce si singur. Dar niciodata nu l-am privat de toata afectiunea si dragostea mea.
Poate daca eram cu sotul meu alaturi in permanenta sa ii pot cere ajutorul era alta situatie dar asa cu o operatie la activ si cu un bebe mic mai cauti si subterfugii pentru ati face viata mai usoara.

Iulia 33+ cu Emma Jasmine
si Albert Iustin(15.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Felicitari, Adela!!!

Bine ai venit pe lume, Calin!!!

Eu sunt curioasa cum s-a intamplat totul... ca era ingrijorata ca abia luni parca ii vine doctorita, nu?

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

FELICITARI, ADELA!!!!!!! BINE AI VENIT, BEBE CALIN!!!!!!!!!!! SA FII SANATOS, SA AI NUMAI NOROC, SA FII PAPACIOS, NECOLICOS, VESEL, CUMINTE!!!!!!!!!!

Roxana, mami de pui nazdravan Matei (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 37+

AMR 1-2 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Lore multumim si mai asteptam vesti: cum a fost, cum se simt, etc.

Eu tot sper sa fi ajuns acasa Raluca de la spital... stiu ca nu va avea timp sa intre pe aici, ca eu cred ca ne-o acapareaza Adinuta si n-o mai lasa cu noi . Dar cred ca ii voi trimite un sms ceva mai spre seara, sa vedem cum sunt si ei.

Clodute nu mi-a mai dat nici un semn, si mi-e cam frica sa nu deranjez

Duminica placuta, fetelor, revin mai tarziu!

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giuliella spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluk16
giuliella sa nu-mi spui ca tu ai pictat cappucino ala!!!

31+

Da Raluk eu l-am pictat si de aia am si spus ca va invit la un capuccino facut special pentru voi de dimineata. Sper ca v-a placut chiar daca multe din fete prefera cafeaua.

Iulia 33+ cu Emma Jasmine
si Albert Iustin(15.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daciana.ilie spune:

Citat:
citat din mesajul lui giuliella

Mi-am spus parerea personala care se pare ca deranjeaza.

relax giuliella , nu deranjeaza pe nimeni, poate ca ne sustine cu inflacarare punctul de vedere;
de aceea discutam ca sa aflam si opinii pro si opinii contra si fiecare trage concluziile si face pana la urma tot cum il taie capul

daci 35+ cu Darius Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Citat:
citat din mesajul lui daciana.ilie

Lutoniano , intri asa pe furis si nu ne dai nici o explicatie ca sa motivam absentele tale ? ne bucuram ce esti bine

NO COMMENT !!!

Cea mai fericita 37 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Lucia intr-adevar laptele al mai bun si mai gras curge la sfarsitul mesei.Depinde cum obisnuiesti sanii,asa vine si secretia.Daca il pui 10 minute la un san si apoi 10 la altul.Sanii vor produce cat suge bb.Iar la urmatorul alaptat se incepe de la sanul cu care ai terminat,tocmai pentru a-si bea bb desertul
Si metoda celor de acolo e buna.Alternezi cu un san apoi celalalt la urm masa.E aceeasi mancare de peste,in definitiv.
Cand copilul nu este satul se trezeste imediat dupa supt si cauta sanul.

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Este expert in insiratul lor prin toata bucataria. Dar sa stii ca adevarata lui experienta este la dulapul de condimente, fainuri, malai, fasole uscata: stie sa numere boabele de fasole, sa verse faina pe gresie si sa o amestece cu scortisoara pt aroma etc. Iti garantez ca vei avea casa f aromata dupa ce trece Matei pe acolo.

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Roxxy daca tot m-ai amenintat ca mi-l trimiti pe Matei , oare o sa-mi faca putina ordine in dulapul de oale?

Roxana, mami de pui nazdravan Matei (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 37+

AMR 1-2 SAPTAMANI

Mergi la inceput