Burtici fericite de septembrie-octombrie (165)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Citat:
citat din mesajul lui NelaM

Da, Mihaela, la film sunt de azi dimineata: "Zuma in actiune"

Nela, viitoare mamica de Ana, 34+
Manca-o-ar mama de strut!

Mihaela 38+ cu baby Joshua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

'neata...m-a trezit sotul..ca na..el a dormit toata noaptea

Am intrat sa ridic cateva dracoase pt fetele care maine isi vor cunoaste puiutii

pt Santorini si Angela

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

http://nshrine.com/shrine/Darius

Sa-l ajutam pe Alex

28+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui techila

neata gazelele mele!!!
m-am trezit odihnita...o sa iau si eu o cafea de la manga, ar putea sa faca si ea alta mai proaspata si fierbintica ...dar asta e.
mananc repede si cat sunt in forma maxima de dimineata o sa aranjez camera de boracei ca sa o pozez sa va arat...
dupa 12 vine prietena mea sa imi faca fromoase copitele....sa tunda picioarele....si sa imi aduca mixtura mentolata

spor la lene!!!

Techila - actuala mamica de 2 caini si viitoare mamica (37+) de 2 putze si
AMR 2 zile - azi e ultima zi de duminica ca "punguta cu 2 bani"

vine baiatul acum ...praospata si fierbinte, asa cum iti place

MangaGirl :-) 34+ cu Sasha Laurian

varsta bebe

poze

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Raluk,wrapul meu e fara cusaturi,faci misto sau e pe bune? E tot sleepywrap,la fel ca al Sabinei,numai ca e pe rosu(ah si ce-am mai vrut pe bleu,dar n-am gasit la vremea aia,acu mi se pare prea tare culoarea si mi-e ca sperie cupilu')

Neata Techila, AMR o zi jumate..:))

Va las,ma duc sa-mi fac plimbarea datatoare de contractii cica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Fetelor sunt terminata. De doua zile lucru tot timpul. Neam apucat din greu de lucru ca sa termin de zugravit si aranjat apartamentul. Mai am la camera bebeului si pe holuri. Cred ca in 2 saptamani terminam. Cel mai greu este sa dam jos tapetul care era inainte. Ma ajuta si surorile mele si mama, dar tot greu este.

31+ cu Eduard Thomas
Evolutia noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Sunt total de acord cu tot ce ai spus ref la attachment parenting
Vin si eu sa povestesc din experienta mea de mamica. Atat eu cat si sotul l-am luat pe Matei in brate tot timpul de cand s-a nascut. Nu l-am lasat absolut, dar absolut niciodata sa planga nici macar cateva secunde. Am sarit si sarim in continuare ca arsi cand auzim primul marait. L-am luat cu noi in pat din prima saptamana de viata, iar acum daca se intampla sa viseze urat si auzim ca incepe vreun pic sa planga il luam imediat cu noi in pat. Vreau sa va spun ca baiatul meu nu s-a obisnuit deloc in brate, ci din contra alergam dupa el ca sa-l tinem si noi cateva secunde in brate si sa-i furam un pupic. Desi primele luni de viata a dormit 90 % din timp cu noi in pat, nu s-a obisnuit absolut deloc asa. Acum la 22.30 il punem in patut si dimineata pe la 6-7 cand isi bea lapticul il luam la noi in pat pt ca murim de drag cand vine cu capul ba pe perna unuia ba pe perna altuia.
Nu vreti sa stiti cate persoane imi spuneau ca o sa-l prinda 14 ani cu noi in pat sau ca un copil mai trebuie lasat sa si planga ca altfel va fi un mare rasfatat si va specula orice moment etc. Sincer nu mi-a pasat deloc. La fel si cu leganatul. Am avut vreo 2-3 luni in care l-am leganat pe picioare si singur a renuntat, pur si simplu sarea de pe picioarele mele desi eu as mai fi vrut sa-l legan pt ca adormea mai usor etc.

Citat:
citat din mesajul lui kawaichan

Referitor la discutia pro/anti wrap-s-a mai discutat deja de n ori acu vreo 60-70 capitole in urma,stiu ca eram doar Dana,Raluk si cu mine pe aici cu attachment parentingul in varf de batz:)

Deci,pentru mine purtatul bebe-ului in wrap prin casa e un mod de crestere a copilului,se numeste attachment parenting.Eu de aceea l-am cumparat,va fi un instrument in eforturile pe care le voi depune in aceasta directie.
Sunt de parere ca un#12288;bebe are nevoie de multa afectiune si purtatul in brate in primele luni de viata nu face altceva decat sa ajute la "bonding",legatura aceea afectiva solida intre copil si parinti pe care eu o consider esentiala pt tot restul vietii unui individ.
NU sunt de parere ca un copil intre 0-12 luni cu aprox e capabil sa "speculeze" sau ca "se invata in brate"...sa fim seriosi,copiii au necesitati fizice si afective in acea perioada iar tot ceea ce putem face noi e sa-i ajutam sa-si dezvolte o stare de siguranta tocmai prin a le raspunde la acele nevoi.
Daca eu,ditai femeia la 32 de ani inca vreau sa fiu tinuta in brate si dragalita atunci cum sa nu fie normal ca un botz de copil sa nu vrea asta,dupa ce l-am purtat 9 luni in pantecele meu.. ?
Patutul,balansoarul au si ele rolul lor,dar ca in brate la mami nu e nicaieri pt ei,e locul unde gasesc afectiune.Si nu vad de ce nu le-am oferi din belsug...Liberatea mea-am renuntat deja la ea in momentul in care am conceput acest copil...mi-am asumat asta si sunt constienta ca va trebui sa-i dedic timp si energie,dar nu ma deranjeaza sau ingrijoreaza deloc acest aspect,o voi face cu mare drag.Si ma intorc la ideea principala-aici intervine ideea cu wrapul ca ajutor,e intr-adevar un instrument pt mamicile pro atachment parenting pt a-si face viata mai usoara.E o modalitate geniala,inventata se pare cu multa vreme in urma dupa cum spunea si Irda de catre alte popoare,care by the way nu au coloana deformata din cauza asta...incet incet o sa se obisnuiasca lumea si la noi probabil.

Va las linkul de pe site-ul Dr Sears despre attachment parenting(el am inteles ca a promovat acest concept) pt cele interesate,poate mai schimbam impresii,mai ales dupa ce vine barza:)

http://www.askdrsears.com/html/10/T130300.asp

Roxana, mami de pui nazdravan Matei (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 37+

AMR 1-2 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Buna dimineata soare,
se pare ca se adeveresc vorbele Monicai care la inceput de odisee ne spunea ca spre sfarsit vor sta somnambulele pe net ....pana dimineata.
Eu dorm fara probleme si ma odihnesc excelent numai ca problema apare cand ma trezesc intepenita/anchilozata...nu mai pot misca umerii, picioarele....pentru 5 minute. Apoi daca reusesc sa ma dau jos din pat e totul bine.

Angela si Santorini e o zi minunata pentru voi maine. As vrea sa va fie cea mai frumoasa din viata si sa aveti parte de bucuria de care vorbeste toata lumea.....sa fiti fericite, curajoase si .....sa nu ne uitati cu vesti si poze daca e posibil.
Am scos si cateva fete din debara ca sa va bucurati de ele de azi ....ca maine nu veti putea vedea ce va fi pe aici....probabil se vor calca in picioare majoretele astea

Natere usoara !!!!

Techila sa stii ca si eu dimineata am cea mai multa energie ca dupa 12 incepe sa scada brusc...asa ca spor la finalizat camera pestilor si astept cu sufletul la gura pozicile

Cea mai fericita 37 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

ANGELA, SANTORINI Suntem alaturi de voi!!!! De abia asteptam maine mesajele voastre despre bebelini grasi si sanatosi!!!!

Roxana, mami de pui nazdravan Matei (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 37+

AMR 1-2 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Hehe mi-am amintit de-un episod al Erikai...care a tinut cateva saptamani bune.Pe la 8-10 luni,se trezea aproape in fiecare noapte urland.Nu o puteam linisti cu absolut nimic...nici bibe,nici joaca,nici brate,nici leganat.Doar urla.Atunci care era mai in putere,ori eu ori sotulk\...o duceam sus pe terasa,infasurata intr-o patura si o plimbam in brate pana adormea...daca era senin,ii aratam stelele,luna...ii povesteam diverse...pana o lua somnul.
Daca era sa se invete sa adoarma in brate,plimbata...o facea atunci.Insa dupa ce a trecut aceasta perioada a adormit ca si pana atunci.
Sincer,in aprivinta asta,attachment parenting,sotul mi-a deschis ochii.Eu vroiam camera separata pt bb...cu pat separat si tot tacamul,separat.El a insistat cat este copilul mic sa il tinem langa noi.Si mare dreptate a avut.
Erika este o fire extrem de independenta...mai decat cateva accese de "fetita mamoasa"...dar n-am lasat-o sa planga in pat fara sa ii acord atentie.
Din momentul in care nasti un copil,adio libertate...prima perioada pana in opt luni este floare la ureche...asa un teren de pregatire pentru adevarata aventura alaturi de copil.Obositor dar minunat,ce poate fi mai frumos decat sa iti alinti bebelusul,sa il iubesti,sa ii acorzi afectiune din plin.Daca nu cat este mic si sta de buna voie,atunci cand?Cand o va rupe la fuga ca nu mai vrea pupat?Sau spunandu-ti ca este mare deja :)
Cum spunea si Mihaela si Roxana,este esential pentru pregatirea unui individ pentru viata,sa aibe parte de cat mai multa afectiune din partea parintilor.
As spune mult mai multe,am senzatia insa ca ma repet sau ca devin deja stresanta.
Las si pe altii sa-si exprime parerea.

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Wrap pentru nou-nascuti:

http://www.sleepywrap.com/index.php?page=upright

Tipa din imagine,pune copilul vertical,asta se poate face dupa primele 2-3 luni,cand copilul isi tine capul singur.In primele luni de viata se poate pune orizontal,ca in pozele ce le-am postat ieri.
Daca va intrebati cum ii stau picioarele.Pana acum am observat doua pozitii,una cu picioarele intinse pe langa corpul meu,a doua-cu picioarle stranse usor la piept,imitand pozitia din burta.

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)

Mergi la inceput