Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (52)
Raspunsuri - Pagina 21
petrean spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui lysbeth
da se pot da ficatel de pui si galbenus alternativ, cam jumatate de ficatel sau jumatate de galbenush, amestecate in piureuri de pe la 4 luni si un pic. Dar asta pentru bbnaci care au inceput diversificarea (in special pentru cei pe lapte praf care au deja in program si mese de supica + piureuri de legume). Dar la bb alimentat natural sa-i bagi direct ficatel de pui si galbenush de ou n-am mai auzit ![]() Mami de Damian Codrut Andrei (08 apr 09) |
oricum alimentat..eu stiu ca ficatelul nu e indicat sub 6 luni..sau nu are tot stomac la fel bebelusul??ii dam ficatei de la nastere..dc e dupa dr aia
Vlad si
Catalin-17.03.2009 si
Andrei Luca -15.12.2006
www.infoturism.ro/acorda-puncte/101832/" target="_blank">Votati
Poze gemeni
Povestea noastra
petrean spune:
nurofen poti sa-i dai si acum..ca nu contine paracetamol..ci algocalmin
eu la febra mare alternam la 3 ore..paracetamol+nurofen
Vlad si
Catalin-17.03.2009 si
Andrei Luca -15.12.2006
Poze gemeni
Povestea noastra
lysbeth spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui novus Pisigri, tu ce legume i-ai dat pana acum ?? si in ce ordine ca de saptamana viitoare , cand facem 6 lunite , trecem si noi la diversificarea adevarata Cat despre bani, si eu primesc indemnizatia de abia in sept sper ca o sa fie pe toate lunile din urma,nu???Lysbeth, am uitat sa iti multumesc pt studiul de piata la scaunele de papa, mai urmeaza parca ceva dragon de vizitat, nu? ![]() ![]() Mami lui Alexandra (03.03.09) |
Gata, am facut si studiul de piata pt Dragon+Carrefour+Cora
Concluzia: cei mai buni si mai ieftini sunt cei din Ikea.
Am decis sa luam locul 3 din Ikea pe urmatoarele considerente:
locul 1 era un pic mai inalt decat masa noastra deci nu puteam sal pun pe bb la masa in el
locul 2 nu avea facilitatea de a i se atasa masuta ca la locul 3
so uitati poze:
http://picasaweb.google.com/Lysbeth2009/8232009?authkey=Gv1sRgCIKKn7TambfRiQE#
Scaunelul a costat 65 de lei iar masuta 15
Daca ne tine un an jumate eu sunt multumita ca apoi il schimbam cu scaunel de lemn fara brate
Si am mai cautat premergatoare dar toate mi s-au parut najpa ca si siguranta:
http://picasaweb.google.com/Lysbeth2009/Premergatoare?authkey=Gv1sRgCMHN4rzA8JD-7QE#
Preturile erau intre 55 si 75 de lei in dragon
Mami de Damian Codrut Andrei (08 apr 09)
petrean spune:
premergator"sigur"desi niciunul nu e 100%safe..am vazut la Ayla..sistemul ala..care e f stabil la podea..eu am un premergator..mai tb unul
Vlad si
Catalin-17.03.2009 si
Andrei Luca -15.12.2006
Poze gemeni
Povestea noastra
lysbeth spune:
| citat din mesajul lui novus Si apropos de diversificare la noi se gasesc cartofi dulci (sweet potatoes) ca tot citesc fel de fel de retete si nu stiu de unde gasesc eu de-astia ??? ![]() sau pun zahar pe cartofii autohtoni ? Mami lui Alexandra (03.03.09) |
Am vazut in cora. Erau 10 lei punguta de 2,5 kg
rivali spune:
| citat din mesajul lui Kea Fetele, Keutu are febra de la vaccin, 38,2 rectal. I-am dat un supozitor cu paracetamol (e de 250mg, si pe cutie scrie ca e pt copii de la 1 an pana la 6 sau de la 10kg , abia acum am vazut, voi de cat dati?). Daca nu scade febra in cat timp pot sa-i dau si nurofen?Keutu cheliutu 4 luni |
Paracetamol de 125mg. Eu paracetamolul il dau de obicei dupa febra de 38,5. Nurofen se poate da si acum . Daca febra persista dupa 4 ore alternezi cu calpol,eferalgan,panadol ( sunt pe baza de paracetamol)
sa scapati mai repede de febra.Poze
andiaroro spune:
Kea-si eu stiu ca la 3 ore nurofenul dupa paracetamol, dar nu am facut-o niciodata pt alex. prefer compresele sau o baita si nu uita: musai numai in pampers si un body mic poate sa faca sa creasca temp...
pt paracetamolul sup doza prea mare-il tai in doua pe lungime si ii pui doar jumatate.
mie mi se pare putin exagerata chestia cu galbenusul, ficateii, etc de la varsta asta. poate sunt eu exagerata, dar am preferat intarziera introd alim cu risc( chiar min) de alergie si asa o sa fac si acum.
lysbeth spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui petrean
ilinca..poate esti la acelasi dr cu o prietena de- amea..dar culmea.ea chiar ii da copilului la 5 luni ficatei...oua...si alte minunatii ![]() ![]() Vlad si Catalin-17.03.2009 si Andrei Luca -15.12.2006 www.infoturism.ro/acorda-puncte/101832/" target="_blank">Votati![]() Poze gemeni Povestea noastra |
Si eu i-am dat fetei asa ceva la 5 luni. Dar a trecut pe lapte praf de la 4 luni. Fiind destul de micuta si slabuta a primit destuld e repejor in menu:
faina de orez
piureuri de legume
carnita de pui mixata
galbenush de ou
ficatel de pui
banane cu biscuiti pop u l a ri
mar cu biscuiti samd
rivali spune:
si eu stiu ca ficatul se da dupa 6 luni. Medicul meu dupa 6 luni l-a recomandat in schema de diversificare.
Eu cred ca cei care fac asemenea recomandari nu sunt medici pediatrii, cred ca sunt doar med de fam fara sepecializare pediatrie
Poze
lysbeth spune:
Cred ca tine de scoala pediatrului...
Pediatra la care am avut fetita era din scoala veche...si atunci se incepea diversificarea mai devreme pentru ca mamicile plecau in campul muncii de la 3 luni.
In orice caz fetita a crescut super fain si fara probleme deosebite
Kea, 38 cu 2 rectal inseamna vreo 37 cu 7. Cam atat a facut si bestiocul meu de la vaccin. Noi i-am dat eferalgan sirop. Au lingurita cu dozaj in funcie de kg copilului. I-am dat de 2 ori la interval de 12 ore si a fost ok.
In principiu nu se dau antipiretice unul dupa altul la intervale mai mici de o ora o ora jumatate decat in cazuri extreme gen febra peste 39 cu 5 si nici atunci nu prea e ok. Se pot face impachetari cu scutecele umezite sau la nevoie dusuri reci dar nu e cazul
Eu zic sa astepti un pic pentru ca antipireticele nu-si fac efectul instant. Dureaza un pic.

, trecem si noi la diversificarea adevarata