Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (121)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MsBB spune:

Lilly imi pari sincer ingrijorata in legatura cu vorbirea. Pe de o parte te inteleg ca oricine ar veni si ti-ar spune si ar incerca sa te linisteasca - nu te poti linisti asa usor
pana nu ajungi la un anumit nivel.
Cred, insa, ca la varsta asta nu este inca cazul sa-ti pui semne de intrebare.Este f bine ca te preocupa, ca esti pe faza - gata sa observi orice problema, sa lucrezi alaturi de ea. Poate fi foarte bine doar un caz din cele clasice in care copilul vrajit de achizitiile motorii pur si simplu nu vrea sa dea mare importanta acestui aspect : vorbirea. Sunt copii care au mers fff devreme si si-au dat drumu nitzel mai tarziu la vorbire si sunt perfect normali.
Pe de alta parte - ai putea fi surprinsa intr-o buna de zi de multitudinea de cuvinte ce Julia le poate inmagazina si deodata scoate la lumina.
Sunt multe site-uri, carti, tratate de pediatrie care arata milestones-uri pt copii dar trebuie retinut ca acestea in general sunt niste valori medii. La fel de bine cum un copil de 15 luni ar putea zice 20 de cuvinte si un altul, la fel de normal, 5, iaca se face o medie care este oferita drept indiciu pt un nivel de normalitate. De multe ori insa aceste milestones-uri pun multa presiune pe copii, indirect, prin intermediul parintilor care devin ingrijorati.
Multi copii sunt acum atrasi sa descopere urcatul/coboratul scarilor/treptelor/bordurilor. Si fac acest lucru de 868758758645 de ori pana la exasperarea noastra. Asta e modul lor de invatare - repeta-repeta pana considera ei ca stiu un lucru si sunt pregatiti sa treaca la urmatorul nivel. La fel de bine si Julia ori alt copil, poate fi canalizat in momentul asta pe o anumita activitate ce-l consuma si-l intereseaza strict.
Oricum, vroiam sa-ti ofer o pt deschiderea ta de o ajuta pe Julia dar vreau sa te si linistesc.
Acum multumita ca am debitat din putzul gandiri vin si-ti multumesc pt urarile tale...

Sar'na Lilly si Prag - speram sa fie un conceciu placut si sa ne intoarcem 100% fresh

Prag cum sa te uitam? Chiar zilele astea ma gandeam la voi, gasca de canadience, ma intrebam ce mai faceti voi, Magdone, Stefany care intre timp a aparut si ea. Super super super utile si logice ideile extrase de tine. Vor fi de mare ajutor mamicilor in prag de bb2 .
Vorba Georgianei, pacat ca nu voi mai vedea poze cu voi de acum incolo . Daca vrei sa ne trimiti doar noua, poti sa o faci pe adresa de email comuna. Asa ca idee si e nitzel mai praivat asa

Ylari - ma bucur ca Eva este mai bine si tu pe langa ea. Sper ca astazi sunteti si mai bine

Vecina - sper ca ai scapat de durerea de cap si astazi esti mai bine. Get ready

Ei, Desiree, cum sa deranjezi, chiar f utile sfaturile. Bine ar fi sa nu avem ever nevoie.Salvate!
Am observat ca Andra nu prea se omoara dupa mancaruri noi. S-a obisnuit cu mancarea ei zilnica si noi mancaruri nu prea agreeaza. A papat odata insa paste facute pt noi, cu sos de roshii, cu de toate, busuioc, usturoi, piper si nu reuseam sa-i dau pe cat de repede cerea. Dar cam atat nou - in rest supa cu legume si carne zilnica.

Simonix - ufff Robertix! O sa-i fie dor de bunica dar sunt sigura ca il veti coplesi cu afectiune si ii va fi mai usor. Sa va fie de bine ! Abia astept si eu
Tre sa admir pozele...sa-mi fac

Alina-anto - te cred ca te-ai speriat. Stiu ce am simtit eu cand am vazut mandra leshinata in bratele noastre . La noi a fost leshin de-a binelea. A cazut ca o carpa , cu okii dati peste cap, cu invinetit la fatza, cu leshin de cateva secunde de mi-a stat inima in loc. Noi am fost si la med neurolog, la indicatia pediatrei si s-a ajuns la concluzia ca Andra sufera de spasmul hohotului de plans.
Acum mi s-au ascutit simturile si stiu cand urmeaza o astfel de criza si o fortez sa respire, sa-si revina suflandu-i in gura.
In cazul vostru nu stiu ce sa zic...sa speram ca au fost doar 2 episoade ce nu se vor mai repeta, dar n-ar strica sa ceri si parerea pediatrului.
Doamne, acum mi-a trecut prin fatza okiilor iar filmul cu Andra mea leshinat si ma cutremur . Da Doamne sa nu mai avem parte de asa ceva.

Stefany - multa, multa sanatate! Sa scapati curand de febra, boala si crizutze

MomMinodora - ma bucur ca reusesti sa scrii mai des in ultimul timp. Si acusi incepi serviciul. Atunci sa te tii distractie .
Mai, da' tu nu erai in Piatra? ori s-a confuzat neuronu' meu de tot?

Mai, da' Iulia pe unde umbla? Ai dat divort de noi?

Gata, dau send ca imi da tarcoale Andra si ma bag la vizionat poze cu Robertix si Sara

Edit : am aruncat un oki peste mesajul ce tocmai l-am scris si-mki dau seama ca n-am fost tare coerenta . Sunt cu Andra printre maini/picioare si tocmai la tanc am trimis mesajul ca mi-a inkis calc .

Revin ahahaha

Fericirea are chipul tau... Andra , noastra!

Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Am uitat sa va intreb: mai sunt M&M care papa tot felul de sosuri, gen ketchup, mustar?

_
Mami de Printesa Victoria Isabella

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Eva nu.

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Lili, din experienta mea cu Andrei, de la odiseea de mai-iunie 2005, nu toti copiii se dezvolta pe toate directiile in acelasi timp. Ajung oarecum la egalitate cam spre trei ani. Unii merg repede, sunt foarte vioi si agili, dar nu vorbesc. Altii sunt mai sociabili si vorbesc repede, dar sunt slabuti si plapanzi. Nu exista cazuri generale si un pattern.

Andreiul meu a vorbit efectiv dupa 3 ani, dupa ce a mers la gradinita. Pina atunci spunea efectiv putine cuvine. Dar intelegea tot, stia toate cuvintele, dar nu le spunea. Raspundea la comenzi, era atent si curios. Nu m-am ingrijorat foarte tare. Dupa ce a mers in colectivitate a recuperat fantastic de mult.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Merci fetelor pt mesaje .

Eu nu sunt foarte ingrijorata ca Julia nu vorbeste, pt ca intelege f multe, indeplineste comenzi, asculta, dar dupa ce-am facut testul respectiv care mi-a confirmat banuielile ca e in urma la vorbire, mi-am dat seama ca as putea sa stau mai mult cu ea, sa vorbesc mai mult, sa o stimulez sa spuna si ea cate ceva.Si mi-am zis ca daca tot stau acasa, mai bine ma concentrez urmatoarea perioada pe dezvoltarea limbajului Juliei decat sa invat eu programare pe care poate o uit pana ma intorc la lucru

Am fugit la Julia.

O zi frumoasa.

Lilly, mami de Julia (30.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Lili, nu uiti programarea. Asa ziceam si eu cat am stat acasa. Acum ca m-am intors la birou si mi-am reluat proiectul, parca nici n-as fi plecat. Mi-a luat cateva zile, dar acum e OK

Am facut si eu testul. La Raducu se pare ca singura ramasa in urma este "autoservirea". Nu mi-e prea clar ce inseamna asta. Iar IQ-ul este in zona mediu-superior. Ma declar multumita.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

De cand ma tin sa o pup pe Mihaser si sa-i spun sa nu mai puna atata la suflet!!
Desiree nici eu nu-i dau lui Mircea sosuri de genul asta.
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MsBB spune:

Gata! Am admirat-o pe fata lui tata in dovleac , hranindu-l pe motanul Nila cu iarba - miauuuu si-n final am vazut si o veveritza . F faine pozele si protagonista o dulce
Hai mai des cu mandra ta pe aici Alina-anto

Ia sa ma duc nitzel si la mare cu Robertix
Mda, vad ca e tare precoce , foloseste si furculita si cutitul si a papat toti bani lui tati
i-a crescut si un ursuletz pe putzi , dlagutz rau, mai-mai
Si spune asa Simo cand te supara baiatul il pui in portbagajul , uh? . Uite la tactica asta de evitare a crizelor de mashina nu m-am gandit

Vad ca e destul de liniste pe aici. Asa mi se intampla mie . Am chef de forumeala si n-am cu cine

Laura - cum e burtica? Ai mai scapat de insomnii?

Dani - tu cum esti? tot cu greturi?

Lilly - sunt fantastici copii astia. Te surprind cateodata de nu-ti vine sa crezi.
Imi aduc aminte de un baietel care pana la 5 ani nu a vorbit deloc. Greva nu alta. Siii ... sa vezi cum si-a dat drumu la vorba...
Era taica-miu cu parintii baietelului si baietelul respectiv in piata. Cica la un mom dat tot intindea mana spre o taraba cu mere maraind si facand scandal. Maica-sa se opreste. Ii cumpara un kg de mere dupa care da sa plece mai departe.
El merge la urmatoarea taraba si incepe aceiasi poveste, de data asta aratand inspre niste pere. Maica-sa se opreste iara, ii cumpara un kg de pere si da iar sa plece.
Ei ash! El avea alte ganduri. Se duce la o alta taraba aratand inspre niste prune si urland indicand ca ar fi cazul sa umple maica-sa tot panerul . Maica-sa se executa. Se opreste, cumpara un kg de prune si ca si la celelante tarabe ii ofera din fructele dorite. Acelasi rezultat. Le arunca pe jos si cauta din priviri urmatoarea tinta.
De obicei aici in piata mai sunt unii oameni care vin din gradina proprie cu o galeata de fructe fara a se aseza la taraba, vand direct galeata cu fructe si scapa de taxele pe care le-ar presupune inchiriatul unei tarabe.
Ei atunci erau mai multi oameni care aveau in galeti prune.
Se duce baiatul la o galeata din aia si incepe sa urle cu disperare ca vrea prune din alea. Maica-sa ii ofera din prunele tocmai cumparate la taraba si incearca sa-i explice ca n-are cum sa cumpere intreaba galeata de prune si ca la urma urmei sunt exact acelasi lucru cu ce tocmai ea a cumparat. El nimic. Urlete, tipete , trantit - tot tacamul.
Taica-miu in tot timpul asta se uita cu gura cascata cum se desfasoara tot spectacolul. Cand a inceput cu crizele la galeata deja cred ca avea tensiunea 16 cu 9 si n-a mai rezistat, i-a spus maica-si sa-l ia de o aripa si sa plece din piata, normal, fara a-i cumpara si galeata aia de prune.
Ei bine ce credezi? A incetat criza cand l-au luat de acolo si s-a intors inspre taica-miu si i-a spus clar si raspicat : PROSTULE

Ei, da! Ce sedinte la logoped? Taica-miu a fost cheia succesului

Hai ca iar m-am intins Asta de bucurie ca am scapat de cosmaruri

iu ol [/i

Fericirea are chipul tau... Andra , noastra!

Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Servus, fetele !

Alina_anto, multumesc foarte mult. Imi pare rau sa aud de pataniile voastre. Sa stii ca am o cunostinta a carei fetita la fel face, i-a facut o multime de controale, s-a dovedit ca nu are nimic copilul insa parintii abia acum s-au linistit, inainte isi faceau tot felul de ganduri. Faci cum crezi si cum te sfatuieste si pediatrul Sarei. Multa sanatate ! Pozele sunt minunate, Sara este mai frumoasa decat o stiam. Ptiu-ptiu !

Simonix, imi pare rau ca Robertel sufera dupa bunici. Tare faza cu bunica poloneza. Legat de progresele piticilor nostri, sa stii ca pana nu demult ma gandeam ca poate nu-s in stare sa-l invat toate cele pe Vladuc insa mi-am dat seama ca el incet-incet le invata, fara sa fac eu eforturi sa-i repet de n ori pe zi aceeasi chestie. Nici el nu imita animalele insa probabil la un moment dat o sa o faca. Sa-ti povestesc despre o prietena care este profesoara si care o invata pe fiica ei 3 limbi straine (da, nu va mirati, engleza, franceza si japoneza) si care la 1 an a stat cu ea zile in sir sa-i arate cum se face un puzzle dintr-acela din lemn cu animale ca in final sa reuseasca si sa demonstreze tuturor ca la 1 an se poate. Ei si, daca il facea la 1 an jumate sau 2 ce era ? Nu stiu, mi se pare exagerat, insa este alegerea ei. Acu’ are alta problema, a fost la gradinita cu fata si a stat vreo saptamana sa urmareasca ce se intampla pe acolo, si-a dat seama ca nu se face educatie cum face ea acasa, ca (,) copiii sunt pusi sa doarma si pierd vreo 3 ore (in timpul asta ar putea invata ceva), ca sunt scosi la joaca unde iar pierd timpul s.a.m.d. Drept sa-ti spun pe mine m-au socat chestiile astea, mi se pare o extrema periculoasa pentru copil. Hmmm, m-am cam intins, scuze. Pozele sunt super, te imbratisez.

MsBB, esti tare, cum sa te sperii de tine, mai ?!? Aoleu, e asa misto cafeaua turceascaaaaaa, e preferata mea, sa-mi aduci si mie una de pe-acolo. Ce misto povestea cu tatal tau si copilul acela. Eu da, tot cu greturi, ma simt oribil, la Vladuc nu mi-a fost asa rau, nimic nu-mi place, nu stiu ce sa mananc, sunt terminata. Iar cand tre’ sa-l schimb de kk, mooooooooooor ! Asta e, indur ca n-am ce face. Iti urez de-acu’ vacanta placuta, sa te distrezi si sa vii relaxata si cu forte proaspete. Te imbratisez cu drag.

Lilly, stai linistita, este de ajuns ca (,) comunici cu ea in permanenta, nu este cazul sa faci eforturi suplimentare. Si eu, de cate ori fac altceva decat sa stau cu el de vorba sau sa ne jucam imi fac atatea procese de constiinta … Dar nu cred ca este cazul atat timp cat ii dedic 90% din timpul meu.

Sa va povestesc de Vladuc : aseara eram toti in sufragerie la joaca, la un moment dat pleaca si se intoarce cu o soseta de-a lui. Incepe sa dea cu ea pe comoda TV, eu rad si-i spun “bravo, stergi prafu’, o ajuti pe mami”. El rade la noi si continua constiincios, dupa care trece la masuta de cafea, o sterge bine-bine si sterge si micile chestii decorative care erau pe ea. Fetelor, deci el chiar stergea praful, am ramas masca si eu si taica-su. Va dati seama ca nu l-a invatat nimeni sa faca asta, m-a vazut pe mine si … Deci am ajutor de nadejde de-acu’, impartim sarcinile, eu cu aspiratoru’, el cu carpa de praf, m-am scos.

Va pup, papaaaaaaaaaaaaaaa …

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns momMinodora spune:

fetelor, stie careva daca imi pot schimba username-ul? nu-mi mai place asta si e si cam lung
Danicris, ce harnicut e Vladuc...bravo!...
m-am apucat de test..revin cu rezultatele..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns momMinodora spune:

hmmmm....am terminat testul..se pare ca am un mic geniu ...IQ-exceptional, excelam la socializare si suntem codasi la verbalizare...nu stiu cat de concludent e testul pt ca eu in mod sigur am fost foaaaaarte subiectiva ...trebuia sa-l faca altcineva but me...oricum, nu-mi fac griji...stam bine cognitiv, motor, etc, mai prost cu alimentatia...devin cicalitoare deja, stiu...dar copiii vostri mananca bine in ultimele zile?...Daria e intr-o mica greva..ii da si un incisiv, e adevarat, plus ca-i curge si nasucul...offff....sa fie astea vinovatele?...
P.S. MsBB, eu sunt din Craiova, de vreo 2 ani locuiesc in Vanju Mare, la 30 km de Drobeta Turnu Severin...deci close to the Danube...va astept prin zona...sunt locuri frumoase care merita vizitate: Portile de Fier 1 si 2, Manastirea Sf Ana-Orsova, plus o plimbare pe Dunare cu vaporul, peste....eheee...ce ziceti?...
P.S.S..am uitat de Capul lui Decebal de la Dubova, viile pt care am ne-am schimbat si noi domiciliul,sotul conducand una din numeroasele ferme viticole, apele termale de la Herculane care intr-adevar fac minuni, nu degeaba erau apreciate de romani...la Manastirea Sf Ana privelistea e absolut superba...combinatia munte plus apa pe mine ma da pe spate

Mergi la inceput