Burtici de prunci pretiosi Mar-Apr 2010 (15)
Raspunsuri - Pagina 11
marsy_baby spune:
Babyangel si castelana ms mult de sfaturile voastre, aproape am lesinat cand am vaz suferinta (inainte sa raman insarcinata parca eram mai tare in chestii din astea), dar n-am stat mult. Ate_09 bn ai revenit din concediu. Sarcina usoara burticutzelor
13+
CoriMami spune:
Buna,
ladyD si eu m-am luptat cu aciditatea si balonarea si nici acum nu am scapat. Am zile cand e groaznic, nu diger nimic, simt ca am mancat pietre si arsurile ma mistuie. Poti incerca sa bei o cana de lapte cand ai stomacul mai gol, sau sa iei Emetin ( e o chestie pe baza de ghimbir si alte cateva plante, care merge si la gravide si care amelioreaza greturile si balonarile). Mie mi-au ajutat cat de cat. Ar mai trebui sa ne ferim de alimente acide, dar ce te faci ca mie altele nu-mi plac.
Si la capitolul pofte...tot am admirat ce scrieti voi doamnelor pe aici, mancaruri alese, pofte distinse. Dar de una care de o luna de zile pofteste numai la bors ati auzit? Ei bine, da. Mananc litri de ciorba acrita cu bors, numai asta imi place, si o fac in speta cu telina, morcovi, ardei grasi, rosii, coriandru, boabe de piper etc, si muuult bors iar cand e totul gata o legaturica de marar proaspat si una de patrunjel proaspat.
Si in rest... ma mai apuca cate o pofta de portocale sau seminte de dovleac.
Credeti ca "muguras" o sa fie un mare mancator de ciorbe?
10+
Mami si tati il asteapta pe mugurashul lor cu drag!
DPN 19 martie 2010
child spune:
Bun venit noilor burtici!
Vin si eu cu vesti, mai rele, mai bune...
Saptamana trecuta cand aveam 12 saptamani si 2 zile m-a luat seara o hemoragie puternica de am ajuns la spital. Din fericire a fost un puseu scurt, la spital nu mai aveam nimic, dar bine-nteles am ramas internata. Dimineata iar am avut sangerare, nu asa puternica, dar a fost. Apoi seara iar cateva picaturi si atat. Toti din spital ma linisteau, spuneau ca se intampla, ca daca nu am avut cheaguri si nu a fost sangerare continua este in regula. Vreau sa va spun ca pana azi, la ecografie nu am putut sa stau linistita, pana cand medicul a spus ca bebe-ul e ok, nu e afectat, i-a masurat si translucenta nucala si e bine, 1,4.
Cauza hemoragiei, se pare ca a fost un vas de sange care s-a spart si, spunea medicul, chiar a fost bine ca am sangerat, ca altfel se forma hematom si putea da complicatii.
Acum sunt consemnata la pat cel putin 3 zile, cu tratamentul de rigoare, pentru ca la ecografie se mai vedeau contractii.
Saptamana viitoare am control si am credinta ca va fi foarte bine.
Acum incerc sa recuperez cu cititul, dar voi scrieti intr-un ritm infernal ![]()
Pupici

12+
andra_s spune:
corimami si pe mine ma chinuie arsurile, cel mai frecvent noapte, e groaznic 
uite mai devreme putin mi-am facut o lamaie cu putin zahar ca imi era greata de la ce mancasem, si acum rontai biscuiti ca imi sfaraie stomacul de la lamaie, ofof, nu mai stim cum sa o dam sa fie bine. lasa ca o sa creasca zgaiba mea si o sa se faca mai cumintica si o sa inteleaga ca trebuie sa o lase si pe mami sa pape bun ca sa dea si la ea.
12+
vladimirescu spune:
CORIMAMI, ce haioasa esti cu borsurile !
Nu stiu daca bb o sa fi emincator de bors, dar ai mari sanse sa fie sanatos tun, ca ce zici tu acolo e vitamina C curata (credeam ca numai eu sint in stare sa maninc singura o legatura de marar si una de patrunjel pe zi!) plus alte beneficii... asa da pofte sanatoase da!
Si pe mine ma mai bate pofta de bors, saptamina trecuta am bagat de 2 ori bors de loboda rosie (plus toate legumele inauntru) dres cu iaurt, si bun a fost!
Azi nu m-am hotarit la ce poftesc mai tare - musaca de vinete sau de cartofi, asa ca am facut una combinata, un rind de vinete, unul de carne tocata (ameste vita si piept de pui tocat personal, nu huliti!), unul de rosii, unul de cartofi prajiti rondele prealabil... Carnea tocata trasa intii la tigaie cu ceapa aurita, piper, verdeturi tocate si cimbru verde, apoi puse straturi la cuptor, turnat la sfirsit glazura de ou deasupra, si la sfirsit de tot mincat totul inecat cu iaurt din ala gros (la fel de bun ca smintina dar nu asa de gras :)... MMM, scuzati, ma duc sa-mi mai trag o portie ... Pupici tuturor! 
9+
mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)
Ioanact spune:
Buna!
Am ajuns acasa.
Si dupa cum v-am zis, va arat pozele din concediu.
Sunt cam multe, dar sper sa aveti rabdare.
Va doresc vizionare placuta!
ALBUM
POZE RECENTE
8
si 4 maselute
Ioana creste mare
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
6+ - IUSTIN/IUSTINA
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!
babyangel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ate_09 fetelor voi faceti dublu test??? Eu joi am programare pt eco si papanicolau...apoi am inteles ca urmeaza sa fac dublu test!! Nici nu stiu ce sa fac...cunostintele cu care am vorbit mi-au zis ca e destul de irelevant testul si mai mult te baga in sperieti. La majoritatea rezultatul fiind cu risc crescut pt SD iar mai apoi cand au ajuns la amniocenteza totul a fost perfect. Din ce am citit am inteles ca rezultatele la dublu test sunt mai mult statistice... ![]() asteptam un 11+ Doamne ajuta! ![]() Nu vreau sa pun la indfoiala cunostintele atator medici, DAR la noi nu te trimite nici la dublu bnici la triplu test, si cu atat mai putin la amniocenteza, decat daca ai peste 40 de ani sau daca ai avut in familie cazuri de astfel de boli...In rest se uita la tine cam ciudat cand te duci la 30 de ani sa ceri triplu test si amnio... In fine, obiceiuri si obiceiuri...Dar daca citesti si despre DT si TT , mare sfaraiala nu este si gradul de eroare la rezultat este extrem de crescut..si atunci de ce sa dai banii ca sa te streseze altii?? ![]() |
Anca
11+
babyangel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andra_s eu tocmai am dormit putin la pranz si am visat ca am fost la eco si zgaiba mea era mult mai mica si avea mai putine grame decat BBlul ellei, offf, bine ca am visat, ca asa ma speriasem in vis !!! 12+ |
Andra..visele sant perfect normale..si daca BB este mai mic ca al Ellei..nici o problema.Al ei este chir foarte zdravan la 60 de grame
Eu azi am dormit la pranz si am visat ca eram intr-o cofetarie si imi cumparam multe, multe prajituri...Parca facuse tanti de acolo 2 retete noi doar pentru mine

Si asta pentru ca mi-am creat o dieta de sarcina fara dulciuri, pentru ca m-am ingrasat mult prea tare in aproape 12 saltamani

Anca
11+
oanka80 spune:
am reusit azi sa imi vad din nou fluturasul si plutesc intr-o emotie continua de cand am ajuns acasa. si acum cand va scriu am lacrimi in ochi amintindu-mi de ceea ce am vazut la ecograf. am un fluturas foarte vioi de 67,6 mm, deci aproape 7 cm. se foia mereu in burtica parca sa ne arate ca el/ ea e seful/a acolo. am vazut degetule la maini si picioare, coloana vertebrala, stomacelul, inimoara, placenta si toate sunt la locul lor. faldul nucal e de 1,2 mm si dr a zis ca e super ok. dupa ecografie mi s-a luat sange si primesc rezultatul peste cateva zile. acum am o dilema si cer sfat de la voi. daca pliul nucal are marimea ok e posibil ca analiza la sange sa fie aiurea?
ca nu inteleg de ce se fac impreuna? se verifica asta pt oarecare malformatie a bebelui, dar sangele pentru ce se ia?
am de luat alte medicamente de maine si anume fier si magnevit. renunt la elevit, acid folic. utogestan trebuie sa reduc pana elimin de tot si nospa voi lua doar la nevoie 
am luat in greutate doar 1,700 kg in toata aceasta perioada si nu imi mai ramane decat sa ma rog ca ma voi ingrasa de acum inainte.
MSymo esti f stresata. un pic mai calma si cu incredere in Cel de sus 
freedelia mie mi-a facut DT cu masurarea pliului nucal la acelasi ecograf la care mi-am vazut si pana acum puiul. ce a fost diferit a fost doar analiza de sange

ate_09 tot sirul ala de analize le-am facut si eu si alte fete de aici. e mai bine ca stii ce ai avut, la ce esti imuna ![]()
CastelanaC un pupic ceva mai mare pt tine 

corimami am avut si eu aceleasi pofta ca si tine pana acum:borsul acru. am dat gata litri de bors pana acum in cele mai stranii combinatii si ma mai mir de ce am luat asa putin in greutate pana acum
. am facut zilele trecute un bors cu cartofi si sfecla rosie si toata ziua am dansat pe langa oala si nu m-am lasat pana nu a fost gata pana la apusul soarelui 
acum de cateva zile am mereu pofta de bere reed's lemon(nu fac reclama) si tot beau cate putin si ma intreb din nou: dauneaza cu ceva pruncutului paharul meu de bere zilnica?
sotul meu rade cu lacrimi de mine caci eu nu am baut bere de vreo 4 ani ![]()
m-am intins la vorba si a iesit un mesaj kilometric
, iertare pentru asta
"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sfantul Tihon Zadon
12+
*mamica unui fluturas*
babyangel spune:
CHILD chiar ma gandeam de ce nu mai scrii nimic in ultima vreme..
Bine ca atrecut totul si esti ok acum.
Castelana, ai fost super simpatica cu "instructia", dar ai dreptate pentru ca momentan eu strang in curte dupa caine, eu fac treburile"murdare" pentru ca sant in concediu toata luna august...Dar chiar nu ma simt grozav de bine cand le fac, pentru ca sant mai gretoasa de felul meu...
Floricika, pofta buna la creveti
..daca ai pofta, de ce sa nu gusti?
Anca
11+