Licurici de ianuarie-februarie 2009 (47)
Raspunsuri - Pagina 19
Stellutza spune:
buna seara fetelor,
Am abordat si eu subiectul asta, cateva capitole mai in spate. Si mie mi-a spus dr. sa ii adaug sare in piureul pe care il fac acasa, practic mi-a spus ca trebuie sa imi placa si mie, dar la noi nu a mers, Mayei nu ii place ce ii gateste mami si prefera de departe mancarea la borcanel . Am tot evitat sa ii dau, tocmai datorita lucrurilor aditionale pe care le contin aceste borcanele, dar dr. mi-a spus chiar vineri la ultima vizita ca ' borcanelele nu sunt conserve' si mi-a spus ca imi garanteaza ca sunt foarte bune pentru copii, mai ales ca nu sunt facute in Romania, iar in stainatate, cei care le fac nu se joaca cu sanatatea copiilor si le conserva ( asa face soacra-mea zacusca)prin fierberea borcanaselor cu capacul in jos pentru a creea vid.
Eu le dau in continuare copilului pentru ca ce fac eu nu papa, de ex supa facuta pentru ea nu papa, dar daca ii dau o lingurita de ciorba facuta pentru noi, se repede spre farfurie...
Stella, mami de
Maya Maria-Ayeneea
Poze http://picasaweb.google.ro/StellutzaPopescu/Maya5Luni?authkey=Gv1sRgCN3TnL3fge--qAE&feat=directlink
Povestea nasterii
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134322
edinutza spune:
Dark_foarte frumoase pozele
!Mister ne da gata cu sarmul lui!si la tati lui tare bine ii mai sta,eram sigura!a chiar ce zice,cum se simte,fara plete?
Micola_sincer eu nu ma mir pe ce zice pediatra ta,nu este singura cu gandirea asta,sunt oameni care tin la ideile lor si nu vor sa accepte ca nu sunt bune doar si ei" asa au crescut",oricum e socant!tu fa cum stii cel mai bine si restul lumii
!nici Ainoa nu ia cine stie ce in greutate are 7200 asztazi am cantarit-o,dar asa este felul ei!
iara vizavi de borcanele,da cam toate au un pic de sare ,dar contin putin!iar borcanelele cu fructe sunt 100%naturale si sunt f bune!deocamdata Ainoa papa ce fac eu pana vad ce si cum ii place!
a chiar am o intrebare,cam cat mancau bebei vostri la inceput??
am reusit si eu sa pun cateva pozici cu noi,sa ne vedeti ca am crescut si noi un pic mai mari
!
Mamica de Ainoa care este darul lui Dumnezeu pentru mine!http://community.webshots.com/user/Edinutza?vhost=community
Alina1976 spune:
Lisa, felicitari!
Oricum tu arati ca de 20 de ani!

Cuscraaaaa, zi lu' Andutzu ca ii multumim pt invitatie...da ce e cu atatea fomei pe acolosa?? ca Sabinutza e geloasa...
Foarte bine arata ginere-miu. Pup falcutele lui si ne e doooooor de voi!!!
Micola, sunt de acord cu fetele....e dusaaa rau Dr asta. Cum sa-i dai mancare normala la 7 luni??? Si vorba aceea chiar ca grisul si orezul tot cereale sunt. O lingurita de zahar este enorm pt ei!!
Crisspy, da tu ce faci mama draga la servici de-ti place asa mult?!?![]()
SABINA-MARIA
(29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA
(9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA
Alina1976 spune:
Mai fetelor, asta cu sarea in mancarea bebelusilor ca sa aiba si ei gust la mancare este o prostie!! Pai stiti de ce ne place noua mancarea cu sare si nu aia fara? Pentru ca stim care e diferenta! Pai ei nu stiu cum e mancarea cu sare si atunci aia fara sare este perfecta pt ei. Lasat-i pe aia care zic ca nu mananca copilul ca nu are sare ca habar n-au ce zic.
SABINA-MARIA
(29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA
(9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA
DarkBendis spune:
Alina, asa-i, sunt complet de acord cu tine!

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
alinuk spune:
cuscra bre
apoi sa stii ca noi am fo la un party ... pe langa voi acolo, la Breaza
ti-am zis ca avem niste prieteni care au cu 3 fete...
jur pe roshu' ginerele lu' matale cuminte foc!
Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik
nasterea - ca un cadou
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">botez bb Andu
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
....................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
alinuk spune:
mei sa va zic si voua
am o amica scumpa foc, mamica cu o fetitza din gashcutza lui Teo
acum are un al doilea copilash, azi a nascut natural dupa o prima nastere prin cezariana!!!!!
iaca se poate...apropos de faptul ca aveam dileme noi in aceasta privintza la un moment dat![]()
Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik
nasterea - ca un cadou
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">botez bb Andu
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
....................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
lisa79 spune:
Alinuk,felicitari prietenei tale

Alina...20 zici![]()
![]()
,hai ca-mi placi![]()
![]()
in legatura cu probl Micolei,de acord cu fetele
...schimb-o!!!!
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
Porumbita spune:
alinuk cu cine si la ce spital a nascut?ca tare as vrea si eu natural la urmatorul
micola da sotul tau nu stie sa citeasca pe net/reviste pt bb etc? de ce ia ca lietera de lege tot ce spune doc?
alina cum mai e sabina cu hematomul?
crisspy cand se "muta" razvanel?
ledi eu ii dau 99% doar borcanel; cele de fructe nu au decat fructe si eventual apa; cele de legume au legume + apa + 1/2 lingurita de ulei de rapita,
folosesc alete, babydream, bevita, hipp; le-am comandat in germania
la borcanelele din Ro (hipp si nestele) insa am obs ca la cele care au legume si carne au sare iodata ; nu toate, unele insa au
pyc spune:
Micola nu trebuie adaugata sare si nici zahar in mancarea bebelusilor.
Personal nu voi adauga pana la 3 ani, iar pe urma extrem de putina sare, iar zahar strict ocazional (gen prajiturica de Pasti, Craciun si de ziua lui:).
Nici laptic de vaca nu e bine sa se dea pana la 3 ani, sunt preferate formulele de lapte "de crestere" speciale pentru copilasi.
Eu in sfarsit am reusit sa-i stabilesc un meniu lui Paul, daca va ajuta cu ceva vi-l scriu si voua:
Mic dejun:
210-240 ml lapte varsta a 2-a fara cereale
un pic de apa sau eventual un pic de suc de fructe in cursul diminetii
Pranz:
2 lingurite rase de carne sau 1/4 galbenus de ou (=10 g)
+ de la 7 luni o lingurita de ulei sau unt cat o aluna
100-150 g pireu de legume
1 desert de fructe coapte (100-130 g)
Un pic de apa
(sau 1 borcanas de legume/carne de 200 g, a nu se mai adauga ulei la borcanas, nu e musai sa pape tot...si 1 borcanas de fructe)
Gustare
Fie 210 - 240 ml lapte varsta a 2-a
Fie un desert de fructe coapte sau un desert lactat (gen iaurt de bebei sau alte forme de desert lactat, creme de bebei etc)
Cina
Fie 210 -240 ml lapte varsta a 2-a cu sau fara cereale (cu sau fara gluten, personal prefer fara) 1-2 ligurite rase
Fie 150 ml supa mixata cu 5 masuri de lapte varsta 2-a
Fie 100-150 g pireu de legume+150 ml lapte varsta a 2-a
+ un desert lacatat bebe sau un desert de fructe coapte
.........pe zi musai cam 2 biberoane cu lapte.......adica daca la gustare alegem fruct cu desert lactat......la cina musai lapte....
Sper sa va ajute la ceva, desi........cate bordeie atatea obiceie:)