Clasa a patra, anul scolar 2009-2010

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Nici noi nu ne-am vaccinat impotriva gripei porcine ! Doctorul Oanei dar si doctorul meu e total impotriva. In schimb sotul s-a vaccinat si acum ma streseaza pe mine..

Am vazut stirea asta:
http://stirileprotv.ro/ah1n1-ro/prevenire/asalt-pentru-vaccinare-la-institutul-matei-bals-din-capitala.html

si mi s-a cam facut frica.

V-am zis ca avem catel? Da... sam trimis copilul la doctor si s-a intors cu un caine de pe strada. O saptamana nu am avut curaj sa pun mana pe el, mi s-a parut ca are foarte multi dinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Nici noi nu ne-am vaccinat. Nici nu mai stim ce sa credem, ce sa facem, e isterie prin tara cu gripa porcina.

Am inteles de la TV, de la Strainu-Cercel ca vaccinul facut la noi in tara nu e pt copiii sub 16 ani.

Ieri, dupa o baie fierbinte am inceput sa am frisoane si am avut 38. Am luat paracetamol si mi-a scazut. Fata dupa baie a inceput sa o doara gatul putin si azi noapte a cam fornait. Acum stanuta si ii curge nasul dar ea n-a avut febra. Nici nu stim ce sa mai credem, alta data daca faceam putina febra nici nu o bagam in seama, acum ne-am cam panicat desi acum suntem bine. Sa vedem cum evoluam pana maine. Sper sa nu fie nimic. Dar cum aflam daca e sau nu gripa? Analiza de sange numai la Bucuresti se face?
E o adevarata isterie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

La multi ani, fetelor! Bine v-am regasit in 2010.

La noi e cald, v-as mai trimite si voua ceva din caldura asta, la schimb pentru putina racoare. Ultimele 3 zile tot la 36-38 de grade am avut, iar maine urca la vreo 43. Azi am fost la plimbare pe plaja, am admirat apusul, ca si cu 2 zile inainte de Revelion. Apa calduta, neobisnuit de calda pentru la noi. Dar maine o luam iar spre servici, si nu stiu cum va fi la 43 de grade... Nici aerul conditionat nu face fata la asa temperaturi.
Copiii sunt incca in vacanta, inca 3 saptamani. Practic, au ajuns la mijlocul vacantei de vara. Mai au o saptamana de stat singuri, apoi mergem o saptamana in vacanta. COpiii fac si ceva lectii. Pe Mihai l-am pus sa repete cate ceva la matematica, face maxim 20 de exercitii pe zi, si sa scrie de mana, legat. Pentru ca a invatat sa scrie literele independente, acum uita de spelling si de pus punctul pe i, de exemplu, cand incearca sa scrie legat. Deci, exersam. In rest, joaca cat cuprinde. Cat cu jucarii, cat jocuri diverse, cat WII, cat uitat la cate un film la dvd. De ieri a reanceput sa exerseze si la chitara, si am ramas uimita cat de cursiv canta unele cantecele, si ca reuseste sa foloseasca 2-3 degete si nu doar unul, dupa doar 10 ore de curs (cate jumatate de ora fiecare) si practic fara sa exerseze acasa. Asa ca am decis sa-l pun sa mai cante macar un sfert de ora zilnic, ca-i pacat sa nu progreseze.

Va doresc o saptamana buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Revin cu urari de LA MULTI ANI! celor care si-au aniversat zilele intre timp.

La noi s-a zis, la vremea respectiva, ca gripa porcina e periculoasa numai la anumite persoane, care au si alte probleme, gen astm, diabet etc. La restul e doar o gripa ca oricare, si zaci, bei lichide si astepti sa treaca. Noi am avut toti 4 gripa prin iunie, parca, dar deja nu mai faceau teste sa afle ce fel de gripa avem. Eu am fost prima, o zi am fost terminata, dar nu a durat mai mult de 3 zile cu totul, apoi au luat-o sotul si Mihai, care au reactionat ceva mai rau si au zacut efectiv, mai mult dormind, vreo 3 zile, cu febra mare, dar intr-o saptamana si-au revenit si ei, doar cu paracetamol. Cand sa-si revina ei, a luat-o si baiatul cel mare, dar s-a manifestat ca mine, 3 zile cu totul si numai una foarte rau.

Noi nu ne-am vaccinat, doar eu imi fac in fiecare toamna spre iarna, deci prin mai, vaccin antigripal obisnuit, caci vin in contact cu tot felul de copii si parinti. Oricum, in Australia s-au speriat si agitat putin la primele cazuri de gripa porcina, apoi s-au calmat spiritele si a fost tratata ca orice gripa, mai ales ca s-a dovedit ca unele teste erau proaste, iar rezultatele veneau asa de greu, ca se vindeca bolnavul pana sa afle ce fel de gripa are.

Sanatate multa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Nici noi nu ne-am vaccinat contra gripei porcine. In schimb facem de 10 ani cel contra gripei obisnuite. Pina ne-am codit noi daca sa il facem sau nu, aici epidemia s-a terminat

Ieri am fost pina la urma la ski, a fost soare dar f.frig (cu factorul vint era sub -20), dar am rezistat cu stoicism 3 ore si jumatate Sintem adevarate canadience

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Da, Mercedes, copiilor le-au facut juma' de doza pentru vaccinul impotriva gripei porcine.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Buna seara,
am intrat sa va spun ca sunt happy ( ca sa nu spun ca ma laud, ca nu-i frumos ) .
Piticul mare s-a calificat la olimpiada pe sector, la romana, cu cel mai mare punctaj din scoala 95 de puncte din 100, sunt atat de mandra de el. A avut foarte mari emotii dar a reusit.
Sper ca in martie sa reuseasca si calificarea pe municipiu.

Va pupam.

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)

My hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Gata, s-a intors vremea normala. Parea ca nu se mai termina cu frigul asta!
Felicitari Lala si tinem pumnii si pe mai departe! Ce se cere la olimpiada, ce anume fac la testul la romana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Ramona, subiectele nu au fost foarte grele, chiar usurele as spune, cereau insa atentie si usurinta in exprimarea scrisa mai mult.
Le-am postat eu aici : http://avlaudum.blogspot.com/2010/01/subiectele-de-la-olimpiada-de-romana.html

Ei au facut inainte de faza pe scoala si un test de calificare cu subiecte date pe municipiu anul trecut, acolo a fost mai dificil un pic dar tot 95 de puncte a facut.
Sper sa fie bine si mai departe, isi doreste mult.

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)

My hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc pentru link. N-a fost atit de usor, au avut ceva de lucru in cele 90 de minute!
E foarte frumos blogul tau, o sa-l mai explorez in zilele urmatoare. Am citit si poezioarele, mi s-au inmuiat mie ochii, imi imaginez ce ai simtit tu!

Mergi la inceput