Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (50)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Fetele, cred ca-i cam SF posibilitatea sa reincep alaptarea, dar vroiam sa vad ce ziceti si voi.Adica, eu nu mai alaptez deloc-deloc de cand avea Keutu o luna si ceva si saptamana asta face 5. Mai in urma cu vreo doua luni, am strans de san asa intr-o doara si am vazut ca au iesit cativa stropi. Mi-am pus si atunci aceeasi intrebare "daca as reincepe?" si am pus-o si mamei si sotului. Amandoi s-au opus. Eu am fost praf psihic si fizic in primele luni ale copilului, stiu ca abia spre 3 luni, mi-am revenit. Nu v-am povestit niciodata, dar noi cand am venit cu copilul din materniatte acasa, la maxim 5 minute, am sunat la salvare, copilul era moale, nu lesinat, dar foarte moale. Si asa a inceput pt mine cosmarul. Statusem pana atunci 2 saptamani in spital, am venit pt 10 minute acasa si am plecat la alt spital pt inca o saptamana jumate. Asadar am stat aproape o luna in spital. Dupa ce in primele saptamani plangeam ca vreau acasa, vreau sa am intimitate (uram ca tb sa ma mulg de fata cu sotii altora sau si mai si cu socrii lor care veneau in vizita), a doua parte a sederii in spital, am avut parte de liniste si intimitate de mi-a iesit pe urechi. Am plans mult, nu mancam si nu beam (cred ca pe fond psihic, pt ca era un singur wc pt parinti la capatul celalalt al coridorului si mi-era frica sa-mi las copilul singur in camera, asa ca ma "reglasem" sa merg numai o data seara cand venea sotul la mine si in caz de urgenta noaptea pe la 3 cand nu era nimeni pe coridor). Nemancand si nehidratandu-ma, eram slabita, eram somnolenta mai tot timpul, mi-era cumplit de frig si nu aveam puterea sa ma mulg tot la 3 ore. Pt ca Keutu obosea repede cand sugea, era si prematur, era mic si nu avea atat forta, nu-i dadeam de la san, ma mulgeam si ii dadeam din sticla. Acasa stiu ca-i mai dadeam si direct de la san si din sticla si lapte praf si de la mine, nu a refuzat niciodata nimic, important era sa primeasca de mancare. Apoi am facut mastita, febra, plus ca mie imi era permanent frig, asa ca au casunat toti pe mine sa renunt la alaptat, inclusiv moasa, poate m-au vazut cat eram de slabita, nu stiu, oricum scoteam putin, 30-40 ml de la ambii. Mama si sotul imi spuneau ca eu trebuie sa ma pun pe picioare ca sa pot avea grija de copil. Poate au avut dreptate, nu stiu.
M-am lungit, of!
Azi mi-am strans din nou sanul intr-o doara si de la un san a iesit o picatura, de la celalalt, nimic.
Asa mi-a venit mie ideea asta "geniala".
Mi-am intrebat mai inainte sotul ce parere are si a zic nu, nu, nu. Il intreb de ce si ce credeti ca spune? In primul ca stiu ce-am patit (cu mastita e alta poveste) si in al doilea rand am luat antibiotic, am baut bere... Aici e partea amuzanta ca antibiotic am luat in luna mai si ultima bere am baut-o in urma cu 2 saptamani.
Vai, cred ca o pagina numai eu umplu cu mesajul asta!
Azi am incercat sa-i dau san copilului chelios care s-a uitat la el ca la ceva total necunoscut si si-a continuat concertul (azi a plans toata ziua, cred ca din cauza dintilor). Deci nu stiu daca as avea sanse de reusita.

Keutu cheliutu 4 luni

Vai Kea, ce ai mai tras-o! Chiar imi pare rau. Nu stiu ce sa iti spun, eu zic sa iti urmezi sufletul tau si sa vezi si ce zice Keutzu...ca oricum el e sefu. Io am suferit enorm ca nu am avut laptic in tzatzele astea mari si fara rost ca sa imi hranesc Pitonasul...imi placea asa mult sa il vad cum papa si cum se cuibareste la pieptul meu...asta e, am intzarcat, nu ma mai intorc din drum...ca oricum nu am nimic in tzatzele astea care or sa ajunga niste prashtii...

Gigelica(Lucia),mami de Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

simina - vai ..groaznic. sper sa te faci bine repede

lisbeth - superba camera ...sa nu mai zic stilul prezentarii. ma bucur cel mai mult de mutra piticului....off trebuie sa il mut si eu cat de curand

gigelica - domne ce frumos mananca elal meu nici laptele nu il bea fara sa se faca ca un porc. aaa te rog invata-ma si pe mine cum se pun filmulete pe picasa ca eu nu m-am prins

25 martie 2009

Sa incarci un filmuletz pe Picasa e fix la fel ca si cum ai incarca o poza: deschizi Picasa, sa fii logata pe contul dorit, dai import, alegi folderul unde e filmuletul, il alegi, ii dai import, apoi upload si...gata.

Gigelica(Lucia),mami de Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Kea din pacate eu nu cred ca se mai poate asa ceva. Este normal sa-ti mai ramana lapte pe canale. Chiar Anca mi-a povestit cum dupa un 1 an (parca) avea un nodul la san, a fost la dr, a taiat-o si i-a tasnit lapte de acolo. O prietena de-a mea la fel, a terminat acum 5 luni cu alaptatul si mi-a zis zilele astea ca a scurs putin laptic.

Imi pare tare rau ca ati avut asa problemute. Chiar nu ne-ai povestit pana acum Important este ca sunteti bine

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

ayla - o sa aiba peste 5 luni jumate cand ajung eu la branza si dat fiind ca primul dinte a iesit la 4,5luni ma gandesc eu ca nevoile lui sunt clar mai mari decat ale altui copil de aceeashi varsta. din cate vad e cel mai precoc la dinti...imediat dupa Luana ta...dar la ea eu sincer nu stiu ce varsta sa consider?!

gigelica - pai asa nu merge ca nu imi vede decat fotografiile...ma mai chinui acum cu picasa3. sunt datoare de o luna si ceva cu filmuletul in care inoataam incercat pe alte site-uri dar nu il primeste, poate pentru ca e facut cu un program demo...habar nu am. picasa 3 s-a instalat automat in greaca asa ca ma chinui groaznic. sotul se uita la meci deci nu are rabdare sa ma ajute

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Novus maine ne vedem in parc Ma gasesti la orice ora

Noapte buna mamici si bebici

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Fetele, eu cred ca nu-s deplin impacata cu situatia, de aici ideile astea. Din pacate nu-s singura care se simte vinovata, Monnvas parca zicea nu demult ca nu mai scrie ca are impresia ca majoritatea alapteaza si se simte prost.

4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Intru repede sa mai raspund la ce am citit si dupaia fug la nani ca sunt franta.

Oli ma bucur ca ai ajuns cu bine la Deva si te inteleg ce simti cu codita dupa tine mereu. Incearca sa nu te enervezi prea tare si sa o mai fentezi atunci cand poti.
Leeloo super pozele de la mare, abia astept sa mergem si noi
Lysbeth superba camera m-am indragostit pe loc mai ales ca albul e preferatul meu, iar tu esti fffff talentata la desen cand o sa am nevoie te chem si la mine vii?
gigelica super filmuletul. Pitonasul e o dulceata de baiat, iar eu m-am indragostit de vocea ta, ai o voce asa calda si dulce, se vede ce mult iti iubesti puiul. O sa fie un baietel ff fericit!

Mai vroiam sa mai raspund cuiva dar am uitat pupici si mai vb maine.

Mami de Gazii mica si frumoasa Avem trei lunite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyana27

mai fetelor imi cam scade productia de laptic; e adevarat ca mutzu meu papa intr-o disperare, la 2 ore, maxim 2 jumate (doar sa doarma zdravan ca sa treaca 3) si ma usuca de tot; cred ca in curand o sa-i bag si eu niste suculete; decat lapte praf la 2 mese, mai bine o supica la o masa si suculet la alta- si asa pastram si lapticul calumea, lasam sa se stranga acolo bine; (si in plus ca nu vrea absolut deloc biberon, orice as pune in el; mai rau, acuma plange numai cand incerc sa-i dau)
voi ce ziceti??? oare e mai bine asa??? ca oricum, pana ii dau eu laptele praf cu seringa ..... (ca bibi nu se pune problema)... nu mai bine ii dau un piureut de fructisoare cu lingurita

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=6" target="_blank">Votati mutzunelul ratuscut -poze Dy1 si Dy2

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
minunea noastra David

No, ma mai culc si eu azi?
Dyana, o fi vreun puseu de crestere de suge atat?
Pe la 4 luni jumate asa am patit si eu si chiar credeam ca renunt la alaptare, de aceea m-am si grabit cu diversificarea, avand si unda verde de la dr, nu stiu daca iti amintesti. Apoi a urmat un puseu in care am avut mult lapte si... acum e ok. Inca alaptez.
Pai nu stiu cum e mai bine, dar daca nu vrei sa incepi pana la 6 luni diversificarea, mai bine ii dai formula in completare, asta in cazul in care nu se satura cu ce ai tu, sau o masa san, o masa formula. Sa nu crezi ca daca sari peste o masa de supt se strange acolo, ci cu cat suge bebe si goleste sanul, si oferta e pe masura cererii. Doar ca e epuizant.
Iar daca incepi diversificarea nu ajungi asa curand la 2 mese inlocuite, abia pe la 7-8 luni, cred ca inlocuiesti 2 mese de lapte cu mancare. Doar ca e posibil ca introducandu-i altceva, sa il tina la stomacel mai mult timp, si sa nu mai pape atat de des.

Diiversificarea alimentatiei va dau sa citit aici, cred ca am mai pus odata lick-ul, mi se par cele mai bune sfaturi.

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Aprinde o lumanare in memoria Almei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

ei asta'i buna kea. uite eu ma simt f bine in pielea mea, ma simt din nou eu,din nou libera,din nou femeie si sincer nu ma intereseaza daca ma judeca cineva...important e sa nu te judeci singura

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Fetele, eu cred ca nu-s deplin impacata cu situatia, de aici ideile astea. Din pacate nu-s singura care se simte vinovata, Monnvas parca zicea nu demult ca nu mai scrie ca are impresia ca majoritatea alapteaza si se simte prost.

Keutu cheliutu 4 luni

Numai tu te poti impaca pe tine insati cu ideea ca ai facut tot ce era posbil atunci. Chiar daca acum vezi la rece toata situatia, nu mai poti da timpul inapoi. Keutu a crescut bine si asa, si asta e tot ce conteaza. Nu-mi mai fa procese de constiinta, ca nu ai de ce, si nici nu mai ai cum schimba lucrurile. Ce conteaza este ca si tu si Keutu sunteti sanatosi.

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Aprinde o lumanare in memoria Almei!

Mergi la inceput