Gravidute prin FIV (48)
Raspunsuri - Pagina 11
hepilica spune:
salutare!
many_bani, li-_am, evy, raluca, ella..si toate fetele - 

azi am avut o zi taaare lunga.
RAPORT:
dimineata la 8 am plecat la Medlife Favorit pentru analizele de sange si secretii col + urocultura.
ihhh, tare teama imi era de recoltarea acestor selectii, ba am intrebat-o si pe asistenta daca a mai recoltat la gravide asa avansate
si a zambit..., dar m-a asigurat ca totul va fi ok. nu am lasat-o pana nu mi-a explicat ce face de fapt. in fine, cred ca am fost usor exagerata, dar aveam o mare temere. de teama ce imi era, sotul ma intreaba daca vreu sa intre si el in cabinet 
... si mi-l si imaginam cand crasneam usor de durere ca o da pe asistenta la o parte...
. exagerez, evident, dar e tare scena. nu?
ma si gandeam ca cine stie cum umbla asistenta pe acolo si o deranjeaza pe fetita...
. totul s-a terminat cu bine insa. a fost dureros, ce-i drept, dar a durat putin.
unele rezultate le voi avea saptamana asta, altele saptamana viitoare.
am mers apoi si am luat un mic dejun la o terasa, iar la 10 am avut programare la pedichiura.
dupa pedi, am mers la Medlife Grivita unde aveam programare la dr meu. pt ca am ajuns prea devreme, am intrat la receptia spitalului pentru a face pt prima oara NTS - test non stress care a iesit ok - cu toate ca el este recomandat incepand cu 36 saptamani daca ai contractii (se verifica daca fatul primeste oxigen suficient prin placenta si daca suporta stresul contractiilor - la mine nu a fost cazul pt ca inca nu am avut contractii / cu ajutorul a 2 electrozi pusi pe burta se masoara concomitent bataile inimii copilului si contractiile uterului, iar un aparat inregistreaza masuratorilor - ca la electrocardiograma
).
apoi am mers la dr meu. spre marea mea bucurie mi-a facut eco si am vazut-o pe bebelina mea dupa care sunt topita. imi era tare dor de ea. se dezvolta normal micuta mea draga, are 2738g, e pozitionata cu capul in jos. placenta arata bine, lichidul este in cantitate normala, colul inchis. totul este se pare ok pana acum.
am vorbit cu dr meu despre nastere normala vs cezariana. ne-a spus avantajele si dezavantajele pentru fiecare.
cochetam pana acum cu idee nasterii normale, dar exista riscuri pe care nu vreau sa mi le asum.
cert este ca pentru bebelus cel mai safe este sa se nasca prin cezariana. am pus insa conditia de a nu fi o nastere programata, decat daca depasim 40 saptamani (putin probabil), ci de a naste prin cezariana atunci cand copilul va vrea sa vina, cand mi se rupe apa. a fost de acord si mi-a spus ca si atunci cand se fac programate, cezarienele se fac in apropierea DPN-ului.
ne-a mai spus ca in momentul in care se rupe apa, se secreta in organismul mamei niste hormoni necesari copilului si ca e important sa beneficieza de ei. daca nasterea e programata, deci nu ti se rupe apa, dr zice ca oricum iti fac ei niste dozari de astfel de hormoni pentru a beneficia copilul de ei. acum... cine poate stii daca ei chiar iti fac acesti hormoni sau nu...
daca noi nu ii spuneam ca in timpul nasterii normale, copilul "evolueaza" singur, depune efort, isi dezvolta in timpul migrarii niste reflexe...si ca e mai sanatos pentru el...nu stiu daca ne dadea toate aceste informatii.
deci, voi naste prin cezariana in momentul in care mi se rupe apa. am DPN 20 sept si daca pana atunci bebelina nu vrea sa vina, pe 22 facem cezariana obligatoriu. eu cred insa ca voi naste mult mai devreme.
urmatoarea eco o am pe 4 sept - adica la aproape 38 saptamani.
cam astea sunt ultimile informatii. sper sa fie bine pana la capat, ma rog la DD pentru asta.
Ralu, cum te simti? esti ok? ceva schimbari?
h.
36+
- Aproape de marea intalnire!
Multumesc lui DD.
KLU1973 spune:
many_bani, am avut si chiloti de unica folosinta care mi-au fost foarte utili, ti-i recomand.
Azi am implinit 3 saptamani, poftiti va roggg :
http://family.webshots.com/album/574315916ObRDMw?vhost=family
Klu mami fericita de Maria-Theodora
Fragutza spune:
Klu, ai o fetitza superba! Are trasaturile atat de bine conturate
.
Hepilica, chiar ai avut o zi lunga! Te cred cu teama de examende secretii, si eu eram tare reticenta cand m-a suit asistenta pe masa
.
Si apropo de sotz care asista la control, cand am avut hemoragiile alea, am fost la un alt medic pt inca o parere. Si hop-top, hai pe masa la control cu valvele lu' papuc. Hasbandu' cu mine, normal. Si cand eram desfacuta ca o floare
il cheama dr si-i zice la sotz: uite ma ca sangerarea e din col, sa-i spui la nebuna ca nu are nimic copilul![]()
![]()
. Acum ma stie si pe interior
.
E foarte bine ca lasa procesul sa se desfasoare cat de cat natural, sa te duci la spital cand se rup membranele. Pe acelasi principiu a mers si medicul lui Klu.
Oricum, stai cumintica, trebuie sa-mi faci galeria la nastere, apoi sa ma intreb ce si cum si abia apoi te duci sa nasti.
Baby
38+
Natalia
hepilica spune:
klu, e atat de draguta micuta ta! sunt topita dupa ea! ce rochita draguta si de data asta. 

h.
36+
Multumesc lui DD.
hepilica spune:
ralu, m-am amuzat teribil de intamplarea cu sotul tau. foarte tare! am ras cu pofta 
stai linistita! sunt aici, iti fac mega galerie, iti urmaresc fiecare pas, te astept sa te duci si sa te intorci
si abia apoi iau o decizie: nasc nu nasc?
te poti baza pe mine. o sa strig in gura mare cand vei naste, ii anunt si pe astia cu televiziunile..
si abia astept dupa aceea sa-mi ce si cum...
doar suntem o echipa nu? ce mama naibii?
![]()
te pup 
h.
36+
Multumesc lui DD.
hepilica spune:
castelanaC, iti tin pumnii pentru joi la eco. sa fie totul asa cum va doriti. foarte bine ca te menajezi in perioada asta. important e sa treci de 12 saptamani.
te asteptam cu vesti.
h.
36+
Multumesc lui DD.
eumada spune:
Puiutza mea doarme asa ca o sa incerc sa pun povestea nasterii daca ma lasa.....
Era iarna si eram la servici.In decembrie 2006 mai exact pe 17,m-am invoit sa plec cu juma` de ora mai devreme de la servici.....Ajung u in parcare dar surpriza masina mea blocata de alta.....era un mini restaurant in zona iar masina era de firma....intru furioasa si incep.."cine e....beep...beep,care nu stie sa parcheze?unde ti-ai luat permisul...beep?beep,beep....."
Si iese saracu de dupa colt..manca si el rupt de foame.....isi cere scuze trage masina......m-am calmat si eu....
A doua zi ies eu la o tigara si dau peste el..bantuia pe holuri..cauta ceva.....m-a vazut si m-a invitat la o cafea....a doua zi pe 19.12.2006.....am mers..am discutat.....ne-am vazut a doua zi a treia zi..pe atunci eu munceam mult aveam si 10 societati la care le tineam contabilitatea.....in fine...dupa o saptamana venea la mine si peca seara acasa..iar din noaptea de anul nou ne-am mutat impreuna...am stat impreuna si am trecut prin multe anul 2007 iar in mai 2008 ne-am legat destinele...
Am incercat imediat sa facem o minunica.....sau un minunel....dar nu a iest..am innebunit cu teste de ovulatie,cu teste peste teste...........cu programari......degeaba..o dobitoaca de doctoritza mi-a zis ca nu pot face copii deocmadata,ca am nu stiu ce mi-a dat spalaturi cu irigatorul....
Eu mai aveam pana la menstruatie 17 zile...
Intr-o seara in decembrie....sotul meu se pregatea sa plece la fotbal...iar eu am facut curat in baie..am gasit un ultim test de sarcina......am vrut sa-l arunc...si am zis sa-l fac la plesneala.....
L-am facut si mi-am vazutde treaba.....Sotul meu m-a chemat in baie sa ma intrebe nu stiu ce si m-am uitat......erau doua liniute.....a doua palida.....i-am zis dar nu ne venea sa credem la amnadoi..
Pana la urma...s-a dovedit a fi.....minunica.....
Din 11.01.2009 au inceput sangerarile...si lupta pentru minunica....doctori..cate trei vizite pe zi......eco.....diagnostic sumbru..sarcina decolata la polul inferior..2 cm...sarcina avea patru...situatia se inrautatea....doctoritza mea agasit o ultima scapare....poate...progesteron injectabil...
A inceput cautarea pe net....unele fete isi aduc aminte.....cele de la fiv m-au ajutat enorm.....nu voi uita niciodata....am facut patru luni progesteron,am luat cate 10 duphaston pe zi..am stat cinci luni in pat,pna am avut confirmarea ca totul e bine.....cat de cat..minunica mea e o luptatoare.....a vrut sa traiasca si sa o bucure pe mama.......e soarele meu.....si al sotului meu.....
Pe 14 august mi-a fixat medicul cezariana.la ora 10.40 s-a nascut iubita mea.....am preferat sa nasc la iasi pentru ca profesionalismul este altul...am sta ca la hotel..dar a fost bine....mai putin partea...cu cezariana......nu am suportat durerea de dupa..mi-a fost frica...am avut cinci fiole de morfina si nu mi-a trecut.....groaznic...bine ca a doua zi am facut eforturi si am inceput sa recuperez...iar luni am fost prima care s-a externat...am fost data de exemplu...luni la 12 am plecat,luni la 2 eram la cumparaturi in kauf.....nd
Myultumesc p aceasta cale domnului profesor doctor Onofriescu Mircea care s-a dovedit un excelent medic......dovada ca m-am recuperat complet....am putut sa plec acasa.....cu puiul meu..in doua zile......Am zis excelent medic pentru ca a scapat vreo doua perle ca si doctor,adica a fost nepoliticos,si nu avea dreptul....dar in fine..nu poate fi totul perfect.....il recomand ca si profesionist...e greu de prins..
never mind..
Acum ne obisnuim unii cu altii......si sa de-a dumnezeu la toata lumea numai liniste...
M-am intins cat o placinta.........va pup..
Madalina
de minunica Eva-Maria
.
hepilica spune:
madalina, foaarte frumoasa si emotionanta povestea voastra. de la inceput pana la sfarsit. te felicit pentru putere si perseverenta. mi-au dat lacrimile. sa va ajute Dumnezeu in continuare, sa fiti o familie fericita, sa fiti cu totii sanatosi si sa va bucurati de tot ce va inconjoara.
h.
36+
Multumesc lui DD.
hepilica spune:
raluca, esti pe-aici? ce faci? esti ok? sau iar dormi pana 12?![]()
vezi ca eu ma panichez cand vad ca nu intri la raport
.
chiar asa, ai pe cine anunta pe forum cand nasti? daca nu, iti las nr meu ca doar nu ne vei lasa cu ochii in soare pana vii cu bebelina de la maternitate
.
sunt tare glumeata in ultimile zile, nu vi se pare...
h.
36+
Multumesc lui DD.
Fragutza spune:
Hello ladies,
Aici sunt, am dormit iar ca un purcel
. Am rezolvat cu anuntatul si l-am instruit si pe sotz cum e cu forumul. S-apoi sunt setata pt 4 septembrie, imi place data asta!![]()
Baby
38+
Natalia