Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (81)
Raspunsuri - Pagina 9
Nico29_79 spune:
Buna fetelor!
Puiu meu Alexandru a implinit o saptamana azi!
Este un bebe cumintel, mananca din 3 in 3 ore si nu este un urlacios, sper sa o tina tot asa ca nu ma oboseste si am timp sa fac una-alta prin casa ca eu nu am ajutoare .Maine o sa fie si prima noastra plimbarica, abia astept!![]()
Fetelor chiar ma laudam duminica ca nu ma doare epiziotomia, dar de luni a inceput sa simt o usturime si sa se umfle un pic, am pus rivanol la fiecare toaleta insa nicio ameliorare..Doctoru a zis ca scoate firele intre 6 si 10 zile, insa la mine nici chip de vindecare. Mi-e deja frica cand o sa trebuiasca sa ma controleze..Voi ce ati facut sa se vindece mai repede?
Si inca o intrebare..La voi lohiile aveau un miros specific?
Multumesc anticipat 
Felicitari noilor mamicute si multa sanatate si noroc bebeilor!
cei tuturor
Am si eu poze cu puiu mic la semnatura:)
Motana spune:
Nico, pe mine m-a durut epiziotomia exact la o sapt cand se resorbeau firele, daca tu zici ca tre sa le scoata, inseamna ca is de celelalt tip, nush de ce ar putea fi durerea. Inainte nu ai avut nici o problema? Pt vindecare: ceai de coada calului+arnica si coada soricelului mi se pare ca merge, io numaiasa ma spalam de fiecare data cand meregam la baie plus galbenele, crema sau ulei, orice. Am avut si eu o umflatura micuta cat un bob pt ca un fir nu se resorbea, il respingea organismul si mi l.a scos asa, dar a fost ok, fara dureri.
Noi azi noapte am avut niste colici
si numa cu tzitzi sa o linistesc si cu prosopelul cald la burtica, abia astept sa treaca prostiile astea.
Ma simt oarecum linistita ca tot citind pe aici vad ca nu is singura in lume
cu bb pe care daca il tii in brate sau il legeni doarme dar cand in pui in pat se trezeste si plange si alte detalii pe care le-am uitat
, dar m-am regasit in ele.
Alinutza, tu mergi ci kg in jos, eu in sus
sapt trecuta aveam juma de kil peste, of.. in loc sa scap de ce ramasese.. nush de ce, se pare ca are grja sotul si gateste bine, si io cu foamea-n glanda! Sper sa ma apuc macar de sport in curand.
mQ, iti dau dreptate.. e super cool in wrap, am cumparat material si am iesit ieri cu o prietena (pt 1 oara caci pana acu numa cu sotul aveam curaj), cu Daria si cu wrapul
. E mult mai comod decat slingul si nici nu am transpirat cum credeam. Azi mai fac o proba, ieri a dormit liíta de mine, dupa ce mancase o ora si bineinteles si biberonu de rigoare apoi, deh, tre' sa muncesc si io cumva, la pompat!
Daria Alessia (12.07.2009)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"
ramonzca79 spune:
salutare fetelor!!! sa va traiasca bebici si sa va bucurati de ei in fiecare clipa a vietii..iar voi, cele care inca nu v-ati tinut ingerasii in brate sa aveti parte de nastere "cum am avut eu" sau chiar mai usoara...in 4 ore eram gataaaa...![]()
una peste alta ...am intrat sa va spun ca azi la ora 18.00 la maternitatea din Oradea s-a nascut Maya - Raisa puiut de Lorelay_28. A avut 3400 g si scor Apgar 9/10. S-a nascut prin cezariana si atat mama cat si bebelul sunt ok.
Toate cele bune!!!
POZE...POZULICI
puiutul meu...
Erik
Motana spune:
Felicitari Lorelay_28, sa iti traiasca bblina si asteptam detaliile nasterii 
Intrebare:cum adorm bbii vostri? Eu nu stiu cum sa fac, la mine adoarme la san si apoi in pat, noaptea, si daca se mai trezeste tre sa ma bag langa ea sa ii dau iar sanul... nu ca bbii se baga in culcus, le pui muzica, luminite ceva, carusel si adorm? Sau asta e numai in filme? 
Si inca una: cand in tp noptii se trezesc sau se foiesc asa ii lasati in pace sau ii shsh-iti ca sa adoarma iar?
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
ramonzca79 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Motana Felicitari Lorelay_28, sa iti traiasca bblina si asteptam detaliile nasterii ![]() Intrebare:cum adorm bbii vostri? Eu nu stiu cum sa mai fac, la mine adoarme la san si apoi in pat, noaptea, si daca se mai trezeste tre sa ma bag langa ia sa ii dau iar sanul... nu ca bbii se baga in culcus, le pui muzica, luminite ceva, carusel si adorm? Sau asta e numai in filme? ![]() Si inca una: cand in tp noptii se trezesc sau se foiesc asa ii lasati in pace sau ii shsh-iti ca sa adoarma iar? Daria Alessia (12.07.2009)"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld "Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!" |

imi permit sa-ti raspund la prima intrebare...copiii sunt diferiti...baietelul prietenei mele care are 1,5 ani adoarme singur in camera de la 2 luni...mai maraie el dar apoi adoarme singur si nu se mai trezeste peste noapte.....al meu, insa, de la nastere si pana acum la 11 luni numar pe degetele de la o mana noptile in care nu s-a trezit de la 12 la 6 dimineata....la fel adoarme si acum...la san sau leganat pe picioare de tati(dar asta dupa 8 luni s-a intamplat)...iar noaptea cand se trezeste adoarme inapoi numai cu tzitzi....deci muuuuuuuuulta rabdare....poate intr-o zi va adormi singura bebica ta
POZE...POZULICI
puiutul meu...
Erik
CriPOD spune:
Pe fuga azi...
Unguras, sanatate fetitei, astept numai vesti bune!
noce, da, la prima vizita peditrul mi-a spus sa incep cu vitamina D pe toata durata alaptarii. NUMAI la copiii alaptati se prescrie, si numai in zonele globului unde nu e destul soare. Ar trebui 30 min/zi la soare fara protectie solara.
Motana, aia depinde de copil, sunt care se uita la un punct fix pana cand adorm si sunt care invata mai greu sa adoarma. Al meu asta mic clar nu stie cum se face asta. Decat seara.
Cum se face seara, cum nu mai arde nici patul, nici cuiele din el nu le mai simte, nu il mai deranjeaza nimic din ce-l deranjeaza ziua. Daca se trezeste cumva, i se tot micsoreaza ochii pana adoarme la loc. Ziua, nix, de la punctu ala incepe hopa sus. Noaptea daca bazaie, eu astup imediat sursa de zgomot si gata. Desi de vreo 3 zile a trebuit sa-l schimb de kk, nopatea, phew. E cool asa cu wrap, eh?
Giova, v-au trecut bubitele? I-au aparut azi lui Oliver ceva si tare nu-mi plac. Cred ca de la caldura, c-a venit un val asa subit.
Oliver cand se foieste asa la san, am descoperit ca incearca sa se descurce cu cate un purtz. Am observat ca a inceput sa stie sa se screama sa le impinga afara fara sa planga. Asa ca noi oficial nu mai avem colici.![]()
Eu azi am fost viteaza, am mers singura cu el pt prima data cu masina. Deh, copila e co-piloata sefa, da-i plecata si-am avut de discutat discutii despre vaccine cu pediatrul, asa ca n-am avut de ales. A fost cuminte foc, asta dupa ce l-am scos din scaunel sa-l calmez si sa-l curatz ca in prima faza avea ceva jar pe-acolo prin el.![]()
Alinutza, fii barbata, e grea adaptarea pentru ei bietii, ce sa mai, in primele saptamani nici ei nici noi nu stim pe ce planeta sunt(em).
lucialu, tu nu mai vii pe la noi??
Am vazut poze, bebelusi frumosi si scumpi. Nu nominalizez sa nu uit pe cineva, ca ar fi pacat, prea dulci sunt toti!
paaaaa!
Motana spune:
Da, depinde de cum ii cresti, eu nici pe departe nu vreau ca bblina mea sa se invete singurica in camera ei si genul asta, noi suntem cu bed-sharing, numai ca nu stiu cum sa o mai linistesc sau sa o fac sa fie ok fara sa ii bag tzitzi in gura, asta e problema mea. Dar poate e perfect normal la varsta asta, mai vedem mai incolo ce si cum.
Plus ca am sfarcurile f sensibile, stangul c putin ma doare rau de tot, oare si asta e normal? Nu stiu daca e ceva ce nu fac bine, ma cam disper ca eu zic ca de apucat apuca bine, atunci de ce am sfarcurile atat de sensibile? Ragade nu am, doar sensibilitatea asta, de nu suport nici bluzele uneori, ma rog, sutienul... mai e careva asa, si c m imp., asa trebuie sa fie... si pana cand daca da?
Ma duc la somnic, sper sa nu mai vina colicii peste noi in noaptea asta, pop! 
theea spune:
Buna dimineata si de la noi
Lorelay 28 felicitari si bun venit zmeurelei
Steady se pare ca numai noi 2 am ramas kinder surprise
.Ieri am avut o zi aiurea tare plangeam din orice
probabil hormonii si-au spus cuvantul 
Fetelor am si eu o intrebare de vreo 2 zile pipi meu si-a schimbat culoarea e sprea verzui acum e normal ,a mai patit careva asa sau e vreo infectie pe undeva??
Mami meu pleaca azi din tara ajunge duminica si eu inca nu am nascut inca
.Nici macar dopul nu l-am eliminat sau contractii eu inca nu stiu ce sunt alea .Oare cat mai am de asteptat caci deja nu mai pot sunt atat de nerabdatoare sa imi tin puiul in brate 
la toata lumea
39+
cezara
sanziana spune:
Buna mamici, bebici si gravidute!
Felicitari noilor mamici si bebeilor lor, sa fie sanatosi si sa aiba o viata frumoasa!
Am intrat sa va anunt si eu nasterea puiului meu drag David prin cezariana (in saptamana 38 si 5 zile), in data de 14.08.2009, ora 9.45, greutate: 3900 grame si lungime 52 cm. E un scump si un dragalas.
Recuperarea a fost grea dar azi la o saptamana de la nastere ma simt aproape ca noua. Mai avem de rezolvat o problema: o flebita la o mana din cauza unei perfuzii.
Bebe e mancacios si s-a adaptat foarte bine pe laptic Humana. Speram sa il tina si sa ia bine in greutate. Suntem topiti dupa el, asa cum cred ca sunt de altfel toti parintii dupa bebeii lor.
Sanziana
s39 si
Codrin Marius (15.08.2006)
ylla2009 spune:
Buna...reprimiti o oaie ratacita???
FELICITARI NOILOR MAMICI,SA AVETI BEBICI CUMINTI SI PAPACIOSI,iar voi sa va recuperati rapid.DEASEMENEA FELICITARI MICILOR CRESTINI,SA CREASCA MARI SI DREPTI!!!
Eu sincer ..nusht nu a fost o depresie sau ceva de genu sau nusht cum sa explic..intram, va citeam..dar fara chef..dispozitie sa scriu..scuze.
Motana si bebicul meu doarme cu mine in pat si cum se foieste ..cum tzitzi si apoi somnic.In rest e cumintel,iubeste baitza si masajul de dupa.Asteptam si botezul pe 5 septembrie.
va pupik si va imbratisez cu drag..si sunt alaturi de voi..nastere usoara si numai bine celor care asteapta intalnirea cu zmeuricii.
Ylla foarte fericita mami de
Luca 2.07.2009 si
Carmen,8.10.2003