Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (81)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea_1979 spune:

Buna si de la noi! In general suntem bine , insa nu stiu ce sa-i fac sa doarma noptea , i-am dat niste ceai de la HUMANA , su numeste " Vise Placute" , dar nu-l bea , imi refuza categoric ceaiul , nu stiu ce sa mai fac sa doarma , se culca pe la 2 noaptea si ziua doarme dusa , cred ca , confunda ziua cu noaptea . Voi cum procedati ca sa dorama noaptea?
Mami fericita de Laura Maria ( 16.07.2009)
http://picasaweb.google.com/andreeajianu2001/PozeLauraMaria1Luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vally spune:

neata' zmeurici

alinutza Gloria seamana foarte mut cu tati de... asa sunt fetele
mie mi se pare ca Erik seamana foarte mult cu tine
recuperarea dupa operatie a fost mai usoara decat ma asteptam dar nici foarte usoara acum la o saptamana e mult mai bine si avem si laptic suficient pentru printesa noastra la mameloane avem rani deja unul aproape mi-a trecut,s-a tabacit , si unul e terminat rau saracu' am inteles ca dureaza cam 2 saptamani durerea asta

Stedaya Giova multumim

Lorelay Felicitari !!! sa va traiasca printesa Bine ai venit bebe Maya-Raisa!!!
sanzianaFelicitari !!! sa va traisca printul David !!! bine ai venit pe lume

sa va traiasca bebelusii, sa fie sanatosi,norocosi,papaciosi si necoliciosi!!!

am vazut pozicile de pe contul comun nu nominalizez pt ca memoria mea e varza toti bebelusi sunt foarte scumpi, frumosi si dragalasi !!!
unguras[/b] printesa ta seamana foarte mult cu a mea sanatate multa

bebeii vostri se ineaca la san? Gloria e fomista rau si atunci cand ii e foame rau se ineaca de ma baga in sperieti am fost ieri la pediatra si ne-a spus ca e foarte vioaie pt un nou-nascut si a luat foarte bine in greutate pana acum sunt foarte fericita
baita ii face tati in fiecare seara intre 8 si noua,iar dupa baita ii facem un scurt masaj cu ulei a inceput sa se mai obisnuiasca si cu baita si cu masajul, nu mai plange asa rau ;
a inceput sa zambeasca deja tati e topit tot
ieri seara dupa baiata si papa a facut kk,am curatat-o am cremuit-o si cand sa pun pampersul a mai facut iar dar cu jet de a sarit pe mami doamne am fost pe jos de ras
am inceput sa-i dam vigantol 2 pic/zi pana la 3 ani si calciu gluconic 3mlx2ori/zi 7zile/luna timp de 3 luni
laptic completare ii dam cel mult 1 data/ zi Humana
danielle asa este! conteaza enorm sa ai ajutor
si eu am linia pe burtica, ziceti ca tine cateva luni?
legat de lohii: eu nu prea am...sau de acum incolo incep...
aaaa... si m-am cantarit: la o spat de la nastere cand aveam 69 kg acum am 62kg nici nu vreau sa scad ca inainte, macar sa rama pe la 55-56 kg acum ramne de vazut...

actele pt indemnizatia de cresere copil se pot depune dp 42 de zile chiar daca mai avem de luat concediu medical pana la cele 126 zile legale????

legat de Baby Drink am auzit ca nu ar fi recomandat mai devreme de 2 luni... e adevarat?

uliasi legat de limb albicioasa la bebe : trebuie curatat in gurita cu glicerina cu stamicin ca sa nu fac altele ...

[b]dariaioana
la mine picioarele au fost foarte umflate primele zile dupa cezariana foarte rau mai rau ca in perioada de sarcina, si mi-a recomanadat doctorul Furosemid 1/2 caps la 12 ore pana se desumfla

Vally de Gloria Adelina (13.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns icmanu spune:

Buna fetelor,
In primul rand felicitari noilor mamici, refacere usoara si bebelusi sanatosi si mancaciosi!!! :)
Nu am mai citit nimik de o luna ca nu am mai avut net, asa ca am mult de recuperat.
Noi suntem bine, eu m-am refacut bine dupa operatie, abia daca se mai vede.
Bebe are deja o luna si jumatate si e o dulce. Maninca numai de la san, doarme, a inceput sa gangureasca si ii place foarte mult sa o pun in patul nostru si sa se uite la tv(nu stiu ce o vedea acolo, cert e ca e foarte atenta la el).Probleme cu colicii avem doar din cand in cand, in special seara.
o sa incerc sa pun niste poze pe mailul comun.

Va pup si sa aveti grija de voi si de bebei.

de Delia-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hera01 spune:

Buna zmeurici

Daca vreti sa stiti daca puiul are sau nu ciuperca faceti asa:infasurati o bucatica de tifon steril pe degetul aratator si udati-o sub jetul de apa calduta dupa care lasa-ti puiul sa suga la ia si in acelsi timp frecati un pic limba si obrajori pe dinauntru, daca se ia sunt doar resturi de lapte daca nu....ciupercuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

ziua buna si de la noi!

Hai sa ma apuc si eu sa scriu. Puiul doarme, Rebecca este plecata la o piscina cu nasica ei, asa ca eu sint singura si daca nu se trezeste copilu' am timp sa scriu.

zilele astea am fost tare prinsa, am fost singura acasa cu ei amindoi inca de duminica, sotul fiind ocupat cu rudele sa le plimbe si pe la alte rude, pe la munte, pe la tzara, etc. Andrei este foarte cuminte, maninca si doarme, timpul liber mi l-am dedicat treburilor casnice si rebeccai.eu nu beneficiez de niciun ajutor gospodaresc, dar sincera sa fiu, imi place mai mult asa, mi le fac eu pe toate cum si cind vreau, dar conditia principala este sa te lasa copilul, ceea ce la mine este deocamdata super bine.

Asa, subiectul principal si delicat este alaptatul. din fericire am mult lapte. din nefericire am niste sani f neprietenosi pentru jobul asta, sint mari si fara mameloane, necesita multa rabdare, o pozitie buna-pina o gasesc, o prindere cu mana si mai buna ca sa se formeze cit de cit si sa sustin sa nu il sufoc peste nasuc
Alinuta, si la tine e aceeasi conformatie, mari fara mameloane?? imi pare rau ca te chinui, imi imaginez ca este greu. ai mare noroc ca sta mama ta cu tine si nu ai grija altor treburi. cit mai sta?
Oricite sfaturi am primit, sa il pun la sin, ca asa e cel mai bine, nu este asa de usor...cine nu are problemele astea, nu intelege.
insa muncim si nu ne lasam. am despoperit metoda suptului in paralel la bibe, il las sa traga 2-3 guri din bibe, dupa care ii var tzita in gura, el fiind deja setat sa suga reuseste. aseara chiar a supt la ambii sani f bine ca nu reuseam sa il mai dezlipesc, dar nu imi iese mereu. la mine ar fi imposibil cel putin acum cind e f mic sa il hranesc noaptea intinsa pe pat, nu imi permite conformatia sanului. insa il mulg, vad ca pe zi ce trece e mai mult, dimineata ma trezesc balta in lapte. asta pt ca si el doarme, as noapte a batut recordul, de la 23 la 7!!
cu suptul afara nu cred ca m-as aventura, in primul rind din acelasi motiv, apoi m-as simti putin rusinata sa scot obectul in vazul tuturor. am vazut mamici cu sani mici care il pun cu mare usurinta pe sub tricou, nu se vede nimic, e ok asa. la noi e o intrega inginerie.
el sta foarte bine singurel, ori in camera in bouncer, ori pe pat, in sufragerie pe canapea,nu il iau decit daca il hranesc, plinge sau in putinul timp cind e trez sa il giugiulesc putin.

nici eu nu sint sigura cit ar trebui sa ii pun in bibe, la inceput cxind nu statea la san ii puneam intre 60-70 ml, acum ii pun max 50 si restul sta la san. o sa primesc azi un cintar si o sa ii fac si o proba a suptului de curiozitate.

si pe mine epiziot m-a durut dupa ce mi-a scos firele si au ramas cele resorb, chair mai rau decit in prima zi, se umflase zona si am crezut ca fac infectie. m-au asigurat ca asa trebuie si o sa treaca, acum nu mai simt absolsut nimic.

Vally, bine ati venit acasa! e o frumusica Gloria!! iar voi sinteti foarte fericiti!

Lucialu, sper ca sinteti bine si acasa!!
asteptam sa ne prezinti pupa!

Lorelay,
Nico,
sa va traiasaca comorile!!

Adela, si urinal este foarte bun pt infectia urinara.

Pooh, nu cred ca are de ce sa iti fie frica sa te epilezi, la 6 saptamini cred ca e vindeat bine locul.

mqqm, ce poze frumoase, am admirat si eu ochii bleumarin si mi-a placut mut poza cu sleeping beauty! cu surioara.

Giova, ce program frumos ai tu acolo, cu piscina si balaceala! meriti un premiu special ca iti faci timp sa te ocupi de listuta!

Blanca, de ce nu incerci o clisma??
am auzit ca functioneaza f bine, o cunostinta nu a iesit f multe zile afara dupa nastere si a apelat la metoda asta. nu sta asa.

Ungaras, tinem pumnii sa fie totul bine cu micuta Catalina!!

Clara., , felicitari pentru venire pe lume a bebelusului Bryce!!

Uliasi, succes cu botezul!! si cu revenirea in BUcuresti!

Motana, imi pare rau ca va chinuie colicii!! pupam micuta DAria sa ii treaca repede. zici ca umbli cu uscatorul de par dupa tine?? eu nu am folosit metodata asta dar am auzit ca e f eficienta.
despre kg, am luat 5 (nu 15) si am dat jos cam 7,5.
nasterea mi-a anihilat de tot pofta de dulce, iar cu mincatul e la fel ca in sarcina, putin si bun: oua, brinza, carne, lapte, supa, putina paine, cite un fruct, ceai din abundenta cu miere, apa multa.

eu nu ii dau ceai si nici apa, baie facem in fiecare seara dupa care papa si cade lat, dunga burta care e f fina si subtire e inca prezenta.
cine spune ca coincide cu caderea parului, prefer sa mai stea dunga in cazul asta si nici rani nu am facut de loc, dar m-am dat cu garmastan pina sa nasc si in spital, acasa nu am mai dat. la plimbare cred ca maine ne aventuram, deocamdata il scot in balcon cu carutul.

Alinuta, Rebe ii spune Andrei, tati DAniel, mie imi plac amindoua, insa inclin mai mult tot spre Andrei. deocamdata ii spunem in toate felurile, galusca, etc.

scuze ca am fost haotica, dar am acumulat prea multe informatii si am vrut sa cuprind tot.
felicit toate mamicile care au nascut intre timp, care au sosit acasa si pup gravidutele ramase!!
am vazut toate pozele din cont, si asa este, avem niste zmeurele care mai de care mai frumaose si mai reusite!! sa ne traiasca!!

tocmai am vb cu fie-mea care
e la piscina si e super incintata, asa ca o sa imi fac si eu abonament si o sa merg cu ea, si las soacra cu copilu citeva ore, cu laptic si tot ce ii trebe.

cine zicea de ochisor, si rebecca a avut probleme cu cursul ochilor, pina la urma am ajuns la dr si a fost de picaturi, tobrex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vally spune:

patricia tare frumos la piscina!!! daca poti e chiar pacat sa nu te duci cat inca este cald si bine afara, si mai ales ca ii place mult si Rebecai si bebe Andrei este cumintel
nici noi nu ii dam inca ceai, mai asteptam un pic...

noi ii spunem printesei: ghemetoc,gandacel,zuzica e asa de dulce cand vorbim cu ea si e zambeste

multa bafta gravidutelor care au ramas! nastere usoara !

Vally de Gloria Adelina (13.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

buna ziua la zmeurici
va multumim pt urari si primirea pe care ne-ati facut-o
am reusit si noi sa na mai dezmeticim la o saptamana de la nastere,sunt fff ocupata si stresata pt ca nici eu nu am ajutor asa ca trebuie sa le fac pe toate
dar nu pot sa ma plang pt ca mi-am revenit fff bine si am o printesa care nu ii auzi plansul,sper sa nu fie doar de moment
altfel alaptam,dormim si mami a inceput sa manance cam din toate in afara de mazare fasole care oricum nu ma omoram dupa ele

avem si noi o mica problemuta:de la spital ne-a spus ca putem sa ii facem baie zilnic chiar daca nu a cazut buricul,si i-am facut,ii place ff mult si chiar o linisteste si o calmeaza adica se vede ca se simte bine dar acum vad ca a cam inceput buricul sa se umezeasca de ieri si imi e frica sa nu se infecteze
voi ati facut baie cu buricul necazut sau este ceva peste care trec eu?????? va rog sa ma ajutati cu un raspuns,sa nu ii mai fac o perioada?

GIOVA si noi am folosit la andy colic baby si calma baby de la erba vita si este suuuper sau cel putin pe noi ne-a ajutat ff mult,eu cred ca vei fi multumita,acum tot asa am luat dar deocam data nu a fost nevoie

fetelor va pupic pe toate fara exceptie si va doresc un weekend minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flosideea spune:

mirclau si mie la maternitate mi`au zis ca`i pot face baita lui denis din prima zi acasa.ideea e sa protejezi putin zona,dupa baie sters bine acolo-prin tamponare-si apoi dat cu spirt acolo de jur imprejur.eu faceam asta la fiecare schimbat de pampers si nu am avut probleme chiar daca il spalam.i s`a uscat foarte bine si i`a cazut in a 7`a zi de viata.
acum am si eu o intrebare off-topic:fetele care v`ati depus dosarul pt indemnizatie si alocatia copilasului,de ce acte ati avut nevoie de la servici,ale voastre....etc...pt ca pe net am gasit o gramada de versiuni si nu stiu care e cea buna si sincer nu pot sa umblu cu bebelu dupa mine asa aiurea....va multumesc.
faza cu plansul la masa e valabila si la noi.cand ii vine jetputernic si e obosit se ineaca si apoi cand deja mai are putin si adoarme incepem sa ne luptam.suge de 2 ori,ii da drumul,tipa si ma cearta,iar suge...si tot asa pana adoarme.inainte cand ii dadeam papa noaptea era simpla treaba,papa si somn.de cateva zile insa,papa pana nu`i mai trebuie si apoi mai sta vreo jum de ora la mine`n brate treaz si ma vad nevoita sa`l pun semi-adormit in patut pt ca eu dorm pe mine si`l pandesc pana adoarme-de regula alte 10-15 min.iar ziua nu mai zic....ar vrea micutu sa zica multe mai ales dupa ce papa si e binedispus,dar deocamdata suntem prea mici.
acum fug pt ca ma cheama datoria.pupici la toate!!

Andreea,mamica de Denis-Stefan(17.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hera01 spune:

Atatea case si tot atatea obiceiuri, aici se face baie copilului dupa 2/3 zile de la nastere(este o teoriein legatura cu mirosul si atasarea de mama), lui Roan din a 3a ptr am fost in spital si a fost bagat si cu buricul si urechile tot, numai nasucu si gurita i-au ramas pe uscat , la sfatul asistentei maternale care m-a ajutat ptr cateva zile (asa este aici)nu am folosit ABSOLUT nimic ptr buric si i-a cazut dupa 3 zile , s-a uscat ff frumos rana si nu am avut nici un fel de probleme.
Cand al bagi in cadita tbe sa al stergi in prealabil la fundulet cu niste servetele umede ptr a prevenii murdarirea apei din cada !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Citat:
citat din mesajul lui Giova

Moniland Edi doarme si noatea pe burtica. Doar in pozitia asta se linisteste....isi muta si el singur capul de mult, asa ca nu-mi fac probleme de sufocare.
Poate au colici, se strang de burtica, piciorusele?
_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Giova, nu stiu daca au colici. Le dau de la inceput infacol, o portie dimineata si una seara. Fetitele mele nu plang din senin, doar cand le este foame. Dau din picioruse dar nu le strang la burtica.
Danielle, am luat nuk si e mult mai bine. Am pus tetina S cu oricficiul micut si am rezolvat problema vomei.

Fetelor, am rezolvat si problema scaunului verde. Acum e galben (galbenus fiert) cu bobite. Nu am facut decat sa schimb formula. Paqna acum le dadeam prenan si acum am avansat la nan1. Mai am un pic din cutia de prenan si ii dau Irinei. A inceput si ea sa aiba scaunul verzui, semn ca va trece si ea in curand pe Nan1.

Si bineinteles ca nu se poate numai cu vesti bune, am si una proasta. Nu mai am lapte. Putinul care l-am avut s-a facut si mai putin. Acum din ambii sani scot 40-50 ml. Oare sa mai insist? Fetitele mananca de 2 zile formula si eu folosesc pompa. Nu pot sa monitorizez altfel cantitatea pe care ele o mananca.

de Laura Ioana Irina Maria

Mergi la inceput